Şimdi Ara

06 Mondeo 2.0 Tdci Soğuk motor duman atma normal midir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
4.683
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendi aracım 209 bin km de, babamın ki 470 bin. İkimizin aracıda dizel, bugüne kadar hiç siyah duman atmayla karşılaşmadık. Ne demek siyah duman atar ?
  • Aracınızda partikül filtresi olabilir zaten atmayacak olsa hiçbir üretici bu filtreyi koymaz öyle değil mi?
    Mazot 14 karbonlu bir Setandır ve o kadar uzun zincir yapısı ile kolay degil kusursuz yanma.
    Bir gün fırsatınız olursa açık bir alanda biraz mazotu alevlendirin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevap veren herkese teşekkürler.

    Yalnız mondeo almaktan büyük ölçüde vazgeçtim gibi. Temizini bulmak zor, bulan çok istiyor. Model olarak yüksek ancak daha düşük bir sınıfa yönelmeyi düşünüyorum. 2008 model fiat linea 1.3 multijet gibi.

    Bulduğum araçta bu idi ancak sahibi yanaşmıyor sanayiye gitmeye :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-kuzu-kurt-un-yol-ford-un-226160377/detay

    Saygılar.
  • Hemen vaz geçmeyin. Mondeo alırken ince eleyip sık dokumak gerekli ama tam bir F/P aracı şu anda. Bir de dizel mondeoları efsane Jatco şanzımanı varken manuel almamak gerekli diye düşünüyorum. Şu aracı değerlendirdiniz mi? Bence ilk sahibinden almak büyük avantaj. Hem de Ghia.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-2005-ford-mondeo-ghia-dizel-otm-240950929/detay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Hemen vaz geçmeyin. Mondeo alırken ince eleyip sık dokumak gerekli ama tam bir F/P aracı şu anda. Bir de dizel mondeoları efsane Jatco şanzımanı varken manuel almamak gerekli diye düşünüyorum. Şu aracı değerlendirdiniz mi? Bence ilk sahibinden almak büyük avantaj. Hem de Ghia.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-2005-ford-mondeo-ghia-dizel-otm-240950929/detay

    Hocam çok uzun süredir otomatik sürüyordum bıktım açık söyleyeyim. Manuel vitesi çok özledim. Baya bildiğiniz özledim. Onun için manuel arıyordum. Gösterdiğiniz araba iyi ama bursaya nasıl gideyim kime göstereyim oralarda. Alıp oradan buraya nasıl geleyim. Kamuda çalıştığım için söylüyorum.

    Hocam mondeo gerçekten güzel araba. Benim gözümde linea felan araba değilde, sonuçta babamlar için alıyorum sorunsuz binsinler diye öyle linea felan yazdım.

    Temizine ben yine bakmaya devam ederim eğer bulursam tabiki almak isterim. Çok heveslenmiştim arabayı almadan amazon'dan fırçalanmış aluminyum kaplamalara bakıyorumdum aracın göğüsünü kaplamak için o derece yani . Ama gel görki ikinci elde alması zor bir araç biraz, bizim milletin turbodizel binmeyi pek bilmemesinden ötürü.

    Saygılar.




  • Evet hocam bende alma sürecinde farkettim ki d,kkatl, olmak gerekli. Fakat piyasa da düzgün mondeolar var ve kısa sürede satılıyor. Ankara'da da bir kaç tane denk gelmişti bakarken fakat uzak olduğu için değerlendiremedim. İnş. gönlünüze göre bulursunuz. Birde Amazondaki şu kaplamaların linkini atar mısınız özelden, ben bulamadım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas246

    Hocam size özelden yazmıştım burdan da yazayım.

    Benim araçta kontrol ettiklerim rölantide iken yağ çubuğunu çektim hiç üfleme yoktu. Elimi yağ çubuğunu çıkardığım yere tuttum, hissedemedim. Antifirize baktım kırmızı idi hiç yağ yoktu, ya da su felan eklenmemişti. Belliki kaçak felan da yok.

