Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
27
Favori
63.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zapret kurulum aşamaları:

    Putty ile aşağıdaki komutları tek tek girin:

    opkg update
    opkg install git-http
    mkdir /opt
    cd /opt
    git clone --depth 1 https://github.com/bol-van/zapret


    WinSCP ile modeme bağlanın, root/opt/zapret/ içerisindeki config dosyasını açın. --wsize=3 ve --split-pos=3 kısmındaki değerleri ben 2 yapıyorum en stabil bende böyle çalışıyor. Sizde en stabil değeri kendiniz bulabilirsiniz. Bende 8 den fazla değerde çalışmıyor, kaydedip çıkın.

    Aşağıdaki komutla zapreti kurmaya başlıyoruz:
    /opt/zapret/install_easy.sh

    İlk başta ipv6 desteği istermisiniz diye soruyor N yazıp tamam deyin istemiyoruz.
    Sonra ihtiyacı olan uygulamarı otomatik indirip kuracak.
    Sonra gzip ve grep yüklensinmi diye soracak her ikisinede y deyin istiyoruz.
    Sonra hangi yöntemi kullanmak istersin diye soracak 4 veye 9 numaraları tercih edebilirsiniz. (nfqws_all_https veya tpws_all_https)
    İşlem tamamlanacak enterleyip kapatabilirsiniz.
    Kontrol edin sansür aşılmamışsa eğer /opt/zapret/uninstall_easy.sh komutuyla zapreti kaldırın.
    Tekrar /opt/zapret/install_easy.sh komutu ile kurun ama bu sefer diğer seçeneği deneyin 4 veya 9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 4 Kasım 2019; 17:25:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Hangi iss kullanıyorsunuz acaba? Ben oris telekom kullanıyorum. Belliki sizdeki dpi daha ağır zapret çalışmadığına göre. Sansürü en ağır uygulayan iki ülke çin ve rusya. Yine sansürü aşmayı başaranlar onlar :) bizimkiler sansüre boyun eğer böyle yazılımla aşmaya falan uğraşmaz. P2812 gerçekten harika bir cihaz günümüzdeki cihazlardan donanım olarak hala üstün. Openwrt kurulabildiği içinde ayrıca üstün.

    Bu arada sizin kullandığınız yöntemi P2812ye sıfırdan kurup çalıştırma rehberi hazırlayabilirmisiniz? Bende zapret ile ilgili rehber hazırlayacağım. Mümkünse elle ip girilen değilde tüm siteler için sansürü aşma yöntemiyle anlatırsanız daha güzel olur.
    TTNET. Aslinda ipset ile ilgili ornekler burada mevcut
    https://github.com/LGA1150/netfilter-spooftcp/wiki/Usage-Examples

    p2812 icin kernel modulunun derlenmesi, sdk, vs... bunlarla son kullanici pek ugrasmaz bence. Modulu yazan kisinin github`ina issue olarak openwrt makefile yazmasini isteyebilirsiniz. Boylece benim karmasik anlatimlarimdan kurtulmus olursunuz :) Benim Makefile biraz enteresandir hatirlarsaniz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 4 Kasım 2019; 17:48:8 >




  • işlem yaparken olurda yanlışlıkla "LAN bağlantı " ayarları silinince tekrar geri getirmek için bir çözüm tarif edilmiş.
    belki birinin işine yarar..
    eğer daha önce yazıldıysa hatırlatın yazıyı sileyim.

  • Bir süredir evdeki modemi değiştireyim diye plan yapıp duruyordum wireless konusunda yaşadığım problemden ötürü. Ancak bir süredir hiç bir modemi beğenemedim Tenda V1200 mü Archer VR300 mü çıkmazına girmiştim. Tam bu noktada modemi tutup acaba mi router mı eklesem diye sisteme düşünürken evdeki modemi arattım ve karşıma bu konu geldi.

