Şimdi Ara

Zyxel de DMZ yi açmak (çözüldü) - İp Sorunu (bu yeni)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hallettim. koca all ports yazısını görmemişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 10 Mayıs 2007; 0:07:41 >

• PeaCe SeLLs,
    Öncelikle Zyxel P60RU-T1 modelinde DMZ port yoktur. Emule'de NAT yönlendirmesi yapman gerekiyor. Bunun içinde sol taraftaki veya orta menüden NAT içine gir. SUA Only işaretle, Edit Details 'i tıkla ve içine gir. Start Port ve End Port'a Emulê'nin istediği portu yaz. Sağ tarafada belirlediğin IP yaz ( Örn: 192.168.1.33 gibi)
    Bu arada unutmadan bilgisayarına sabit IP ( Satatic IP ) ata. Bu IP mutlaka NAT'a yazacağın IP olmalıdır.
    (Not: Silahsızlandırılmış bölge (DMZ - DeMilitarized Zone)=DMZ, güvenlik duvarı tarafından daha az korunan, daha fazla erişime izin verilen bir bölgedir. Güvenlik duvarına üçüncü bir ağ çıkışı eklenmesi ve Internet'e servis verecek olan makinaların buraya konulması ile oluşturulur. Örneğin DMZ'deki makinalara NAT uygulanmayabilir, tahsisli IP numaralarına sahip olabilirler. Güvenlik duvarı, telnet, ssh gibi kimi protokollerin buraya erişimini filtreleyerek DMZ bölgesindeki makinalara güvenlik sağlar. Dikkat edilecek nokta, DMZ'de bulunan makinaların daha fazla erişime (ve dolayısıyla saldırıya) açık olmasıdır. Buradaki makinalar dikkatli kurulmalı, güvenliğe aykırı protokoller vs. burada yer almamalıdır.)

www.zyxeltr.com eleştiri ve önerilerinizi bekliyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemiwebci -- 7 Mayıs 2007; 22:23:33 >

• tamam tamam. menudeki all ports yazan yere lan ipmi yazınca tüm portlar açıldı.
  • Çözdüğüne sevindim. Ben cevaba tıkladığımda sen çözmüşsün zaten. Yetişemedim :)
    Neyse, başkalarına yararlı olur umarım.
  • bir sorum daha var. o kadar resetliyorum modemi ip sürekli 88.252 ile başlıyor. bir türlü 85.99 veya başka bir sayıyla başlayan ip alamadım. bunun sebebini bilen var mı. santralle ilgili bir şey olabilir mi. birde pppoa ile denediğimde ip almıyor. yer batıkent/ankara
  • Belki de bulunduğun il/ilçe çıkışı 252 dir . PPPOA santralin desteklediği dağıtımdır . Genellikle PPPOE dir ama OA olan ilçeler de yok değil.Santral PPPOE destekliyor . O sebepten PPPOA dan ip alamıyorsun .
  • Arkadaşlar,
    ADSL'in daha doğrusu xDSL'nin temel yapısı olan ATM protokolu PPPoA'dır. Akıllı kişiler PPPoA kullanarak ADSL transfer hızını %30 arttırmaktadır. Malesef buda TTNet'in para kazanma ve iletişimde eşit hizmet politikalarına aykırıdır. Bundan dolayı TTNet altyapı çalışması ile PPPoA kullanımını ortadan kaldırmaktadır. Bu yüzden PPPoA kullanmaya kalkanlar başarısız olmaktadır. Bu konuda resmi duyuru yapılmış ve hala PPPoA kullananlar PPPoE protokolüne geçmesi için uyarılmaya başlamıştır. Bu konuda DH'da topik bile açıldı...
    Bilginize...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski geek modemle pppoa dan bağlanabiliyordum. neyse benim esas anlamadığım şu dediğim gibi modemi o kadar resetleme rağmen hep 88.252.xxx.xxx şekilnde ip alıyor. bir türlü diğer iplerden almıyorum. önemsiz gibi gelebilir ama tesbit ettiğim bir şey var bazı ip numarasının ilk iki hanesine göre ping sürelerinde önemli değişmeler oluyor. misal 85.99 ile başlayan iplerin ping süresi ile başka bir ipnin ping süresi arasında bariz bir fark var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.