Şimdi Ara

ziraat Genç bankkart (KYK) nakit avans çekilir mi? **09.08.2016 GÜNCELLENDİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
4
Favori
118.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kyk dan kredi kullanıyorum genç bankkart üzerinden bir sonraki ay için kartla alışveriş yapabiliyorum fakat hiç nakit avans olarak çeken var mı merak ediyorum. kuyumcular her ay yaklaşık 10-15 lira arası komisyon alıyor.

Migroslardan paypal karta nakit avansi kullanarak 25 50 300liraya kadar tek seferde yukleme yapabilirsiniz. Her islem basina 2lira ücret kesecek. Tek seferde 300cekmek daha mantikli. Paypal nakit kart icin anakonusunu okumanizi tavsiye ederim.

Evet arkadaşlar daha öncesinde yukarıda ki gibi kyk dan gelen öğrenim kredisinin nakit avansını aylarca payal nakit kartımı kullanarak çektim. Fakat bir arkadaşımızın uyarmasıyla durumu farkettim. Derli toplu olması açısından konuyu özetlemeye ve yeni çözümler bulmaya çalışacağım.

Artık, PayPal NAKİT KART Web adresinde limitler güncellenmiş.https://www.paypal-nakit.com/tr 07.04.2016**
    Para yükleme işlemleri şu şekilde:
    İşlem başına: 300
    Aylık: 750
    Yıllık: 5000TL

BURASI ÇOK DAHA ÖNEMLİ**

Para çekme işlemleri:
    Günlük: 300
    Aylık:300
    Yıllık:300

Yani artık koca yılda bir defa için 300lira çekebileceğiz. Fazlasını nakit çekemeyeceğiz lakin iki tane paypal hesabı açıp ikisine ister kredi kartı, banka hesabı ya da bankamatik kartı(avansı olupta çekilemeyen) tanımlayıp, sonra avansın olduğu kart ya da hesaptan diğer paypal hesabına sistemde kayıtlı mail adresimiz ile para talep ediyoruz. Diğer mail adresine geçen parayı da nakit ya da kredi kartımıza 2. aktarımla nakite dönüştürebiliyor muyuz bunu papyal mh yi arayarak öğreneceğim. Eğer yapılabiliyorsa limit ve şart var mıdır bunları öğrenip gelişmeleri buraya yazacağım. Adminlerden ricam konuyu üstte tutup güncel tutmaları.

**08.04.2016
    Paypal müşteri hizmetlerini aradım. Öncelikle her zamanki gibi bir kişinin bir kartı olabileceğini söylediler. Biraz tuzlu ama çözüm uzun ve şu şekilde.Örneğin kendimize ait paypal hesabına nakit avans kartımızı ekliyoruz. Sonra bir yakınımızın paypal hesabına 350tl yi transfer ediyoruz. Gönderenden değil fakat parayı alan hesaptan aşağıdaki arkadaşın yazdığı gibi %3,4 +45 kuruş kesiyor. Yani 350 lira için 16.4 lira yakınımızın hesabına geçiyor. Buradaki parayı yakınımızın banka hesabına aktarmamız lazım aksi halde cezası var 10tl civarında. Neyse yakınımızın hesabına aktarmak istedğimizde de 3-5 gün arası banka hesabına aktarılıyor ve ek olarak +7tl daha kesiyor. Totalde 23,6 tl zarara uğratıyor ve zaman kaybı. Kuyumcular bile artık az komisyon keser.

Enpara da da başka banka kartınızı hesabınıza ekleyip transfer edemiyorsunuz. Kuyumculara kaldık.

02.07.2016** GUNCELLEME

ARKADASLAR CÖZÜMÜ BULDUM. PASOLIG KARTININ BANKA KARTI OZELLIKLISINI CIKARTIYORSUNUZ. EN UCUZ 16TL +7,5TL KURYE BEDELI VAR. 16tl KLUPTEN KULUBE DEGISIYOR. PTT LIGI TAKIMLARININ KARTLARI 16TL GENELDE. SIZE 23.5 LIRAYA GELIYOR TEK SEFERLIK. YILLIK KART AIDATI DA YOK. KART BASVURUNUZU YAPMANIZ VE KREDI KARTINIZLA BU TUTARI ODEMENIZ YETERLI. SONRASINDA PASSO.COM.TR UZERINDEN ZIRAAT GENC BANK KARTINIZ ILE YUKLEME YAPABILIRSINIZ. SONRASINDA AKTIFBANK I ARAYIP INTERNET BANKACILIGI ISLEMLERI ICIN SIFRE ALIYORSUNUZ. AKTIF BANKA GIRINCE DE EFT YAPABILIRSINIZ KENDI BANKA HESABINIZA. AYIN 8İNDE YATACAK KREDIM. BU YOLU DENEYECEGIM GELISMELERI SIZLERLE PAYLASIRIM.

