Şimdi Ara

0 KM 1.16i mi 1.16d mi (KARAR ZF DEN YANA OLDU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
6.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rudolf nerdesin??

Pek goremiyodum seni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Rudolf nerdesin??

Pek goremiyodum seni.

Hocam kafamı dinledim dicem ama diyemiyorum yazın koşuşturmaca ile geçti baya bir yoğunduk.Sayfaya bir göz atıp çıktım hep ama şimdilerde yazıyorum 1-2 ,birde yazın biliyorsun forumun seviyesi baya diplerde oluyor genç kardeşlerimiz sayesinde.

Bu arada şu videoyu bu aralar keyifle izliyorum bilesin

Namıssız aklımı çelmiyor değil ama buna kesinlikle çelik kafes şart biliyorsun uçan tabut

• Rdiesel kullanıcısına yanıt
    Eskiden üreticiler ne kadar cesur araçlar yapıyordu.

Sorumlu şekilde sürülürse büyük bi olay yaşatmaz.

Yalnız freni yok malum
  • icemy kullanıcısına yanıt
    15 bin km için degmez abi dizel almaya.

Turbo benzinli ve zf varken diğerine bakmam bile.

• Arkadaşlar her birinizin yaptığı yorumlar benim için çok değerli.böyle bir fiyatla ilk arabam olacak ve hataya düşmek istemiyorum.yorumları tek tek inceledim.yorumlar direk benim çelişkilerime parmak basmış.benzinli ve dizel almak için kendimce bulduğum nedenlerin tamamını yaptığınız yorumlarda gördüm.
    benzinli arabanın yıllık yakıt olarak 2000 tl fazladan maaliyeti olacak.2000 tl aslında ciddi bir rakam.2 sene kullansam 4000 tl yapar.ama madem bu parayı veriyoruz aldığımız arabada keyif versin.bunuda zf 136 hp sağlıyor.yarına kadar vaktim var.düşünmeye devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Orijinalden alıntı: icemy

quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

quote:

quote:

Yengemin aracı 1.16d manuel.

Otomatik şanjıman çok daha iyi.Ben Bmw'de manuel şanzıman sevmiyorum ayrıca gereksiz.

Aynı fiyatsa 8 ileri zf şanzıman daha iyi bir tercih olacaktır.

Dizelin tüketimi hakkında bilginiz varmı

Benim sürüşümde şehir içi ortalama 5.5lt mazot yakıyor.

Şehir dışı 4 civarı.

Tabi ben pek ekonomik kullanmıyorum.

Teşekkürler.tahmin ettiğim rakam.benzinli de muhtemelen 8 yakar gibime geliyor

Ahmet abi ben sana 1.16d derim bmw nin benzinlilerde ne kadar musrif dizellerde ne kadar cimri oldugunu hepimiz biliyoruz kaldiki bu 1.6 d kim ne derse desin psa bloktur bmw sadece bu motoru biraz daha rafine hale getirdi.Psa yi iyi bilen birisin abi bu motoru kullanmayan bi mb-renault ikilisi kaldi😁 .Şaka tabi😁

Abi kesinlikle dizel ,zf olayi tabikide bir arti ama ekonomi yonunu dusun bence bu isin.

Sen zaten rekorlar adamisin gene utopik bekliyorum senden 1.16 d de😊

Lord sparhawk hocamada katilmiyorum piyasanin durumu ortada c sinif orta direk parasina c sinif hact premium arac alicaksin abi suan aurisin fullu o fiyata satilmiyor mu Allah askina ya(dizel+mmt)

kardeşim nerelerdesin sen özlettin kendini.
    yakıt konusunda hep ekonomi düşünüyoruz ama nereye kadar.ama senelik 2000 tl ciddi bir rakam.aracın fiyatı c segment fiyatlarına çok yakın.10 daha fazla verip alıyoruz.o yüzden bmw alsak ta yakıt önemli.inşallah yakıtı düşünmeyeceğimiz günleride görürüz

• quote:

