Şimdi Ara

0-30 Volt 0-5 veya 0-10 Amper Ayarlı kısa devre korumalı Orjinal Güç Kaynağı Devresi Arıyorum Acil Y

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm saygıdeğer değerli dh sakinleri senelerdir kullanmış olduğum baba yadigarı 1,5 volttan 36 volta kadar ayarlı güç kaynağımın eski çıt çıt çok kademeli kontak anahtarı bozulduğu için yeniden adam akıllı bir güç kaynağı yapma ihtiyacı duydum...

elimde geçen pazar günü sarmış olduğum 275 Watt gücünde 220 Primer 2X 34 V segonder trafo mevcut ben 2 x 30 volt saracaktım 4 volt fazla olmuş

herneyse işte bu trafo var bolca 2N 3773 ve 2N 3055 soğutucuya bağlı Güç transistörlerim var Yüksek kapasiteli kondansatörleride es geçmemek lzım demi :) :)

ben çok araştırdım ama adam akıllı doğru düzgün çalışan kısa devre koruması olan 0-30 volt ayarlı 0-5 veya 0-10 Amper ayarlı bir güç kaynağı devresi bulamadım..

Syn Kenakord hocamın yayınlamış olduu bir devre vardı Elektor Dergisinde 723 ve 741 opamp entegreli ayarlanbilir tam regüle güç kaynağı devresi acaba bu devreyimi yapsam diyorum ama ordada devre şemasındaki giriş ve çıkışlar özellikle o trafoların birbirine serimi paralelmi (tam çıkaramadım) bağlantılı olduğunu anlayamadım. sanırım bu devrenin bazı yerlerinde ufak tefek basım hatalarıda varmış ayrıca devrede voltaj ayarı yapan Potansiyometreninde çok turlu olması gerekiyormuş galiba !! uzun lafın kısası bu devreyi bana önerirmisiniz yani yapayımmı ?

siz değerli üstadlarıma danışmadan işe kalkışmayayım dedim bana bu ve bu devreye benzer daha stabil doğru düzgün çalışan evre şeması bulup paylaşırsanız inanın size çok tşk edeceğim üstadlarım

işte o bahsettiğim devre şeması

• işte o sözünü ettiğim devrenin baskı devresi
     0-30 Volt 0-5 veya 0-10 Amper Ayarlı kısa devre korumalı Orjinal Güç Kaynağı Devresi Arıyorum Acil Y

• ve de devre şeması
  • Kardesım sagolasın tsk ederım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.