Şimdi Ara

0 km arabaların fiyatları neden aşırı arttı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • örneğin geçen senenin son aylarında kasım-aralık gibi hyundai i30 1.4 baz modelin başlangıç fiyatı 28 bin tl iken şauanda 35 bin lira yani arada 7 bin tl fark var nedir bunun sebebi ? şimdi yeni picanto a sınıfı araç ama başlangıç fiyatı 27 bin lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 27 Nisan 2011; 18:46:42 >

• KREDİ Kredi KREDİ.İnsanımızın olmayan parayla yüksek krediler çekerek araç alması , satıcıların bunun farkında olarak fahiş fiyatlarla araç satmalarıdır. Aralık ayında 1.4 TSI 150 PS 4x2 Vw Tiguan opak renk için aldığım 54.500 Tl lik fiyatla 27 Nisan 2011 tarihli opak renk Tiguan arasında tam 7.500(yedi bin beşyüz) TL fark var.
  • Geldi bahar ayları..

Yani mevsimsel dalgalanma..
  • az yada çok fiyatı artmayan birşey yok strateji olarakta çok satıp az kar marjı koymak yerine, az satıp yüksek kar marjı elde etmeyi tercih ediyorlardır belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 27 Nisan 2011; 23:22:20 >
  • Gerek ev gerekse araç fiyatlarının bir anda inanılmaz yükselmesinin en büyük sebebi bankaların peynir ekmek gibi dağıttıgı düşük faizli krediler.Zamanında bir kredi kartı vermek için yedi sülalemizi sorgulayan , anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiren bakalar artık oturdugunuz yerden bir tek SMS le size yüzmilyarlarca lira kredi verebiliyor , eee bir de buna insanımızdaki lüks ve sıfır düşkünlüğünüde eklerseniz durum bu noktaya geliyor...Hiç bir galeride araç bulamadığınız gibi aylarcada sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz , peşin 20.000 TL ye çok para diyen , o parayı bir arada görmedim diyen insanlar , ayda 500 TL taksitle olunca 100.000 TL yi düşünmeden bir arabaya verebiliyorlar , bakalım bu balon ne zaman patlayacak , hepimiz göreceğiz...
  • HAK
  • biz-siz-o
    bizler-sizler-onlar
    O KADAR ÖTV, KDV VARKEN HALEN HARIL HARIL 0 KM ARABA ALMAYA ÇALIŞIRSAK OLACAGI BU. ZATEN 0 ARABA ALMA MANTIGINI BEN HİÇ BİR ZAMAN ANLAYAMIYORUM . ÇOK ZENGİN OLURSUN MİLYONER FİLAN OLURSUN ANLARIM. AMA NE GEREK VAR ARKADAŞ 1 AY BEKLE SONRA EN FAZLA 5BİN KM YAPMIŞ ARACI NERDEYSE 0 FİYATINDAN %15 DAHA UCUZA ALIRSIN. DURP DURURKEN NİYE FAZLADAN PARA VERİYOR MİLLET HALA ANLAMIŞ DEĞİLİM. MESELA KONYADA Bİ PASSAT MERAKLILIGI VAR SANKİ UZAY ARACI TV'DE REKLAMINI İLK GÖRDÜĞÜM GÜNÜN ERTESİ GÜNÜ 2 TANE YENİ PASSAT GÖRDÜM. O PARAYA NE 2, EL MERSOLAR NE BMWLER ALINIR O KADAR PARAM OLSA ARABA İÇİN NE WV NEDE AUDİ MERSO VE BMW DEĞİŞMEZİMDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARAKUZGUN -- 28 Nisan 2011; 4:11:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vurun kardeşlerim krediyle araç, ev alanlara, günah keçisi onlar.
    Kusura bakmayın ama kendimde dahil olmak üzre insanları anlamak zor, bu konuya yazan arkadaşlar için söylemiyorum herkes için diyorum: İkinci elalacak olsan en güzeli tanıdıktan almak diyorlar, tanıdığa bakıyorsun icabında aradaığın model yok, icabında aracın beklenmedik sıkıntıları oluyor...Sıfır alayım diyorsun fiyatlar yüksek ve bu durumda muhtemelen krediyle araba alanlardan kaynaklandı.
    Kusura bakmayında ne yapılacak? Bir araba parası biriktirmek için onca yıl yaya dolaşacak, hanım mağdur, sen mağdur, evde çocukmağdur, seni ziyarete gelen baban, annen mağdur.
    Boşverin arkadaşlar, burada asıl suç, denetimsiz bırakan devlettedir. Ben Amerika ve Avrupa'da daha fazla sayıda araç satıldığını düşünüyorum ve oralarda sanırım böylesi bir durum yok. Diyeceğim şu: Her fırsatta alan insanlara kızıyoruz ancak bakın ikinciel araçların hallerine, onların da aşırı fiyatlı olduğundan hemen herkes şikayetçi ve bunun üstüne alınacak riskte var. Bana göre isterkredi ile ister peşin, imkân varsa sıfır alınmalı kardeşim, kafan rahat hiç olmazsa.

