Şimdi Ara

Zırh Delme / Büyü Nüfuzu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler neden zırh delme veya büyü nüfuzu alınır ? Bunlar ne işe yarar ?

Yani diyelim bizde 30 Büyü Direnci var, karşıda 30 Büyü nüfuzu. Bu biz her vurduğumuzda onun büyü direncini 0 olarak mı gösteriyor, yoksa %30 unu mu yok sayıyor ? Yoksa daha mı karışık ?

Ek olarak Rünlerde +2 Büyü Nüfuzu diyor. Bu %2 Büyü nüfuzu mu yoksa sadece 2 mi ?

• sende 30 büyü direnci varsa karşıda 30 büyü nüfuzu varsa senin büyü direncini sıfır görür ve ona göre fazladan vurur. rünlerde % yazmıyorsa sadece 2 dir o. zaten %li olarak rünlere koyulmuyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapid Step

sende 30 büyü direnci varsa karşıda 30 büyü nüfuzu varsa senin büyü direncini sıfır görür ve ona göre fazladan vurur. rünlerde % yazmıyorsa sadece 2 dir o. zaten %li olarak rünlere koyulmuyo

Hocam eğer böyleyse, dediğin çok saçma. Rünleri ele alalım. Büyük cevherlerde 1025 İP ye 2 Büyü Nüfuzu alabiliyorsun, aynı şekilde 1025 İP ye 5 Yetenek gücüde alabiliyorsun.

Diyelim 3 Cevherede 2 B.Nüfuzunu koydun, 6 B.Nüfuzun oldu.
    Bir diğer ründede 3 boşluğa yetenek güçlerini koydun onda da 15 AP oldu.

Adamda 30 Büyü Direnci var, sende 6 Büyü Nüfuzu. Bu adama 100 vurursak 76 mı vurmuş oluruz senin dediğin şekilde.

Ama AP rünüyle girersen, yine aynı adama 115 vuracaz 85 işleyecek ?

Yani o mantıkla gidersek Büyü nüfuzu kasmak saçma olur ?

• quote:

sende 30 büyü direnci varsa karşıda 30 büyü nüfuzu varsa senin büyü direncini sıfır görür ve ona göre fazladan vurur. rünlerde % yazmıyorsa sadece 2 dir o. zaten %li olarak rünlere koyulmuyo

Yanlış bilgilendirme olmasın hocam,o yazan 2 büyü direnci 30 olan adamdan 30-2=28 olarak düşmez yine yüzdeli olarak düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: katyusha

quote:

Yanlış bilgilendirme olmasın hocam,o yazan 2 büyü direnci 30 olan adamdan 30-2=28 olarak düşmez yine yüzdeli olarak düşer.

Yani 2 büyü nüfuzu %2 Büyü nüfuzu mu demek ?
  • Mesela senin q skilin 100 büyü hasarı vuruyor olsun. büyü nüfuzu bir yüzdeli olarak büyü direncini kırar bir de flat olarak kırar. Benim 30 büyü direncim var senin rünlerden +10 büyü nüfuzu masterieslerden de %6 büyü nüfuzun olsun. Senin 100 magic damage'in bana etkisi hesaplanırken

30*%6=1.8
    30-1.8=28.2
    Bu %6'nın düşürdüğü büyü direnci. Flat olanı da düştüğümüzde asıl büyü direnci ortaya çıkar.
    28.2-10=18.2

Yani sen bana sanki büyü direncim 18.2'ymiş gibi vurursun. 25 magic resist %20 hasarı azalttığı bilindiğine göre;
    Hesaplamalarıma göre %17 gibi bir değer çıkıyor.

100 büyü hasarı vuracağını söylemiştik başta bunun %17'sini düşersen 83 kalır.

İşte senin 30 büyü dirençli olan kişiye Q yeteneğinle vuracağın hasar 83 büyü hasarıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0uardian

quote:

quote:

Yani 2 büyü nüfuzu %2 Büyü nüfuzu mu demek ?

Orasını pek bilmiyorum fakat yüzdeli olduğunu biliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nidalee yenilemesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: keldervis

Mesela senin q skilin 100 büyü hasarı vuruyor olsun. büyü nüfuzu bir yüzdeli olarak büyü direncini kırar bir de flat olarak kırar. Benim 30 büyü direncim var senin rünlerden +10 büyü nüfuzu masterieslerden de %6 büyü nüfuzun olsun. Senin 100 magic damage'in bana etkisi hesaplanırken

30*%6=1.8
    30-1.8=28.2
    Bu %6'nın düşürdüğü büyü direnci. Flat olanı da düştüğümüzde asıl büyü direnci ortaya çıkar.
    28.2-10=18.2

Yani sen bana sanki büyü direncim 18.2'ymiş gibi vurursun. 25 magic resist %20 hasarı azalttığı bilindiğine göre;

İşte senin 30 büyü dirençli olan kişiye Q yeteneğinle vuracağın hasar 83 büyü hasarıdır.

