Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.017
Cevap
31
Favori
82.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 1...25...48495051
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba, bugün 25 deneyeyim dedim. ledler kafayı yedi. usb1 internet, dsl ve wlan/vps ledleri sürekli yanık kalıyor. menülerde led configuration da yok üstelik. sonra birde 24 ile denedim gene aynısı oldu. 23 ile denedim normale döndü. bunu duyan okuyan çözüm bilen var mı?

ben 24 veya 25 yüklediğimde ledler kafayı yedi.sende böyle bir durum yok anladığım kadarı ile. değil mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

openwrt-25.12.0-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin

* versiyon upgrade yapmadan önce mutlaka web arayüzünden cihazdaki ayarları backup alın. backup.tar.gz

* ssh terminalden: "opkg list-installed" komutu ile kurulu olan tüm paketleri görüntüleyip not alın.

* sadece kullanıcının yüklediği paketleri de listelemek için komut var o listeyi de alın ama onu şu an bilemedim, isterseniz almayın diyemiyorum çünkü, yukarıdaki liste çok uzun bir liste sizi uğraştıracak. bu listeyi mutlaka alın.

* sitedeki sysupgrade.bin dosyası ile web arayüzünden openwrt 25.12'ye güncelleme yapın.

yeni web arayüzüne girip, system software kısmında available paket listesi var mı diye ki var olacak, update lists butonuna tıklayın. sonra updates kısmında listelenen yeni paketlerin tamamını kurun. (available olan kısımdakileri değil! , burada zibilyon paket var)

bu güncellemeden sonra kullanıcının kurmuş olduğu paket listesini mutlaka tek tek kurmak lazım. bu noktada, esas ana listeyi tek tek kontrol etmeye gerek kalacak mı derseniz? bence vakit ayırıp kontrol edin. eksik çıkarsa onları da kurun. daha sonra da en başta güncelleme öncesi aldığınız backup.tar.gz dosyasını, web arayüzünden geri yükleyin.

ipucu: openwrt v 25.12 ye güncelleme yapınca yeni komutlar kullanılacak. opkg çalışmayacak artık. kısaca :

apk update

apk upgrade

sonra 

apk add (paketi ismi)

paketleri tek tek aramak için

apk search "eski paket ismi" bu komutla yüklemek istenen paketin yeni ismini bulun ve yükleyin.

bu şekilde, gerek program gerekse sistem paketlerini atlamamış olursunuz. ayar backup'ınız da sizi kurtarır, önceki sisteminiz yine çalışır.

bu cihazsa 128 nand ve 128 ram var görünüyor. nand iyi ama ram tam sınırda, lakin iş yapıyor ki yeni sürümü buna da vermişler. ama rami kötü keşke 512 olsaymış. 128 nand ise hala çok iyi sayılır. openwrt'li cihaz alacak olan var ise en az 256 tavsiyem 512 ram baksın. nand de 128 ise kapın.  

• The souls migration kullanıcısına yanıt

openwrt-lantiq-p2812hnufx_nandtpl-u-boot-16M-patch.img bu u-boot yüklü değilse kernel boyutundan brick oluyor zaten de. eğer bu yüklü isede 25 zaten hatalı. 24 de ise 24.10.4 çalışıyor sorunsuz olarak. 24.10.5 de de sıkıntı var.

anlıyorsan bu patch ile https://github.com/openwrt/openwrt/issues/21697#issuecomment-4062600436 kendin derleyip 24 ün son sürümü hatta 25 i bile kullanabilirsin. ben bu yamayı 25.12.0 ile denedim. çalışıyor gibi.

en güvenli ve sorunsuz geçiş bu ama birde 24 serisi için owut ve Attended Sysupgrade var ki bunlar işi çok kolaylaştırıp, sonradan yüklü paketleri de yüklüyor ve ayarlarını da koruyabiliyorsun. 600 km uzakta olan Xiaomi Mi Router AX3000T router owut ile güncellemem sadece 5 dk sürüyor ve tüm ekstra paketleri ve ayarları koruyabiliyorum. (zapret hariç. zapret Openwrt deposunda yok. silip güncellemeden sonra tekrar yüklemem gerekiyor.) büyük kolaylık...

ama 25 serisi için kendin derleyip kullanamayacaksan hatanın giderildiği sürümü beklemek daha iyi olacaktır.

ledlerdeki hatayı gideren yama kodlara eklemiş. direk derleme yapılabilinir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 18 Mart 2026; 14:24:37 >
  • attended sysupgrade bölümü, internette uygun güncelleme var ise internet üzerinden güncelleme yapmanı sağlıyor ve kişinin kurmuş olduğu paketleri yüklemez. tüm bunları sonradan kullanıcının yüklemesi gerekiyor. yani ister minimum istersen default ayarlarla güncelleme diyelim buna. en temiz yöntem benim verdiğim. kaçak yok yani. istersen firmware selector ile kendi yazılımın oluştur. bunu bir seferde kur ve ardına alınan backup'ı geri yükle. attended sysupgrade kısmı 25.12'de sadece internet üzerinden güncellemeye izin veriyor. bu kısımda, al şunu yükle diye yerel kaynaktan hedef gösteremiyorsun. bu da sonradan eksik paketleri yüklemeyi mecburi kılıyor. neyse, hiç anlamayanlar da var. onlar için iyi bir seçenek bence. yoksa çok sık güncelleme çıkıyor ve bir ayar backup alıp da güncelleme sonrası ile karşılaştırmayı kim yapıyor, çoğu kişi yapmıyordur. config karşılaştırması yapılırsa, ne dediğim daha iyi anlaşılır. revize edilmesi gereken ve bekletilen configler oluyor arka planda. bunlaru hep, yenilemek lazım, güncelleme ilen gelen özellikleri çoğu kişi eklemiyor.