09.08.2016**
    ARKADASLAR SUKRU SARACOGLU STADINDA GIRESUNSPOR PASOLIG BANKA KARTIMA 400TL PARA YUKLEDIM. AKTIF BANK INTERNET SUBESINDEN EFT YAPTIM. EFT 2DK DA YAPIKREDI HESABIMA GECTI. EFT ICIN UCRET ODEMIYORSUNUZ. INTERNETTEN YUKLEMEYI HENUZ DENEMEDIM FAKAT MANTIK AYNI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 9 Ağustos 2016; 15:52:15 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfakar1

Arkadaşlar kyk dan kredi kullanıyorum genç bankkart üzerinden bir sonraki ay için kartla alışveriş yapabiliyorum fakat hiç nakit avans olarak çeken var mı merak ediyorum.

Genel Bilgiler
    Genç Bankkart, KYK’dan burs veya kredi alan önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik özel bir banka kartıdır.
    Genç Bankkart’a özel Harçlık Avans limiti ile hesapta para olmadığında da faizsiz/masrafsız 275 TL ekstra alışveriş fırsatı sunar.
    Siz de KYK’dan burs veya kredi alıyorsanız, Genç Bankkart’a ve Harçlık Avans’a başvurun... Genç Bankkart'a hemen başvurmak için GENC BANKKART yazın 4747'ye gönderin.
    Özellikler
    Nakit ihtiyacınızı, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış ATM’lerimizden, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki MasterCard amblemli diğer tüm ATM’lerden anında karşılayabilirsiniz.
    POSPara üyesi işyerlerinden, alışveriş anında nakit çekebilirsiniz.
    Yurt içinde ve yurt dışında alışveriş işlemlerinizi şifre girerek güvenle gerçekleştirebilirsiniz.
    Yurt içinde 50 TL ve altı işlemlerinizi dilerseniz kartınıza para yükleyerek temassız olarak da gerçekleştirebilirsiniz.
    İnternette banka kartı ile alışveriş yapılabilen tüm sitelerde güvenle işlem yapabilirsiniz..
    Harçlık Avans ile hesabınızda paranız olmasa da her ay 275 TL ekstra alışveriş yapabilirsiniz. KYK ödemeniz devam ettiği sürece bu fırsattan faizsiz/masrafsız yararlanabilirsiniz. Her ay kullandığınız Harçlık Avans bakiyesi, KYK burs/kredi ödemeniz içerisinden otomatik olarak tahsil edilir.
    ATM’lerimiz veya Ziraat Internet Şubesi ile hattınıza, hesabınız üzerinden GSM TL yükleyebilirsiniz.
    Şubeye gitmeye gerek kalmadan, para çekme/yatırma, EFT/Havale, fatura ödeme ve daha birçok bankacılık işlemini İnternet Şubesi ve ATM’lerimiz ile rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
    Hesap bakiyenizi öğrenmek için "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS gönderebilirsiniz.
    Genç Bankkart hakkında Sıkça Sorduklarınız için lütfen tıklayınız.

http://www.ziraat.com.tr/tr/Bireysel/Kartlar/Pages/GencBankkart.aspx

• Nakit çekemiyorsun hocam, pos çekilebiliyor sadece
  • onun kolayı var
    çeyrek altın veya gram altın alırsın
    sonra bozdurup paraya çevirirsin.
  • Teşekkürler arkadaşlar :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birisi bana para yatırabiliyormu ? yatırabilmesi için hesap numarası üstünde yazan alan mı ?
  • EnverPasha kullanıcısına yanıt
    Valla kartin uzerinde ne hesap ne de musteri numarasi var cok sacma. Farkli bankadan atacaklarsa iban noyu ogren karsindaki oyle yollasin. Ayni bankaysa hesap no yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten çok saçma insanı zor durumda bırakıyor, acil para lazım olsa "bunların kartının ipiyle kuyuya inilmez" dedirtir.
  • EnverPasha kullanıcısına yanıt
    Bir ara da benim harclik avansimi sifir gostermisti. Musteri musteri hizmetlerine ulasana kadar canim cikti. Durumu anlattim o da sifir dedi. Kapadim teli yine aradim bu sefer 275 lira kullanabilirsiniz dediler. Sacma yani hesapta devlet bankasi. Atm si bile bir is bakasinin atm si gibi degil zorlastiriyor isi. Tel no mu bile degistiremedim. Yaslilarin kullanamamasina sasirmiyorum.

• sende haklısın bak snin sorunun da bile neler olmuş. ciddi bir müessese ama yaşanan sorunlar asıl karşılaşılacak durumlar bunlarda sorun olmamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnverPasha

birisi bana para yatırabiliyormu ? yatırabilmesi için hesap numarası üstünde yazan alan mı ?

Evet yatırabiliyor. İnternet şubeye kayıt yapıp ordan hesap numaranızı ibann numaranızı falan öğrenebilirsiniz.
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    sağolasın.
  • harçlık avansı hesap hareketlerinde görülebiliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranbula

harçlık avansı hesap hareketlerinde görülebiliyor mu ?