• aslında sorunun cevabını rekabet kurumuverdi.tüm firmalara cezayı kesti danışıklı iş yapıyorsunuz diye.bu demekki hep olan birşeydi.ayrıca yurtdışında uygulamalar nasıl bilmiyorum ama finansal kiralama firmaları hariç şirketlere ticari araç haricindeki hususi araçlardaki amortisman uygulamasını ve araca ödenen kdv'nin bilançoda kardan düşülmesini kaldırmak lazım.şirketler bu avantajdan faydalanığ habire araba alıyor.otomotivcilerde onlaragöre fiyat belirliyor.olan benim gibi ücretlilere oluyor.
  • "chener" kardeşim, ben anlamam şirketlerin nasıl alım yaptığından ancak dediğiniz gibi bir durumda da firmaların kafalarına göre araç fiyatlarını artırmaları da açıklanabilir değil? Sürümü çok olan mala yaparsın veya kâr marjını artırmak için şirket araçlarının fiyatlarını biraz yüksek tutarsınız, olur biter. Mesele şu: Bayiiye gidiyorsun onlar kâr oranlarının zaten çok düşük olduğundan şikayet ediyorlar, bize gelsen eee her ne kadar buradan öyle gibi görünse de ben ileride alacağım zaman maalesef tamamı krediyle bir araç alacağım ve 60.000TL gibi bir rakamı vermek adama dokunur, işin vicdani boyutu da var. Burada sorulması gereken soru bence şu: Petrolün varil fiyatı düşerken artan akaryakıt firmaları acaba sadece şirketlerin işine mi geliyor yoksa bu durum devletin de işine mi yarıyor? Ses çıkarılmayışını buna bağlıyorum. Benim kullanıcı olarak arada kaldığım noktada burası almayayım ancak bu ihtiyacımıda bu durumu büyük oranda aratmayacak bir şekilde de çözebileyim. Otobüs mü? İnanaın yaşadığım yer 30.000 nüfuslu bir ilçe ve 1 ay kadar sabredebildim, her gün ayakta ve hanımımla birlikte... Ameliyat oldum, çocuğumateşlendi, gecenin 2'sinde, sabahın 4'ünde kalkmam gerekti, bana 2 defa hastaneye bırakmasını istediğim komşumun "gezmek için olsa gimezdim ama sağlıkolunca birşey diyemem" sözünü tekrar duymaktansa bunca sıkıntının arasında kırdık yardık, gittik tamamı krediden araba aldık (2.el ve maalesef onda da kazığı yedik). Bu sebepledir ki, durum canımı sıksa da ileride sıfır araç alacağım ve yine tamamına kredi kullanacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

söylediklerinizin kısmen doğru olduğu aşikar ancak 60 000 den kredi almak da nedir?

faizi ile mi?