Hocam o zaman late oyun için flat büyü nüfuzu gereksiz ? Hiçbir işe yaramaz. Hatta earlyde de tırnak kadar bir fark yaratır ?

Yani masteriesdeki %6 hertürlü latede tanklara karşı iş yapar. Ama flat sadece 10 daha fazla vurmayı sağladığından rünlere zırh delme - büyü nüfuzu koymak mantıksız değil mi ?

• Kafa karıştırıcı Sen büyü nüfuzu ve zırh delmenin ne olduğunu bil yeter
  • Atıyorum büyü direncine fare imlecini getirdiğin zaman yüzde 40 daha az hasar alırsın diyor. Senin 100 vuran yeteneğin var diyelim. 60 vuracaksın fakat yüzde 35 nüfuzun varsa yüzde 60'ın yüzde 35'i fazla vurursun yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
  • quote:

Mesela senin q skilin 100 büyü hasarı vuruyor olsun. büyü nüfuzu bir yüzdeli olarak büyü direncini kırar bir de flat olarak kırar. Benim 30 büyü direncim var senin rünlerden +10 büyü nüfuzu masterieslerden de %6 büyü nüfuzun olsun. Senin 100 magic damage'in bana etkisi hesaplanırken

30*%6=1.8
    30-1.8=28.2
    28.2-10=18.2

hocam 25 magic resist %20 hasar azaltıyorsa 125 magic resist %100 hasar azaltmaz mı

mantığım op

• Ne dediğinizi okumadım ama Magic Penetration dediğin şey hem yüzde hem flat olarak bulunuyor. Flatta direk mr'den o sayıyı çıkarıyorsun. Yüzde de mr'nin % bilmem kaçını çıkarıyorsun. Yüzde Penetration Flat Penetration'dan önce hesaplanır. S3'te tam tersiydi.

30 mrsi olan birine 15 flat penetration ile 15 mr'si varmış gibi vurursunuz. %35 penetration ile 30 mrsi olan birine 30.35/100=10,5 o da 30-10,5=19,5 mrsi varmış gibi vurursunuz. Fakat Yüzde Flattan önce hesaplanıyor. Yani 19,5'tan 15'i çıkarırsanız 4,5 mr ile neredeyse true damage vurur tüm skilleriniz.
  • quote:

30*%6=1.8
    30-1.8=28.2
    28.2-10=18.2

Daha iyi anlatılamazdı + 'nı attım.

• quote:

quote:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0uardian

quote:

30*%6=1.8
    30-1.8=28.2
    28.2-10=18.2

Hocam o zaman late oyun için flat büyü nüfuzu gereksiz ? Hiçbir işe yaramaz. Hatta earlyde de tırnak kadar bir fark yaratır ?

Yani masteriesdeki %6 hertürlü latede tanklara karşı iş yapar. Ama flat sadece 10 daha fazla vurmayı sağladığından rünlere zırh delme - büyü nüfuzu koymak mantıksız değil mi ?

Hem flat hem yüzdeli iş yapıyor. Latede zaten ya last whisper-son fısıltı ya da void staff-hiçlik asası alıyorsun eğer apc veya adc olarak oynuyorsan. Bunlar da %40 zırh yada büyü direnci kırıyor. Bir de formül gereği armor'un yüksekken düşmesi düşükken düşmesinden daha iyi.http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Magic_resistance burada damage formülü herşeyi açıklıyor aslında.

Kısacası zırh yada büyü nüfuzu oyunun her anında iyidir. Ama early'de daha fazla iş yapar. ve bunun sürekliliği de var tabiki. Sen bi ziggs'in q'sunu oyun boyunca kaç kere kullanıyorsun bi düşün. earlyde adama ben büyü nüfuzu rünleriyle girip 5 q atıp 100'erden 500 damage vuruyorsam. Sen büyü nüfuzu olmadan girip 5 q'dan 85'ten 425 vuruyorsun. 75 hp azımsanacak gibi değil.

@F7 Phoenix
    Dostum yukarıda verdiğim link seni de ilgilendiriyor. Matematikteki limit gibi düşün bunu düz toplama yapma :)

• Ya low low konusmayın. % zırh delme tanklara karşı daha iyi iş yapar. Hırpalayan gibi zırh delme oyun başı adc apc ye cok iyi damage vurur. Birde ad ratiosu düşükse zırh delme kasılır. Ad ratiosu yüksekse direk kanasusamış alırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.