    Araçta görünürde yağ kaçağı vs. yoktu. Sahibi aküsünü, motor yağını yeni değiştirdim dedi. Ancak yağ çubuğundaki yağ sanki biraz koyu renkli idi.

    Rölantide soğuk motor zerre titreme yoktu. Aracın direksiyonu en uç noktalara kadar çevirdim klimayı sonuna kadar açtım aracın ön tarafından yine en ufak bir ses bile gelmedi.

    Aracın elektrikli koltuğunu kontrol ettim,farların yukarı aşağı hareket etmesini kontrol ettim onlarda çalışıyordu.

    Aracın ön göğüsünde en ufak bir ibare bile silinmemiş, temiz görünüyordu. Döşemelerde yırtık vs. yok ama biraz kirli görünüyordu.

    Beni rahatsız eden araç motor soğuk gaz verildiğinde egsozdan duman geldi. Benzinli olsa direk uzaklaşırım ama dizelde durum nedir pek bilgim yok ondan zaten konu açmıştım.

    Bir de satıcının tavrı aslında biraz beni soğuttu, ben işten 2 saat erken çıkmışım oraya gelmişim aracı görmeye; isteksiz isteksiz konuşuyor gidemem öyle uzaklara diyor, ağzından zorla laf alıyorum konuşmak istemiyor hani git başımdan tarzı bir hali vardı. Aracı tam gösteremediğim için pazarlıkta yapmadım tabi.

    Aslında amcanın oğlu Kayseri'de, o dönse onunla gideceğim sanayiye ama o da ne zaman gelir bir fikrim yok.

    Ancak çevremdeki hemen hemen herkesin söylediği "sakın ola 150k üstü dizeli göstermeden gözü kapalı alayım deme". Ya bizim kuzen geçenlerde sahibinin sözüne güvenerek göstermeden mitsubishi colt aldı. Aracın motorun sağ tarafında kaynak yapılmış serviste çıktı. Klima da çalışmıyormuş o da serviste çıktı. Sahibini aradı adam klimayı ödedi en azından ama yinede can sıkıcı bir durum.

    Yardımcı olan mesaj atan herkesten Allah razı olsun arkadaşlar.

    Saygılar.





    Hocam bir öneri de ben yapayım. İkinci elde satıcı akü yeni değişti diyorsa aracın elektirik sistemine bir baktırın. (bulunamayan kaçak vb. Sorunlar) mondeoların şarj dinamoları da sıkıntılı diye biliyorum bir baktırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    pm atıldı hocam
  • adam94 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam yukarıda maverick adlı üye de söylemişti, zaten araca baktırmama izin vermiyor adam .
  • Özelden yazdım tüm mesajları da okudum arkadaşım. Motor normal gözüküyor gibi ancak son çare maden usta yok adam sıkıntılı kontak çevirme olayını yap. Dün yaşadığım olaydan sonra biraz bu şekilde davranan satıcılara da hak verir oldum.Çok samimi bir arkadaşım aracıma talip oldu dost ortamında.Araba bilindiği için direk teklifi 26.5 yap alayım dedi ok dedim.ama biz seninle dostuz sen gene de bir tamirciye götür aracı. Dediğime demişime pişman oldum. Arkadaş tamirciden geldi direk ben vazgeçtim dedi. Neden dedim. Motorda bir sıkıntı mı var? Yürüyen mi Bozuk? Bir arıza mı var? Cevap aynen şu şekilde ben ustayı arayım o söylesin sana. Peki dedim aradık ustayı. Hoparlör açık başladık konuşmaya. Usta bu aracı alma demişsin sorunu nedir söylersen gidereyim ben de dedim. Bundan sonrasını ustanın ağzından birebir yazıyorum.

    "Motor çok iyi, alt takım veya elektronik aksam da bir sorun yok, bilgisayara göre arızası yok, değişen yok, şase ve direklerde işlem yok"
    "E o zaman sorun ne Usta?"
    "Arka sağ kapıda küçük bir göçük var"
    "Kaça düzelir?"
    "100TL boyasız düzeltilir"
    "Bunun için mi alma dedin aracı, ben düşerim o parayı hatta 500 düşeyim gönlün ferah olsun"
    "Elimizde aynı fiyata 2004 Focus benzinli var.Hem 1.6 hem vergisi düşük hem lpg li az yakar"
    ALLAH BELANI VERSİN P.......