    Açıkçası farkında olmadan 2012 yılından beri bu modemi kullanıyormuşum. Ancak daha önceki mesajlarda belirtildiği gibi TTNET yazılımı ile birlikte modem gayet vasat ve sıradan bir modem. Ama konuyu okuduğumda openwrt ile cihazın ayrı bir forma büründüğünü keşfettim. Yoluma Zyxel ile devam etmeye karar verdim. Konudaki bütün mesajları okumama rağmen kafamda oturmayan bazı noktalar var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    - İşleme başlamak adına sanıyorum windows 7 kurulu bir pc gerekiyor. Windows 10 ya da macosx altında bu işlemleri yapamıyor muyum?
    - Konudaki ilk mesajdaki sürümler en güncel ve stabil halleri mi?
    - Openwrt kurma işlemini tamamladıktan sonra cihazda bir arayüz oluyor mu? Yoksa her seferinde bilgisayara seri porttan bağlayıp gerekli değişiklikleri yapmam mı gerekecek?
    - Mesajlardan anladığım kadarıyla wifi modülü zaten problemli ve ileride problem çıkarmaya çok müsait. Kullanım senaryomda bir mi router mutlaka olacak openwrt işlemleri ile wifi modülünü kapatmak mümkün mü? Yoksa forumdaki bazı arkadaşların yaptığı gibi wifi için ayrılan devreyi mi sökmem gerekecek?
    - Ya da kısıtlı bilgim ile hiç openwrt'ye bulaşmadan zyxel'e ait orjinal firmware mi kurayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emr² E kullanıcısına yanıt
    Modem veya router alacaklar öncelikle cihazın donanımına bakmaları gerekir, İşlemci türü ve çalışma frekansı nedir? Günümüzde iyi diyebileceğimiz cihazların minimum 500 mhz hızında işlemcisi olması gerekir performans için. RAM miktarı minimum 128 mb olması gerekir fazla aygıt bağlandığında çökmemesi için. Flash yongası yani depolamasıda minimum 128 olması gerekir openwrt kurulumunda boş alan kalması ve oraya istenilen uygulamaları yüklemek için. Son olarak en önemlisi Openwrt desteği olması lazım çünkü hiç bir firma 1-2 seneden fazla güncelleme vermiyor ve yazılımları rezalet oluyor. P2812 bu saydıklarımın hepsine uyuyor hatta Openwrt ile birlikte dsl modülü çalışan nadir cihazlardan birisi. Tek eksisi wifi sıkıntısı var ama onuda Unifi benzeri Access Point bağlayarak veya Mi Router bağlayarak sorunu çözebilirsiniz tüm portları Gigabit sonuçta.

    Sorularınıza gelecek olursam:

    1- Win 7 gerekmiyor aldığınız seri kablonun driver'ı win 10 da çalışıyorsa sorun yok, MacOs ile ilgili hiçbir fikrim yok benim hiç Mac'im olmadı :)

    2- İlk mesajdaki sürümlerin Openwrt en son sürüm olması şart değil bir kez kurduktan sonra Luci web arayüzünden istediğiniz gibi güncelleyebilirsiniz artık.

    3- Tabiiki Luci arayüzü var openwrt standart olarak kuruyor 192.168.1.1 adresinden giriş yapıyorsunuz. Sadece snapshot yani günlük beta sürümlerde Luci olmaz onada putty ile komutla kurabilirsiniz ama o sizi ilgilendirmez zaten geliştiriciler için.

    4- İlk mesajın sonunda belirttiğim EEPROM dosyasını firmware klasörü içine atmadığınız takdirde zaten wifi modülünü görmeyecektir yani istemiyorsanız o dosyayı atmazsınız wifi hiç yokmuş gibi davranır ben öyle yapıyorum wifi hiç kullanmadım bu güne kadar. Bazı arkadaşların wifi modülü sanırım tamamen bozulmuş modemin açılmasını engelliyor o yüzden onlar tamamen çipi sökmek zorunda kalmışlar, sizde öyle bir durum olmadığı sürece çipi sökmeyin belki kullanmak istediğinizde EEPROM dosyasını atar wifi kullanırsınız pek iyi olmasada idare eder.

    5- Zyxel firmware özellikle Ttnetin özelleştirdiği firmware rezalet kesinlikle tavsiye etmiyorum bu güne kadar iyi bile dayanmışsınız :) Seri kablo alıp bir an önce Openwrt kurun beğenmezseniz orjinal Zyxel firmware'e geri dönüşüde anlattım zaten. Hemde ttnet özelleştirilmiş olan değil mağazadan satın alınmış gibi stok zyxel firmware dönebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 23 Kasım 2019; 22:25:28 >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Yanıtlar için teşekkürler.

