Şimdi Ara

Zorunlu Askerlik Ne zaman kalkacak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
9.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Profesyonel ve Gönüllü askerliğe geçilecek. İsteyen iş olarak, isteyen kendi isteğiyle. Gidecek, yapacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorunlu askerliğin değil bedelli askerliğin kaldırılması lazım bence.

Askerliğin bedeli olamaz olursada para olamaz.

Herkesin hayatında bir kere bu olayı tecrübe etmesi lazım.

• Sokakta düğün yaparlar, milletin kafasını şişirirler bizim adetimizdir diyerek. Senin adetinse zorunlu askerlik senin en eski adetin. Askerlik ve hayvancılık Türklerin en eski mesleği. Tarih sahnesinden pek çok millet silinip gitmiş, Türkler olarak biz hala buradaysak ordu millet anlayışı sayesinde.

Küresel ısınma ortaya çıktı. Olacaklar öngörüldü. Öngörüye göre ise okyanustan uzak olan Türkiye'nin önemi çok daha fazla artacak. Hiçbir şey tesadüf değildir.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

büyük oyunu görmüşsün yine

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt

Bende çok olmadı yapalı. Yedek subaydım ben isteyerek gittim çocukken hayalimdi subay olmak. gelenler zaten isteyerek gelenlerdi. Birde yedek subay konusunda zorlama yok. Kısa dönem yapmak istiyorsan eğitimi başarısız olarak tamamlayıp kısa döneme çevirebiliyorsun. Batıda söylediğiniz gibi. Hatta aramızda kedi köpek asteğmen şakası dönerdi. Doğu tam tersi. Ordu şuan 4 yerde görevde. 2 yerde aktif 2 yerde pasif görevde. Kışlalar da zorunlu askerlik olmasa bütün işler aksayacak. Yapacak sözleşmeli er yok neredeyse. Ben topçu olarak yaptım. Tatbikatta vs 30 er, 5 6 tane uzman çavuş, 2 astsubay ve 1 subay işleri zor yetiştiriyor. Kaldırılsın veya isteyen gitsin ama 360bin kişiyi bir anda almak ekonomik olarak çok büyük bir külfettir. Zamana yayıp geçmek istediler ama sosyal ve özlük hakları çok kötü olunca çoğu kişi yapmak istemiyor.

Söylediğiniz çoğu şeyi 12 ayda gördüm. Şöyle bir olayda var koca kışlalar bakımsızlıktan dökülür bu sefer. Zorunlu askerlik bu saatten sonra ne kalkar ne de kısalır. Zimmet olayı her yerde var. Askerde bu olay olmazsa silahlar yavaş yavaş sökülüp dışarı taşınır. Zaten en fazla 1 silah, 1 hücum yeleği ve 1 kompozit başlık. Bu kadar da olsun.

• Blokgust a bak sen gidecek, yapacak, olacak.... Adamın bütün yazdıkları emir niteliğinde sanırsın genel kurmay başkanı kendisi

İyyy ne kadar itici.

• halil altın H kullanıcısına yanıt

Emir kipinden rahatsız oluyorsan demekki sen de askerliğe karşısın. Bu arada emir kipiyle istek kipini karıştırıyor olabilirsin. Dil bilgisi kurallarında biraz eksiğin var ama kapanmayacak bir eksik değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Holding -- 4 Ocak 2023; 1:24:29 >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

Bilmediğin konularda kesin konuşma. Ukrayna- Rusya Savaşı'nda Ukrayna ordusu Rus ordusuna göre çok daha kalabalık olduğu için pek çok yerde Rus ordusu bozguna uğradı. 150 bin kişilik profesyonel Rus ordusu cephede 1 milyonluk Ukrayna ordusunun kalabalık saldırıları nedeniyle zor durumlara düştü ve seferberlik ilan etti. Demek ki iş sadece profesyonel askerle olmuyor.

• Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

Telkininizi size tavsiye ediyorum. Rusya istediği anda tüm Ukrayna'yı bir kaç günde işgal edebilirdi zaten. Bunun için asker çıkarmasına bile gerek yok. Kiev'i yok etmesi bir kaç saat. Rusya savaşta neyi amaçladı, ne istedi, ne almak için savaş açtı ve bunu nasıl yapmayı planladı ise onu yapmaya devam ediyor.

50 bin kişilik profesyonel ordu, donanımlı ordu, 1 milyonluk amatör orduya 1 asker fire vermeden galip gelir. Meydan savaşları geride kalalı asırlar oldu. Nicelik bir anlam ifade etse idi Hintililer yönetirdi dünyayı, Amerikalılar, İngilizler değil.

Sizin anlayacağınız şekilde söylemek gerekirse. Size göre Arap-İsrail savaşlarında İsrail'in yok olması gerekirdi. Ama bildiğimize göre en son sayıca 30 kat büyük olan Arap orduları yalvarıyordu İsrail askerlerine.

Nicelik bir anlam ifade etmez. Nitelik önemlidir.

Anlamadığınız konularda insanlara salık vermeden önce sağlıklı ve dayanaklı bilgi sahibi olmanız dileği ile.

• Burak Holding kullanıcısına yanıt

Yavrum derdin nedir, askerden mi korkuyorsun? Cimer'e yaz, askere gitmeye korkan senin gibiler yerine kızları gönüllü olarak alsınlar. İsrail'in kızları askerlik yapıyorsa bizim kızlar alasını yapar. Al sana böyük oyun.

• bu Z kuşagı nasıl bir nesil bi yandan eyt lileriş vatan hahini ilan ederken bi yandanda zorunlu askerlik ne zaman kalkacak diyor eyt liler minumuum 18 ay askerlik yaptı işinize geleni övüyonuz işineze gelmeyeni sövüyonuz sırf şekilsiniz 18 ay yaptık hakkaride sınır karakolunda adam olun

• Arkadaşın askerlik çağı gelmiş, kaba organ tutuşmuş konu açmış. Evladım buraya yazarak zorunlu askerlik bitmez

• Kara Kuzgun kullanıcısına yanıt

Neredeyse hiç bir süre farkı olmaz.

Temel askeri eğitim dediğin şeyin %70'i dönüşler, yürüyüşler, selam, esas duruş vb.... Benim 1 aylık acemiliğin son 10 günü tören adımla geçti.

Komando v. değilse temel askerlik eğitimi almış birini mesela 10 sene sonra tekrar seferberlikte çağır. Hemen hemen her şeyi baştan öğretmen gerekir.

Mesela ben şimdi G3 nasıl kullanılır atış nasıl yapılır falan eğitim aldım.

Ben ile hayatında hiç silah tutmamış adam arasında en fazla yarım saat vardır. Yarım saat hızlandırılmış eğitimle adam G3'te benim seviyeme gelir. Hatta benden daha iyi bile olur.

• Kalkar mı? kalkarsa ne zaman kalkar? bilmem ama bende kalkması taraftarıyım askere gitmek istemeyen kişi zorla askere gönderirsen o kişi askerlikten verim alamaz diye düşünüyorum o yüzden gerek yok bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalkarsa hemen hemen kimse gitmez.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

İsrail araplar arasında çölde bir vaha 400 milyon arabin içinde 10 milyinluk etnik unsur. Türkiye ile İsrail kiyaslaması saçmalık bu yönü ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43CAFBB96 -- 23 Ocak 2023; 22:52:29 >
  • UP

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.