    Tövbe ettim bir daha aracımı kimseye anahtarını verip götürtmeyeceğim, usta ayağıma gelecek yanımda olsa böyle kirli pazarlıklara giremez çünkü.

    Yani işin özü anlayış ile karşılamak gerekebiliyor bazen.5664 den de km yi sorgula. Gerçi onun da hilesini bulmuşlar.Her vize öncesi adam km yi düşürtüyor böylece oynama anlaşılmıyor.Hırsıza ne yazık ki çare yok.Motor varsın 340k olsun ama sağlıklı olsun.
    Linea ile karşılaştırma yapma bile. Triger masrafından doğacak fark sana temiz Mondeo aldırır. Bu araçlar zincirli triger değişimi yok.
    Kasko fiyatı 1200TL aldım Alliance Kaskodan aracıma, sigorta ise 650TL. MTV; Vergi dilimi kasko bedelinin %5 ni geçtiği zaman bir alt dilimden ödenir.2006 2.0TDCİ Ghia nın kasko değeri şu anda 30.870TL dir. O nedenle normal vergi diliminden ödüyorum ben




  • quote:

    Orijinalden alıntı: swordmaster

    Araci alirsaniz detayli bir inceleme yapiniz lütfen. Gercekten ikinci el olarak alinabilcek fiyat performans modellerinden birisi olduğunu düşünüyorum. Yakıt tüketimi ve işletme masrafları içinde en kısa surede detaylı bilgi veren olursa araci düşünen herkese faydası olur.

    Detaylı ve objektif inceleme isteyenler için uzun uzun yazacağım Mondeo Mk2 yi.Mk2 kasa 2001-2007 yılları arasında üretilmiş olmakla birlikte, 2004 yılında iç kısmı (ön konsol düğmeleri ile radyo teyp/cd çalar) ve klima düğmeleri makyaj geçirmiştir. 2006 yılında ise dış karoserde ufak dokunuşlar ile makyajlar olmuştur. Bunlar sis farları, arka stoplar, ön ve arka tampon altlıkları, ön ve arka tampon difüzörleri, ön panjur, kedi gözleri ve alaşım jantlardır. Detayları model model aşağıda belirteceğim.
    Standart paket özelliklerini sayalım ki uzun uzadıya her modelde belirtmeyelim.
    *8 Havayastığı (ön, yan,ön perde, arka perde)
    *Abs
    *Ebd
    *Klima
    *Merkezi Kilit-İmmobilizer-Alarm
    *Uzaktan Kumandalı Cam Modüllü Anahtar (Yedek de dahil) (Kapama veya açma düğmesine uzun basılırsa camlar tamamen açılır veya kapanır)
    *4 cam elektrikli
    *Aynalar ısıtmalı ve elektrikli
    *Ön ve Arka Kol Dayama
    *Direksiyon Derinlik Yükseklik İleri Geri Ayarlama
    *Sürücü Koltuğu Yükseklik ayarı (çoğu yeni modelde bulamazsınız)
    vs....

    2001-2004 arası Trend Paket Mondeo Mk2 ler ve Özellikleri
    -Standart Pakettir.
    -Manuel Klima Bulunur.
    -Fordun kendine ait sade bir cd çalara sahiptir.

