Şimdi Ara

1 (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.480
Cevap
782
Favori
331.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
222 oy
Giriş
    Hocam tüm dersler bittikten sonra yüklenecek.Sanırım 70 gb falan olacak.Belki daha da fazla.
    Çünkü seviyeler arasında bağlantılar var.Bunlara yönelik de ek uygulamalar hazırlanıyor.
    Şimdilik pek detay vermiyorum.Fakat bittiğinde İngilizce için çok iyi bir program olacak.
    Siz sadece 10 mb'lık program indirip program yardımıyla son hızda indireceksiniz.Devam etme özelliği de var.Silinme olmuyormuş.

Orijinalden alıntı: rat.planet

Look ahead dersleri video anlatımlı.Telefondan youtube'a giriyorsan izleyebilirsin.
    CBc dersleri ise pdf ve mp3 dosyalarından oluşuyor.Bu konuda da telefon yardımcı olur.
    Sözlük olarak Cambridge dictionary sitesini öneriyorum.Telaffuzları öğrenmek için.Bu da sıkıntı olmaz.
    Yani telefondan rahatlıkla çalışabilirsiniz.

Teşekkürler, sizin hazırladığınız videoların belirli bir bitiş tarihi var mı peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Herhalükarda sizin açtığınız siteye yüklenmeyecek.

eğer video üzerinde tıklanması gereken bir şey veya video üzerinde anlık boşluk doldurma gibi özellikler düşünmüyorsanız, bence youtube hocam.

hem sizin açınızdan daha avantajlı olur hem de izleyiciler açısından. benden demesi :)

• kuyuduzu kullanıcısına yanıt
    Hocam siz yanlış anladınız durumu.
    70 gb civarında program olacak.Bu programda tüm videolar vs.her şey yer alacak.
    Online olarak dersler takip edilmeyecek.Programı indirip derslere bakabileceksiniz.
    Olay sadece dosya indirme üzerine yani.Online video yayınlama olayı yoktur.
    Online yayınlama olayı olduğunda dediğiniz gibi youtube daha uygun.Hem hızlı hem pratik.

• merhaba benim sroum şu şekilde 2.5 aydır düzenli çalışıyorum look ahead bitti gramere geçtim günde 3 saat çalışıyorum ne kadar zaman sonra konuşabilirim dinlediğim bir şeyi anlayabilirim cbc podcastlar bittikten sonra mı
  • Oncelikle merhaba yaklasik 1.5 ay gibi bir surede look ahead videolarini bitirdim suan dersimingilizce sitesinde gramere basladim baslarindayim 3 gun oldu. Look ahead videolarinin kesinlikle katkisi oldugunu dusunuyorum beni pre intermediate-intermediate arasi bi seviyeye getirdi oncesin pre intermediate civarlarindayim. Seviyemi belirlemesinden cok gramer calisirken sikilmami onledi, look ahead videolarinin grameri aşıladigini hissediyor insan calisirken. en azindan simdilik boyle

Hocam ben size iki sey sormak istiyorum

1) Gramer calisirken look ahead de unuttugum veya telafuzunda zorluk cektigimi videolari tekrar etsem, izlesem sikinti olur mu ozellikle 40tan sonrasi. Tekrar edebilirsem bu ne sekilde olmali

2) Simdilik daha gramerin basindayim dediginiz gibi turkce gramerle karsilastirmali olarak calisiyorum alistirmalari cozuyorum. Ancak lit2go sitesinde ne yapacagimi kavrayamadim ornegin personal pronouns, reflexive pronouns konusuna calistiktan sonra neye bakacagim ilerde gelecek zamana simdiki zamana gelince neye bakacagim lit2go sitesinde tam anlayamadim tesekkurler simdiden