yani kısaca: attended sysupgrade, router’daki gerçek runtime durumu bire bir kopyalamıyor. tüm paket listesini hadi alıyor diyelim, bu yeteneği var olsun ama repoda olmayan paketi ilave edemiyor, ismi değişmiş paketi ilave edemiyor, kernel bağımlı paket farklı bir versiyonla geliyor. manual dosyaların varsa gelmez, overlay değişiklikleri gelmez. mevcut sisteme göre yeni firmware'i eksiksiz sana veremediği için de yeni sistemi aynı şekilde oluşturamıyor. bu da sorunlara yol açıyor. benim bahsettiğim yöntemin ise kaçarı yok.

yukarıdaki cümlemde hata var ama ne demek istediğim sanırım anlaşıldı. doğru olanı tekrar yazayım:

attended sysupgrade bölümü, internet üzerinden yeni sürüm kontrolü yapar. cihazındaki mevcut paketleri korumaya çalışarak sana özel bir imaj hazırlar. ancak bazı paketlerin yeni sürümle uyumsuz olması veya depoda bulunmaması durumunda bu paketleri eksik bırakabilir. sorunlu olan kısmı da işte bu noktada. eksik bıraktı mı, neleri eksik bıraktı, neden eksik bıraktı bunu bildirmiyor.

şunu da ekleyelim hem hatırlatma hem de kolaylık olsun. WinMerge programını kullanın. güncelleme öncesi ayarları backup alın önce bu şart. sonra kurulu tüm paketleri de yazdırıp note içine kaydedin. güncelleme işlemini attended sysupgrade ile yapın. kurulu tüm paketler listesini yine yazdırın ve note2 içine kaydedin. note ve note2 dosyalarını winmerge ile karşılaştırın ki bu çok güzel bir program, olmayanları size listeleyecek. sonra bunları kurun. en sonunda da ayar backup'ınızı geri yüklkeyin. unutmadan hazırlanan imajı da isterseniz pc'ye de yükleyin. bu seçenek de bu hazırlık aşamasından sonra sdeçenek olarak karşımıza gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 19 Mart 2026; 8:27:49 >

23 ten 24 sürümüne geçmeye değermi peki ona göre soküp ttl ile uboot dosyasını atayım

senin iş zahmetli ya ama eğlenceli de. ben heyecan istiyorum diyorsan benim gibi neden olmasın?   ayrıca şu anki kullanımında sıkıntılar var ise yeni sürüm daha kararlılık getirir. ama ram ve flash özellikleri önemli. ne kullandığını yazmamışsın. direkt yükle demek de olmaz. bunu kimse diyemez. mesela ben minipc'deki openwrt'nin durumunu yazayım sana v25.12 için disk kullanımı 52,14MiB, temp space 21,54MiB, boot 5,59MiB, memory 355MiB, buffered 16MiB, cached 96Mib. yani birisi 128 nand ve 512 ram donanım özelliğinde openwrt router alayım minipc'deki yapılandırmayı kullanayım diyecekj olsa işler karışır. sınıra ulaşılır sanırım. dolayısıyla yeni versiyonun sana getirisinde sürprizler olabilir. erman toroğlunun meşhur söz var, oynatalım görelim diye :D vaktin var ise bir şey kaybetmezsin.

• mbunal kullanıcısına yanıt

23 ten 24 sürümüne geçmeye değermi peki ben sadece https dns yükledim ve bide dsl db ayarı yaptım

• ben 25.12.0 versiyondan 25.12.1'e güncelleme yaptım. attended sysupgrade tıklayınca bana güncelleme gösterdi. tıkladım ama imaj hazırlama başarısız oldu. sebebi de bir kaç ağır paket vardı yüklü olan. adguardhome ve nmap'ı kaldırdım ardından tekrar istekte bulundum. bu sefer de bu sistemi anlık kullanan kullanıcılar arasında sırada bekler buldum kendimi. 150 kişi mi ne var diyordu.   şöyle söyleyim, paket değişiklikleri vardı bunları gördüm. isim değişiklikleri de vardı. ama sorun teşkil edecek tarzda olmadığını söylemem gerekiyor. yükseltme sonrası adguardhome ve nmap'ı geri yükledim ve yükseltme başarılı oldu. iki şeye dikkat etmek lazım bu işlemde: var olan ayarlarınızı koruyun, kaldırılan paketleri tekrar geri yüklerken de var olan ayarlar üzerine yazma seçeneğini aktif etmeyin. şu güncelleme öncesi aldığım ayar backup'ını da geri yüklememe gerek kalmadı. sıkıntı çıkarsa yapılır ama sıkıntı yoksa yüklemesi de tavsiye edilmiyor, bunu da revize olarak belirtelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 19 Mart 2026; 23:51:48 >

• 25.12.1 de ışıklar düzeltilmiş notlarda yazıyordu.. yükledim test ettim.. 24.10.5 ve 25.12.0 sürümlerindeki led hataları yok

hiç bir sorun gözlemlemedim bu güne kadar

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.