Şimdi Ara

1 (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.480
Cevap
783
Favori
328.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
222 oy
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Türkçe gramer sorumun cevabını alamadım ama olsun. Şunu sorayım , İleri düzey bir CBC dersimi 1 hafta sürecek? Eğer öyle ise, Advanced'da 55 ders var. Bir haftada 1 ders dersek, 55 hafta 13-14 ay yapıyor'da aklıma takıldı. Ya da ben yanlış anladım..
    Bunun birkaç sebebi var.Neyse.

Cbc dersleri ileri düzey olanlar 1 hafta sürecek olayı şu şekilde.Orada ileri düzey dersler aylık ve haftalık olmak üzere iki türlü hazırlanmış.Haftalık dersler fazla sürmez.En fazla 3 gün sürer.Ama aylık dersler gerçekten çok ilginç bilgiler veriyor.Bunu kendinize çalışma yükü olarak görmeyin.Hatta dersleri inceleyebilirsiniz.Ne kadar kaliteli olduklarını görebilirsiniz.İleri düzey derken gerçekten ileri düzey derslere göreceksiniz.
    Advanced'de aylık dersler sadece 40 tane.Haftalık derslerden sonra bunlara başlayacaksınız zaten.
    Yani detaylı ders sayısı fazla yok.Daha da önemlisi benim üzerinde sık sık durduğum olay bu dersleri bitirin.Tamam çok güzel.Ama bitirdim hemen başka şeye geçeyim demeyin.Biraz tekrar yapın.
    Yani benim önerdiğim sistemde sık tekrar var.Hemen geliştim başka çalışmalar yapayım olayı yok.
    Çünkü bir materyali ne kadar çok kullanırsanız o bilgileri o kadar iyi düzeyde aklınızda yerleştirebilirsiniz.
    Ders bitirmek önemli değil.Sık tekrar önemli.

Hatta bu konuda yeri gelmişten bu Cbc derslerinin bir farkını daha açıklayayım;
    Günümüzde artık ileri düzey coursebook'ların ünite içeriklerine bakarsanız konu olarak ileri düzey konular olarak görünecektir.Hatta bu düzeye ait anahtar kelimeler göreceksiniz.Yani sadece bu düzeyde birinin bilebileceği kelimeler olur bunlar.Ama sadece belli sayıda kelime olur.Yani ileri düzeye ait çok az sayıda kelime öğrenirsiniz.
    Ama bunların çoğu deyim,deyimsel fiil falan öğretmez.(Sadece son 2 yılda çıkanların hepsi değil bazılarında var.)
    Fakat cbc derslerinde ileri düzeye göre hazırlanmış daha fazla sayıda kelime,deyim,deyimsel fiil öğrenirsiniz.
    Çoğu coursebook'ların aksine writing becerisini ileri düzey yapmak için çok daha fazla alıştırma görürsünüz.Diğer beceriler için de böyle bu.
    Bir de benim gördüğüm bir diğer fark adamlar coursebook formatındaki kitaplarda ders,konu,kelimeler,gramer anlatımı ileri düzey demelerine rağmen cümlelerin uzunluğuna bakarsanız bunların pek de öyle ileri düzeye ait cümleler olmadığını göreceksiniz.Yani cümleler ileri düzeye göre kısa kısa kurulmuş.Cbc dersleri böyle değil cümleler gerçekten bu düzeye ait.En önemli yanlarından biri de bu.
    Yani gerçekten adam akıllı bu derslere çalışıp bitiren birisi gerçekten bu seviyeye gelebilir.

• 1-CBC DERSLERİ HAKKINDA HATIRLATMA
    Arkadaşlar bu dersler hakkında arkadaşlar günlük ne kadar ders bitirmeliyiz diye sorular sordular.Bunun bir sayısı yoktur.Daha önce de dediğim gibi günlük en az 3 saat çalışın ve her gün çalışın.Önemli olan bu.
    Bir diğer önemli hatırlatmam ise bu dersleri ne kadar çok tekrar ederseniz o kadar çok faydası olur.Size getirisi artar.Hemen bitireyim hemen film,dizi izleyeyim derseniz olmaz.Biraz tekrar yapın.Bilmediğiniz noktaları belirleyip öğrenin.

