Şimdi Ara

ZTE H267A Modem (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.390
Cevap
44
Favori
325.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş
  • Bilgisayara bakicam hocam.Modemi degiştiremem maalesef.wifi mesh icin hangi cihazı önerirsiniz?140 m2 falan suanki oturduğum ev.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• forgottenh F kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayara baktım.Maalesef giriş 100 mbit destekliyor sanırım.200 lere çıkmak içinde sanırım bu cihazlardan başka çözüm yok.Daha öncesinde çeşitli wifi sinyal güçlendiricileri kullandım hatta hala var xiaomi mi wifi pro modeli ancak sanırım bu cihazlar aynı mantıkta çalışmıyor.Muhtemelen bu şekilde bir cihaz alacağım ama M9 bütçemi aşar E4 daha uygun bana.Cihazlar arasındaki farkla ilgili bilginiz var mı acaba ? Şu açıdan soruyorum aynı cihazların 2 li modelleri de var sanırım.Şu an olduğum evde modem kapı girişinde kabloyla hem salona internet gidiyor hem de bilgisayar odasına.Bu iki noktaya direk kabloyla bu cihazlardan iki tane bağlamam durumunda internetin en yoğun kullanıldığı noktalara dağılım vermiş olurum.3. ye gerek kalmayabilir gibi geldi o açıdan da m9 un ikilisini tercih edebilirim sanki hız açısından fark yaratacaksa.Teşekkürler bilgiler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgottenh -- 16 Eylül 2020; 11:40:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • forgottenh F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam bilgiler için 2 lisi yada 3 lü modeline bakıp alacağım bu cihazdan.

Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

Hocam bilgisayara baktım.Maalesef giriş 100 mbit destekliyor sanırım.200 lere çıkmak içinde sanırım bu cihazlardan başka çözüm yok.Daha öncesinde çeşitli wifi sinyal güçlendiricileri kullandım hatta hala var xiaomi mi wifi pro modeli ancak sanırım bu cihazlar aynı mantıkta çalışmıyor.Muhtemelen bu şekilde bir cihaz alacağım ama M9 bütçemi aşar E4 daha uygun bana.Cihazlar arasındaki farkla ilgili bilginiz var mı acaba ? Şu açıdan soruyorum aynı cihazların 2 li modelleri de var sanırım.Şu an olduğum evde modem kapı girişinde kabloyla hem salona internet gidiyor hem de bilgisayar odasına.Bu iki noktaya direk kabloyla bu cihazlardan iki tane bağlamam durumunda internetin en yoğun kullanıldığı noktalara dağılım vermiş olurum.3. ye gerek kalmayabilir gibi geldi o açıdan da m9 un ikilisini tercih edebilirim sanki hız açısından fark yaratacaksa.Teşekkürler bilgiler için.
    M9 tamamen gereksiz, hemde eski teknoloji (wpa3 yok). deco yazilimi cok kotu gitmeye basladi, cok bug var. en cok m5 modeli guncelleniyor.

e4 modelinin etherneti 100mbps. iki ucta olup ethernetle birbirine baglanacaksa 100 uzeri desteklemez. 2li m5/m4 paketi kurtarir ama dedigim gibi sonucta eski kalacak kısa surede.

ethernet backbone olacaksa, gigabit portlu herhangi bir 2li mesh sistemi de kurtarir.

• Bu modemde WAN şifresini öğrenebiliyor muyuz?
    Kısa bir sure 70-80'leri gordum ama simdi yine ayni durumdayım.
    Huawei modem kullanıyorum, 2,4 ve 5 ghz açık durumda, otomatik geçiş de aktif.

Nasil çözebilirim bu sorunu? ZTE modem ile degisim istesem halledebilir miyim?

Orijinalden alıntı: rapBiTT

Dun 100 mbit'lik pakete gectim 24 aylik taahhutle.
    Dun aksam ve bu sabah uzun sure kontrol ettim ama hizim 40'in üstüne cikmiyor.
    Öğlen aradım, kampanya aktif olmamış, simdi aktif ediyoruz dediler. Modeme de birkac ayar yaptilar.
    Kısa bir sure 70-80'leri gordum ama simdi yine ayni durumdayım.
    Huawei modem kullanıyorum, 2,4 ve 5 ghz açık durumda, otomatik geçiş de aktif.

Nasil çözebilirim bu sorunu? ZTE modem ile degisim istesem halledebilir miyim?
    Speed test biraz hikaye. Bende 200 mbitteyim. İzmir Superonline 370 mbit falan ölçüyor. İndirme yaparken bakmak lazım 20-25 alıyorum rahat.

35 mbit’lik paketten bir farkim yok su haliyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Speedtest ile ölçüm yaparken multiple değil single seçerek testi yapın. Gerçek hızınızı görürsünüz. :)
    İzmir vodafone a 50 mbit çekti bu şekilde :D
    Ne yazık ki hiç biri güvenilir değil :/. Değişik birşeyler döndürüyor Turkcell.

Ama biraz önce uplay de falan 25mb iniyordu saniyede. 100 mbit üstünde nokta atışı yapılamıyor sanki.

Orijinalden alıntı: rapBiTT

Fast.com uzerinde de durum ayni.
    Az once indirme yaptim ve hizim 3-4 mb civarinda.
    35 mbit’lik paketten bir farkim yok su haliyle.
    Tuhaf 3-4 ise. Fast comda da ben 100 civarı alıyorum 200 mbit bağlantı ile.
    testmy.net, fast.com, nperf.com, thinkbroadband.com gibi adreslerden daha gerçekçi sonuçlar görebilirsiniz. Son zamanlarda 100mbps üstü bir sonuç almak pek nasip olmadı. Bugün ben de bir ara 2-3mbps görüyordum. Şimdi de 15mbps civarında dolaşıyor. Tarifem 100mbps. Eski 50mbps tarifeme geri dönmek istiyorm diye kayıt açtırdım. 100mbps'ye geçtikten sonra herşey allak bullak oldu. Şu an için 50mbps üzeri stabil değil....

Engelleyici şeyler kalkarsa günün birinde güzel sonuçlar görürüz.
    Insallah boyle devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

M9 tamamen gereksiz, hemde eski teknoloji (wpa3 yok). deco yazilimi cok kotu gitmeye basladi, cok bug var. en cok m5 modeli guncelleniyor.

e4 modelinin etherneti 100mbps. iki ucta olup ethernetle birbirine baglanacaksa 100 uzeri desteklemez. 2li m5/m4 paketi kurtarir ama dedigim gibi sonucta eski kalacak kısa surede.

ethernet backbone olacaksa, gigabit portlu herhangi bir 2li mesh sistemi de kurtarir.

Alıntıları Göster
    M4 modelini aldım hocam 200 mbit interneti de düşünerek.Henüz ulaşmadı elime deneyimleyemedim.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.