Şimdi Ara

ZTE ZXHN H3600 root şifresi etkinleştirme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
153
Cevap
11
Favori
16.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

türktelekom için geçerli değil hocam maalesef her cihaz için ayrı dosya yapılması gerekiyor cihaz elimde olmadığı için yapamam maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yazdığınız yorumlar benim için çok önemli ve motivasyon kaynağı gibi birşey teşekkür edebilmek için üye olduğunuz için de ben teşekkür ederim böyle yorumlar sayesinde motivasyon olarak projeyi geliştirmeye devam ettim final olarak tamamen kimseyi uğraştırmayacak hale getirdim kodu bu sizin eseriniz ZTE ZXHN H3600 root şifresi etkinleştirme 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 29 Haziran 2025; 9:24:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    cfg çıkarılıp yüklenmiyor web arayüzünden.

2 3 mesaj yukarıda tt ayarlarını paylaştım.
    o şekilde yapabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkantkz B kullanıcısına yanıt
    Ben robot hesabı aktif etmek için demiştim

TTden gelme H3600 routerim var. VMi denedim tarif ettiginiz sekilde. Bir turlu olmuyor. Konfigurasyonluyken denedim olmadi, resetleyip denedim olmadi, usb nic ile denedim olmadi. Bunlari iki farkli bilgisayarda yaptim bir de. Ben nerede yanlis yapiyorum?

listening on eth0, link-type EN10MB (Ethernet), snapshot length 262144 bytes

21:00:08.782490 XX:XX:XX:XX:XX:XX > ff:ff:ff:ff:ff:ff, ethertype PPPOE D (0x8863), length 60: PPPOE PADI [Service-Name] [Host-Uniq 0xD2050000]

21:00:08.782575 XX:XX:XX:XX:XX:XX > XX:XX:XX:XX:XX:XX, ethertype PPPOE D (0x8863), length 65: PPPOE PADO [AC-Name "ensty"] [Service-Name] 7EE6220CF960B495B918F75C6010000] [Host-Uniq 0xD2050000]

21:00:13.802128 XX:XX:XX:XX:XX:XX > ff:ff:ff:ff:ff:ff, ethertype PPPOE D (0x8863), length 60: PPPOE PADI [Service-Name] [Host-Uniq 0xD2050000] [AC-Cookie 0xA83174C34

21:00:13.802227 XX:XX:XX:XX:XX:XX > XX:XX:XX:XX:XX:XX, ethertype PPPOE D (0x8863), length 65: PPPOE PADO [AC-Name "ensty"] [Service-Name] 7EE6220CF960B495B918F75C6010000] [Host-Uniq 0xD2050000]

21:00:23.822175 XX:XX:XX:XX:XX:XX > ff:ff:ff:ff:ff:ff, ethertype PPPOE D (0x8863), length 60: PPPOE PADI [Service-Name]

21:00:23.822259 XX:XX:XX:XX:XX:XX > XX:XX:XX:XX:XX:XX, ethertype PPPOE D (0x8863), length 65: PPPOE PADO [AC-Name "ensty"] [Service-Name] 7EE6220CF960B495B918F75C6010000] [Host-Uniq 0xD2050000]

21:00:43.992548 XX:XX:XX:XX:XX:XX > ff:ff:ff:ff:ff:ff, ethertype PPPOE D (0x8863), length 60: PPPOE PADI [Service-Name]

21:00:43.992649 XX:XX:XX:XX:XX:XX > XX:XX:XX:XX:XX:XX, ethertype PPPOE D (0x8863), length 65: PPPOE PADO [AC-Name "ensty"] [Service-Name] [AC-Cookie 0xA83174C34 7EE6220CF960B495B918F75C6010000] [Host-Uniq 0xD9050000]

21:00:49.012472 XX:XX:XX:XX:XX:XX > ff:ff:ff:ff:ff:ff, ethertype PPPOE D (0x8863), length 60: PPPOE PADI [Service-Name] [Host-Uniq 0xD9050000]

21:00:49.012587 XX:XX:XX:XX:XX:XX > XX:XX:XX:XX:XX:XX, ethertype PPPOE D (0x8863), length 65: PPPOE PADO [AC-Name "ensty"] [Service-Name] [AC-Cookie 0xA83174C34 7EE6220CF960B495B918F75C6010000] [Host-Uniq 0xD9050000]

[AC-Cookie 0xA83174C34

[Host-Uniq 0xD2050000]

[AC-Cookie 0xA83174C34

[Host-Uniq 0xD9050000]

mac idleri sansurledim

Olmuyor ama iste...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 1 Temmuz 2025; 4:19:18 >

Hocam bu yaptığım kod superonline tarafından gelen h3600 ve P serisi için geçerli türktelekom ya da türknet için geçerli değil hepsi için farklı kod yazılması gerekiyor bağlantı noktaları değiştirilmesi gerekiyor cihaz elimde olmadığı için de inceleyemiyorum maalesef elimde superonline olanı vardı ona yapabildim😔.

Neden çalışmadığını ve her sağlayıcı için neden ayrı yapılması gerektiğini özetliyim: bu script modemin bilgileri aldığı ACS(AUTO CONFIGURATION SERVER) adresini taklit ediyor böylelikle modem bizim ayarladığımız bilgileri kendine çekmiş oluyor.

Peki neden farklı sağlayıcıda çalışmıyor?

