Şimdi Ara

Zorunlu Askerlik Ne zaman kalkacak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
83
Cevap
2
Favori
9.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zorunluluk kalkar mı belli olmaz. Yeni hükümet bunu ciddi ciddi düşünebilir yada zorunluluk devam eder ama 3 aya düşürülebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • askerlik zamanı geldi herhalde , herkes nasıl gittiyse sende gideceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak Holding kullanıcısına yanıt

siyasetçileri şekillendiren halktır. halk eğitimsiz olduğu için malesef ülkenin halide ortada.

• Kalkmasın herkes gitsin bu kadar basit hatta bedellinin de kalkması gerekiyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

3 aya düşse niye 1.5 ay değil diyeceksin. İzin günleri, yerleşme, alışma vs. derken 3 ayda ne gösterecekler? 6 ay bile yeterli değil o yüzden çok iyi dedim. Askerliğin zorunlu olmasının 2 sebebi var. Birincisi asker sayısını yüksek tutmak, ikincisi olası seferberlik durumunda eli silah tutan, az buçuk askerlikten anlayan insanlarının olmasını sağlamak. İstediğin kişiyi başa getir, sonuç değişmeyecek. Ha oy uğruna değiştirmek isteyen çıkabilir. O da zaten ülkemizin yararına olmayacaktır. 6 aydan bir tık ilerisi artık tamamen paralı orduya geçmektir çünkü 3 ay için evrak, prosedür, girdi çıktı işlemleriyle uğraşmana bile değmez. Sadece paralı askerlerden oluşan bir ordu da yakın gelecekte mümkün görünmüyor. Sınır ülkelerindeki karışıklıklar son bulmadıkça, terörü bitirmedikçe, küs olduğun ülkeler ile yakın ilişkiler geliştiremedikten sonra, en az birkaç önemli sektörde dünyada söz sahibi olmadıkça, dış siyasette başarılı olmadıkça, ekonomini düzeltmedikçe paralı ordu fikri çok uzak. Çünkü Türkiye, Allah'ın unuttuğu bir coğrafyada yer almıyor.

Ha sadece kendi açımdan düşünecek olursam 3 ay bile çok. 1 ay gidip gelsek iyiydi. Tabi bedelli askerlik de bu demek zaten ama çok pahalı olduğu için sadece zengine yarıyor. 80 bin lira -ki bu sene artacak- maaşı 20 bin lira altında olan kişiler için verilebilir bir miktar değil. Fazladan 5 ay için 80 bin TL mi vereceğim diye kendine sorduğunda gideyim daha iyi diyorsun. Zengin için de çerez parası 80 bin TL. Yani böyle bir adaletsizlik mevcut. Kişiye özel askerlik bedeli belirlense aslında tüm sorun çözülür. Gitmek isteyen gider, gitmek istemeyen parasını verir gitmez. Kişinin ne kadar geliri varsa ona göre hesaplayacaksın askerliğin bedelini. Ne çok kolay ödeyebileceği bir miktar olacak ne de ödemesi mümkün olmayacak kadar yüksek bir miktar olacak.

• Onu geçtim arrrap orrospuları ve pijleri rahat ve lüks içinde, vergi yok,askerlik yok yaşarlar.

çükü olmayan askere gitmez

embesil feministleri de almak lazım askere

Bizim hükümet kendi halkına zulüm eder ancak

• 4 tarafı düşman içi hain çevresi terorist dolu bir ülke için Askerliğin kalkması imkansız...

Ancak süreler dahada düşürülüp. Profesyonel asker sayısı arttırılabilir. Ama en kötü 3-4 ay askerlik eğitimi aldırırlar herkese. Veya bedelli yaptırtıp 1 aylık eğitim ile geçer bazıları.

• Kara Kuzgun kullanıcısına yanıt

O kadar bir durum söz konusu değil.Askeri yönergeye bakarsanız bu süre için gerekli zaman 15 gün ister eğitim alsın almasın.Zaten zayi olarak kayda geçersiniz.Savaşa gitmiş asker aslen ölüdür.Zaten savaştan çıkınca mental olarak insanlığı da biter.Sağlıklı psikoloji de bir yaşam sürmesi zaten beklenemez.

Zorunlu askerliğin süresi;

1.Nüfus artış hızı

2.Ekonomik durum

3.Teknolojik gelişmelere bağlıdır.

Şuanki durumda gelinen noktada azalacağına artabilirde.Bu sürecin kişiye net bir katkısı yoktur.Köyünden çıkmadı ise.

Türkiye'nin konumu profesyonel ordu için gereklidir.Ama bunun külfeti ağırdır.Şuan sadece yarısını imtiyazlarla götürebiliyor.Belli başlı alt kademe görevler için alt personel lazım.Ama bunu da muvazzaf alsan adamın istifa hakkı var devamlı bir sirkülasyon personel ihtiyacı olacak.Bu nedenle zorunlu olarak tutuluyor.

