Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
27
Favori
63.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dediğiniz ayarları yapınca değerler garipleşti.
    Önceki modemde max alabileceğim hız 40 Mb/s idi.Şu anki değer imkansız gibi.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
  • ATTN kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorun görmüyorum aksine alabileceğiniz max hız 76megabit olmuş. Snr offset -100 ayarını yaptınız değilmi? Bu arada gönderdiğiniz ekran görüntüsünde lede sürümünü kullandığınızı görüyorum 18.06.2 sürümüne geçin.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Evet yaptim. Fakat nasıl olurda modem sayesinde 30 mbit kazanç sağlar şaşırdım doğrusu.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ATTN kullanıcısına yanıt
    Aynı bakır kablo kullanılarak gigabit hız alınabiliyor vectoring ile sanırım buda ona benzer yazılım düzeltmeleri ile hattaki hataları düzeltiyor. Normalde benim altyapım max 80 alabiliyordu bu ayar sayede hiç kopmasız 100 megabit kullanabiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Dostlar fritzbox-7490 cihazının en güncel dsl firmware dosyasını buldum. openwrt 18.06.2 sürümü içerisinde gelen versiyon 05.08.01.08.01.06 şimdi vereceğim güncel versiyon ise 05.09.01.04.00.07 versiyonu. Bu versiyon vectoring destekliyor gerçi türkiyede henüz kullanımda değil ama olsun. Birkaç saattir deniyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sizde kullanmak isterseniz dosyayı lib/firmware klasörünün içine atın.

    /etc/config/network dosyasına aşağıdaki satırı ekleyin. Modemi yeniden başlatın.

    config dsl 'dsl'
    option firmware '/lib/firmware/xcpe_591407.bin.bin'

    Link:https://cloud.mail.ru/public/7rZ3/JWaNLhggS

    Bu firmwarede 4 saat sonra nette sıkıntı yaşadım.
    5.7.9.9.0.6 sürümündeyim. Başka önerebileceğiniz firmware var mıdır?
    Birde Annex A-B farkı nedir sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ATTN kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Bağlantı kopma problemi mi yaşadınız yoksa başka bir şey mi? Ben hala kullanıyorum bir problemle karşılaşmadım ama saha dolaplarının farkından problemler olabilir belki. Annex A B farkı adsl kullanıyorsan var mesela türkiyede adsl kullanıcıları A kullanıyor almanyadaki adsl kullanıcıları B kullanıyor A analog, B dijital diye biliyorum çok detaylı bilgim yok. Fakat dünyada Vdsl kullanan herkes B kullanıyor. Birçok ülkede ve Almanyada vectoring var mesela bu sebepten bu paylaştığım firmware vectoring destekli sizde bu yüzden sıkıntı çıkarıyor olabilir. Vectoring ne demek derseniz hattaki paraziti engelleyerek aynı bakır kablo üzerinden 300 megabit down 100 megabit upload hızı alabilirsiniz bu firmware ile.

    Dediğim gibi sıkıntı yaşıyorsanız openwrt içindeki sürümü kullanın zaten en son sürüm ile birlikte geliyor.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Net var gibi gözüküyordu ama yoktu.Geri aldım .
    Daha önce Tenda v300 kullanıyordum.2 - 3 günde bir özellikle sabah vakti net gidiyordu modemden şüphelenip bu modemi aldım. Fakat değişen olmadı
    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATTN kullanıcısına yanıt
    Kablolarınızda problem olabilir, saha dolabınızda problem olabilir kısacası modem değiştirmekle sorun gitmediyse port değişikliği isteyin yine düzelmezse fazla yapacağınız bir şey kalmıyor.
  • ayni gun icinde openwrt kurup sonrasinda cihazi bozmayi basarabildim. 16.06.2 surumunu kurdum. bir sure calisti sonra isiklari sondu. power isigi kirmizi yanip sonuyordu. kuruluma sifirdan basladim ama luci arayuzu gelmeden restart atiyor kendine. bootloader'da da crc hatasi veriyor. nand hafizayi defalarca sildim ama olmuyor ne yazik ki. ttnet alta seri no yazmadigi icin orijinal fw de yukleyemedim. sanirim donanimsal olarak bozuldu bir sekilde.