    2001-2004 arası Ghia Paket Mondeo MK2 ler
    +Alaşım Jant (5 Kollu)
    +otomatik Klima (mk1 konsola sahip)
    +Bej Döşeme
    +Xenon Far-Far Yıkama
    +Elektrikli Isıtmalı Koltuk (x paket ile trend donanıma eklenebiliyordu)
    +Sony 6 lı Cd Changer

    2004-2006 arası Trend Paket
    +Otomatik klima eklendi ( düğme tasarımı farklı)
    +Yeni bir Cd çalar eklendi
    +Otomatik Vites araçların arka far grubunun üstü (sinyal) beyazlatıldı. Manuel Vitesliler aynı şekli ile devam etti (komple kırmızı)

    2004-2006 arası Ghia Paket
    +Otomatik Klima Elden geçirilerek makyajlandı.
    +Ahşap görünüme konsolda yer verildi
    +6 kollu alaşım jant

    2006 dan sonra ise araç kasası makyajlandı. Bunlar sis farları, arka stoplar, ön ve arka tampon altlıkları, ön ve arka tampon difüzörleri, ön panjur, kedi gözleri ve alaşım jantlardır

    Öncelikle artılardan başlayalım
    -Bu paraya bu sağlamlıkta bir araç bulma şansınız çok çok az.
    -Karoser sağlamlığı aracın kilosuna yansımış durumda, 1375-1550kg arası.
    -Donanım olarak (pasif güvenlik) çok üst düzey bir araç
    -Triger değişimi yok.
    -Baskı Balata en az 200k gitmekte
    -Amortisör değişimini ben 300k da yaptırmıştım.
    -Parça Fiyatları aslında uygun (servis harici), focus veya linea ile eş değerde.
    -Saf Güç ve oturaklı spor bir aracı bir arada sunuyor.
    -10k bakımı yaklaşık 200TL

    Gelelim Eksilere;
    -Bu araçlar uzun yol aracı, düşük km de bulmak imkansıza yakın, km takıntınız varsa yanaşmayın. Km takıntısına gerek de yok, bakımlı bir mondeo motor açısından ömürlüktür.
    -Ghia paketlerde Xenon Far çok çok çok pahalıydı, hala servis de pahalı. Ancak dışarıda orjinal parçayı 300TL ye dahi bulabilirsiniz
    -Krank Kasnağı en çok satılan parça. Şansınıza bağlı km ye bakmaksızın arıza verebilir, bir kere değişti mi 250-300k gider. Fiyatı işçilik ve 3 rulman ile birlikte 700TL
    -Turbo Sarj Takviye sensörü ise 2.arıza veren parça. Fiyatı 350-600Tl arası (tek-çift).200k da bir değişim ister.

    Yakıt Tüketimi dizel için;
    195TL lik motorin ile şehirler arası 1050km (bayram trafiği, ortalama hız 105, maksimum hız 160, hız sabitleyici:130, 500km duble yol, 250km tek geliş gidiş, 300km otoyol)
    195TL lik motorin ile şehir içi 800km.

    Benzin Lpg İçin ise,
    40Lt lik tüp ile 420 km şehirler arası (yaklaşık 9,8 Lt Lpg tüketimi)




  • Ben bir düzeltme yapayım. Dizel mondeoların sorunlu parçası krank kasnağı değil, genel olarak v kayışı sisteminin tasarımında sorun var. Kayış aşırı sarsıntılı çalıştığı için zamanla krank kasnağını, gergi ve bilyaları bozuyor. Fakat çözümsüz değil. Sorunun kaynağı alernatör kasnağının basit tipte olması. Eğer alternatör kasnağı 1.3 multijet Dobloların yeni tip kasnağı ile değiştirilirse sorun halloluyor. Bu tür kasnaklara clutch pulley deniliyor. Farkını şu videodan izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=4EXYP1CmL9Q
    Ben uyguladım. En azında teorik olarak sorunu çözmesi lazım :) Şu an için kayış sarsıntısız ve sessiz çalışıyor, mükemmel oldu. 6 ay sonra sorun tekrarlanırsa burda yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 8 Kasım 2015; 21:03:54 >




