Şimdi Ara

Zyxel modem bağlantı kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Evime yalın ADSL internet aldım, modem olarak TTNET Zyxel modem gönderdi. Buraya kadar hiç bir sorun yok, evimde 2 tane bilgisayar mevcut. Birisi masaüstü diğeri de laptop olmak üzere ancak masaüstü bilgisayardan bağlanırken modemden kaynaklı hiç bir sorun yok. Laptopumdan bağlanırken modemden dolayı hiç bir şey yokken bağlantı kopmaları oluyor, dizi izlerken veya film izlerken ya da online bir oyun oynarken olduğunda çıldırıyorum. Bu sorunun modemde olduğunu neden düşünüyorsun? derseniz laptopumla 2 farklı modeme de bağlandım fakat onlara da wifi ile bağlanmama rağmen laptopta bağlantı kopması olmadı. Kendi evimdeki modeme wifi ile bağlanan laptopumda durduk yere kopmalar oluyor, şu an üst kattaki akrabamın modemine bağlıyım ama kopma olmuyor fakat kendi modemime bağlandığımda kopma oluyor. İsteyene marka model verebilirim modemimin. Çok mu uzun yazdım? bilmiyorum fakat yardımcı olursanız çok sevinirim.

Edit: Şaka gibi ya, modemimin marka ve modelini öğrendim ancak sürüm güncellemesi için Zyxel'in sitesine giriyorum fakat ürünün marka ve modeli aramada bile çıkmıyor adamların kendi sitesinde. Güncellemeyi geçtim, ismi bile geçmiyor. Güler misin, ağlar mısın? Zyxel VMG3312-B10A modemimin marka ve modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycbulut -- 3 Temmuz 2015; 14:33:16 >

• Antivirüs varsa kaldır öyle bir dene.
    Esetle böyle birşey yaşamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdost71 -- 2 Temmuz 2015; 22:51:06 >

Orijinalden alıntı: birdost71

Antivirüs varsa kaldır öyle bir dene.
    Esetle böyle birşey yaşamıştım.

Antivirüs yok hocam, Eset zaten kullanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kodispa

Sadece kablosuz bağlantıda mı sorun yaşıyorsunuz? Laptop ile kablolu bağlantıda da kopma oluyor mu? Ayrıca modem kaç yıllık?

Sadece kablosuz bağlantıda sorun yaşıyorum hocam. Modem en fazla 3-4 aylık, yıl bile olmadı. TTNET kendisi verdi, faturayla beraber taksit ödüyorum hala.

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Modemin sürümünü güncelleyin. Olmazsa ayarlarına girip kanal değiştirin. Yada direkt modem değiştirin. Zyxel'lerin bazı modellerinde wifi sorunlu.

Modemin sürümünü nasıl güncelleyeceğim hocam? Cahilim. Kanal değiştirmeyi de bilmiyorum açıkçası, modem değiştiremem ne yazık ki çünkü faturayla beraber taksit ödüyorum modeme.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycbulut

quote:

Modemin sürümünü güncelleyin. Olmazsa ayarlarına girip kanal değiştirin. Yada direkt modem değiştirin. Zyxel'lerin bazı modellerinde wifi sorunlu.

Modemin sürümünü nasıl güncelleyeceğim hocam? Cahilim. Kanal değiştirmeyi de bilmiyorum açıkçası, modem değiştiremem ne yazık ki çünkü faturayla beraber taksit ödüyorum modeme.

Hocam uydunet kullansaydınız en ince ayrıntısına kadar anlatırdım ama her modemin arayüz sayfası farklı olduğu için sizinkinde nasıl yapılıyor bilmiyorum.

Modemin ip numarasını tarayıcıya yazıp enterlıyorsunuz, böylece modem arayüzüne giriyorsunuz. Orda modemin ince ayarları var. (Bu ip numarası modemin arkasında yazıyor olabilir.)
    Kablosuz ayarlarına girip sadece 20 mhz yapın ve 1-2-3-4-5-6-7-8-9 diye kanallar vardır. Ordan değişik kanalları deneyin.
    Bu şekilde kopmaları bir nebze düzeltebilirsiniz. Şifreleme türünü de wpa-psk yaparsanız iyi olur.

