Şimdi Ara

Zımba teli efsanesi ve tetanos

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

o efsanevi olayı, parmağı zımbalamayı bugün başarmış bulunuyorum. Çalıştığım yer kurumsal bir şirket olduğu için hastahaneye yolladı.Orada bir röntgen çekildi. Parmağımda herhangi bir cisim kalmış mı diye ve kalmadığı anlaşıldı. Hastahanede ki doktor her zamanki gibi pek önemsemedi ve parmağında bir şey yok dedi. Bende 1 sene önce askere gittim, orada tetanos aşısı yapıyorlar sanırım dedim. O da tamamdır gidebilirsin dedi. Şimdi içimi bir kurt düştü. Askerde olan yapılan hiç bir şeye güvenmiyorum fakat acaba her askere gidene tetanos aşısı yapılıyor mu merak edip araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Bunun onayını alabileceğim bir yer var mı? izmir askerlik şubemi aradım ama sonuç yok. Yarın da iş görüşmesine gideceğim başka bir şirkete. Boşu boşuna aşı yaptırırsam kolumu ağrırsa, rahat kullanamazsam garip olur ama sağlık önceliğimiz tabi :) bu arada 358kd etimesgut :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zımba Teli Efsanesi ve Tetanos Riski

Zımba telinin tetanoz yaptığına dair yaygın bir inanış olsa da bu doğru değildir. Tetanoz, toprakta veya paslı metallerde bulunan Clostridium tetani bakterisinin neden olduğu ciddi bir enfeksiyondur.

Zımba Teli Tetanoz Yapar mı?

Hayır. Zımba telleri genellikle temiz metalden yapılır ve tetanoz bakterilerini içermezler. Ancak, zımba bir yaraya batarsa, yara enfekte olabilir ve tetanoz riski oluşabilir.

Elini Zımba Teline Battıysan Ne Yapmalısın?

Elini zımba teline battıysan şu adımları izle:

• Yarayı sabun ve suyla iyice temizle.
    • Yarayı bir antibiyotik kremle ört.
    • Tetanoz aşın varsa, zamanı geçmişse aşıyı tekrar yaptır.
    • Yarada kızarıklık, şişme veya ağrı gibi enfeksiyon belirtileri varsa doktora görün.

Tetanoz Aşısının Önemi:

Tetanoz çok ciddi ve hatta ölümcül bir enfeksiyondur. Tetanoz aşısı, tetanoz bakterilerine karşı koruma sağlar. Aşı genellikle çocukluk döneminde uygulanır ve 10 yılda bir tekrarlanması önerilir.

Tetanoz aşın yoksa veya aşılarının zamanı geçmişse ve zımba teli veya başka bir cisimle yaralandıysan, zaman kaybetmeden doktora görünerek aşı yaptırman önemlidir. Aşı, tetanoz enfeksiyonunu önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fıstıklı olsun.
  • Madem askerlik de izmir den, bir lokma döktürürsün artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9/4
    Tetanos olduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanimhaber ölücüleri sizi: askere giden herkese yapıyorlar herhalde bu tetanosu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.