Şimdi Ara

0 KM 1.16i mi 1.16d mi (KARAR ZF DEN YANA OLDU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
6.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ikiside aynı fiyat.yıllık 15000 km için zf+136 hp ve artırılabilir güçmü , manuel yakıt ekonomisimi

Arkadaşlar bugün f20 1.16i nin parasını ödedim.Kısmetse perşembe günü telim ediliyor
    Bir kaç aydır premium c segmenti araçları özellikle audia3 sedan ı takip ediyordum.araç alımını aslında aralık gibi düşünüyordum.Geçen hafta a3 sedan için bayiye gittim ve 110 hp dizel otomatik ambition için xenon cam tavan dahil 112 civarında fiyat aldım.Açıkçası benim bütçemi aşan bir rakamdı.belki yılsonuna yaklaşıyoruz diye daha uygun bulurum ümidiyle gitmiştim ama olmadı.test sürüşü yaptık.araç gerçekten kaliteli ve toplu.plazaya döndüğümüzde 2013 model elde kalan attaction paket 140 hp act modelini gösterdiler.bu araç farklı özelliklerle doldurulmuş dış görünüm ambienteye çevrilmişti.onun içinde son rakam 96,5 dediler.başka bir bayiyi aradığımda bana bayram sonrasını beklememi önerdiler.audi defteri yavaş yavaş kapandı.derken mercedes le görüştüm.onlarda A180 amg benzinli model xenon cam tavan dahil 105k dediler.
    aklımda hiç yokken bir meslektaşım BMW 1.16i aldığını araçtan çok memnun olduğunu ve kampanyadan aldığını söyledi.derken birde BMW ile görüştük.Sonucunda tekno+trio paket üstüne sunrof opsiyonuyla 87,5 e anlaştık.dizel-benzin arasında kalmıştım ama tercihim zf şanzıman+136hp motor oldu.3 yıl bakım hediyeside yine en büyük artılarından biri.Sizlerede kararsız kaldığım konuda yardımcı olduğunuz için ayrı ayrı teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 30 Eylül 2014; 19:03:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu sürüş tarzı, yaş, kullandığınız yola göre vs çok değişir bence ama hangisini seçerseniz seçin pişman olacağınızı sanmıyorum.
    Ama ben olsam, yaşım itibariyle(23) 116i alırdım.

Biraz konu dışı olacak ama 208 i sattınız mı(evetse ne kadara)?
  • fordmustanggt2005 F kullanıcısına yanıt
    Yaş 39 ama 1,16i daha çok heyecanlandırıyor:)
    208 i henüz satmadım.Biraz param olsa satmam.bayiye takas için fiyat istedim bugün.incelediler ama fiyat bugüne yetişmedi.çok öldürmezlerse takasa verecem.Araç işi biraz ani gelişti.yılsonunu düşünüyordum ama anlaşırsak ikisinden birini alacağım

• Şahsen sıfır 116i'yi seçerdim.

Yıllık 15000 km'nin ne kadarı şehir içi ne kadarı şehir dışı bilmiyorum ama şehir içi çok kullanılmayacaksa dizelin çok bir esprisi kalmıyor.
    116i hem sıfır olacak hem de 8 ileri kusursuz şanzımana sahip. Seçilmeye değer.

Birde her iki aracın bakım giderlerini de düşünün.

Bu arada geçen hafta kuzene 116d bakmaya gittik , 2012 model 45000 km civarı idi. Fiyatı 72000 küsürdü. Manuel vitesi görünce biraz garipsedim. Yakışmıyor bence.

• 136 hp + zf faktorunu es gecmeyin bence . 116i diyorum ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakım gideri olarak 3 yıl sorun yok.3 yıl-60000 km bakım hediye.bugün test sürüşü yaptım ve sadece zf şanzıman bile aklı çelmeye yeter.ama yinede görüşler önemli benim için

• Dizel bence . 15 bin az bir km degil hele ki sehir ici ise min 7 litre yakacaksınız ki güc muc siz performansli kullanırsınız 8-9 litre olur

Yine de siz bilirsiniz tabi aslında vereceği zevk de baska bir de Zf faktörü var artık kalabalık sehirlerde duz vites acayip yoruyor . Her yerde trafik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 28 Eylül 2014; 0:30:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2012 model 116i kullanıyorum. Keyif istiyorsanız 116i, ekonomi ön plandaysa 116d. Şahsen söyleyeyim 56 yaşındaki babam aracımın direksiyona geçince sport moda alıp 18 yaşında yeni ehliyet almış bir delikanlı heyecanıyla tozunu attırıyor yolların. Şöyle bir sıkıntı var ki her benzin istasyonu çıkışında 'keşke diesel alsaydık şu aracı' diyor
  • 116i yeni kasa arada kullandığım bir araç.
    zf şanzıman turbo motor arkadan itiş çok keyifli.
    dizelini kullanmadım bilemeyeceğim ama kesin test edin ikisini de sonra pişman olmayın.
    dizeline chip oluyorsa yüksek torkla arkadan itiş de epey keyifli olur ver yanı gitsin :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

