Şimdi Ara

Zil trafosu çıkışlı led ampül.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mevcut evde kullanılan 4-8-12 volt çıkışlı zil trafo sürekli devrede.Oglan gece ışık istiyor odasına.50 cm led ve anahtar kullandım.Gece ışık fena degildi.Minumum masrafla ve mevcut enerjiyi kullanmış oldum.Dahada iyileştirilebilir.
     Zil trafosu çıkışlı led ampül. Zil trafosu çıkışlı led ampül. Zil trafosu çıkışlı led ampül. Zil trafosu çıkışlı led ampül.

• LENCER L kullanıcısına yanıt
    Trafo çıkışına regule devresi koymak lazım. Ülkemizdeki elektriğin kalitesi malum. O ledlerin ömrü gazla olmayacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafo çıkışı ac'dir. Dikkatli bakılınca ledlerin titrediği görülebilir.
    Çıkış doğrultulup,filtre ve regüle edilirse daha sağlıklı sonuç alınabilir.Yada trafodan beslemek yerine 12v/1A 'lik (swich mode) modem adaptörü kullanılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Trafo çıkışına regule devresi koymak lazım. Ülkemizdeki elektriğin kalitesi malum. O ledlerin ömrü gazla olmayacaktır.

Ewet titreme var herhangi bir masrafı yok bakalım ne kadar dayanacak.Burda hazır çalışan trafoyu kullanmış oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Trafo çıkışı ac'dir. Dikkatli bakılınca ledlerin titrediği görülebilir.
    Çıkış doğrultulup,filtre ve regüle edilirse daha sağlıklı sonuç alınabilir.Yada trafodan beslemek yerine 12v/1A 'lik (swich mode) modem adaptörü kullanılabilir.

Ewet mutfak içinde adaptörden kullancagım.Biraz led var elimde degerlendirmiş olurum.
  • 3 liraya al bir ledli gece lambası onu tak fişe kullan böyle şeyler uzun zaman dayanmaz ve yangın cıkartabilir evde bır kısa devre olursa halıya sıcrara halı yanar ise bütün evde onla bereber gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

3 liraya al bir ledli gece lambası onu tak fişe kullan böyle şeyler uzun zaman dayanmaz ve yangın cıkartabilir evde bır kısa devre olursa halıya sıcrara halı yanar ise bütün evde onla bereber gider.

Maksat malzeme almak degil mevcut olanlarla birşeyler yapmak.Daha önce aracımın direksiyonuna eski deri ceketimi kesip dikmiştim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinde varsa en azında; 4 diyotla doğrultup, bi kondansatör filan ekle çıkış al, yoksa ledlerin ömrü; gül'ün ömründen az olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

Mevcut evde kullanılan 4-8-12 volt çıkışlı zil trafo sürekli devrede.Oglan gece ışık istiyor odasına.50 cm led ve anahtar kullandım.Gece ışık fena degildi.Minumum masrafla ve mevcut enerjiyi kullanmış oldum.Dahada iyileştirilebilir.
     Zil trafosu çıkışlı led ampül. Zil trafosu çıkışlı led ampül. Zil trafosu çıkışlı led ampül. Zil trafosu çıkışlı led ampül.

1W Power LED mi o? Ben de öyle bir şey yapacaktım.

• cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    1W powerled değil,,, bildiğiniz sıradan tek çipli 12v şeritled..
    Trafonun 12v çıkışına köprüdiyot koyulursa,, DC 12v alır Evet. Fakat kondansatör eklerse voltaj 16v a çıkar. Gerçi 8v varmış,, diyot ve kondansatörle en sağlıklısı 8v çıkış olur. 11v ile çok rahat çalışır. 0-12v arasına hiç olmazsa,, 12v ucuna 1 adet diyot bağlasa çok faydası olur, titremeyi önler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 16 Kasım 2014; 13:32:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

1W powerled değil,,, bildiğiniz sıradan tek çipli 12v şeritled..
    Trafonun 12v çıkışına köprüdiyot koyulursa,, DC 12v alır Evet. Fakat kondansatör eklerse voltaj 16v a çıkar. Gerçi 8v varmış,, diyot ve kondansatörle en sağlıklısı 8v çıkış olur. 11v ile çok rahat çalışır. 0-12v arasına hiç olmazsa,, 12v ucuna 1 adet diyot bağlasa çok faydası olur, titremeyi önler.

Normalde LED'ler AC üzerinde çalışmazlar. Bunlar çalışmış. Titreme olur LED için sorun çıkar doğrultma gerekir. Doğrultunca DC 17V alınmaz mı?
  • cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    12*1.4= 16.8v.. diyotu kablosu yuku falan 16v dedim.
    arkadasimiz sansliymis,, biz ac ye baglasak, saniyede 50 ters polarmadan bozulur..
    konu sahibi arkadasim,, 8v cikisina bagla daha soft isik alirsin ama mutlaka tv yada herhangi bir tamirciden en fazla 5tl ver daha fazla verme,; normalde 1tl. koprudiyot veya 4 adet tek diyot al. isi garantiye al.

• 5 Gündür yaklaşık 10 saattir yanıyor.Test e devam.
  • Bazı led gecelambalarında da doğrultma mevcut değil, şebeke gerilimi bir kondansatör ve birkaç direnç ile seri bağlı olan ledlere uygulanıyor.
    ( antre buatına bağladığım bu şekilde bir devre 24 saat aralıksız en az üç aydır çalışmakta,herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım)

• LENCER L kullanıcısına yanıt
    Zil trafosu,, saatemi bağlı-- aparman ortak elektiğinemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Zil trafosu,, saatemi bağlı-- aparman ortak elektiğinemi

Müstakil ev şuan saate baglı.

Videodaki aracıma da röleli bir uygulama yaptım.Kendi tasarımım.

• Uydu alıcı adaptörü ile 12v 1 Amper çıkışlı mutfak dolap altına led yaptım.
     Zil trafosu çıkışlı led ampül. Zil trafosu çıkışlı led ampül. Zil trafosu çıkışlı led ampül.
     Zil trafosu çıkışlı led ampül.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LENCER -- 17 Mayıs 2015; 12:46:42 >

• Ewet arkadaşlar 6 ay olmak üzere hergün 8 saat yanıyor led bir sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.