Şimdi Ara

0.9 TCe Motor hakkındaki görüşleriniz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
186
Cevap
5
Favori
212.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yokuslarda ivmelenmeye devam eden bir motor. Kesinlikle tork eksikligini hissettirmez. Mtv vergisi dusuk hacminden dolayi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.

Şehirlerarası yaklaşık 4.5-5lt, şehiriçi 8.5lt yakıyor. Ama şehiriçi dediğim yer dağın eteği yani hep yokuş.

Aracı ilk aldığımda şehir içinde 10lt falan yakıyordu. Servise götürmüştüm. Serviste tekrar yazılım atmışlardır/güncellemişler.

Şu an araçtan gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 11 Ekim 2020; 16:20:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tam bir fiyat performans canavarı

Hocam merhaba mesajı yazalı baya olmuş fakat müsadenizle sorularım var.

1.Araç uzun yolda rampalarda klima açıkken ve hız sabitleyici açıkken(örneğin 120 km hız) hız düşüşüne uğrayıp vitesin düşürülmesine ihtiyaç duyuyor mu?

2.Uzun yolda 120 km hızda 5 vites olması sebebiyle yüksek devirden dolayı motor sesi rahatsız ediyor mu?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim, şu an 1.6 mjet linea kullanıyorum ve bu araca geçmek istiyorum. Lineanın bu motorla 0-100 verisi 11 saniye, clionun ise 12 küsürlerde görünüyor. Performans olarak lineadan sonra çok üzmez diye düşünüyorum.

Hocam 1.6 multijet dizelden sonra bence sizi üzer.

Benzinli olduğu için rampalarda zaten çekiş düşük ve yakıt sarfiyatı biraz yüksek oluyor.

Rampada klima açıkken motor zorlanıp bu yüzden klima devre dışı kalıp ılık üfleyebiliyor. Yani yola göre çalışıyor veya duruyor. Özellikle şehiriçinde böyle. Şehiriçi rampada klima soğutmadığı için servise götürdüm, normal dediler. Motor kendini korumaya alıyormuş. Bir kablo varmış sanırım çakmaklığın ve vites kutusunun oralarda, onu kesince klima hep soğutuyormuş ama o zaman da motorda bir şey olursa kimseye suç bulmamak lazım. Sonuçta o kabloyu boşuna bağlantı yapmamışlar. Klimayı devre dışı bırakıp motora güç veriyor. Bir yönden çekiş için iyi oluyor. Uzun yolda klimanın durup çalışmasını pek hissetmeyebilirsiniz.

Klima ile ilgili şikayetler şikayetvar.com'da da var.

Rampada hız sabitleyici ile klima açıkken vites düşürme isteyebilir. Ama yoluna göre değişir tabi.

Dizelden benzinli arabaya geçerseniz rampada zaten bayağı bir fark olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 11 Ağustos 2021; 20:17:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Su eksilten meşhur motor her yıl yedek depoyu bitirir 2. El alacaklar dikkatli olsun

Orijinalden alıntı: HanDar05

1.Araç uzun yolda rampalarda klima açıkken ve hız sabitleyici açıkken(örneğin 120 km hız) hız düşüşüne uğrayıp vitesin düşürülmesine ihtiyaç duyuyor mu?

2.Uzun yolda 120 km hızda 5 vites olması sebebiyle yüksek devirden dolayı motor sesi rahatsız ediyor mu?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim, şu an 1.6 mjet linea kullanıyorum ve bu araca geçmek istiyorum. Lineanın bu motorla 0-100 verisi 11 saniye, clionun ise 12 küsürlerde görünüyor. Performans olarak lineadan sonra çok üzmez diye düşünüyorum.

120 ile 3000 devir çeviriyor. Rampaya 120 ile girerseniz hız düşürmeden çıkarsınız. 110 ile falan girince devir daha az oluyor çekiş düşüyor hız azalıyor 4. Vites istiyor.

Ses meselesini bilemiyorum sizi rahatsız eder mi. 120 ile giderken rüzgar sesi falan da oluyor. Motor sesi çok rahatsız etmiyor beni o gürültüde.

• fakiramaseksi kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç 15.000 km'de şu ana kadar su eksiltmedi ama uzun vadede ne olur bilmiyorum tabi.

Egea 1.4 benzinli yağ eksiltiyor diye Clio almıştım ben de. 🤣🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 11 Ağustos 2021; 23:0:26 >
  • quote:

Merhaba.

1) Çok spesifik bir soru inanın ki emin değilim. Aracı satalı 1 yıldan fazla oldu. Hafif hafif hız kaybeder diye düşünüyorum. Tüketim de inanılmaz değerlere çıkacaktır bu şekilde.

2)Hayır, motor sesi kesinlikle rahatsız etmez. 5.vites 120'de 3000 devir çeviriyor ama, motor sesi anlamında 4000-4500 devirde dahi (140-150 km/s) hiç rahatsız etmiyordu. Rahatsız edici olan rüzgar sesi.

• bilexsamet kullanıcısına yanıt

2019 yılından sonra üretilen clio araçlarda suyun eksilmesine sebep olan conta revize edilmiş hocam umarım eksiltmez ama siz yinede haftada bir kaputu açın

• quote:

Orijinalden alıntı: bilexsamet

Aracım Clio 4 0.9TCe.

Hocam 1.6 multijet dizelden sonra bence sizi üzer.

Benzinli olduğu için rampalarda zaten çekiş düşük ve yakıt sarfiyatı biraz yüksek oluyor.