  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Şaşmaz daki genel kanı 2.0 dizel Ford ların mazot pompalarının arızaya yatkın olduğu yönünde, aklınızda bulunsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Evet hocam bende alma sürecinde farkettim ki d,kkatl, olmak gerekli. Fakat piyasa da düzgün mondeolar var ve kısa sürede satılıyor. Ankara'da da bir kaç tane denk gelmişti bakarken fakat uzak olduğu için değerlendiremedim. İnş. gönlünüze göre bulursunuz. Birde Amazondaki şu kaplamaların linkini atar mısınız özelden, ben bulamadım :)

    hocam 26 bine kadar temizini bulabilir miyim ankarada. ornek ilan atabilir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim incelediklerimden temiz olanlar hep satıldı. Şimdi yeni ilanlarıda ayrıntılı inceleyemedim. Bursa'da ilk sahibinden bir ghia var. İlk sahibinden olduğu için bence değerlendirilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Ben bir düzeltme yapayım. Dizel mondeoların sorunlu parçası krank kasnağı değil, genel olarak v kayışı sisteminin tasarımında sorun var. Kayış aşırı sarsıntılı çalıştığı için zamanla krank kasnağını, gergi ve bilyaları bozuyor. Fakat çözümsüz değil. Sorunun kaynağı alernatör kasnağının basit tipte olması. Eğer alternatör kasnağı 1.3 multijet Dobloların yeni tip kasnağı ile değiştirilirse sorun halloluyor. Bu tür kasnaklara clutch pulley deniliyor. Farkını şu videodan izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=4EXYP1CmL9Q
    Ben uyguladım. En azında teorik olarak sorunu çözmesi lazım :) Şu an için kayış sarsıntısız ve sessiz çalışıyor, mükemmel oldu. 6 ay sonra sorun tekrarlanırsa burda yazarım.

    Ben izmirdeki aracımı orjinali ile değiştirdim.Herhangi bir ses yada sarsıntı yok.Kullandığınız kasnağın markası ve rulmanları ile de alakalı.Lakin V kayış sistemi dediğiniz gibi kronik.Bu araca bu sorun aslında yakışmıyor ama Allahtan büyük bir arıza değil.En azından bir Dsg değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maverick8141

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Ben bir düzeltme yapayım. Dizel mondeoların sorunlu parçası krank kasnağı değil, genel olarak v kayışı sisteminin tasarımında sorun var. Kayış aşırı sarsıntılı çalıştığı için zamanla krank kasnağını, gergi ve bilyaları bozuyor. Fakat çözümsüz değil. Sorunun kaynağı alernatör kasnağının basit tipte olması. Eğer alternatör kasnağı 1.3 multijet Dobloların yeni tip kasnağı ile değiştirilirse sorun halloluyor. Bu tür kasnaklara clutch pulley deniliyor. Farkını şu videodan izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=4EXYP1CmL9Q
    Ben uyguladım. En azında teorik olarak sorunu çözmesi lazım :) Şu an için kayış sarsıntısız ve sessiz çalışıyor, mükemmel oldu. 6 ay sonra sorun tekrarlanırsa burda yazarım.

    Ben izmirdeki aracımı orjinali ile değiştirdim.Herhangi bir ses yada sarsıntı yok.Kullandığınız kasnağın markası ve rulmanları ile de alakalı.Lakin V kayış sistemi dediğiniz gibi kronik.Bu araca bu sorun aslında yakışmıyor ama Allahtan büyük bir arıza değil.En azından bir Dsg değil.

    Ford sonraki nesil mondeolarda kullandığı 2.0 tdci motolarda bu sorunu çözmüş. Ama bu model 2001-2007 arasında üretildiğini düşünürsek 6 yıl hiç bir müdahelede bulunmadan seyretmiş, hakkaten Ford'a yakışmamış. Ama Clutch pulley kesin olarak sorunu çözüyor. Ford Türkiye forumunda da konusu var.