• Milaayk M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum.
    1.Önce Look Ahead derslerini bitirin.Tekrarlarınızı tamamlayın.Gramerle birlikte götürmeyin.Sıkıntılı.
    Tekrar aldığınız notlara bakarak olmalı.Telaffuzları hatırlıyorsanız anlamı basitçe anlıyorsanız sorun yok demektir.
    2.Hangi konuya çalışıyorsanız o konuyu Lit2go sitesindeki örnek cümleler içinde bulmaya çalışacaksınız.Bu kadar.
  • ben look ahead bşitirdim ordanki cümlelere hakimim telafuzlarnı biliyorum ama bazen arada dinleme yaptığım zaman altyazılı herhangi bir şey cüle içinde o kelimeleri bazen kaçırıyorum başka bir sözcük kullanış gibi sorum tam olarak bu aslında nerde yanlış yapmış olabilrim yada bu süreç doğal mı

UZUN BİR SÜRE FORUMDAKİ SORULARA CEVAP VEREMEYECEĞİM.
    PROGRAMLA UĞRAŞMAM GEREKİYOR.
  • Hocam gerund ve infinitive konuları öğrenirken nasıl çalışmalıyım? Hangi fiillerle gerund hangi fiillerle infinitive olacağını ezberlemekten başka bir çözüm var mı? Bu konuları çalışırken siz nasıl bir yol izlediniz ?
    Şöyle söyleyeyim konuyu sular seller gibi bilseniz bile önce Türkçe mantığını anlamanız gerek.Sonra İngilizce'sine çalışın daha az sıkıntı yaşarsınız.Ben bu konuyu İngilizce kaynaklardan daha rahat anlamıştım.
    Geçmiş konularla da bağlantılı olduğu için diğer konulardaki eksiklikleriniz varsa bu konuları anlamakta zorlanırsınız.
    Hocam Türkçe sıfat fiil, isim fiil,zarf fiillere çalıştım. Geçmiş konularla bağlantılı anlamadığım bir yer de farkedemedim. Benim zorlandığım nokta şudur ki hangi fiille gerund veya infinitive olacağına sadece ezbere dayalı mı karar veriyoruz? Bana yol gösterirseniz çok sevinirim.
    Konuya çalıştıktan sonra cümle içinde görmek lazım.Bunu otomatik hale getirene kadar çalışacaksınız.
    4.adımdaki gramer nasl çalışılır konusunu okuyun sorun olmaz.

Orijinalden alıntı: rat.planet

Hocam çoğu kişi benim önerdiğim yönteme ezberci diyor fakat farkı anlamıyor.
    Bakın konuyu gramer anlatımında önerdiğim gibi çalışacaksınız.
    Konuya çalıştıktan sonra cümle içinde görmek lazım.Bunu otomatik hale getirene kadar çalışacaksınız.
    4.adımdaki gramer nasl çalışılır konusunu okuyun sorun olmaz.

Konuyu okumuştum şimdi tekrar okudum hocam :) Benim aslında sorumda kastettiğim şey gerund-infinitive konusunun tabiatı gereği mecburen ezberle mi halledileceğiydi. Malesef bu konu daha çok ezberlemeyi gerektiriyor. Dediğiniz gibi çok cümle görüp otomatik hale getirene kadar çalışacağım.

• OMéR kullanıcısına yanıt
    Hocam mantığı anlamamışsınız.
    Sizden konuyu öğrenmeniz için önce ezberlemenizi istemiyorum.
    Kitapta gördüğünüz konu anlatımını önce anlamaya gayret gösterin.Sonra o parçayı,bölümü hemen geçmeden hemen cümle içinde görmeye çalışın.Liste halinde ezberleyince belli süre sonra unutursunuz.Daha da kötüsü sınavlarda,sorularda karşılaştığınızda bu neydi diye düşünürsünüz ama uygulayınca,cümlede görünce bu sıkıntılar olmaz.
    Mesela arrange,manage vs. to+fiil yapısı kullanılır.Bunları hızlıca ezberlemek yerine bakın arrenge olan cümlelere.25-40 cümlede arrenge'yi görürsen sence unuturmusun bir daha to+fiil yapısı kullanılacağını?
    İşinizi zorlaştırmayın.Ezberle olmaz bu işler.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.