Şartlar iyileştirilse o kadar imkan olsa.Tam profesyonel olabilir ama ülkenin bütçesi bunu kaldıramaz.Birde bu personellerin özlük hakları ıvır zıvırı tazminatı var yani.Temeli hep mali.

• 'Modern ülke de '

fakat umarım bir an önce kalkar , paralı bir hale gelsin komple daha iyi olur

• İsveç ve Norveç'de de kadınlara da askerlik zorunlu, erkeklere zaten zorunlu.

Bu kararın modernlik (!) olup olmaması ile ilgisi yok bence.

Bizim profesyonel askerimiz var, sıcak yada uzak çatışmalara, askere gitmiş insanlarımız gitmiyor, profesyonel askerlerimiz gidiyor. Ancak 6 ay da olsa, askeri düzeni, silahlı düzeni bilmek iyidir aslında.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

dünyayı amerika ve ingiltereden başka kimse yönetmiyor. kafanı yorma sen. zorunlu askerlik kalkmalı

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt

Peki ABD'yi kim yönetiyor? Zenciler mi?

• Kalkmaz kalkmamalı, boş iş falanda değil. Biraz düzgün birliğe düşersen şansına yine sana birşeyler katıyor. Sana katmasa bile ülkeye kattığı kesin ki terörün nadir rastlandığı yerlerde bile senin nöbet tutman ülkenin cebini rahatlatıyor. Napsınlar akdeniz bölgesine bedava asker koymak varken , bi okadar maaşlı profesyonel asker mi koysun, boş sandığınız nöbetler bile okadar kritik ki aslında... Varlığınız yetiyor. Kalkar belki ilerde ama sen ben göremeyiz, konumumuz da buna uygun değil cebimizde..

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt

15 günde sadece yanaşık düzen eğitimi verilir. Bölüğün sorumluluğunda olan araç ve gereçleri usta birliğinde eğitimi verilir.

Türklerde ordu millet geleneği vardır. Bu gelenek geçmişten günümüze bütün devletlerde yaşatılmıştır. İşin ekonomik ve askerî boyutunda ise TSK da aktif 600bin personel vardı diye hatırlıyorum. Bunların çoğunluğu zorunlu askerlik yapanlar. %60 zorunlu asker olsa 360bin kişi eder. Askerlik yapanlar önceki gibi sıcak bölgeler yerine kışlada. Sıcak bölgelerde olanların hepsi sözleşmeli er, uzman çavuş, astsubay, subay. Kısaca artık harekat alanı tamamen profesyonel kişilerde. Şuan bile kışlalarda personel yetersiz personel var.

• Neden kalkmiyor ki zorunlu askerlik

• Kara Kuzgun kullanıcısına yanıt

Ben savaş durumundan söz ediyorum.Sen operasyonel bakıyorsun işe.

Savaş durumunda esas süre 15 gündür.Yanaşık düzen filan gereği yok.Zaten genel olarak piyade sınıfı ve gönderilecek birliklerin amacı süre kazanmak yani sana özel harekat eğitimi verme gibi bir durum söz konusu olmaz.

Ordu millet geleneği ne zaman vardı yahu abartma.Öyle bir olay yok.Osmanlı zamanı bile ordu düzeni diye bir şey vardı ve bunlar seçilip devşirilerek yapılıyordu.Ek olarak bazı birlikler vardı bunlarda yan destek öncü birlikler vs olarak savaşlarda kullanılıyordu.

Esas dediğin kısım zaten savaşta birebir yer almıyor karargahta kalıyor.Normal ve çoğunluk olan kısım ise öne sürülüyor.Zaten zorunlu askerlerin çoğunluğu bu sınıf.

Gerçek bir global savaş düzeyinde her şey hızlandırılmış olur ve piyadeler direk sürülür.15 gündür eğitim almış olsun veya olmasın önemi yok.Ha uyulan kural şu askerliğini yapan ardından yeni yapmış olan devreler çağrılmak üzere yapılır.

Ama zamanında boşuna denmemiş.Bu ülkeye bir daha kurtuluş savaşı yaşatılmasın diye.Çünkü ülkenin bunu kaldıracak gücü yok durumu da yok.Ben bunu savaş planlaması bakımından diyorum.

Her "Türk asker doğar" kafasından da çıkın.O mantık asker doğdun asker öleceksin değil.Ödevlerini yerine getirmen için söylenmiş bir söz.(Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.)İşini iyi yap vergini ver.Emek göster çalış sen kazan vatanında kazansın.Git asker ol demek olarak anlamayın.Her insan her işe uygun değildir.Unutulmasın ki bu ülke en son büyük savaşını 100 yıl önce yaşadı.Öyle devamlı diken üstünde yaşadığın bir çağ yok.Öyle bir nesilde yok.Dünyada da böyle durum.