Arkadaşlar her birinizin yaptığı yorumlar benim için çok değerli.böyle bir fiyatla ilk arabam olacak ve hataya düşmek istemiyorum.yorumları tek tek inceledim.yorumlar direk benim çelişkilerime parmak basmış.benzinli ve dizel almak için kendimce bulduğum nedenlerin tamamını yaptığınız yorumlarda gördüm.
    benzinli arabanın yıllık yakıt olarak 2000 tl fazladan maaliyeti olacak.2000 tl aslında ciddi bir rakam.2 sene kullansam 4000 tl yapar.ama madem bu parayı veriyoruz aldığımız arabada keyif versin.bunuda zf 136 hp sağlıyor.yarına kadar vaktim var.düşünmeye devam

Hocam şuan ki aracınız otomatikse manuele dönmenizi tavsiye etmem, zevkten öte konfor faktörü çok daha önemli bana göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

kardeş şu yanlamayı gösterirsin dimi
  • TheApproachingCurve kullanıcısına yanıt
    bende böyle düşünüyorum.ki kullandığım tek kavrama olmasına rağmen manuel bana uzak geliyor biraz.ilk aracım manuel di.otomatiğin rahatını bilmediğim için çok fazla otomatikte gözüm yoktu.ama 2 sene kullanınca insan da alışkanlık yapıyor
  • quote:

Bence tuketim yonunden pisman olabilirsin hocam.

Ya da 208'i satma.

Başlangıçta muhtemelen 208 elimde kalacak.yarın ölü fiyat verirlerse 208 i vermiyecem.biraz kredi miktarını yükselteceğim.aslında durum daha iyi olsa 208 i kesinlikle satmam.b segmenti için çok iyi bir araba.ülkemiizde değeri bilinmiyor o ayrı.bunda PUG un etkisi çok çok fazla tabi
  • Sifir benzinli ile ikinci el dizel ayni fiyat demissiniz.

Dizel de sanirim 2014 model ve az kullanilmis , dogru mu ?

Her iki arac birebir ayni donanim mi peki sanziman haricinde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Sifir benzinli ile ikinci el dizel ayni fiyat demissiniz.

Dizel de sanirim 2014 model ve az kullanilmis , dogru mu ?

Her iki arac birebir ayni donanim mi peki sanziman haricinde ?

ikiside sıfır 2014 model.donanımlar birebir aynı farkları motor ve şanzıman
  • Pardon , nedense ben 116i'yi sıfır 116d'yi ikinci el algıladım.
    Farklar biraz kapandı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 28 Eylül 2014; 16:52:41 >
  • Bizde benzinli araç kullanıyoruz yılda 25k km garanti yapıyoruz babam tüp sevmediği için bir türlü taktırmıyor, yakıt yönünden bizi üzüyor ama yılda yaptığımız km çok fazla. Siz 15bin demişsiniz, 15k km için dizel araç almanıza bence hiç gerek yok hocam, zaten herkesin de dediği gibi ZF şanzıman ve arkadan itişin keyfi bambaşka olur. Eski 115lik atmosferik motordan çok daha verimli olduğu biliniyor 136lık turbo benzinli ünitenin, sakin kullanımda 7-8 litre yakacağını tahmin ediyorum ve bu değerler aracın vereceği keyfin yanında problem olmaz bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

quote:

quote:

quote:

Yengemin aracı 1.16d manuel.

Otomatik şanjıman çok daha iyi.Ben Bmw'de manuel şanzıman sevmiyorum ayrıca gereksiz.

Aynı fiyatsa 8 ileri zf şanzıman daha iyi bir tercih olacaktır.

Dizelin tüketimi hakkında bilginiz varmı

Benim sürüşümde şehir içi ortalama 5.5lt mazot yakıyor.

Şehir dışı 4 civarı.

Tabi ben pek ekonomik kullanmıyorum.