Ayrıca modemin marka ve modelini google'a yazıp sürüm güncelleme diye aratın. ttnetin verdiği modemse başka sorun yaşayanlar da vardır. Araştırıp onların çözümlerini deneyin. Dediğim gibi aynı modemi kullanmadığım için daha fazla yardımcı olamıyorum k. bakmayın.

• Ttneti aradınız mı? Telefonla aradığınızda arıza tespiti için modeme sinyal gönderiyorlar.
    Arızalıysa biri gelip modemin değerlerini kontrol ediyor.

Modemin sitesindenftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ güncel firmwarı çekin. Modeminize yükleyin. Ayrıca wifi tarafında ise evdeki herhangi bir cihaz ile ya da çevresel bir sinyalden çakışma yaşıyor olabilirsiniz,http://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html programı ile de kanalları kontrol edebilirsiniz. Mümkün mertebe kalite açısından (bildiğim kadarıyla) 11 e alın. Ancak 11 doluysa 10 9 gibi düşürerek gidin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ycbulut

quote:

Hocam uydunet kullansaydınız en ince ayrıntısına kadar anlatırdım ama her modemin arayüz sayfası farklı olduğu için sizinkinde nasıl yapılıyor bilmiyorum.

Modemin ip numarasını tarayıcıya yazıp enterlıyorsunuz, böylece modem arayüzüne giriyorsunuz. Orda modemin ince ayarları var. (Bu ip numarası modemin arkasında yazıyor olabilir.)
    Kablosuz ayarlarına girip sadece 20 mhz yapın ve 1-2-3-4-5-6-7-8-9 diye kanallar vardır. Ordan değişik kanalları deneyin.
    Bu şekilde kopmaları bir nebze düzeltebilirsiniz. Şifreleme türünü de wpa-psk yaparsanız iyi olur.

Ayrıca modemin marka ve modelini google'a yazıp sürüm güncelleme diye aratın. ttnetin verdiği modemse başka sorun yaşayanlar da vardır. Araştırıp onların çözümlerini deneyin. Dediğim gibi aynı modemi kullanmadığım için daha fazla yardımcı olamıyorum k. bakmayın.

Söylediklerini uygulayacağım ve yapacağım hocam. Kanal değiştirmeyi ve 20 MHZ olayını falan buldum, deneyip sonucu bildireceğim. Şifreleme türü WPA2-PSK zaten şu an, onu da WPA-PSK yapıp denerim. Sürüm güncellemesini de araştırayım dediğin gibi, çok teşekkür ederim. Sağolasın, eyvallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: birdost71

Ttneti aradınız mı? Telefonla aradığınızda arıza tespiti için modeme sinyal gönderiyorlar.
    Arızalıysa biri gelip modemin değerlerini kontrol ediyor.

Aradım hocam, arıza tespiti için dediğiniz gibi modeme sinyal yolladılar fakat arızalı ya da sorunlu çıkmadı. Büyük ihtimalle modemin arayüzündeki ayarlarda eksik ya da yanlış olan bişeyler var, arkadaşların söylediklerini deneyeceğim. Önerilenleri yapayım da eğer olmazsa tekrar ararım. Eyvallah dostum, çok teşekkür ederim. Sağolasın.

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Selamun Aleyküm,

Modemin sitesindenftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ güncel firmwarı çekin. Modeminize yükleyin. Ayrıca wifi tarafında ise evdeki herhangi bir cihaz ile ya da çevresel bir sinyalden çakışma yaşıyor olabilirsiniz,http://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html programı ile de kanalları kontrol edebilirsiniz. Mümkün mertebe kalite açısından (bildiğim kadarıyla) 11 e alın. Ancak 11 doluysa 10 9 gibi düşürerek gidin.

Aleyküm selam hocam.

Önerilerini yapacağım, en kısa zamanda sonucu bildireceğim dostum. Çok teşekkür ederim, sağol. Eyvallah.

• Kardesim modemin arayüz ekranındayken sağ alt kısımda bulunan bakım menüsüne girerek yapılandırmaya tıkla, ardından alt kısımda bulunan fabrika ayarlarına yükle butonuna tıkla ve cihaz fabrika ayarlarına dönsün. Ardından modemi tekrar kurup kablosuz ağa isim ve şifre vererek test edebilirsin.

Kurulum için burdan destek alabilirsin ;ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/4.%20Aray%FCz%20(%20Linux%20)/internet_Baglanti_ve_Kablosuz_Ag_Ayarlari.pdf

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.