Şimdi Ara

1 (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
783
Favori
328.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
222 oy
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam o sitede bir program varmış.Onu indirip o dosyayı rahatça indirebiliyormuşsunuz.
    İstediğiniz zaman durdurup devam etme özelliği varmış ve son hızda indiriliyormuş.
    Bir de siz dosyayı silmezseniz silinmiyormuş.
    2.Her gün EN AZ 2.5 saat çalışmalısınız.

Sadece bu iki kurala uyun yeterli.Gerisi gelecek.

Hocam siz hangi amaçla dil öğreniyorsunuz.Sınav için öğrenecekseniz İnside and out kitabı yeterli.Fazla bile.
    Fakat normal İngilizce öğrenmek istiyorsanız Murat Kurt'un kitabı çok güzel.Upper intermediate seviyesine kadar anlatır.Sanırım 1.sayfadaki adımları okumadınız.

Yandex linki ben vermedim hiç.
    Yalnız cbc derslerinin silinen kısımlarını bir arkadaş yandex olarak vermişti.O link vardı 5.adımda
  • Look Ahead dersleri bitti. İngilizcem orta seviye olmasına rağmen epey faydalı oldu. Kullanmaya kullanmaya unuttuğum birçok gramer kuralını hatırlattı. İkinci aşamada daha fazla odaklanılacak zaten gramere.

Hafta sonu 2 gün gramere geçmeyip notları tekrar edeceğim. Ondan sonra da gramere başlıyorum. Murat Kurt'un kitabı var, bu yaz bir ara yarılamıştım hatta. Ama daha çok internetteki kaynakları kullanacağım, @rat.planet önermiş zaten yeterince.

Ondan sonra da CBC dersleri var. Onları da düzenli olarak günlük en alt seviyeden sonuna kadar ilerleyeceğim. Yaza doğru bitse yeterli.

Ancak önce grameri düzgünce tekrarlayacağım. Zamanında tamamen öğrenip proficiency sınavını da geçmeme rağmen, şu an her ne kadar söyleneni anlasam-zamanı çekimleyebilsem de konuşurken-yazarken tense ler aklıma gelmiyor. Baştan temizce ilerleyeceğim, eksik kalmasın.

Yalnız şöyle bir durum var bende, uzun süredir takip ettiğim birkaç ingilizce podcast var. Neredeyse 1 yıldır takip ediyorum, ingilizce geliştirme amacıyla başlamıştım ama adeta bağımlısı oldum. Anlatan arkadaş çok güzel anlatıyor. Süreç boyunca bunu bırakmadım, bırakmayacağım da. Umarım bir sakıncası olmaz. Yani oturup not falan da almıyorum zaten, sadece metroda gelip giderken yada geceleri boş vakitte açıp dinliyorum. İngilizce çalışma olarak değil de dizi takip ediyormuş gibi daha çok.
    Var mı bir sakıncası ?

Look Ahead da çok eğlenceli bir kaynakmış, teşekkürler, iyi bulmuşsunuz. Film-dizi izler gibi izledim adeta. Anlatılan konular da farklı farklı, hiç sıkılmadım diyebilirim. Ve gerçekten basit görünse de çok iyi hazırlanmış

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Sınav için çalışacağım. İnside and out kitabı bana sıkıcı yani ağır geldiğini düşündüğüm için acaba başka kaynakla mı başlamak gerekir ? o nedenle sordum. Adımları okudum ama son adımlara hepsini indirmeye felan bakmamıştım.
    Türkiye ile alâkası olmayan John Perkins kitabındaanlatıyor;Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlaryaptırırız.onlara arabalarımızı satarbankaları satınalırız.O bankalar halkakredi verip araba almalarınısağlarız.Böylece verdiğimizkrediyi arabamızı satarak gerialırız faiziyle.O ülkeye dünyabankası yada kardeşkurumdan kredi verir.krediASLA ülkenin hazinesine gitmz,projeyapan bizimşirketlerin kasasınagirer.Enerjisantrali,sanayi,liman,havayolları yapılır. insanların işeyaramayan betonyığını ülkedekibirileri nemalandırılır.Ülke borcun altına sokulur. Planböyle işler.Sonunda tetikçiler olarakgiderderiz;"Bizeborcunuzvar ödeyemiyorsunuz,petrolünüzü satın,doğalgazınızı bize verin,askeri üslerimize yergösterin,askerlerinizi savaştığımızbölgelere gönderin,BirleşmişMillletler de bize oyverin!Elektriksukanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin!Amerikanşirketlerine yada çokuluslu şirketlere satın"Sosyal hizmetleri,teknik sistemleri,eğitim kurumlarını,sağlık kurumlarını,adli sistemleri ele geçiririzBudarbelerserisidir.
  • Grameri geçmişte unutmanızın iki sebebi var.
    Birincisi kullanmadığınız için unutursunuz.
    İkincisi ise gramere doğru çalışmadıysanız unutursunuz.Bunları zaten nasıl çalışılması gerekiğini o konuda anlattım.Sorun olmaz.
    Dinlediğiniz şey çok ileri düzey konuşmalar içermiyorsa sorun olmaz.