Rampada klima açıkken motor zorlanıp bu yüzden klima devre dışı kalıp ılık üfleyebiliyor. Yani yola göre çalışıyor veya duruyor. Özellikle şehiriçinde böyle. Şehiriçi rampada klima soğutmadığı için servise götürdüm, normal dediler. Motor kendini korumaya alıyormuş. Bir kablo varmış sanırım çakmaklığın ve vites kutusunun oralarda, onu kesince klima hep soğutuyormuş ama o zaman da motorda bir şey olursa kimseye suç bulmamak lazım. Sonuçta o kabloyu boşuna bağlantı yapmamışlar. Klimayı devre dışı bırakıp motora güç veriyor. Bir yönden çekiş için iyi oluyor. Uzun yolda klimanın durup çalışmasını pek hissetmeyebilirsiniz.

Klima ile ilgili şikayetler şikayetvar.com'da da var.

Rampada hız sabitleyici ile klima açıkken vites düşürme isteyebilir. Ama yoluna göre değişir tabi.

Dizelden benzinli arabaya geçerseniz rampada zaten bayağı bir fark olur.

Hocam mesajınız için çok teşekkür ederim, motoru forumlarda baya övüyorlar ama anlaşılan çokta yeterli değil bu kasaya. Klima konusundaki sistemi kurduklarına göre demekki firmada bunun farkında.

1.6 mjet torku 290, bu haliyle rampalarda 6. viteste rahat ilerliyor hatta gaza yüklenince gitmem demiyor ama modelli ve km si düşük bir arabaya geçmek istiyorum ve cliolar hoşuma gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dinoco mavisi

120 ile 3000 devir çeviriyor. Rampaya 120 ile girerseniz hız düşürmeden çıkarsınız. 110 ile falan girince devir daha az oluyor çekiş düşüyor hız azalıyor 4. Vites istiyor.

Ses meselesini bilemiyorum sizi rahatsız eder mi. 120 ile giderken rüzgar sesi falan da oluyor. Motor sesi çok rahatsız etmiyor beni o gürültüde.

Alıntıları Göster

Rüzgar sesinden kastınız şu kronik kelebek camların ordan gelen ses mi hocam?

Bir diğer sorumda yukarıda hocamız aracın rampada klima kapattığını söylemiş, siz deneyimlediniz mi bunu?

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Merhaba.

1) Çok spesifik bir soru inanın ki emin değilim. Aracı satalı 1 yıldan fazla oldu. Hafif hafif hız kaybeder diye düşünüyorum. Tüketim de inanılmaz değerlere çıkacaktır bu şekilde.

2)Hayır, motor sesi kesinlikle rahatsız etmez. 5.vites 120'de 3000 devir çeviriyor ama, motor sesi anlamında 4000-4500 devirde dahi (140-150 km/s) hiç rahatsız etmiyordu. Rahatsız edici olan rüzgar sesi.

Alıntıları Göster

Rüzgar sesinden kastınız kronik diye tabir edilen kelebek camlarından gelen ses miydi hocam?

Diğer sorumda yukarıda hocamız araç ramoada klima kapatıyor demiş, siz bunu deneyimlediniz mi?

• quote:

Rüzgar sesinden kastınız şu kronik kelebek camların ordan gelen ses mi hocam?

Bir diğer sorumda yukarıda hocamız aracın rampada klima kapattığını söylemiş, siz deneyimlediniz mi bunu?

Alıntıları Göster

Valla nereden geliyor rüzgar sesi bilmiyorum. Ama bazen cam hafiften açık mı kaldı ya diyip kapalı camı kapatmaya çalışıyorum 

Klima kapatma durumu dikkatimi çekmedi. Marmaristeki dik yokuşları çıktıktan sonra aaa klima açık çıkmışım demiştim. Girmeden kapatmayı düşünüyordum unutmuşum. Ama sıcak da basmadı. En kısıkta çalıştırıyorum klimayı ama kapanırsa aniden sıcak basıyor. Bence kapanmadı. Belki biraz az çalışmıştır bilemedim. O konuda fikrim yok maalesef.

• HanDar05 kullanıcısına yanıt

Multijetten sonra şehir içinde "oh be" uzun yolda ise "tüh be" dedirtir. Şehrinizde moov varsa kiralayıp test edebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: dinoco mavisi

Valla nereden geliyor rüzgar sesi bilmiyorum. Ama bazen cam hafiften açık mı kaldı ya diyip kapalı camı kapatmaya çalışıyorum 

Klima kapatma durumu dikkatimi çekmedi. Marmaristeki dik yokuşları çıktıktan sonra aaa klima açık çıkmışım demiştim. Girmeden kapatmayı düşünüyordum unutmuşum. Ama sıcak da basmadı. En kısıkta çalıştırıyorum klimayı ama kapanırsa aniden sıcak basıyor. Bence kapanmadı. Belki biraz az çalışmıştır bilemedim. O konuda fikrim yok maalesef.

Alıntıları Göster

Anladım hocam muhtemelen kelebek camlardaki o kronik sorundandır  teşekkür ederim tüm cevaplarınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Multijetten sonra şehir içinde "oh be" uzun yolda ise "tüh be" dedirtir. Şehrinizde moov varsa kiralayıp test edebilirsiniz.

O kadar mı diyorsunuz hocam, var mı tecrübeniz sizin bu araca dair?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 16 Ağustos 2021; 0:33:37 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.