Şimdi Ara

Ziraat Bankası 2.el araç alış-satışta noter hizmeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ziraat Bankası, ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımında, taşıtın mülkiyeti ile satış bedelinin eş zamanlı ve güvenli bir şekilde el değiştirmesini sağlayan "Güvenli Ödeme Sistemi"ni uygulamaya aldı.

Güvenli Ödeme Sistemi’nde para ile temas sıfırlanıyor
    Türkiye’de günlük 30 bin civarında ikinci el araç alım satım işlemi gerçekleştiğini belirten Kırbaş, "Güvenli Ödeme Sistemi ile araç alış-satış işlem sürelerinin kısalmasına ve dolayısıyla noterliklerde yaşanan yoğunluğun azaltılmasına da katkı sağlanacak. Sistem, içinden geçmekte olduğumuz salgın döneminde para ile teması sıfırlaması açısından da ayrıca önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:
    www.aa.com.tr
    Ziraat Bankası’ndan ikinci el araç alış-satışta 'Güvenli Ödeme Sistemi'
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ziraat-bankasi-ndan-ikinci-el-arac-alis-satista-guvenli-odeme-sistemi/1849069

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mufape -- 26 Mayıs 2020; 18:45:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de notere gitmeye gerek kalmadi sandım konudan.

Aslinda bu sisteme göre şahısların notere gitmeye de gereği kalmayacak şekilde ileride geliştirme yapılabilir.

Satici "e-devlet araç satış" uygulamasi uzerinden üzerindeki araçları listeler, ilgili araci seçerek aracimi satmak istiyorum'a gider.

Aracın kilometre bilgisini girer ve eksper raporunun fotoğrafını ekler ya da karekodunu okutur.

Sonraki adimda alıcının TCKN bilgisini ve e-devlete kayitli cep telefonu bilgisini aktarır.

Alici gelen SMS ya da E-devlet notifikasyonu uzerinden kabul eder ve sonra ki adimda Parayi Blokeli hesaba havale/eft yaptığını tahahut eder

Satıcı ve Alici Noter Call Center tarafindan aranir ve hem sesli hem de uygulama üzerinden ilgili aracın satışı için onay vermesi istenir.
    Plaka cikacak ise
    Onay'dan sonra ilçe plaka basıma plaka gonderilir,

Kurye sistemi ya da randevu ile plaka yeni sahibine teslim edilir.
    Yeni ruhsat adrese yollanana kadar gecici ruhsat e-posta ile gonderilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Mayıs 2020; 21:57:16 >

• Evet daha gelişmiş bir şekilde sunulabilirdi. Kolaylık olurdu. Ilerleyen zamanlarda gelir mi ne dersiniz? Bu arada komisyon alınıyor mu bilgisi olan var mı ?

• Ücretsiz olma ihtimali var mı sizce? En az 10 benim tahminim.

• Gelir, tabi neden olmasin. Biraz vizyoner olurlarsa onaylı havale gibi yukarıdaki yazdiklarimdan farki kalmaz.

Komisyon degilde ücreti 50-100TL olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Mayıs 2020; 22:58:47 >
  • istanbuldan bir araç alacaktım böyle bir sistem olsaydı kaçırmazdım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz yapmazlar ama fazla komisyon alacaklarsa ne işe yaradı o zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Uzaktan alımlar için yol açabilir aslında. Satıcıların kapora olayına bir nevi çözüm.

• Kapora dolandırıcılarına pek etkili olmaz şu haliyle, kaporacı zaten 3-5 bin istiyor, sistem ise paranın tamamını aktarmaya yönelik.

Parçalı aktarım gibi bir sistem gelirse kapora dolandırıcılıkları baya azalır. Aracı görüp/gosterip kapora verecek, birkaç gün sonra satışı alacaklar içinde kolaylık olur.

• Güzel bir başlangıç olur inşallah. Her şey daha güvenli olur.

Ben de birkaç gün önce gördüm bir yerde, konu açmaya üşendim

• Ben şöyle dusundum. Kapora yerine ücretin tamamını sisteme aktarır devredecek gibi. Sonra buluşulur. Ama işlem başladıktan sonra iptal ediliyorsa bu da geçersiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mufape -- 27 Mayıs 2020; 9:32:39 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Ben de Ziraat bankası uygulamasını güncelleyince karşıma çıktı

• Ziraat Bankası 2.el araç alış-satışta noter hizmeti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.