Şimdi Ara

ZOTAC GTX580 384 BIT EKRAN KARTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar zotac ekran kartım bu zamana kadar hiç oc yapmadım ve sıcaklık boşta iken 39 derece normal standart oyun oynarken 50-60 derece çok aşırı zorlayan grafik motoru dandik oyunları oynarken en çok 82 derecelere kadar çıktı.sizce bu kartı 2 buçuk senedir kullanıyorum komprasörle hava tuttum temizlerken fakat macunlar ne durumdadır.söküp değiştirsem ters mi olur.kaliteli akasa nın macunu var. ama gerek varmı.yani bu kartın sıcaklık en yüksek çalışma sıcaklığı 97 derece olarak sitesinde görülüyor.ben bir kere FURMARK programı ile 1920-1080 15 dakikalık zorlama testi yaptım kart en fazla 82 dereceye çıktı.size temizlik gereklimi macun .gerekliyse böyle high end ekran kartlarının hiç macununu değişmedim ben acaba ne sürelim nasıl yapalım.deneyimi olan paylaşsın.sıcaklık değişiyor mu

• 5-6 derece fark edebilir değişim yaparsan. Ekran kartı sitesinde belirtilmiş ise, o sıcaklıkta sıkıntısız kullanırsın. Referans kartlar 90-95 derece arası çalışabiliyor. 82 iyi gene.
  • O değerlerde ise değiştirmene gerek yok. Ha illah yenilemek istersen kaliteli bir macun kullanmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oynasma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemşo ısı değerleri gayet normal. 580 zamanının üst seviye kartı, zaten yüksek ısıda çalışmaya dayanıklı. 90+ olursa soğutucuyu değiştir derim ama bahsettiğin değerler hele hele kart referans ise son derece normal, ben senelerce kullandım o ısıda. bide komprasörle falan temizleme, 4-6 ayda bir yumuşak uçlu bir fırçayla tozunu al yada çok toz birikirse o bölgelere süpürge tut ama komprasörle hava püskürtmek zarar verebilir yani araba motoru temizlemiyon sonuçta
  • Gerek yok değiştirmene eğer forumdaki diğer arkadaşlar gibi 130 dereceye cıkarsa ekran kartın ozaman değiştir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teoman-Tt

Gerek yok değiştirmene eğer forumdaki diğer arkadaşlar gibi 130 dereceye cıkarsa ekran kartın ozaman değiştir :D

Onda diş macunu var termal macun yerine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar açıp temizledim.macun bayağı kurumuştu üzerindeki. AKASA marka 455G gri renk 240 dereceye kadar dayanımlı termal macun kullandım.beyazlarından iyi diye biliyorum grileri.şuan için çok fark etmedi ama 2-3 derece düştü gibi.fakat macunu çok pahalı birşey alırsam fark edermi bilmiyorum.genelde benim güvenerek kullandığım bir ürün AKASA 455G ama bilmiyorum.açmışken güzel bir temizlemiş oldum.
  • arkadaşlar bir bilgisayarcıyım.laptop tamire çok geliyor çip arızalarından dolayı.ve açıkçası korkuyorum yani ısınan şeylerin muhakkak termal macunu 2 senede bir bence yenilemek lazım.birde hava almasını sağlamak lazım.genelde arıza yapan laptop ekran kartlarının yüzde 80 ni bu yüzden bozuluyor.ama bu pahalı ekran kartlarını hiç açmamıştım oyüzden sorayım dedim.fakat macun herhalde dandik değil AKASA hep kullanıyoruz.şuan için sıcaklıkda bir artma olmadı sadece 2-3 derece düşük gibi geliyor bana.belkide tamamiyle aynı. fakat yineden bence temizlemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

hemşo ısı değerleri gayet normal. 580 zamanının üst seviye kartı, zaten yüksek ısıda çalışmaya dayanıklı. 90+ olursa soğutucuyu değiştir derim ama bahsettiğin değerler hele hele kart referans ise son derece normal, ben senelerce kullandım o ısıda. bide komprasörle falan temizleme, 4-6 ayda bir yumuşak uçlu bir fırçayla tozunu al yada çok toz birikirse o bölgelere süpürge tut ama komprasörle hava püskürtmek zarar verebilir yani araba motoru temizlemiyon sonuçta

eyvallah hemşerim...hemşerim komprasör zarar vermiyorda bizde şu başımıza geliyor.laptopda mesela adamlar komprasörle hava basıyorlar ve pislik dahada içeri girip fanı tıkıyor ve al başa belayi hemşerim... daha beter oluyor.ama içini komple açarsan birşey olmaz.zaten komprasör sanayi komprasörü değil el komprasörü...

• BorckaArtvin kullanıcısına yanıt
    evet yazdıkların son derece doğru.

2 senede macun yenilemek şart.

kartına gelecek olursak değerler normal 2 senelik kart için çok normal hatta, takıl biraz daha 4 5 ay sonra bakıp macun + temizlik yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 28 Ekim 2014; 2:20:54 >
  • Mühendis adaşım.ekran kartımla hiç oyun oynamadımki öylece masaüstü kullanılıyor.birde temizliğe çok dikkat ediyorum yani 6 ayda bir çok zorlamadan komprasörle temizliyorum kasayı . sıcaklık iyi gibi. ama termal macun kullanımı için 2 hafta sonra tam değer ölçmek gerekir. yani bir TERMAL MACUNU sürdükten sonra 1-2 hafta sonra tam performans alabiliyorsunuz. en az 1-2 derece iyileşme oluyor 10 gün kullanımdan sonra... termal macun konusunda bir test buldum.marka olarak nekadar fark ettikleri açısından bir fikir verir diye paylaşıyorum

• Aynen bencede :D
  • Bendede zotac 660ti var ekran kartım 75 derece olunca ısındı diye oyuna mola veriyordum GTX 980 ve 970 ANA KONU da bulunan bir resimde 95 derece gpu ısısyla oyun oynandığını görünce şaşırdım :) çok üstüne düşüyoruz bu ekran kartlarının :) bende sizin gibi toz bile kondurmuyorum ekran kartımın üstüne :) artık 75 derecede mola vermeme gerek kalmadığını öğrendim :) ama genede ısınmasına izin vermiyorum 75 dereceyi geçirmedim ben hiç :)

• Oldukça normal değerler. Zamanında 570 kullanmıştım. Stok değerlerde bile 75 derece buluyordu sıfır kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bir 9800gx2, gtx295 ve gtx480 kullanıcısı olarak bu sıcaklıklar hiçbir sey :))
  • Bak aynı şey benim GTX 460 için geçerli termal macunu değiştirdim alüminyum soğutucusunu söküp yıkadım fanını söküp temizledim güzel oldu 7-8 derece çok rahat fark etti.Ama öyle değermi dersen hiç gerek yok.Hava tut o kadar.Birde pek anlamıyorsan hiç bulaşma vidalarken bir yerin ağzını bozarsın ve ya plastik aksam varsa vidalanan onu çatlatırsın al başına iş :)
  • Macunu yenile soğutucu bloğu temizle gene aynı değerleri görürsen o kart ekmeğini yemiştir Elden çıkar yenile.
  • Benim zotac gtx 570 synergy edition ekran kartım vardı eskiden black ops 2 de 92 derece olduğuna şahit oldum kart daha 2 aylıkken macunuda kurumamıştır yani.Hemde synergy edition'dı hızı normal gtx 570 lere göre düşük olmasına rağmen çok ısınıyordu.Sizdeki değerler çok iyi bence.
  • Güzel değerler o kart için o değerler çok iyiymiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.