    Windows 10 destekleyen kablo ve mi router sipariş geçip işe koyuluyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emr² E kullanıcısına yanıt
    İstanbul da yaşıyorsanız bana bırakırsanız kurulumu sizin için yaparım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Triac3

    İstanbul da yaşıyorsanız bana bırakırsanız kurulumu sizin için yaparım
    İlginiz için çok teşekkürler.

    Ancak biraz kurcalayıp kendim yapmak istiyorum. Ancak takıldığım bir nokta olursa buradan yardımlarınız çok iyi olur.
    Windows 10 desteğinin olduğuna inandığım kablonun siparişini geçtim. Kablo elime ulaşır ulaşmaz işlemlere başlayacağım.
    https://www.robotistan.com/pl2303-usb-ttl-seri-donusturucu-kablo-prolific-rs232-ftdi-donustucu




  • OpenWrt 19.07 stabil sürüm yayınlandı.

    https://downloads.openwrt.org/releases/19.07.0/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wywh -- 15 Ocak 2020; 1:56:51 >
  • wywh kullanıcısına yanıt
    19 sürümünü denedim ama şu an için dsl bağlantısını baya geç alıyor o yüzden yeni çıkan 18.06.6 sürümünü kurdum. 19.07.1 çıkana kadar kurmayı düşünmüyorum.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Ben cihazı değiştirdim ama chip aynı. BT Home Hub 5A
    "Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi




  • wywh kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun yeni cihazınız, bildiğim kadarıyla sadece ingilterede satılıyor ve bahsettiğiniz cihazda operatörle verilen bir cihaz. Ebaydenmi aldınız, kaça aldınız? P2812 ile tamamen aynı donanıma sahip wifi çipi farklı ac desteği var. Wifi haricinde herhangi bir fark varmı acaba detaylı olarak anlatabilirmisiniz? Ekran görüntünüzde xrx200 v1.2 olarak görünüyor. P2812 xrx200 v1.1 olarak gözüküyor. Ayrıca P2812 vrx288 iken bthomehub vrx268. Aslında 288 veya 268 olmasının pek önemi yok sadece fxo fxs telefon için önemli kullanmadığımız için önemsiz :) neyse çok uzattım tekrar rica etsem farklarını uzunca anlatırsanız sevinirim.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi




  • wywh kullanıcısına yanıt
    Eğer Türkiye'de yaşıyorsanız bu bir ilk olabilir. British Telecom modemiyle TTNET altyapısı teknik olarak %100 uyumlu mu bunu merak ediyorum. Zira daha önce ben de niyetlenmiştim kendime bir HH5A satın almak için ancak kargosu gümrüğü paypal komisyonu vs pek mantıklı fiyata gelmiyordu. Vazgeçmiştim.

    Bu arada HAL 9000 ayrıntısı çok hoş olmuş. İyi günlerde kullanın. Saygılar.
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Hocam openwrt içinde dsl firmware değiştirilebiliyor yani uyum konusunda hiç bir sıkıntı yaşanmaz. Almanyada mesela vdsl altyapıda vectoring var fritzbox yazılımının içinden çıkardığım dsl firmwareyi p2812 ye atarak kullanabiliyorum. Muhtemelen ingiltere'de vectorlemeye geçmiştir. Bir tek biz kaldık vectoring kullanmayan. İşin ilginç yanı yurtdışındakilerin değerlerine bakıyorum vectoring olduğu halde 80 mbps download'ı zor alabiliyorlar :) bizim ülkede vdsl kullananların bir çoğu vectoring olmadan zaten 100 megabiti geçen dsl altyapısı var. Birde vectorlemeyi açarlarsa herhalde 200 megabit alabiliriz vdsl ile. En çok zoruma giden de adamlar uploadda alabildikelri maksimum uploadı kullanıyorlar bizde altyapı 45 mbps uploadı desteklediği halde verdikleri 4 mbps :(
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Dogrudur hocam bilmiyordum tesekkur ederim. Modemde openwrt kullanmak daha kismet olmadi

    Evet upload konusunda cok geriyiz maalesef... En basitinden bizim evimizde tum telefonlar iPhone. Telefonlari sarja takinca otomatik iCloud yedeklemesi yapiyorlar hep beraber. O aksam internet en az 1 saat iptal. Parasiyla dahi yuksek hiz satin alamiyorsun. Tam rezillik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    herkesi korsan içerikçi görüyorlardır...
  • Merhabalar, uzun arayış sonrası aranıza katıldım. Modem piyasada bulunan modemler arasında hala kullanılacak özelliklere sahip fonksiyonel modem, sadece beğenmediğim konu; kablosuz performansı, eski modemim bu konu da iyiydi. Fazla kapsama alanı sağlamasını istemiyorum.