Seceneklerde harclik avans bakiyen gozukuyor. Yukar bir arkadasin dedigi gibi altin al sat yaparak bir sonraki ayin parasini cekiyorum o sekilde.

• altın alıp satma işlemini mobil bankacılık üzerinden mi yapıyorsunuz?
  • Beyler paypal nakit kart alın. Migrostan 300 tl yükletin 2 lira işlem masrafı var. Sonra teb atmsinden 300 tlyi çekin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

Beyler paypal nakit kart alın. Migrostan 300 tl yükletin 2 lira işlem masrafı var. Sonra teb atmsinden 300 tlyi çekin.

Arkadasn dedigi mantikli altin al satla ugrasmayn zarariniz cok olur bizde komisyoncuyla alioruz %3 komisyonla nakit cekiyoruz her turlu :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsTraLL

quote:

Beyler paypal nakit kart alın. Migrostan 300 tl yükletin 2 lira işlem masrafı var. Sonra teb atmsinden 300 tlyi çekin.

Arkadasn dedigi mantikli altin al satla ugrasmayn zarariniz cok olur bizde komisyoncuyla alioruz %3 komisyonla nakit cekiyoruz her turlu :))

anlamadım bu nasıl bişey,paypal nakit kart dediğiniz kredi kartı mı,bu çekilen 300 lira nedir ?

konuyla alakalı ziraat gençkarttan nakit çekimi yok,harçlık avansı ancak alışverişde kullanırsınız bende 3 aydır bu şekilde yapıyorum altın alıp bozduruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 12 Eylül 2015; 12:10:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

quote:

quote:

anlamadım bu nasıl bişey,paypal nakit kart dediğiniz kredi kartı mı,bu çekilen 300 lira nedir ?

konuyla alakalı ziraat gençkarttan nakit çekimi yok,harçlık avansı ancak alışverişde kullanırsınız bende 3 aydır bu şekilde yapıyorum altın alıp bozduruyorum

Bende yakin zamanda migros tan paypal ön ödemeli kart aldim. Kart ucreti olarak 2lira, +25lira verdim aktif etmek icin. Sonrasinda da bilgisayardan aktif ettim. paypal.com/nakit linkinden aktif ediyorsunuz. Tarayici olarak explorer kullanin digerlerinde sorun cikartior. Kuyumcudan al satla ugrasmayin. Migrosa giderek harclik avansi bu kartin icine aktararak, bu parayi teb atm sinden cekebiliyorsunuz. Aynisini kredi kartlarinda da yapabilirsiniz eger nakit avans ozelligi yoksa.
    Ekleme: basta karta attiginiz 25 lirayi teb atm sinden sonra cekebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 12 Eylül 2015; 13:18:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DUSTER04

quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

quote:

quote:

Bende yakin zamanda migros tan paypal ön ödemeli kart aldim. Kart ucreti olarak 2lira, +25lira verdim aktif etmek icin. Sonrasinda da bilgisayardan aktif ettim. paypal.com/nakit linkinden aktif ediyorsunuz. Tarayici olarak explorer kullanin digerlerinde sorun cikartior. Kuyumcudan al satla ugrasmayin. Migrosa giderek harclik avansi bu kartin icine aktararak, bu parayi teb atm sinden cekebiliyorsunuz. Aynisini kredi kartlarinda da yapabilirsiniz eger nakit avans ozelligi yoksa.
    Ekleme: basta karta attiginiz 25 lirayi teb atm sinden sonra cekebiliyorsunuz.

Mehaba

Aklımdaki birkaç sorumu sormak istiyordum sizlere.

Benim amacım; üniversiteden sonra seve seve borcum neyse öderim. Yeter ki, hayatımın en güzel zamanları, güzel geçsin.

Ziraat Bankası;

Ziraat Banka Kartı, hesabım : Buraya KYK 330 tl kredi yatıyor, her ayın 7'sinde.

Ziraat Kredi Kartı:
    Buranın limiti 500 tl. (Özellikle taksitli birşey alırsam, burdan alacağım.)

Ziraat Harçlık Avans:
    Tamam, Migros a gidip, paypal kartıma 300 tl geçiririm.Sonra TEB den çekerim.
    Ama, Bunu çözemedim.

300 tl harçlık avans veriyormuş. 300 tl harcarsam, Bir sonraki Ay'ın, 330 tl KYK gelirimden mi kesecek?

Yoksa, tıpkı kyk kredisi gibi, mezun olduktan sonra kyk ya ödeyeceğim borca mı ekleyecek?

Eğer böyle olursa çok güzel olur.

Aylık gelirim, nakit akışım şöyle mi olacak?

+ 330 KYK (Ünv den mezun olduktan sonra, KYK ya ödeyeceğim)
    + 500 Kredi kartı
    + 300 Harçlık Avans (Ünvden mezun olduktan sonra, KYK ya ödeyeceğim)

- 500 Kredi kartı borcum (Geciktirmemeye özen göstereceğim, ki birikmesin)

Böyle mi?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.