|
Teşekkürler. ilk yöntem ile çok kolay bir şekilde şifreyi aldım. Ancak modem yazılımı V9.0.0P17_TR olduğu için sanırım root işlemi gerçekleşmedi. |
|

|
Teşekkürler. ilk yöntem ile çok kolay bir şekilde şifreyi aldım. Ancak modem yazılımı V9.0.0P17_TR olduğu için sanırım root işlemi gerçekleşmedi. |
|
Hocam bunu yazan tek siz değilsiniz bana da çok fazla geri dönüş oldu bu konu hakkında muhtemelen kod çok fazla yayıldı yetkililere kadar gitmiş olmalı ki güncel firmware da birşeyleri değiştirmişler engellemeyi başarmışlar 17 ile biten sürümde çalışmadığını yazıya not düştüm bildirdiğiniz için teşekkür ederim. |
|
Hocam merhaba, ZTE ZXHN H3600 V9 cihazın root kullanıcısını sizin yöntem ile (imajı kullanarak) yaptım. Kısaca neden lazımdı sonrasında ne oldu kısaca yazayım. Evde kablotv var onların bıraktığı modem H&D NE1611C modem bıraktılar. Daha önce superonline kullanıyordum. Yatak odasına kadar sorunsuz kullanabiliyordum. Ama yeni modem oraya kadar ulaşamıyor, ulaşsa da kesiliyor. H3600 ip değiştim,NE1611C ile aynı ip bloğundan 111 ile biten bir ip verdim. DHSP sunucuyu kapattım. NE1611C den ethernet kablo ile H3600 e bağladım. H3600 den bağlantı sağlayabildim. ertesi gün tv açtığımızda görüntü gelmedi. tv heryerde adında bir cihazları var. ona ethernet ile giriş yapıyoruz. H3600 ü kapattım sonra tv e görünyü geldi. H3600 açtım internet dağıtmaya devam etti. şimdi bu aç kapa olayını yapmadan başka nasıl bir çözüm bulabilirim? Teşekkürler. |
|
sayın hocalarım, elimde zxhn h3600 var. Bu cihazı ap olarak kullanmak istiyorum. Cihazı rootladım. Ancak bundan sonrası hakkında herhangi bir bilgim yok. İnternette de bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler. |
|
Bir bağı olmamasına rağmen görüntü gelmemesi ilginçmiş isterseniz şey de yapabilirsiniz cihaz muhtemelen etkilenmemesi gerekiyor ana modeminizin (H&D NE1611C) 192.168.1.1 olduğunu varsayarsak h3600 ü de lan ayarlarından 192.168.2.1 olarak ayarla h3600 den direkt wan ayarlarından pppoe seçeneğini IP olarak ayarla ve tr-069 IPTV tiklerini kaldır ve ana modemden gelen etherneti wan portuna tak 192.168.1.1 den ip alacak 192.168.2.1 olarak dağıtacak ve güvenlik duvarı olduğu için tv ile iletişime geçeceğini sanmıyorum zaten dış bağlantıları default olarak yasaklı böyle deneyebilirsiniz. |
|
Hocam merhabalar, öncelikle ap işi kablosuz olmuyor haberiniz olsun illa ethernet ile bağlamak zorundasınız eğer öyle yapabilecekseniz fazla yapacağınız ayar yok üstte arkadaşa anlattığım ayarları yapacaksınız arayüze girdikten sonra Yerel Ağ > LAN > DHCP Sunucusu > Lan IP Adresi > 192.168.2.1 olarak değiştirin ve kaydedin sonra arayüze tekrardan 192.168.2.1 ile giriş yapıcaksınız daha sonrasında İnternet > WAN > + Butonu > PPPoE yazan yeri IP ile değiştir > kaydet daha sonrasında diğer modemden gelen lan kablosunu modemin wan portuna tak(kırmızı giriş) diğer modemden ip adresi alacak zaten modemin üstündeki ışık kırmızıdan yeşile dönecek internete çıkış yapar ordan. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 21 Temmuz 2025; 21:24:24 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
desene, bu üç model cihaz da "CVE güvenlik açığı veri tabanı" listesine dahil olmuş oldu. şu cihazları neden kısıtlıyorlar ki? yani bunu yapmıyor olsalar, güvenlik açığı ile daha az uğraşılır diyesim geldi. |
|
|
|
konu vpn ise bir cihazı root etmek ile uğraşmak yerine, üzerinde kurulu halde ve kullanıcı erişimine açık vpn bulunduran router (openvpn, wireguard, l2tp, sstp ...) tercih etmek daha iyi değil mi? root erişimi elde etmek için kullanılan yöntemler genelde exploit, açığı kullanmak veya cihazı hacklemek gibi şeylerdir. hani kendi bilginle root etsen, router'ın açıklarını daha iyi değerlendirip, wan tarafından gelecek olan saldırılara karşı da durumu daha iyi değerlendirebilirsin. ama genelde ne yapıyoruz? internetten bu bilgilere ulaşıyoruz. yani cihazın root edilmesi iyi ama başka neler olduğu konusunda bir fikir ediniyor muyuz? bence hayır. yani böyle bir cihazla uğraşmak yerine, üzerinde vpn ayarları bulunduran bir router temin etmek daha hızlı ve iyi bir çözüm olur bence. ayrıca ücretsiz vpn var tamam ama bunun da sınırlamaları ve riski var. bence bir sunucu kiralasan (vps) bu sunucu üzerinden vpn kullansan çok daha iyi. kontrol tam olarak sende olur. ister linux kur istersen windows. sürekli vpn kullanımı ve performans, gizlilik öncelikliyse, kendi vps’ini kiralamak daha ekonomik ve faydalı görünüyor. ayrıca ister vpn kullan ister uzaktan erişim ile server'a bağlan, kendine paylaşım felan yap. yani buna vakit ayırmak yerine bir cihazı root etmek için uğraşmaya çalışacak olmak |
|
Root ile uğraşmamızdaki ana sebep insanları ek router alma maaliyetinden kaçındırmak çoğu insan zaten dns değiştirmek için root yöntemine başvuruyor sadece dns değiştirmek için bu ekonomide ek masrafa gitmek saçma olurdu o yüzden çoğu kişi root yöntemlerine başvuruyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Benim için tamamen hobi. root'suz olarak da köprü moduna alabiliyordum ama vlan0 ın management networküne rezerve edilmesine gıcık oldum. Yoksa root yaparak bana kazandıracağı artı birşey yok. Ama root'landıktan sonra config şifrelemesi vss çözülebilir ki, bu da gelecekteki yeni yöntemler için yol gösterici olur. Bu arada H3600 ün kablosuzu gayet güzel çalışıyor, evde kullandığım 3-5 bin liralık Unifiden bile daha verimli oluduğunu söyleyebilirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunmedia -- 13 Ağustos 2025; 13:20:8 > |
|
bu modelin firmware'i indirilebilir durumda mı? zte için daha önceden farklı modellere yönelik firmware aradığım oldu ama örneğin bir asus, tp-link veya keenetic gibi kolay, indirilebilir bir support sayfası görememiştim. aslına bakarsan iss'e yönelik üretilen modellerle uğraşmak gerçekten zaman kaybı ya. içeriden destek verseler (ver şifreyi ne olacak yani |
|
|