Evet hocam sen bir de bana sor o Look Ahead derslerini ne kadar araştırdığımı!
    Abartmadan söylüyorum 50'den fazla video ders inceledim.Hatta anlatımları başka dillerde olup İngilizce öğreten setleri de inceledim.Bunun gibi kalitesini göremedim.Sanki dizi gibi anlatıyor ama bir yandan da çok iyi öğretiyor.Çok iyi dengelemişler.Eğlence de var ders de var.Ve insana bir ülkeye gittiğinde karşılaştığı sorunları gösteriyor.
    Yani sadece bu set adam akıllı izlenip notlar alınıp tekrarlansa zaten intermediate düzeyine geliyorsunuz.Belki bu düzeye ağıt yığınla kelime öğrenmemiş olabilirsiniz.Fakat genel yapıyı çok iyi anlatmış.
    Başarılar dilerim.Yorumlarınızı yazmanız çok iyi oldu.
    Şu cümlenizi bu konuyu okuyan arkadaşların dikkatini çekmesi için siyah fon içine alıyorum.
    Look Ahead dersleri bitti. İngilizcem orta seviye olmasına rağmen epey faydalı oldu.

• hocam podcast lerin isimleri neler paylaşabilir misin?
    https://forum.donanimhaber.com/m_120127902/tm.htm
  • Dinlediğiniz, podcasti paylaşır mısınız? Merak ettim.

Sınavını konunuzda önermişsiniz.
    (
    British Council LearnEnglish
    Online English level test
    http://learnenglish.britishcouncil.org/en/content
    )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1stwarrior -- 28 Ocak 2017; 12:57:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tombow07

hocam podcast lerin isimleri neler paylaşabilir misin?

http://teacherluke.co.uk/

Son bölümde mesela adam 1 saat İngiliz çayını anlatmış, dün metroda gelip giderken eğlenerek dinledim. Hatta o kadar güzel anlatmış ki metrodan iner inmez hemen bir çay içtim. İlk fırsatta da English Breakfast Tea alıp, azıcık süt ile deneyeceğim.

Edit: Linke tıklayınca hatırladım bu adamı, çok övülüyordu. Yalnız siz telefonla siteden mi dinliyorsunuz, uygulama yükleyerek falan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BusteID -- 28 Ocak 2017; 13:34:29 >

Umarım iyisinizdir. Bir sorum olucak

Günlük 2 ders olarak devam ediyorum yalnız bu iki dersle pek ilerleme kaydedemiyorum gibime geliyor. Yani ek birseyler lazim. Mesela bir metni 3dkdan hesaba alirsak bende en az 4 kere dinliyorum 12 dk ediyor. İki ders, toplam 24 dk. Günde 24 dk nasıl ilerleme kaydedebilirim ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BusteID

Teşekkür ederim hocam link için. Bende yolculuk yaparken dinlemek istiyordum.

Edit: Linke tıklayınca hatırladım bu adamı, çok övülüyordu. Yalnız siz telefonla siteden mi dinliyorsunuz, uygulama yükleyerek falan mı?

Podcast uygulaması ile telefondan dinliyorum. Yeni bölüm geldiğinde otomatik indiriyor, normal müzik dinliyor gibi dinliyorum hiç uğraşmadan.
    Hocam siz işin özünü anlamadınız sanırım.
    Burada sizin için önemli olan günlük şu kadar sayıda ders bitirmek değil.Sadece en az 2.5 saat çalışmaya özen gösterin ve her gün çalışın diyorum.Ama cbc derslerini günde şu kadar sayıda bitirin demiyorum dikkat edersen.
    Önemli olan o her dersteki kelimeleri bir daha unutmamak üzere telaffuzunu öğrenmek ve kelimelerin anlamlarını,kullanılışlarını öğrenmektir.Bunun için sık sık tekrar yapmak gerek zaten.
    Zaten önerdiğim şekilde çalışsanız sizin dediğiniz gibi her ders 12 dakikada değil en az 3-4 saatte bitecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi podex -- 28 Ocak 2017; 17:39:37 >

Orijinalden alıntı: rat.planet

Cbc derslerine önerdiğim şekilde çalışıyorsanız ilerleme kaydetmeniz gerekir.
    Demek ki atladığınız bir nokta var.Çalışma sistemine göre ilerleyin.Orada önerdiğim her maddenin farklı bir amacı var.
    Hocam siz işin özünü anlamadınız sanırım.
    Burada sizin için önemli olan günlük şu kadar sayıda ders bitirmek değil.Sadece en az 2.5 saat çalışmaya özen gösterin ve her gün çalışın diyorum.Ama cbc derslerini günde şu kadar sayıda bitirin demiyorum dikkat edersen.
    Önemli olan o her dersteki kelimeleri bir daha unutmamak üzere telaffuzunu öğrenmek ve kelimelerin anlamlarını,kullanılışlarını öğrenmektir.Bunun için sık sık tekrar yapmak gerek zaten.
    Zaten önerdiğim şekilde çalışsanız sizin dediğiniz gibi her ders 12 dakikada değil en az 3-4 saatte bitecek.

Valla bir ders ortalama 1-1.5 saat sürüyor.

Dediğiniz gibi her şeyi uyguluyorum.

• SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Hocam yapmayın 1.5 saatte bitmez o dersler.Başlangıç dersleri en az 2.5-3 saat sürer.Orta düzey dersler 4-5 saat.İleri düzey dersler 1 hafta.Atladığınız bir nokta vardır.
    4-5 ay sonra program olarak farklı bir şey de ekleyeceğim.O da herkesin inadına ücretsiz olacak.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.