Şimdi Ara

1 (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
784
Favori
322.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bitenleri yükleyecek misiniz?
    Aslında çok iyi olur, bir yandan da öğrenciler tarafından test edilmiş olur.Belki kullanıcıların işe yarar önerileri olabilir.
    Karar sizin, elinize sağlık.
  • cbc ler video mu yoksa ses kaydı mı?
  • kardeşim helal olsun verilen linke tıklamak yerine buraya yazmışsın.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, konunuzu yeni gördüm ve cok ilgimi çekti. Pre intermediate seviye ingilizcem var. Amacım yds de 70+ almak, buna uygun bir tavsiyeniz var mı? Sadece 5 adım yeterli olur mu?

Birde Türkce dil bilgisi için öneri kitap var mi? Konularda daha önce görmüştüm sanki ama bulamadım bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GangstaBop -- 26 Ocak 2017; 13:11:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm dersler tamamlandığında yükleyeceğim.
    Boyut büyük olacak fakat buna çözüm yoktur.Materyal çok fazla.
    Yani İngilizce öğrenmek ve geliştirmek için ihtiyacınız olan her şey olacak.
    İlerleyen seviyelerde çeviriler de olacak.O nedenle çeviri işleriyle de uğraştığım için uzun sürüyor.
    Çeviri konusunda,deyim konusunda,deyimsel fiiller konusunda, ve birkaç önemli konuda programa bağlı ayrı bölümler olacak.Yani hazırlanan program çok vakit isteyen bir şey.O nedenle biraz geç olacak.
  • GangstaBop G kullanıcısına yanıt
    Türkçe gramer kitabı önerisi var.4.adımdaki konuda görebilirsiniz.
    YDS'ye kaç ay var bilmiyorum.Fakat buradaki 5 adıma çalışırsanız çok iyi bir puan alabileceğinizi düşünüyorum.
    Tam olarak şu puanı alırsınız diyemem.Çünkü YDS her sene zorlaşıyor.Çok kelime bilmek gerek.
    Çünkü dersler ileri düzey gerçekten.Ek siteler de var.Fakat hemen bitebilecek dersler değil.6-7 sürer bitirmek.
    Cevap için teşekkürler hocam. Yds içinde 1 yıl kadar vaktim var acelem yok yani bu sürede sağlam hazirlanmak istiyorum. Onerdiginiz programi deneyeceğim. Bilgiler içinde tekrar teşekkür ederim.

• CBC ler ses dosyası ve ona bağlı PDF dökümanları şeklinde.
  • Bu arada arkadaşlara duyurulur...

YÖK akademik İngilizce sınavı için yeni bir sitem başlatıyor hatta ilk sınavın başvuruları başlıyor.
    Kısa bir özet vermek gerekirse;

1-)YDS kalkmıyor, YÖKDİL bu sınava ekleniyor. Ayrı bir sınav olarak.

2-)YÖKDİL sınavı ilgili alanı kapsayacak bir yeterlilik sınavı olacak yani(fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık)

3-)Bu sene YÖKDİL Sınavı, ilk kez 5 Mart 2017 tarihinde tek oturumda 30 ilimizde gerçekleştirilecektir. Bu
    dönem için sadece İngilizce alanında yapılacak sınav gelecek dönemlerde Almanca, Fransızca,
    Arapça olarak da genişletilecektir ve yılda iki kez gerçekleştirilecektir.

4-)Sınav sorularının hazırlanması sürecinin, dil yetkinliği konusunda deneyimli Ankara Üniversitesi tarafından, sınavın organizasyonu ve uygulanmasının ise Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülecek.

5-)Bu sınava da başta yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına
    başvurmak isteyen adaylar olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler,
    üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da bu sınava
    katılabilir.

Not: Bu çalışmamızın devamında %100 yabancı dille eğitim yapan Üniversitelerin ilgili programlarımındaki öğretim
    elemanları içinde yeni bir sınav planlıyoruz. Halen bu programlarda ders verebilmek için YDS
    sınavından 80 almak yeterli oluyor. Ancak YDS sınavı adayın sadece okuma odaklı açısından dil
    yeterliliğini değerlendirebiliyor. Halbuki yabancı dilde ders anlatacak akademisyenin dil yeterliliğinin
    konuşma ve dinlemede de olması gerekiyor. YÖK Bu kapsamda da çalışmasını başlatmış.

İlgili Linkler;http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30886084/yokdil-sinavi-bilgi-notu.pdf/

İkinci Not:YDS de sınava giren sayısında düşme var, şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hnyetkin -- 26 Ocak 2017; 20:26:25 >