60 bin artı faiz mi?
  • 1- talep arz :)
    2- ayran bulamaz içmeye otomobille..

olmayan parayla alındığı için, 2 yıl ödeyip şuna bineceğime 3 yıl öder buna binerim deniyor..
    nakitle gitse ne boya farkına 1000 lira verir, ne ısıtmalı koltuğa 2000 lira verir, ne navigasyonuna 1500 lira verirler.. elleri titrer elleri..
    ama olmayan parayla alınca dediğim gibi, 2 yıl ödeyeceğime 3 yıl ödeyim, havalı olsun, adı olsun deniyor..

jeep almış adam, 4x4 suv almış, yolda en küçük engebe görse 1. vitesle yaya hızıyla geçiyor..
    neden?.. krediyle almış, maaşının çoğunu ona veriyor, birde orası burası bozulursa işin içinden çıkamayacağından korkuyor..
    araziye vuramayacağın jeepi alma..
    çalacaklarmı, çizeceklermi diye camda beklediğin, uyuyamadığın arabayı alma..
    80 bin lira verip te yakıt tüketimine bakacağın arabayı alma..
    bırak layıkıyla hak eden birisi binsin.
  • Çünkü biz TÜRKÜZ!!!
    malum türk milleti yeniye hemen atlar, fiyatlar artar, acentalar da guzel guzel saplar...
  • çünkü otomobil firmaları/distribütörleri aralarında anlaşarak fiyat yükselmişler ve bu durumun ortaya çıkması ile ceza yağmuruna tutulmuşlardır diye bilmekteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

1- talep arz :)
    2- ayran bulamaz içmeye otomobille..

olmayan parayla alındığı için, 2 yıl ödeyip şuna bineceğime 3 yıl öder buna binerim deniyor..
    nakitle gitse ne boya farkına 1000 lira verir, ne ısıtmalı koltuğa 2000 lira verir, ne navigasyonuna 1500 lira verirler.. elleri titrer elleri..
    ama olmayan parayla alınca dediğim gibi, 2 yıl ödeyeceğime 3 yıl ödeyim, havalı olsun, adı olsun deniyor..

jeep almış adam, 4x4 suv almış, yolda en küçük engebe görse 1. vitesle yaya hızıyla geçiyor..
    neden?.. krediyle almış, maaşının çoğunu ona veriyor, birde orası burası bozulursa işin içinden çıkamayacağından korkuyor..
    araziye vuramayacağın jeepi alma..
    çalacaklarmı, çizeceklermi diye camda beklediğin, uyuyamadığın arabayı alma..
    80 bin lira verip te yakıt tüketimine bakacağın arabayı alma..
    bırak layıkıyla hak eden birisi binsin.

Benzer şekilde halkın tüketim alışkanlıklarına ilişkin şaşkınlıgımı defalarca dile getirmeye çalıştım.
    Türkiye'de 'C' sınıfı compact bir aracın fiyatı dahi ortalama ücret alan mühendisin 40 aylık maaşına denk geliyor. Almanya için aynı sınıfta bir araç 10 maaş gibi oranlanabilir. (jetta/golf)
    Türkiye'de insanlar sosyal kesintilere giderek, gerekirse çocuklarının cep harçlıklarından, gerekirse saglık harcamalarından fedakarlık ederek yıllarca bir otomobil için çalışıyor ve hayatlarını alt üst eden kredilerin altına giriyorlar.
    Otomobilin bir yatırım aracı olmadıgı fikri yazık ki halkımıza yerleşmedi.
    Ev alacak, otomobilini satmak istiyor.
    eşi/ çocugu ameliyat olacak, otomobilini satmak istiyor.
    Beklenmedik bir gider çıktı, otomobilini satmak istiyor.
    Çekilen kredilerin istatistiklerini bilmiyorum fakat çevremde gözlemledigim kredilerin %25'i daha ilk yıldan alıcıyı otomobilini satma pozisyonuna düşürüyor.
    Buna ragmen akıllanılmıyor sürekli daha hızlı, daha lüks, daha fazla dikkat çekme gayreti taşıyan araçlara yönelip daha büyük borçlara imza atılıyor.
    Devletten başbakanlık bursu alan öğrenci, muhtarlıktan yoksul belgesi alıp devlet yardımı alan aile babası turbo benzinli otomobile biniyor. Devletin içindeki hiyerarşik yapıyı ve diktaya dönen rejimi begenmeyen halk dahi gerçekten ihtiyacı olanın edinemediği yardımı gasp ediyor. Çok uluslu şirketlerin ve bankaların yönettiği bir ülkede yaşıyoruz, bu bilinç ne zaman değişecek acaba?