2-BU KONU HAKKINDA DUYURU
    Hazırladığım programı biraz daha hızlı bitirmek için daha fazla süre ayırmam gerekiyor.
    Bu nedenle foruma fazla girmeyeceğim.
    Girdiğim zaman sadece daha önce sorulmamış soruları cevaplayacağım.
    Forumda bu 5 adımda tüm önemli noktaları ben yazıp çözümlerini de yazdım.
    Gerisi size kalmış.Önerilerimi dikkatli okursanız her şey var.
    Bu konuda soracağınız soruya hiç cevap vermiyorsam ana sayfadaki 5 adımı dikkatli şekilde okuyun demek istiyorum.
    Eğer sorunuz daha önce sorulmuşsa size cevap olarak şu resimli yanıtı vereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Hocam yapmayın 1.5 saatte bitmez o dersler.Başlangıç dersleri en az 2.5-3 saat sürer.Orta düzey dersler 4-5 saat.İleri düzey dersler 1 hafta.Atladığınız bir nokta vardır.

Noldu be hocam bu kadar uzun süreceğini zannetmiyordum. Kelimeleri unutuyorum bazen e sizde demissiniz geri anlamlarina bakmayin. Bende bakmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada Türkçe gramer işine gelirsek, attığım linkteki yerden gramer eksiklerimi tamamlayıp bir kaç güne Look Ahead videolarına başlamayı düşünüyorum. Eksiğim olsa bile İngilizce gramer çalışırken illa farkederim, o zaman hallederim.

Programa çalışmaya başlamadan önce İngilizce seviye test sonuçlarını ve çalıştıktan sonraki sonuçlarımı ay ay olarak buraya yazarım, hem başlamak isteyen arkadaşlara bir fikir olur.
  • Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Muhtemelen konu sahibi benim sorumu yanıtlamaz siz yanıtlarsanız sevinirim :) Şimdi ben olayı tam anlayamadım 2. adımdaki seviye belirleme testini çözdüm ve intermediate seviyesi çıktım. Testi sallamadım da bilmediklerimi yanıtlamadım. Neyse seviyem b1 çıktı. şimdi benim ne yapmam gerekiyor direk videolardan başlamam gerekiyorsa onlar çok basic değil mi? Okumadığım bir yer mi var acaba tüm adımları okudum sanıyorum.

Yanlış anlamadıysam şuan gramer çalışmam gerekiyor? Ama ben sadece gramer çalışmak istemiyorum kelime de çalışmak istiyorum sistem önce grameri halletmek üzerine mi kurulu?

EN SON EDİT: Peki ben intermadiate gramer konularına çalışıp sonra intermadiate cbc konularına mı çalışmalıyım yoksa bütüüün gramer konularını bitirip sonra mı cbc konularına çalışmalıyım? 2. yöntem çok sağlıklı gelmedi de gözüme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukayaz -- 29 Ocak 2017; 3:48:45 >

Olay gayet basit.Seviyeniz b1 de olsa b2 de olsa siz Look Ahead derslerinden başlayacaksınız.
    Size katacağı çok şey olacak.Dersleri izledikçe göreceksiniz.İlk dersler basit gelecek.
    Şuan Look Ahead derslerinden başlamanız gerekiyor.
    Look ahead bitince gramer çalışacaksınız.Peki grameri bilmeden çalıştığınız kelimelerin bir şey ifade etmediğini söylesem?
    Mesela Book kelimesini bilinçli çalışmayan birisi book=kitap diye ezberler.
    Halbuki böyle kelime öğrenilmez.Book cümlede isim olarak kullanılırsa kitap anlamını verir.
    Ama fiil olarak kullanılırsa rezervasyon yapmak,yer ayırtmak gibi anlamlara gelir.
    Gördüğün gibi kelimeler cümledeki kullanılış biçimine göre anlamlı hale geliyor.
    İşte bu nedenle sizin cümle öğelerini iyi bilip grameri öğrenmeniz gerekir.Sonrasında kelime işi kolaylaşıyor.

