Şimdi Ara

Zor Dönen Ekran Kartı Fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 3 hafta önce Powercolor ATI HD 5670 ekran kartı aldım. İlk elime aldığımda fanı elimle şöyle bir tur attırıp çevireyim dedim ama zorlanarak döndü. Neyse bu böyle herhalde dedim. Daha sonra bir kaç defa PC'de kilitlenme oldu, aklıma bu fanının dönmeyebileceği geldi. Fan sıcaklığına bir baktım normalde 60 derecelerde geziyor, oyunlarda 100'ü buluyordu baktım ki fan dönmüyor. Şöyle elimle bir tur attırınca dönmeye başlıyor ve 30 derecelere geldiğini gördüm.

Şimdi kim uğraşacak garantiyle bir açayım yağlayayım döner muhtemelen dedim ve fanı söktüm. İçinde bir bilye var. Bilyeyi çıkarıp kontrol ettiğimde çok rahat bir şekilde döndüğünü gördüm. Ancak bilye takılıyken fan o kadar zor dönüyor ki sanki bir şey böyle dönmesin diye engelliyor gibi. Bilyeyi söküp de çalıştırayım dedim ancak o zamanda acayip sürtme sesi yapıyor. Bilye ile takınca da artık eskisinden daha da zor dönüyor.

Bir de şu var fanın ortasındaki powercolor etiketini tamamen söktüm, yağlarken altına yağ değdi ve yapışkanlığı gitti. Garantide sorun olur mu?

Ekran kartını garantiye göndermeden sorunu benim düzeltebilmem için bir tavsiyeniz var mı? Başka bir fan ya da bilye bulup denemeyi düşünüyorum. Bu ekran kartından olup aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba?

• Hocam keşke direk gönderseydiniz garantiye. Garantiden çıkma ihtimali var şu an. En kötü parasıyla yeni soğutucu takarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantisinin bitmesine 20 gün kalan ekran kartımı fanından arada bir tıkırtı geliyor diye servise gönderdim, karta değişim kararı verdiler.

Keşke kurcalamasaydınız. Garanti varsa denemekte fayda var.
  • garantiden çıktı şuanda kartınız ayrıca yanlış bilgilendirme olmasın o çıkarttığım dediğiniz şey bilye değildir sekman denir ona fan ın çıkmaması içindir (dönerken yada baş aşağı çevrildiğinde)
  • Bilye dediğim şey rulman aslında. http://oyungezer.com.tr/forum?func=view&catid=35&id=1400564 Burda da aynı sıkıntıyı yaşayan olmuş. Birebir aynısı. Orjinalde mi böyle?

Garanti bitti dediniz, eyvallah. Peki o zaman ucuz yollu bir soğutucu tavsiyesinde bulunun bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: EyezBerg

Bilye dediğim şey rulman aslında. http://oyungezer.com.tr/forum?func=view&catid=35&id=1400564 Burda da aynı sıkıntıyı yaşayan olmuş. Birebir aynısı. Orjinalde mi böyle?

Garanti bitti dediniz, eyvallah. Peki o zaman ucuz yollu bir soğutucu tavsiyesinde bulunun bakalım

http://www.powercolor.com/global/show_img.asp?id=308&file=image_b_s_2.jpg

Resimdeki kart ise zaten çözüm çok basit ucuz yollu olacaksahttp://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xilence-coo-xpf120-120mm-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=39796 fanı alıp,ekran kartının üzerindeki plastik alsamları fanını çıkartıp sadece aliminyum blok kalacak şekilde üzerine fanı takarım,peteklerin arası vidaları tutacak gibi 10 liraya mal edilir,canavar gibide soğur,ek fanın gücünüde çıkan eski fanın kablosundan istifade ederek bağlantısı yapılıp sağlanır,yada kasadaki direk güç girişine takabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 6 Kasım 2012; 15:03:22 >

• Tam olarak bu şekilde resmi uyar mı ki buna?

Bir de buradaki resimde de en üstteki etiket yok orada siyah bir etiket var. O duruyor. Acaba servis bir şey der mi bu haline?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI FANI DURUP DÖNÜYOR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EyezBerg

Tam olarak bu şekilde resmi uyar mı ki buna?

Bir de buradaki resimde de en üstteki etiket yok orada siyah bir etiket var. O duruyor. Acaba servis bir şey der mi bu haline?

Uyar ancak garantiye verme gibi bir şansınız varken deneyin,en azından garantisinin kesin bitip bitmediğini ögrenmiş olursunuz,önerdigim yöntemi ise garantisi bitmişse uygulamanız daha iyidir.

• Dün pc'yi çalıştırdığımda fan dönmeye başlamıştı. Düzeldi mi acaba durum biraz daha bakayım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.