    gerci bir arkadas ilk sayfada yazmis. ayni yerde takiliyor. wifi chip'ini nasil isitmis anlamadim ama problem ayni sanirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 11 Nisan 2019; 5:56:17 >
  • 20 gün oldu modemi alalı 15 gündür ayarları yaptım çalışıyor. Daha önce Asus ac56u kullanıyordum 5ghz hariç hiçbir eksiyi yok onuda mi router 3g alarak giderdim birtek mi router padavan yüklemesi kaldı harici hdd ve Media sunucusunu ayarladımı hersey tamamdır. Zyxel wan ve eth portlarını ayrı vlan olarak ayarlamak ayrı bir güzellik ihtiyacım olan hub hizmetini veriyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Triac3 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kullandığınız konfigürasyonu, yüklediğiniz uygulamaları nasıl kullanıldığını bu konu altında görsel olarak paylaşırsanız kullanacak olan herkesin işine yarayacaktır. İşinizi görmesine sevindim bende sıkıntısız bir şekilde konuyu açtığım günden beri kullanıyorum. Hem güvenlik güncellemesi hemde stabilite güncellemesi açısından piyasadaki bütün modemlerden daha iyi. Her altı aya bir openwrt güncelleme çıkarıyor. Modemin işlemcisi 1 ghz olsaymış tadından yenmezdi :)
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Tüm ayarlamaları bitirdikten sonra paylaşım yapıcam suan için modem için harici anten bağlantısı ve 5dbi anten modifiyesi yapıcam ve çipsetlerin üzerine soğutma için aleminyum soğutucu sipariş ettim. Pc sorun oldugundan mi router padavan yüklemeyesi henüz yapamadım. Üzerindeki wlanı kullanmak istememin sebebi sonoff broadlink ve cosa gibi akıllı ev aygıtlarını modem üzerinden bağlanıp 2.4ghz aralığını sadece bu cihazlara arayıp WiFi kalitesini yükseltmek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    Ustadım benzer bir sorun yasıyorum bootm 0x80800000 komutunu girdikten sonra codlar geliyor ve WiFi sürücüsüne cihaz kernel hatası veriyor 1 aydır sorunsuz çalışıyordu cihaz yazılım atamıyorum WiFi chip kaynaklı olabilir i sizin gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    orjinal firmware ile tt nin firmware arasında performans olarak fark var mı?
    orjinal yazılımı kurunca 3312v10a gibi mi oluyor.
  • okirgil O kullanıcısına yanıt
    Elbette fark var ttnet sürümünde herşey kısıtlı ve fazla ısınıyor cihaz. Standart fw yüklerseniz direk mağazadan alınmış cihaz gibi oluyor, openwrt yüklerseniz bütün herşeyi yapmak sizin elinizde açık kaynak linux.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Üstadım bu modemdem evde kullanıyorum, resetleme yapmadan open wrt kurma şansımız yok mudur?
  • karadavud K kullanıcısına yanıt
    Maalesef tek seçenek seri bağlantı yoluyla anlattığım gibi yüklenir. Bazı tp link cihazlarda direk fw update kısmından yüklenebiliyor ama zyxel buna izin vermediği için openwrt bu şekilde zor yoldan yükleniyor.
  • Üstadım openwrt kurduktan sonra winscp uygulaması ile modeme bağlanamiyorum. 192.168.1.1 modem arayüzü çok yavaş geliyor sebebini çözemedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karadavud K kullanıcısına yanıt
    İlk kurulumda eski openwrt sürümü kurulduğu için yavaş olabilir, dediklerimin tamamını yapıp sonra en güncel 18.06.02 sürümüne yükseltin göreceksiniz çok hızlanacak.

    winscp ile bağlanamama sorununuz pcye statik ip verdiğiniz için olabilir o esnada statik ip durumunu bir kontrol edin isterseniz. sonra etherneti çıkarıp takın olmazsa tekrar yazın buraya farklı seçenekleri değerlendirelim. mesela winscp uygulamasında scp seçili olmalı programda ilk açılışta sftp seçili o yüzden bağlanamıyor olabilirsiniz. ayrıca openwrt luci arayüzünden modeme şifre vermeniz ve o şifreyi yazmanız gerekli.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    yeni bir bilgisayar ve internet kablosu ile işlemi tekrar yaptım. modeme şifre verip kaydettim. winscp uygulamasında scp yi seçiyorum, 192.168.1.1 sununcu adresine yazıyorum, kullancı adı root ve verdiğim şifreyi yazıyorum, kanal 22 olarak kalıyor, ancak yinede bağlanamadı hatası veriyor, farklı bir önerin var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.