• Kasım-Aralık aylarında fiyatlar düşer, bu zamanlardan itibarende yükselmeye başlar. Buna bir de kredi oranlarının düşmesi eklenince otomobil fiyatları ciddi anlamda arttı. Sonuçta arz-talep meselesi, otomobil satışlarının %80i banka kredileriyle olduğunu düşünürsek böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. İnsanlar sahip olmadıkları paralarla otomobil alıyorlar.
  • bence konu gayet yerinde olmuş özellikle araç aradığım bugünlerde. Benim fikrim faizler düşünce firmalar zam yapıyorlar yani ya banka kazanıyor yada otomobil firmaları ama sıfır km lerin fiyatının bu kadar yüksek olması aynı zamanda 2. elleride alınmayacak kadar yüksek fiyatlara çıkarıyor.
    Benim asıl anlamadığım konu arz talep diyoruz geçen sene 0 km araç satışında rekolar kırıldı vs vs piyasada araba sayısı artınca fiyatın düşmesi gerekmezmiydi ama gene yüksek gene yüksek anlamak mümkün değil açıkçası. :)
  • daha durun hele su dizellerde partikül filtresi mecburi olsuın seneye veya daha sonraki seneye her arabanın üstüne en az 2000 lira daha eklenecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

"chener" kardeşim, ben anlamam şirketlerin nasıl alım yaptığından ancak dediğiniz gibi bir durumda da firmaların kafalarına göre araç fiyatlarını artırmaları da açıklanabilir değil? Sürümü çok olan mala yaparsın veya kâr marjını artırmak için şirket araçlarının fiyatlarını biraz yüksek tutarsınız, olur biter. Mesele şu: Bayiiye gidiyorsun onlar kâr oranlarının zaten çok düşük olduğundan şikayet ediyorlar, bize gelsen eee her ne kadar buradan öyle gibi görünse de ben ileride alacağım zaman maalesef tamamı krediyle bir araç alacağım ve 60.000TL gibi bir rakamı vermek adama dokunur, işin vicdani boyutu da var. Burada sorulması gereken soru bence şu: Petrolün varil fiyatı düşerken artan akaryakıt firmaları acaba sadece şirketlerin işine mi geliyor yoksa bu durum devletin de işine mi yarıyor? Ses çıkarılmayışını buna bağlıyorum. Benim kullanıcı olarak arada kaldığım noktada burası almayayım ancak bu ihtiyacımıda bu durumu büyük oranda aratmayacak bir şekilde de çözebileyim. Otobüs mü? İnanaın yaşadığım yer 30.000 nüfuslu bir ilçe ve 1 ay kadar sabredebildim, her gün ayakta ve hanımımla birlikte... Ameliyat oldum, çocuğumateşlendi, gecenin 2'sinde, sabahın 4'ünde kalkmam gerekti, bana 2 defa hastaneye bırakmasını istediğim komşumun "gezmek için olsa gimezdim ama sağlıkolunca birşey diyemem" sözünü tekrar duymaktansa bunca sıkıntının arasında kırdık yardık, gittik tamamı krediden araba aldık (2.el ve maalesef onda da kazığı yedik). Bu sebepledir ki, durum canımı sıksa da ileride sıfır araç alacağım ve yine tamamına kredi kullanacağım.

aslında aynı açıdan yaklaşmışız.araçlarda vergi yükü çok olunca ve araçları şirketleri adına alanalra böylesi vergi avantajları sağlanınca bunlar birbirini nötürlüyor.düşünün bir şirket ne bileyim doblo connect kango v.s. alır anlarım da audi a1,coupe arabalar,lüks segment araçları niye alır.hemde kaçar kaçar alırlar.bunlara niye vergi avantajı sağlanır.hal böyle olunca otomotiv firmalarıda karları az olmakla birlikte nasılssa hazır alıcılarımız var diye rahatlar.birde zırt pırt bu araçlar yeni modelleri ile takas edilir,ototmotiv firmaları takasa aldıkları bu araçlarla da ikinci elinde canını okurlar.v.s v.s böyle gidiyor.

• Enflasyon tek sorumlusudur. Devlet vergileri arttırarak daraltıcı maliye politikası izliyor sorunda bundan kaynaklanıyor cari açık günbegün katlanarak büyüyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.