  • Coskunserce,
    Uygulamayı nasıl yaptığınızı anlatırmısınız lütfen? Aynı arıza gene nüksetti. Buradaki elektrikçi olmaz babında konuşuyor. Detaylı anlatım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maverick8141

    Coskunserce,
    Uygulamayı nasıl yaptığınızı anlatırmısınız lütfen? Aynı arıza gene nüksetti. Buradaki elektrikçi olmaz babında konuşuyor. Detaylı anlatım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

    Mesajınızı yeni gördüm. Mondeo'da kullanılan V kayışı sistem gereği fazla uzun, bu yüzden de fazla sarsıntılı çalışıp sistemdeki bütün kasnakları bozuyor. Turbo dizel motorlardaki bu genel sorunu görüp diğer üreticiler alternatör üzerindeki kasnağı bu sarsıntıyı absorbe edecek şekilde modifiye etmişler. Ancak Ford 6 yıl boyunca sorunu seyretmiş sıkıntı bundan kaynaklı. 2008'de çıkan yeni kasada sorunu gidermiş.
    Yapılması gereken 2001-2006 Mondeo 2.0 TDCI'da alternatör üzerinde bulunan basit tipte ve sarsıntıyı absorbe edemeyen kasnağı yeni tip kasnaklar ile değiştirmek. Elektrikçinin bana söylediği Doblo multijet motorların alternatör kasnağının oldukça kolay bir şekilde monte edilebildiği oldu. Bunun dışında V kayışı gergisi, rulmanlar ve kayışın kendisi de oldukça yıprandığı için değişti. Ancak ben krank kasnağını değiştirmedim. Halen aracımın motoru en soğuk havada bile sessiz çalışıyor.
    Aslında benimde asıl yararlandığım kaynak burası oldu:
    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/264963-mondeo-mk3-sesli-ve-sallant%C4%B1l%C4%B1-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma-sorununun-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm%C3%BC/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 28 Aralık 2015; 23:43:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maverick8141

    quote:

    Orijinalden alıntı: swordmaster

    Araci alirsaniz detayli bir inceleme yapiniz lütfen. Gercekten ikinci el olarak alinabilcek fiyat performans modellerinden birisi olduğunu düşünüyorum. Yakıt tüketimi ve işletme masrafları içinde en kısa surede detaylı bilgi veren olursa araci düşünen herkese faydası olur.

    Detaylı ve objektif inceleme isteyenler için uzun uzun yazacağım Mondeo Mk2 yi.Mk2 kasa 2001-2007 yılları arasında üretilmiş olmakla birlikte, 2004 yılında iç kısmı (ön konsol düğmeleri ile radyo teyp/cd çalar) ve klima düğmeleri makyaj geçirmiştir. 2006 yılında ise dış karoserde ufak dokunuşlar ile makyajlar olmuştur. Bunlar sis farları, arka stoplar, ön ve arka tampon altlıkları, ön ve arka tampon difüzörleri, ön panjur, kedi gözleri ve alaşım jantlardır. Detayları model model aşağıda belirteceğim.
    Standart paket özelliklerini sayalım ki uzun uzadıya her modelde belirtmeyelim.
    *8 Havayastığı (ön, yan,ön perde, arka perde)
    *Abs
    *Ebd
    *Klima
    *Merkezi Kilit-İmmobilizer-Alarm
    *Uzaktan Kumandalı Cam Modüllü Anahtar (Yedek de dahil) (Kapama veya açma düğmesine uzun basılırsa camlar tamamen açılır veya kapanır)
    *4 cam elektrikli
    *Aynalar ısıtmalı ve elektrikli
    *Ön ve Arka Kol Dayama
    *Direksiyon Derinlik Yükseklik İleri Geri Ayarlama
    *Sürücü Koltuğu Yükseklik ayarı (çoğu yeni modelde bulamazsınız)
    vs....

    2001-2004 arası Trend Paket Mondeo Mk2 ler ve Özellikleri
    -Standart Pakettir.
    -Manuel Klima Bulunur.
    -Fordun kendine ait sade bir cd çalara sahiptir.