Çünkü ayarladığım scriptte superonline sunucusu gibi davranıyor ve siz gidip türktelekom cihazda denediğinizde modeminiz türktelekomun olduğu için arkaplanda türktelekoma istek atıyor (bizim scriptimize değil).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoymuss -- 1 Temmuz 2025; 9:36:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sudo tcpdump -i etho -n -e ether proto 0x8863
    sudo tcpdump -i etho.35 -n -e ether proto 0x8863

ikisinden de hicbir sey cikmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 1 Temmuz 2025; 21:37:2 >

Orijinalden alıntı: enoymuss

Hocam bu yaptığım kod superonline tarafından gelen h3600 ve P serisi için geçerli türktelekom ya da türknet için geçerli değil hepsi için farklı kod yazılması gerekiyor bağlantı noktaları değiştirilmesi gerekiyor cihaz elimde olmadığı için de inceleyemiyorum maalesef elimde superonline olanı vardı ona yapabildim😔.

Neden çalışmadığını ve her sağlayıcı için neden ayrı yapılması gerektiğini özetliyim: bu script modemin bilgileri aldığı ACS(AUTO CONFIGURATION SERVER) adresini taklit ediyor böylelikle modem bizim ayarladığımız bilgileri kendine çekmiş oluyor.

Peki neden farklı sağlayıcıda çalışmıyor?

Çünkü ayarladığım scriptte superonline sunucusu gibi davranıyor ve siz gidip türktelekom cihazda denediğinizde modeminiz türktelekomun olduğu için arkaplanda türktelekoma istek atıyor (bizim scriptimize değil).

DMden ulaşabilir miyim size?

Simdi eleman biz super online sunucu gibi gösteriyoruz falan demis oradan aklima geldi eskiden kablonet servis sağlayıcısında hız hilesi yaparlardı ama o zaman 64 kbit gibi bağlantılar vardı hatırlarsın 512 falan çok üst bağlantıydı ve bundan üstü yoktu. Modemi hackleyerek yani conf editleyip modeme yedirerek tüm limitleri kaldırırlardı 3 - 5 mb / s download yaparlardı günümüze göre düşük sayılabilecek ama zamanına göre büyük hızdı, fakat sözleşmede böyle bir durumda yakalarsak öperiz şeklinde bir cezai madde vardı, bunun yapılması durumunda, hem servisi iptal ederiz hem de o zamanın parasıyla 100 milyar mı ne cezai bir sart kosuyordu 2000'lerin basından bahsediyorum.. Sözlesmeyi bizzat okumustum ahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Temmuz 2025; 19:30:45 >

Özetle, H3600'ı rootlarsam elime ne geçebilir SOL aboneliğimde?

Daha önce H267 firmware atarak, TR069 kapatmıştık. Bilgi veren olursa ona göre rootlayacağım. Teşekkürler.

Evet çok eskidendi.

Ek olarak, elektronik ya da herhangi bir esya olsun, beyaz olan her şeyden nefret ediyorum. Eskiden ben ADSL kullanırken Airties modemler vardı böyle bembeyaz oluyordu ama Zoom 4x de kullanmıştım o siyahtı. bu ZTE fiber modem de beyaz galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Temmuz 2025; 5:7:31 >

Muhtemelen birçok ayar imkanı elde ediliyordur daha gelismis ayarlar yapılabiliyordur ve hatta belki de ISS'nin uzaktan erisimi bile iptal edilebiliyor olabilir. Bende Nokia G240 mı ne öyle bir modem var bir gün bir baktım, admin giris sayfası dizaynı degismis ve sifre kabul etmiyor. Aşağıya yeni bir uyarı eklenmis, sifre modeminizin üzerindeki seri numarasıdır falan diyor. Uzaktan firmware atmıslar galiba millete ya da kafasına göre bir sekil güncelleme yapmıs böyle seylere ve daha fazlasına müdahale ederler herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Temmuz 2025; 5:16:55 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkantkz B kullanıcısına yanıt

Hocam size zahmet olacak, şimdiden teşekkür ediyorum.

Buyrun hocam isterseniz burdan da yazabilirsiniz.

TR-069 u root atarak kapatabilirsiniz zaten root scriptinde default olarak kapatıyor root gitmemesi için daha sonra wan arayüzünü ayarlayabilme yetkisi var Qos var (ping düşürmüyor bufferbloatın içinden geçiyor ama oyun indirirken falan diğer cihazlara hız kalması açısından limit işe yarıyor yine de) çok fazla fark yok yine de ama özellik özelliktir ha bide wifi 5ghz/2.4ghz ayırma var normal kullanıcıda o yok aynı ağ ismiyle yayın yapıyor 5ghznin sinyali düşük olan yerde telefon sürekli 2.4ghz 5ghz seçimi yaparken kopukluk yaratıyor onun da çözümü 5ghz yi ayırmak rootla.

ZTE ZXHN H3600 root şifresi etkinleştirme

Aslında modemin ssh ına da girmiştim fakat arayüzde her ne kadar ssh ile ayar bulunmasa da kodlarla belki açarlar diye shell erişimini kaldırmışlar normalde bu cli da "shell" yazdığımız zaman bizi bash terminaline atması gerekiyordu fakat herhalde öngördüler ssh a erişsek bile sistem yüzeyine inemedim dandik birkaç tane komut açık bırakmışlar sadece :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoymuss -- 3 Temmuz 2025; 5:12:40 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.