2012 model 116i kullanıyorum. Keyif istiyorsanız 116i, ekonomi ön plandaysa 116d. Şahsen söyleyeyim 56 yaşındaki babam aracımın direksiyona geçince sport moda alıp 18 yaşında yeni ehliyet almış bir delikanlı heyecanıyla tozunu attırıyor yolların. Şöyle bir sıkıntı var ki her benzin istasyonu çıkışında 'keşke diesel alsaydık şu aracı' diyor

Valla benim aracım da oyle astra dan sonra cok performansli tamam da her yakıt tüketimine bakınca Allah kahretsin ikinci el clio neden almadım diyorum ama 3000 devirden sonra iste bu gülümsemesi oluyor yüzlerde .

Aynı sekilde babalarımız da benzer bir geciyor koltuğa 10-11 litrelere çıkıyor

• Bende bi ara bu araçları düşünüyordum.

Kırmızı renk techno paketli 1.16d için 85bin tl'ye anlaşmıştım Borusan ile, son dakikada vazgeçip Mercedes'i aldım.

yıllık 15bin km az değil bence 1.16d alın. Bu arada makyaj yeme durumu var f20'lerin almadan önce iyice bir araştırın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Her ikiside aynı fiyat.yıllık 15000 km için zf+136 hp ve artırılabilir güçmü , manuel yakıt ekonomisimi

Abi bu mesele benim çok kafamı karıştırdı aradılar ankara Borusandan teste çağırdılar xenon far jant falan eklemişler hep sadece sunroof eklenecek karar veremedim bende ama benzinli otomatik aklımı çeliyor

Bu arada almak istediğini yeni fark ettim benim 68 e sattığım araca bir parça boya var diye 53 verdiler akıl işi değil

Senin araca birde arkadan vurmuşlardı inşallah istediğin fiyata alırlar benzinli otomatiği iyi düşün derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 28 Eylül 2014; 1:19:27 >
  • Abi yastığa kafanı koyduğunda hangisi seni mutlu edecek?

Debriyaj-vites uyumunda yorulan kollar ve bacaklar mı? Yoksa aracın yaktığı yakıt mı?
  • Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Evet 2015 te makyaj var ama makyajla birlikte fiyatta fırlar.zira rakiplerinden çok uygun.zf aklımı çok çeliyor.2 sene kullansam yaklaşık 4000 tl yakıt farkı olacak.zf için değermi.satarken hangisi daha makbuldur bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Her ikiside aynı fiyat.yıllık 15000 km için zf+136 hp ve artırılabilir güçmü , manuel yakıt ekonomisimi

Abi bu mesele benim çok kafamı karıştırdı aradılar ankara Borusandan teste çağırdılar xenon far jant falan eklemişler hep sadece sunroof eklenecek karar veremedim bende ama benzinli otomatik aklımı çeliyor

Bu arada almak istediğini yeni fark ettim benim 68 e sattığım araca bir parça boya var diye 53 verdiler akıl işi değil

Senin araca birde arkadan vurmuşlardı inşallah istediğin fiyata alırlar benzinli otomatiği iyi düşün derim

Araç epey dolu.sunrofla 87,5 yapıyor.3 yıl bakım hediye.oldukça cazip
    Takasta araca verdikleri değeri bir görelim.öldürürlerse vermem zaten.gerekirse aileden biraz destek alıp kredi miktarını yükseltirim.208 bir süre daha bende kalır

• Kafayı yastığa koyamıyorum bu çelişkiden.şehiriçi katalog verisi tutsa benzinli alırım.ben onu 7,5 dan 6,5 a çekerim

• Yengemin aracı 1.16d manuel.

Otomatik şanjıman çok daha iyi.Ben Bmw'de manuel şanzıman sevmiyorum ayrıca gereksiz.

Aynı fiyatsa 8 ileri zf şanzıman daha iyi bir tercih olacaktır.

• Yakıtı sizi pek etkilemezse benzinli otomatik. Istanbul gibi büyük şehirlerdeyseniz yine benzinli otomatik.

Yakıt önemli, dizelin performansi beni tatmin eder ve benzinlige gidince kafam rahat etsin derseniz dizel. Büyük şehirde yasamiyorsaniz manuel ya da otomatik olmasi sizin tercihinize kalmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Yengemin aracı 1.16d manuel.

Otomatik şanjıman çok daha iyi.Ben Bmw'de manuel şanzıman sevmiyorum ayrıca gereksiz.

Dizelin tüketimi hakkında bilginiz varmı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Yengemin aracı 1.16d manuel.

Dizelin tüketimi hakkında bilginiz varmı

Benim sürüşümde şehir içi ortalama 5.5lt mazot yakıyor.

Şehir dışı 4 civarı.

Tabi ben pek ekonomik kullanmıyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.