• 6 aya düşmesi iyi bir karardı nüfusumuz bu iş içinde uygundu yaptılar. Şuan askere gidenler acemilikte temelleri 1 ayda öğrenebildikleri kadar öğrenip usta birliğinde ıvır zıvır işlere veriliyorlar çoğunluğun askerlik yaptığı yok işçi olarak kullanıp gönderiyorlar ama bunu kaldırırsan bu açığı kapatacak parada yok. Bence ideali acemiliği 2-3 aya uzatıp usta birliğini kaldırmak ama dediğim gibi Türkiye'nin bu imkanları sağlayacak bütçesi yok.

• Pratikte zorunlu askerlik kalktı sanırım. Parasını veren askere gitmiyor...

Erkek Vatandaş parasini veriyor kadın ise böyle bir zorunluluğu yok .Eğer kadına da zorunlu olursa erkeğin ödediği ücret yaklaşık yarıya düşer. Eğer parasını ödemeyen kadın olursa 2 sene kamuda zorunlu hizmet yapabilir benzer şey kendini Türk görmeyen kimseler içinde uygulanabilir sonra "askerde zorla Türküm dedirtildi " diyorlar veya PKK ile savaşta PKK'ya bilgi gönderiyor yada esir düşmüş görünüp pazarlık konusu oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Ocak 2023; 1:55:13 >
  • Dertleri eğitim vermek olsa 20 günde biter o iş. Tüfek atmayı öğretmek zor değil. Geriye kalanı ne ki? Hep angarya iş.

Bedava işçi lazım o yüzden askerlik var. Ordu milletmiş falan bunlarda palavra. Osmanlının son zamanına kadar böyle birşey yok. Askerler hep maaşlıydı. Ondan önceki devletlerde aynı şekil maaş vardı.

Zaten zorunlu askerlikte pahalı ekipmanı vermiyorlar. Şu tankı kullanmayı öğretelim demiyorlar. Araba verseler bile zimmet yapıyorlar çarpınca ödetiyorlar. Hem para almıyorsun hem de cepten para çıkıyor.

• Ben askerliğimi 6 ay olarak seve seve yaptım. 6 yıl olsa yine yapardım. Asker olmak gerçekten çok güzel bir duygu.

Bu vatan için canımı bile veririm. Ayrıca ülkemizin bulunduğu coğrafya ile İngiltere'nin olduğu coğrafya aynı değil. Bence zorunlu askerlik en az 1 yıl olmalı.

Türk Silahlı Kuvvetleriyoutube
    EeBizlere Cumhuriyeti armağan eden Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. #29ekimcumhuriyetbayramımızkutluolsun Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan tatbikatlar, gösteriler ve eğitimler ile açıklamalara http://www.tsk.tr ve http://wedia.link/9RjwN Instagram adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri YouTube Kanalına Abone Olmak için linke http://wedia.link/TSKAboneOl tıklayabilirsiniz. Millî Savunma Bakanı Faaliyetleri videolarını izlemek için linke http://wedia.link/msb_fa tıklayabilirsiniz. Genelkurmay Başkanı Faaliyetleri videolarını izlemek için linke http://wedia.link/genelkurmay tıklayabilirsiniz. Kara Kuvvetleri Komutanlığı videolarını izlemek için linke http://wedia.link/karakuvvetleri tıklayabilirsiniz. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı videolarını izlemek için linke http://wedia.link/denizkuvvetleri tıklayabilirsiniz. Hava Kuvvetleri Komutanlığı videolarını izlemek için linke http://wedia.link/havakuvvetleri tıklayabilirsiniz. Türkiye Şehitlerini Anıyor videolarını izlemek için linke http://wedia.link/TurkiyeSehitleriniAniyor tıklayabilirsiniz. Tatbikat videolarını izlemek için linke http://wedia.link/Tatbikatlar tıklayabilirsiniz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Resmi YouTube Kanalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanlığı Karargâh ve Karargâha bağlı birlikler ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından meydana gelmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazifesi, Anayasa ve yasalarla belirlenmiş olup, yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askerî gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, TBMM kararıyla yurt dışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tatibakatları, tanıtım filmlerini, Milli Savunma Bakanlığına ait faaliyetlerin yer aldığı videoları Türk Silahlı Kuvvetlerine ait resmi YouTube kanalından takip edebilirsiniz. Ayrıca Deniz, hava ve kara kuvvetlerine ait bütün etkinlik ve haberleri de resmi YouTube sayfasından izleyebilirsiniz. #TSK #TürkSilahlıKuvvetleri
    https://www.youtube.com/watch?v=9vw74JJ2xWs
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.