    2001-2004 arası Ghia Paket Mondeo MK2 ler
    +Alaşım Jant (5 Kollu)
    +otomatik Klima (mk1 konsola sahip)
    +Bej Döşeme
    +Xenon Far-Far Yıkama
    +Elektrikli Isıtmalı Koltuk (x paket ile trend donanıma eklenebiliyordu)
    +Sony 6 lı Cd Changer

    2004-2006 arası Trend Paket
    +Otomatik klima eklendi ( düğme tasarımı farklı)
    +Yeni bir Cd çalar eklendi
    +Otomatik Vites araçların arka far grubunun üstü (sinyal) beyazlatıldı. Manuel Vitesliler aynı şekli ile devam etti (komple kırmızı)

    2004-2006 arası Ghia Paket
    +Otomatik Klima Elden geçirilerek makyajlandı.
    +Ahşap görünüme konsolda yer verildi
    +6 kollu alaşım jant

    2006 dan sonra ise araç kasası makyajlandı. Bunlar sis farları, arka stoplar, ön ve arka tampon altlıkları, ön ve arka tampon difüzörleri, ön panjur, kedi gözleri ve alaşım jantlardır

    Öncelikle artılardan başlayalım
    -Bu paraya bu sağlamlıkta bir araç bulma şansınız çok çok az.
    -Karoser sağlamlığı aracın kilosuna yansımış durumda, 1375-1550kg arası.
    -Donanım olarak (pasif güvenlik) çok üst düzey bir araç
    -Triger değişimi yok.
    -Baskı Balata en az 200k gitmekte
    -Amortisör değişimini ben 300k da yaptırmıştım.
    -Parça Fiyatları aslında uygun (servis harici), focus veya linea ile eş değerde.
    -Saf Güç ve oturaklı spor bir aracı bir arada sunuyor.
    -10k bakımı yaklaşık 200TL

    Gelelim Eksilere;
    -Bu araçlar uzun yol aracı, düşük km de bulmak imkansıza yakın, km takıntınız varsa yanaşmayın. Km takıntısına gerek de yok, bakımlı bir mondeo motor açısından ömürlüktür.
    -Ghia paketlerde Xenon Far çok çok çok pahalıydı, hala servis de pahalı. Ancak dışarıda orjinal parçayı 300TL ye dahi bulabilirsiniz
    -Krank Kasnağı en çok satılan parça. Şansınıza bağlı km ye bakmaksızın arıza verebilir, bir kere değişti mi 250-300k gider. Fiyatı işçilik ve 3 rulman ile birlikte 700TL
    -Turbo Sarj Takviye sensörü ise 2.arıza veren parça. Fiyatı 350-600Tl arası (tek-çift).200k da bir değişim ister.

    Yakıt Tüketimi dizel için;
    195TL lik motorin ile şehirler arası 1050km (bayram trafiği, ortalama hız 105, maksimum hız 160, hız sabitleyici:130, 500km duble yol, 250km tek geliş gidiş, 300km otoyol)
    195TL lik motorin ile şehir içi 800km.

    Benzin Lpg İçin ise,
    40Lt lik tüp ile 420 km şehirler arası (yaklaşık 9,8 Lt Lpg tüketimi)