Tüm gramer konularını bitirin.Sonra cbc derslerine başlayın.
    Zaten gramer bölümünde önerdiğim gramer anlatımı upper-intermediate gramer öğretiyor.Önerdiğim Murat Kurt'un kitabı da öyle.
    Dersimizİngilizce sitesi ise advanced olan dersler tam advanced değil.Orada da upper seviyesine kadar gelmeniz gerek.
    Yani en az upper seviyesine kadar gramer bilmek gerek.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Peki afedersiniz o zaman başta çözdüğümüz seviye belirleme testi ne işe yaradı? cbc dersleri için mi?

• 4.adıma sözbölükleri hakkında bilgi eklendi.
    Cümlenin öğeleri hakkında tablo ve link eklendi.

-

Daha önce konularınıza denk gelmiş epey zaman geçirmiştim. Bugun konularınızda iki saati aşkın süredir kayboldum. iyi kötü aklımda bir plan yaptım. yurda dönünce ilk iş malum 5 adımı uygulamaya koyulmak.

teşekkürler...

• İngilizceyi hep yarım yamalak öğrendim gibi geliyor, şu an da vaktim çok ama şöyle bir problemim var; bilgisayar kullanmıyorum. Telefon üstünden çalışmak mümkün mü? Daha önce soruldu ise şimdiden özürlerimi sunarım

İngilizcemi eksiksiz tamamlayıp, almancaya, almanca ardından bir kaç dile -en azından giriş-orta seviye- daha yönelmek istiyorum.

İnsanın aslında her zaman vakti oluyor ama malum tembellik, bir yerden tekrar/öğrenme sürecine başlamak lazım

Orijinalden alıntı: Mephisto Pheles

İngilizceyi hep yarım yamalak öğrendim gibi geliyor, şu an da vaktim çok ama şöyle bir problemim var; bilgisayar kullanmıyorum. Telefon üstünden çalışmak mümkün mü? Daha önce soruldu ise şimdiden özürlerimi sunarım

İngilizcemi eksiksiz tamamlayıp, almancaya, almanca ardından bir kaç dile -en azından giriş-orta seviye- daha yönelmek istiyorum.

İnsanın aslında her zaman vakti oluyor ama malum tembellik, bir yerden tekrar/öğrenme sürecine başlamak lazım

Hocam şuan starbucksa oturdum kulaklığı taktım

Telefondan youtubeyi açıp Look Ahead yazdım ilk dersi bitirdim. Birazdan tekrar etmeye ve gösterilen kelimelerin telafuzuna çalışacağım. Telefonla da çalışmak rahat.

• hocam look ahead derslerinden not alfığımız cümleleri ve kelimelerin teleffuzunu voscreen, forvo gibi sitelerden çalışmanın katkısı olur mu?

Ayrıca emek harcayıp böyle bir konu hazırladığınız için teşekkür ederim

• Hocam tamamladığınız dersleri google drive gibi bir platforma yüklemeyi düşünür müsünüz?Bir hesap ücretsiz bir şekilde 20gb upload yapabiliyor.Silinme gibi bir durum da olmuyor diye biliyorum.Birkaç tane gmail hesabı açılarak çözülebilir.Bu programa başalamyı düşünen arkadaşlarım var.A1 ve A2 derslerini şimdi upload ederseniz, siz üst seviye derslerini tamamlayana kadar onlar yüklediğiniz dersleri bitirirler.Kolay gelsin...
    Bir de benim video izleme sayısına göre para kazanmak gibi bir amacım yoktur zaten.
    Sözlük olarak Cambridge dictionary sitesini öneriyorum.Telaffuzları öğrenmek için.Bu da sıkıntı olmaz.
    Yani telefondan rahatlıkla çalışabilirsiniz.
    http://dictionary.cambridge.org/
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.