Teşekkürler.tahmin ettiğim rakam.benzinli de muhtemelen 8 yakar gibime geliyor

Ahmet abi ben sana 1.16d derim bmw nin benzinlilerde ne kadar musrif dizellerde ne kadar cimri oldugunu hepimiz biliyoruz kaldiki bu 1.6 d kim ne derse desin psa bloktur bmw sadece bu motoru biraz daha rafine hale getirdi.Psa yi iyi bilen birisin abi bu motoru kullanmayan bi mb-renault ikilisi kaldi😁 .Şaka tabi😁

Abi kesinlikle dizel ,zf olayi tabikide bir arti ama ekonomi yonunu dusun bence bu isin.

Sen zaten rekorlar adamisin gene utopik bekliyorum senden 1.16 d de😊

Lord sparhawk hocamada katilmiyorum piyasanin durumu ortada c sinif orta direk parasina c sinif hact premium arac alicaksin abi suan aurisin fullu o fiyata satilmiyor mu Allah askina ya(dizel+mmt)

kardeşim nerelerdesin sen özlettin kendini.
    yakıt konusunda hep ekonomi düşünüyoruz ama nereye kadar.ama senelik 2000 tl ciddi bir rakam.aracın fiyatı c segment fiyatlarına çok yakın.10 daha fazla verip alıyoruz.o yüzden bmw alsak ta yakıt önemli.inşallah yakıtı düşünmeyeceğimiz günleride görürüz

Abi yazın uğraş çoktu staj dı ,işti güçtü derken hemde dediğim gibi yazın forumun seviyesi düşüyor genç kardeşlerimiz sayesinde.

Dizel motorun ne kadar tasarruflu olduğunu biliyorsun bunu 208 de de gördün ,benzinli bir araçta dizel gibi herşey için ordan oraya gideyim deme şansın yok inan o alıştığın düşük yakıt tüketimlerini çok ararsın.

Dizel senin yüzünü güldürecektir.Bakım olayı zaten bomba olmuş bedeva bakım bitince satılır bile 60.000 km bedava ne demek .

208 meselesine gelince eğer takasa gidersen cidden ölücü olurlar ve kazasını açık beyan ettiysen ki doğrusu da bu fiyat kırarlar baya maddi olarak azcık sıkışsan evin 2. arabası olur.

Abi benzinli diyen saydığım sevdiğimiz büyüklere katılmıyorum cidden zf şanzıman var diye benzinin dudak uçuklattığı petrolun dünyada düşmesine rağmen zam gelen(LPG) bir memlekette benzin cidden lüks.

Gel seni 1.16 d sahibi yapalım abi bize bol bol inceleme yap malzemesinden yakıtına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 28 Eylül 2014; 17:24:23 >

Yaşadığınız ile göre bu değişebilir tabi ama ben size kendimden örnek vereyim, manuel araç kullanıyorum sabah trafiksiz bir güzergahta seyahat ediyorum hiçbir sıkıntı yok ancak akşamları trafiğin en yoğun olduğu saatte sol ayağımın ağrısından duramıyorum dur kalk dur kalk bu olay yoruyor.. Atik olmazsanız pat diye araya başka bir araç giriyor, ayağınız sürekli hazır olmak zorunda bunlar bana çok zahmetli geliyor açıkcası..
    Aynen şu durum oluyor akşamları :

0 KM 1.16i mi 1.16d mi (KARAR ZF DEN YANA OLDU)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

kardeş şu yanlamayı gösterirsin dimi

Hele sen bi al da aracı abi yaparız elbet.

• Yeni 308'i gördüm gerçekten kırmızı müthiş yakışıyor.

Yeni şanzıman+156 HP çok iyi olur

Bi yıl sonu olsun da iyice belli olsun bakalım
    ZF yi saymazsak 116d
  • quote:

Yeni 308'i gördüm gerçekten kırmızı müthiş yakışıyor.

Yeni şanzıman+156 HP çok iyi olur

Bi yıl sonu olsun da iyice belli olsun bakalım

508 e 165 hp otomatiği koydular.308 ede koyarlar muhtemelen

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.