1 yılınız varsa size önerim buradaki kaynaklara çalışın.
    Hatta cbc kaynaklarından sonra(5.adım) önerdiğim 3-4 tane site var.Ek olarak.Onlara da çalışın.
    Sadece sınav için değil dil öğrenmek için fazlasıyla yeterli kaynaklar.Başarılar dilerim.
    Sizden ricam derslere çalışmaya başladıktan sonra ara sıra da olsa olumlu ve olumsuz gördüğünüz noktaları,değerlendirmelerinizi buraya yazın.Bu yorumları diğer arkadaşlar da okuyup faydalansın.
    Başarılar.
  • hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    Bu YÖKDİL sadece akademisyenler için.Tamam burayı anladım.
    Bu YÖKDİL sınavı ilgi alanını(sanırım bölümü) kapsayan sınav olacak denmiş.Yani bölümle ilgili mi İngilizce sınav olacak?Burayı tam anlamadım.Eğer böyleyse biraz zor bir sınav olabilir.
    5.maddeyi tam olarak anlamadım.Normalde yabancı dil seviyesini tespit ettirmek isteyenler YDS'ye giriyor.Artık YDS yerine bu sınav mı olacak?
    Not kısmında YDS konusunda okuma denmiş ama o sınav okuma,anlama,gramer ölçüyor.Sadece konuşma,yazma becerisi ölçmüyor.Yani bu YÖKDİL sınavı konuşma,dinleme becerisini de mi ölçecek? Tıpkı Toefl gibi
    Tabikide hocam önerdiğiniz kaynaklara çalışırken gelişim hakkında yorumlarda bulunurum tabiki. Öncelikle Türkçe grameri halledicem, önerdiğiniz kitabi alıp bitirdikten sonra ingilizce çalışmaya başlayacağım. Bundan 5 yıl önce hazırlık okumustum universiteyden bölüme geçince git gide erimiş ingilizcem o zamanlar iyi sayilirdi. Genel amac dili öğrenmek bunun yanında yds'den de güzel bi puan alirsam çok şahane olur tabi. Sizce düşüncem dogru mu ilk Türkçe grameri tamamen öğrenip öyle ingilizceye gecmek? Tamamen sıfırdan başlıcam hic bilmiyormus gibi inşallah hayirlisiyla amacima ulasirim.

Dostum düşünceniz çok doğru.Zaten bu şekilde ilerlemeniz lazım.Bunu yapmadan önünüze sürekli sorunlar çıkacak.
    Bunu bizzat yaşadım.Türkçe gramer olmadan çok sıkıntı çekersin.Hele de bir şeyi okuyup anlasan bileki onu bile tam yapamazsın bu olmadan,yani şansın yaver gitse doğru anlasan bir cümleyi onu Türkçe'ye çevirmeye çalışırken çok zorlanırsın.Gramer o nedenle çok önemli.Zaten o kitap da çok ucuz.10 TL.
    Bir kere bu grameri zihnine yerleştirince zaten durmayacaksın.Ben başka dil öğrenmeyi düşünmüyordum.Gramerden sonra öğrendim.Çünkü çok kolaylaşıyor iş.
    Buradaki kaynaklar yds'ye çok uygun.Güncel bir dil var.Öğreneceğin kelimeler altın kadar değerli.
    Zaten cbc derslerine çalışınca göreceksin kaliteyi.
    Bu konu zaten tamamen sıfırdan başlayanlar için.
    Tekrar başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukan2834

Hocam, İngilizce öğrenmeden önce burdaki Türkçe gramer yeterlimidir?

http://www.ingilizceegitimi.com/ingilizce-turkce-dilbilgisi.htm

hocam bi baksanız? ona göre ilk burdaki eksiklerimi tamamlayacağım
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocam :)

Benim anladığım YÖKDİL sınavı, isteyen Üniversiteler için ek bir seviye tespit sınavı olacak. Yani A Üniversitesi ben doktora için YÖKDİL sınavıda istiyorum diyecek, zaten YDS devam.
    Aynen bölümle ilgili olacak, sosyal bilimlerde doktora yapmak isteyen YÖKDİL Sosyal Bilimler sınavına girecek.
    5.madde de benim anladığım kadarı ile YDS devam, memuriyet vs. için ayrıca üniversiteler için de genel dil seviyesi tespiti için devam edecek. YÖKDİL yanına ek olarak eklenecek.
    Not kısmındaki yazdıklarım, YÖKDİL sınavı için geçerli değil, YÖK %100 İngilizce eğitim veren Üniversite bölümlerinde hocalık yapanlardan isteyeceği yeni bir sınav çeşiti üzerine de çalışıyormuş, herhalde TOEFL gibi olacak.
  • hocam keşke kararınızı değiştirip a1 ve a2 yi yayınlasanız. kararınızı değiştirmezseniz napalım bi 3 ay daha bekleriz :(
    Verdiğiniz adres web hosting yapan bir site, demek ki bir site yapmayı planlıyorsunuz, arkadaşınız benimle irtibata geçerse bahsettiğim domaini ona devredebilirim.
    Hocam benim şöyle bir sorum olacak bende sıfırdan başlayacağım. Gramerde bakmam gerekiyor da nasıl bir program yapayım sizce ve gramer kitabı öneriniz nedir? Bende english gramer inside in out kitabı var. Kitap aslında çok güzel ama gitmiyor yani sıkıyor biraz bu nedenle nasıl bir çalışma izleyim.
    birde önerdiğiniz kaynakları yandex linki felan demişsiniz de forumda sıkıntı var bende mi sadece bilmiyorum hangi sayfaya gitsem son yazılanlar gözüküyor. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
    Ayrıca biri yazmış verilen linke tıklamak yerine buraya yazmışsın felan diye o linklere baktım da yandex dosyasındakiler nasıl yani toplu indireceklerimiz de nasıl onu sordum.
    hocam ne zaman çıkıyor dersleriniz?
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.