    Yüklemesi kolay, openwrt yükleyince modemden fazlasıyla faydalanabiliyorum. Önemli gördüğüm konu portların 1gbps desteklenmesi, piyasa bulunma modemlerin genelinde 100mpbs bulunduğu bu yıllarda artık 1 gbps yeterli gelmediği ve buna çözüm olarak ya 10g yada yeni gelişmekte olan 2.5gbps ağ bağlantı hızları popüleri artmaya başladı, PC yada cihazlar arası performansları durumları artı, PC den PC ye, yada evde bulunan nas dan PC, telefon yedekleme durumları oluştu. Bunun için çok büyük artı.

    Reklam engellemek ve alternatif araçlar için rasberry pi kullanıyorum, baya işime yarıyor.
    Not: şimdi openwrt de adblock kullanıyorum.

    Test etmeye devam edeceğim ama ilerde bir kablosuz şart gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • muratdur kullanıcısına yanıt
    Aramıza hoşgeldiniz, evet modemin wireless konusunda sıkıntısı var ve bir türlü düzeltemediler. Ben ilk günden beri zaten kendime özel openwrt fw'i derleyip kullanıyorum özellikle içinden wifi ilgili her şeyi çıkarttım zaten kullanmıyorum boşuna cihazda yer etmesin diye. Sizede tavsiyem cihaza Unifi gibi AP'ler bağlayarak kullanın gerçekten çok kullanışlı oluyor, ayrıca modemin nerede durduğu önemsiz oluyor. Ek olarak atıyorum Unifi ilerde wifi AX destekli bir AP çıkardığında modem sabit kalır siz sadece AP değiştirerek wifi standartını yenilemiş ve performansınızı artırmış olursunuz. Şu an dört gözle UBNT firmasının AX AP çıkarmasını bekliyorum :)

    Sanmıyorum ama ilerde %0.1 ihtimal gerçek fiber internete kavuşursam eğer, alınabilir cihazları yazayım belki birilerinin işine yarar: ZyXEL NBG6817 (Armor Z2) - Linksys WRT32X - Banana Pi R2 - Linksys WRT3200ACM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Aramıza hoşgeldiniz, evet modemin wireless konusunda sıkıntısı var ve bir türlü düzeltemediler. Ben ilk günden beri zaten kendime özel openwrt fw'i derleyip kullanıyorum özellikle içinden wifi ilgili her şeyi çıkarttım zaten kullanmıyorum boşuna cihazda yer etmesin diye. Sizede tavsiyem cihaza Unifi gibi AP'ler bağlayarak kullanın gerçekten çok kullanışlı oluyor, ayrıca modemin nerede durduğu önemsiz oluyor. Ek olarak atıyorum Unifi ilerde wifi AX destekli bir AP çıkardığında modem sabit kalır siz sadece AP değiştirerek wifi standartını yenilemiş ve performansınızı artırmış olursunuz. Şu an dört gözle UBNT firmasının AX AP çıkarmasını bekliyorum :)

    Sanmıyorum ama ilerde %0.1 ihtimal gerçek fiber internete kavuşursam eğer, alınabilir cihazları yazayım belki birilerinin işine yarar: ZyXEL NBG6817 (Armor Z2) - Linksys WRT32X - Banana Pi R2 - Linksys WRT3200ACM
    İlginiz için teşekkür ederim, wifi konusuna kesinlikle katılıyorum. bir modem olarak kullanılacak ise fazlası ile iş görecek şekilde bir modem, AP olarak ileride ne alır iseniz o teknolojiyi kullanma imkanı doğmuş oluyor. N devri normal kullanıcı için yeterli seviyede orta seviye AC ise bana göre yeterli. Fiber benim bölgemde şimdilik zor gibi biz bir YAPA ya kavuşalım yeter :D ama ilerde 1Gb civarı için bir hızlar oluşur ise artık pro seviye cihazlara geçmiş oluruz.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.