Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.231
Cevap
41
Favori
200.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes support@zyxel.com.tr adresine bugları ve arızalıarı şikayet yoluyla bildirsin belki daha hızlı güncelleme çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

şikâyet var a yazdım araştırıp dönecekler sözde 2 ay oldu 🤦‍♂️

Modemdeki CRC hataları kafaya takacak kadar uçmuşsunuz siz. Yanlış anlaşılmasın önceki sayfada yazdığınız eksi yönlerin haklılığı var ama modemdeki bu değerlere bakıp paket kaybı vs yaşamazken sırf gözünüze kötü diye bir modem değiştiriyorsunuz.

• kafayı yemedim 2 modem var biri daha düzgün çalışıyorsa daha hızlı arayüze sahipse daha hızlı usb belleğe veri aktarıyorsam ve bunu daha düşük donanımlı bir modemde yapıyorsam kusura bakmayında o diğer modeme laf atarım

laf atmanızda sorun yok. Modemin CRC değerine bakıp uykunuz kaçıyormuş gibi yazdınız buraya. önceli sayfalarda duruyor yazdıklarınız. Onun için diyorum.

• Konuda çok Fec ve Crc hatası lafı geçiyor veya Snr den kaynaklanıyor diye. Benim tanımlı hız 99996 olarak gözüküyor snr genelde 7-9 arasında hiç fec hatası görmedim Snr de 12 günde 1500 olmuş herhangi bir ping, hız veya kopma sorunu da yaşamadım. Global sürüm yüklü.

SNR değerim yaklaşık 10 dB, 60 saatlik kullanım sonrası 0 FEC, 260 CRC hatası oluşmuş. Bence gayet iyi.

Ancak bu modemin wifi performansı beni çok tatmin etmedi. Arada sorun çıkaran Asus modemimin wifi performansı bile daha iyi gibi. Özellikle uzak mesafelerde hız çok dalgalanıyor (2.4 GHz için konuşuyorum). Bunun için herhangi bir ayar vs yapmam gerekir mi?

Ekleme: Arkadaşlar modem bana geldiğinde kutu üzerinde herhangi bir jelatin vs. yoktu. Daha önce kullanılmış olma ihtimali var mıdır?

WiFi olayı çok sinirimi bozdu. Az önce 2.4 GHz bandında 1.5 mbit filan aldım. İade etsem alırlar mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 27 Şubat 2021; 13:42:20 >

Orijinalden alıntı: Mertcan-39

Bugün belli olcak hocam sorun neymiş extra dal aldım hoz crc ping her şeyi test edicem tek tek yardımların için çok teşekkürler

Sonuçları paylaşırsan seviniriz.Hayırlı olsun bu arada

Hocam bunlar keenetic in değerleri 1 gün 18 saatte 9700 crc üretmiş 6 snr de ve 0 fec işin kötüsü zyxel normal bir senaryoda kullanıldı o 6 saat dün öğlenden beri veri indiriyorum keenetic ile sürekli veri alışverişi yapıyor

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

near-end fast channel bit rate: 79869 kbps

far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

far-end fast channel bit rate: 8188 kbps

near-end FEC error fast: 0

near-end FEC error interleaved: 0

near-end CRC error fast: 9794

near-end CRC error interleaved: 0

near-end HEC error fast: 0

near-end HEC error interleaved: 0

far-end FEC error fast: 0

far-end FEC error interleaved: 0

far-end CRC error fast: 0

far-end CRC error interleaved: 0

far-end HEC error fast: 0

far-end HEC error interleaved: 0

ADSL uptime :1 day, 18:11, 16 secs

Bu ise zyxel sadece 6 saatte 20 bin fec 900 crc üretmiş zyxel 10 megabit daha düşük bir değer ile daha yüksek hata oranı veriyor

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 27 Şubat 2021; 17:30:45 >

• Biz burada özellikle modemi kötülemek için yazmıyoruz. Modemle ilgili sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Fakat modem çok kötü bir modem. Hele ki oyun oynuyorsanız vay halinize. Allah'tan ben 2.el olarak 200 liraya aldım ve zoruma gitmiyor fakat 440 lira veren arkadaşlar var bı modemin ederi en fazla 200 lira emin olun fazlası zarar. Tenda ac1200 vardı bende ısınıyor diye sattım fakat performansı buna bin katar zaten bu modeme dual band demek bile saçma. 5gHZ bağlantısı sürekli kopuyor ben sadece 2.4 g kullanmak zorundayım.

