Şimdi Ara

ZyXEL P2812 Wan Sorunu Çözene Helal Olsun.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde ttnet ten alınma zyxel p2812 modem var. Şuan ondan internete bağlanıyorum. Bağlantım fibermi hipermi vdsl2 mi ne bilmiyorum. ama example@ttnet gibi bir kullanıcı adım olduğunu biliyorum.

Bu modem adsl hatlarda da kullanılabilyormuş. başka bir hatta kullanmam için modemin ara yüzünden ttnet in verdiği kullanıcı adı ve şifresini değiştirmem gerekiyor ama malesef bilgileri değiştirebileceğim yani wan ayarlarını yapabileceğim bir seçenek yok arayüzde.

Modemin özelliklerini internette araştırdığım zaman ağ ayarları sekmesinde- genişbant ayarları çıkması gerekiyor gel gör ki benim modemde bu seçenek yok. dolayısıyla değişiklik yapamıyorum.

Modemin ara yüzüne girerken kullanıcı adı admin değil de user olarak giriş yapabiliyorum.

Yani
    kullanıcı adı : user
    şifre : 1234

Bu şekilde olunca acaba ayrıca bir de admin şifresi mi var diye düşündüm. kullanıcı adı admin olarak çeşitli şifreler denedim. 1234-ttnet-admin-Admin-password vs. ama hiçbiri olmadı.

ttnet ve zyxel müşteri hizmetlerini aradım kullancı adı user olamaz diye ısrar eden oldu. genişbant ayarları nasıl olmaz diyen oldu. bilgisayarıma bağlanıp göremeyince sus pus oldular.

Şimdi sizden yardım istiyorum üstadlar. Ben bu modemin wan ayarlarını nasıl değiştiririm. Hadi ayarı bırak başka bir adsl hattına bağlanabilmek için kullanıcı adı ve şifresini nasıl değiştirebilirim.
    Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sizden önce birileri kullanıcı adı ve şifreyi değiştirmiş olabileceği yüksek ihtimal gibi gözüküyor..

Web arayüzü girişi için şu şekilde olması gerekir (PDF dosyasından alıntı yaptım).
    1. Kullanmakta olduğunuz web tarayıcınızı açınız ve adres satırına 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna basınız.
    2. Açılan ekranda kullanıcı adı kısmına “admin”, parola kısmana “ttnet” yazınız.
    3. Şifrenizi yazdıktan sonra “Oturum Aç” butonuna tıklayınız.
    4. Açılan ekranda yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Sorunuzu modemin arkasındaki minik reset tuşu ile fabrika ayarlarına(reset) döndürerek aşabilirsiniz. Ya da yeni yazılım(firmware) yükleyerek. Hiç olmadı ttnet'ten modemin değiştirilmesini talep edebilirsiniz..

Modeminizi yapılandırmak için aşağıdaki linkte zyxel tarafından anlatımı yapılmış PDF dosyasını büyüterek mutlaka okuyun ve uygulayın.
    ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/VoIP_Modemler/P-2812HNUL-F1%20Teknik%20Dokuman.pdf

Bilginize ve kolay gelsin..

ttnet elemanlar eve geldiği zaman benim ultrabook da dvd-rom olmadığı için başta kurulum yapamamışlardı. Bende modemi ofisime götürüp ordan cd üzerinden kolay kurulum yaptım. O arada kullanıcı adı ve şifresini değişebildim.

İnternete de bağlandım. Daha sonrasında evden girdiğim şekilde kullanıcı adı : user - şifre : 1234 şeklinde giriş yaptım girdim. Web arayüzünde geniş ağ ayarları yani wan ayarları yine çıkmadı. Bu sefer de admin adında giriş yapmayı denedim ve girdi. Hatta ilk girişimde şifre yenile seçeneği çıktı. Daha önce onlarca kez denemiştim ama girmemişti. CD yi pc ye takınca bişeyler değişti heralde dedim. Ama yine wan ayarları sekmesi yoktu. yani modeme 2 ayrı kullanıcı adı ve şifresiyle girebiliyor ama hiç birinde wan ayarını yapamıyordum.

Kısacası, her ne kadar internet sitesinde,kullanım kılavuzunda, ve çağrı merkezinin söylemesine rağmen, modemin web arayüzünde wan ayar seçeneği yok. TTnet interneti bağlamaya gelen elemanlar onu biliyordu mesela.
    modemine misafir kullanıcı olarak oturum açtığın iin menüler gelmez kullandığın modem ttnet kampanyasında verilen bir ürün kullanıcı adı " admin " şifresi değiştirmediysen " ttnet " eğer bu kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapamıyorsan modemin arkasında bulunan reset tuşuna kürdan yardımı ile 30 sn bas modem resetlenecek cd kurulumuna gerek yok modemini bilgisayarına kablo ile bağla sonra bir web tarayıcı açarak adres çubuğuna 192.168.1.1 yaz kullanıcı adı admin şifre ttnet yaz ve giriş yap menüleri göreceksin menüler geldikten sonra aşağıdaki dokümanlardan modemini kurabilirsin.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/4.%20Aray%FCz%20(%20Linux%20)/P-2812HNUL-F1_Internet_Baglanti_ve_Kablosuz_Ag_Ayarlari.pdf

https://forum.donanimhaber.com/wan-ayarlari-nasil-yapilir-zyxel-vmg3312-b10a-kablosuz-n-adsl2-vdsl2-modem-router--135467234

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.