    Hocam selamlar,

    Arabam 2006 model Mondeo 2.0 Tdci Otomatik vites ghia. 195000 km de.
    Ben aracı 180000 de aldım sorunsuz kullanıyordum. Aldıktan sonra Ankara'da Tuncay ustaya götürdüm, kendisi de motoru vb çok beğendi. Ardından son 1 buçuk aydır araç normalden fazla siyah duman atmaya başladı.
    Kurban bayramı tatilinde Ankara'ya gidince Tuncay ustaya duman problemi için götürdüm.
    Aracın herhangi bir sorunu olmadığını EGR yi iptal ederek siyah dumanı giderebileceğimizi ve dumanın da benim telefonda kendisine anlattığım kadar çok olmadığını söyledi. Daha önce telefonda konuştuğumuzda bana sesinde farklılık var mı, çekişi düşmüş mü, turbo hortumunda kaçak olabilir gibi şeyler söylemişti. Neticede kendisi aracı kullandıktan sonra turbo hortumunda vb sorun olmadığını düşünerek EGR'yi iptal ettik. Ayrıca aracın benden önceki sahibinin şanzıman yağını değiştirip değiştirmediğini bilmediğimiz için şanzıman yağını da Castrol Transmax Dual ile değiştirdik. Ben gitmeden önce yaptığım araştırmalarda Castrol ATF Multivechile'nin bizim jatco şanzımanlar için tam uygun olduğunu öğrensem de Tuncay ustanın bilgisine güvenerek Castrol Transmax Dual kullanılmasına herhangi birşey demedim. (Burada herhangi bir tenkit vb bulunmamaktadır yanlış anlaşılmasın.)
    Daha sonra Ankara'dan sırasıyla Safranbolu'ya oradan da Manisa Soma'ya geldim. Takribi 1000 km civarı yol yapmış oldum. Araç yolda herhangi bir sıkıntı yaşatmadı, performansı her zamanki gibi üst düzeydeydi. Cuma günü itibariyle Soma'ya ulaşmış oldum.
    Pazar günü (dün) eşimle pazara gitmek için aracı kullandım, Tuncay ustanın servisindeki arkadaş bana aracı ilk çalıştırdığında ve durduğunda 1 dk civarı rölantide çalıştır ve motor ısınana kadar fazla motora yüklenme dediği için aracı çok sakin kullandım. Ancak kulağıma motordan tabiri caiz-se hır hır hır diye boğuk bir ses geldi. Çok üzerinde durmadım ve aracı çok sakin kullanmaya devam ederek eve getirdim.
    Bugün saat 20:00 civarı bir dostumuza giderken kırmızı ışıktan kalkınca önümdeki ağır aracı geçmek için hızlanmak istedim ve aracım resmen gitmiyordu. Çok şaşırdım aracı test etmeye başladım.
    Gaza yüklensem de gazı yavaş alıyor, araç hızlanmıyordu.
    Düz ve boş bir yola çıkıp hız testi yapmak istedim araç çok zor hızlanıyor ve max ulaştığı hız 120 oluyordu.
    Araç 120 km/h hızı geçmiyor. Gazı köklersem eğer vites düşürüp araç bağırıyor, devir saati 4000 lere geliyor ama araç hızlanmıyor.
    Tuncay ustayı telefonla aradım kendisi turbo hortumundan şüphelendi, karanlık olduğu için ben onu anlayamadım.
    Yukarıda bahsettiğim hır hır sesinde hava filtresinin olduğu yerden geldiğini duydum. Ancak Tuncay usta orası ile alakası olmaz. Orada bir ustaya göster dedi.
    Yarın burada bir ustaya göstereceğim ancak buradakilere güvenim yok (sebebi bana arka iki amortisor patlak dediklerinde Ankara'da sağ ön amörtisörün patlak çıkması.)
    Diyerekten bugün aracı burada sanayiye götürdüm. burada ise:

    Bugün sabah saatlerinde bulunduğum Soma'da bir ustaya aracı gösterdim. Araca bilgisayar bağladı ve:
    "P0235 - turbo sarj takviye sensörü a devresi" hatası verdi. Usta arabanın altına baktı, üstüne baktı ve bana "TURBO GİTMİŞ" dedi.
    Direk bu sonuca varmasına anlam veremedim ve aracı aldığım yerle görüştüm. Oradaki insanların görüşleri:
    "turbo gidecek olsa arac 5-10 bin km önce kendini belli eder, devirden düşer, vuruntu yapar, ses yapar" yönündeydi, ki bu sorunların hiçbirisi benim aracımda olmamıştı. Sonra bu kişiler beni kendi ustalarına yönlendirdiler ve oraya gittim. Oradaki usta aracı dinledi, gaz verdirdi hortumlara vb baktı ve:
    "turbo devreye girmiyor, bu turbo gittiği anlamına gelmez ancak ne olduğunu tam olarak anlamamız için detaylıca bakmamız lazım" dedi ve oradaki bir mercedesi göstererek "bu araçta aynı sorundan geldi ve 150 tl lik bir masrafta tamir ettik." dedi. "Bu şekilde zorlamadan kullanmamın sorun yaratmayacağını ve yarın sabah aracı götürürsem bakacağını söyledi.

    Ne yapabilirim, problem büyük müdür ve ne tavsiye edersiniz.
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.