Hocam mesajınızda hem "kötülemek için yazmıyorum, çözüm arıyorum" demişsiniz. Hem de "bu modem çok kötü" demişsiniz. 8623 modeli için konuşuyorum. Benim modemde ne kopma vs. olmuyor. Hatta 120 m^2 evde her yerde 5 ghz çekiyor. Ayrıca Pubg, Cs go gibi oyunlarda herhangi bir ping sorunu ve ya paket kaybı gibi sorunla karşılaşmadım. Ayrıca benim modem çok stabil geldi. 7 gündür restart atmadım. Ona rağmen ısınma vs yok. Sizin kullandığınız modem donanımsal olarak sıkıntılı olmasın. Modemi uygun fiyata almanızın sebebi bozuk olması olabilir. Zaten modemde ilk açıldığını belli etmesi için jelatinli kutu vs. de gelmiyor. İadeli cihazları ucuza satıyorlar sanırım. Eğer garanti belgeniz varsa garantiye vermenizi tavsiye ederim.

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

Bilgilendirme olması için CRC ve FEC hataları istatistikleri (7 gün 7 saatlik toplam)

near-end FEC error fast: 0

near-end FEC error interleaved: 0

near-end CRC error fast: 345

near-end CRC error interleaved: 0

near-end HEC error fast: 0

near-end HEC error interleaved: 0

far-end FEC error fast: 0

far-end FEC error interleaved: 0

far-end CRC error fast: 0

far-end CRC error interleaved: 0

far-end HEC error fast: 0

far-end HEC error interleaved: 0

DSL uptime :3 days, 6:06, 49 secs

DSL activetime :0 min, 13 secs

• yüksek snr değerlerinde modem sorun çıkarmıyor 5 Ghz wifi problemi dışında tabiki. 1 ay modemi kapatmadığımı biliyorum fakat snr 8 lere düştüğü zaman modem aşırı fec ve snr üretmeye başlıyor 5 Ghz bandını hadi ara sıra gidiyor kabullenmiştim ama 6 saatte 20 bin fec üretince elden çıkarmaya karar kıldım ben

Kimse gidip DSL logundan FEC, CRC de bakmıyor normal dünyada. Biraz gerçek hayata dönün.

Arayüzü kötü. Back-end'i de bazı ayarlarda yavaş kalıyor. USB'si yavaşsa bu önemli bir problem. NAS yapacaklar almasın.

Ürünler müşteriye gönderilmeden önce kalıcı hafızasına müşteri bilgileri giriliyor. Jelatin makinesi almamışlar büyük ihtimal o yüzden ürünler jelatinsiz geliyor.

Ürünü Türknetten alıp başkasına sattığında arayüzde DSL şifresinin görünmesinden çekinenler telnet'ten config hafızasını silebilirler.

2.4'de kötü sonuçlar alan arkadaşlar evinizde kötü bir mühendislik ürünü olan Çin merkezli telefon firmalarıyla Aliexpress, gearbestden alınma BT'li ıvır zıvırlarınız enterferans yapar. Onları kapatıp deneyin.

Kanalı 11'e genişliğini 20'ye getirin. Sinyal gücünü 75'e çekin eğer kapsama sorununuz yoksa. Sinyal düştükçe gürültü de düşer. Eğer başka bir 2.4 radyo varsa aynı anda çalışan, kanallar çakışmasa bile yüksek güçte yakalştıkça enterfere olurlar, iki taraflı güçleri kısıp collison engellemeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 28 Şubat 2021; 12:57:27 >

• Şimdi şöyle hocam standart bir kullanıcı olsam her yer 50 60 liralık vdsl modemle dolu gider iss nin verdiği modemi kullanırım demek ki modemden bir beklentim var ki donanımı yüksek bir modem tercih edip 300 400 lira para vermişim bi zahmet verdiğim paraya değsin

• Hocam cidden merak ediyorum. Adam bu modemle sıkıntı yaşarken keenetic modemle yaşamamış, bu durumda modeme laf atmasında garip olan ne? Yani snr vs. geçtim, gayet basit olarak biri çalışıyorken diğeri arıza yapıyor. Daha ne lazım laf atabilmek için?

Bende de kopup kopup duruyor, hayvan gibi CRC üretiyor ama bundan önce kullandığım ADSL modem de kopma vs. yoktu. He bu ikisini karşılaştırmak doğru olmayacağından dolayı bir şey demiyorum ama kısa süre sonra yeni döşenmiş bir altyapıyla deneme yapacağım, eğer yine kopma yaparsa laf ta atacağım, söveceğim de yani.

Kıyaslamak için dediğiniz gibi aynı dsl tipinde çalışması gerekiyor.

Ben kopma yapıyor diye değişiklik yaptı diye kimseye bir şey demiyorum kaldı ki bahsettiğiniz arkadaş da koptuğu için değil crc içine sinmedi, birkaç megbit az diye kararına son şeklini verdi. Önceki sayfada yer alıyor yanlış hatırlıyorsam düzeltirim.

Ben zyxel avukatı değilim ama genelde insanlar bilgili olsun diye şeytanın avukatı olurum. Burada sorun yaşayanlar olduğu gibi olmayanlar da var. Sorun yaşayanlardan da kastım kablosuz meselesi. Yine bahsettiğiniz kişi belirtilen eleştiriler sebebiyle kullanmıyor diye bir şey demiyorum.

Benim seçimim ise çok basit bir sebepten di. Azbuz para istemediğin bir modeme gbit Lan koymaması en belirleyici sebep oldu mesela.Çokmu lazım ? Hayır. Ama beni sinir eder bu durum. 2 cisi ise Keenetic in işlemcisi Zyxel in yanında geri kalıyor.Çok araştırdım. Isınıyor diye herkes şikayet etmiş. Oysa Zyxel için ölle birşey asla sözkonusu değil. Tam gaz yüklenmede bile buz gibi çalışıyor sıcak havalarda bile.Buda bana Keenetic in o birçok işi yaparken tam yük çalıştığı intibasını verdi. Celeron İ5 mantığı ile baktım. Haddini aşan iş verirsen fan başlar vuuulamaya Celeron da. Ama i5 için daha ağır şartlar gerekir vuulamak için.

Çoğu kimse farketmemiş.Bu cihazın özelliklerinden 2 tanesini mesela. MU-MIMO ve Hüzmeleme. Günümüz çağında artık iyi cihazlar bu taknoloji ile geliyor.Benim 3.5 senelik Xiaomi mi6 telimde bile var Mu mimo. Ve ben bunun farkını bariz görebiliyorum. Bir çok cihaz problem yaşayabilirken ben hiç ağ bağlantı sorunu yaşamıyorum. Uzak yakın stabil şıp diye bağlanıyor kullanıyorum.Veri alışverişi güyet iyi güzel . Aldığım wifi yi bile dağıtabiliyorum ortama.
    Ve benim telimin ekstralarını modemde karşılıyor bugünden. Vdsl vectoring geleceğine inanmıyorum ama olurda gelirse cihazım bunada hazır.
    Daha iyi.olabilirdi ama yapacak bişi yok. Ayrıca ben fec Crc hataları göstergesinede inanmıyorum modemlerin. Mesela TP link modemimde. Bu bölüm çalışmıyormuş.Ben hiç hata yok zannediyordum.

• quote:

teşekkürler hocam ben snr ye göre hesaplıyorum 13 snr ile 50 ile buluşuyorsa 8 ile 70 'le buluşur gibi 😂

Merhabalar

CAT7 SFTP çektirdim ben de. 80 mbps geliyor, 8.3 SNR sizce iyi midir? Yoksa hızı düşürmeli miyim? Hız testinde 75 Mbit alıyorum zaten anlaşmam o şekilde.

1.Donanıma bağlı yazılımı zayıf buglar var yazılım 6 ayda bir geliyor müşteri hizmetleri bilgisiz

2.güncelleme çıktığında sağdan soldan forumlardan yazılım arıyoruz

3.usb aktarım hızı zyxel 1.5 ila 2.5 mb/s ile aktarım sağlarken aynı usb ile keenetic 8.5 ila 12 mb/s ile aktarım yapıyor

4.arayüz çok akıcı zyxeldeki takılma yavaşlama yeniden başlattığımda arayüzün kendine gelmesini bekleme derdim yok

5.arayüz detayları her kullanıma uygun yapılandırma zyxel çok kısıtlı özellik sunuyor

6.zyxel 8 snr 68 69 megabitte 1 günde 1500 crc 150 bin fec üretirken keenetic 6 snr ile 79 megabitte buluşup 1 günde 1000 crc ve 0 fec veriyor

Peki iptv vs farketti mi? ben donmalar yaşıyorum :(

sanki bu cihazda kesintiler oluşuyor gibi.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.