Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (265. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.073
Cevap
66
Favori
210.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla orasını bilmiyorum hocam.

Banka acaba swift masrafını kaça iteler..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GBP almaya kalkışsak 225 GBP 6,792 TL ediyor. Artı swift masrafı da var. Takribi 1.000 TL - 1.200 TL kafadan bize kaçıyor.

• Fibabanka 245 tl dedi, hesap numarası istedim futekodan alabilirim. Fakat bir 187 sterlin birde 225 sterlin var. Sanırım biri posta biri kargo, posta ile gelse daha iyi sanki ptt kasmaz fazla :) ups falan vekaletname istiyor direk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sascha35 kullanıcısına yanıt
    225 sterlin nakliye dahil yazmış. Biz onu öyle düşünsek daha iyi sanırım. Hayal oldu gibi duruyor bu iş. Biraz daha bekleyelim bakalım neler olacak.

UPS, Fedex, DHL falan adamın ocağına incir ağacı diker.

Zamanında tecrübe etmiş birisi olarak yazıyorum, aman diyeyim...

• Courier 187
    Ekspres 225
    Bu hızlı gönderi için yüksek fiyat istiyor sanırım amazon gibi.
    Üstadlar ona göre düşük posta ile riske girerim ben :)

Geçen kablo aldım İngiltere den bir ayda geldi 100 sterline 75 tl vergi ödedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sascha35 -- 19 Haziran 2023; 18:27:33 >
    1.150 TL fiyat farkı. O riske girilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Futeko’dan gelen cevap;

Hi,

Because Paypal is banned in Turkey the only way to pay is by bank transfer in GBP.

Our price for global delivery (https://www.futeko.com/products/MP130.php?region=row) includes delivery but excludes any taxes due in Turkey. You would have to research locally what is any these would be.

Simon
    futeko.com

MERHABA,

Paypal Türkiye'de yasak olduğu için ödeme yapmanın tek yolu GBP cinsinden banka havalesidir.

Global teslimat fiyatımıza (https://www.futeko.com/products/MP130.php?region=row) teslimat dahildir ancak Türkiye'de ödenmesi gereken vergiler hariçtir. Tüm bunların ne olabileceğini yerel olarak araştırmanız gerekir.

Simon
    futeko.com
    Ne oldu ver gazı diyordun

Ben sana asıl ne ile gönderiyorlar onu sor demiştim

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Üstad onu da sordum ama elin ingilizi o soruyu pas geçmiş

Gözümü kararttım alacam

Her şey zidoo için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 20 Haziran 2023; 0:1:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Üstad onu da sordum ama elin ingilizi o soruyu pas geçmiş

Gözümü kararttım alacam

Her şey zidoo için
    Tekrar sor en önemlisi o 7000 TL'ye 7000 TL masraf çıkartır kargo firmaları gümrüğe bırakırsınız

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Şimdi tekrar mesaj atıyorum. Postayla mı, kargoyla mı gönderiyorsunuz diye üstad

• Mayers! kullanıcısına yanıt
    Sadays Üstad'ın söylediğini ve benim yazdığımı sakın yabana atma.Ve mesajmda bahsettiğim firmalardan biri ile gönderiyorlarsa bu işe hiç yeltenme derim.

Yoksa Üstad'ın dediği gibi o tarz firmaların gümrük için istedikleri parayı vermektense ürünü gümrüğe bırakmayı tercih eder hale gelebilirsin maazallah.Aman diyeyim...

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Papirus hocam senin belirttiğin firmaları ekspress kargo olarak yazmış bu adamlar..

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

Valla gözümü çok korkuttunuz yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 20 Haziran 2023; 7:31:47 >

Göz korkutma değilde zamanında yaşanmış kötü tecrübeleri paylaşma diyelim buna.

O günleri hatırlarsak gelişmeler şöyleydi :

Zidoo bana test amacıyla 2020 yılı Ağustos ayında ücretsiz Z9X göndermişti ve bir an önce elime geçsin de test edeyim diye Fedex ile yollamıştı.Üstelik her türlü ihtimale karşılık kutu içine de ürün bedelinin 50 Euro olduğunu gösteren bir fatura da koymuştu Zidoo.

Ürün İstanbul'a geldi, Fedex bana ulaştı ve dedi ki ; " Ürünün 80 TL gümrük bedeli var. "

Eyvallah deyip hemen yatırdım parayı ve kargoyu beklemeye başladım fakat ses seda yok.Aradan birkaç gün geçince mecburen Fedex'i aradım ve dedim ki " Ürün gelmedi hâlâ, bekliyorum."

Fedex yetkilisi araştırmalar sonrasında 11 Ağustos'ta mail ile geri döndü bana ve şöyle yazdı :

" Gümrükteki memur 50 Euro'luk ürün bedelinden şüphelenmiş ve kutuyu açarak ürün bedelinin 200 Euro olduğunu tespit etmiş.Bundan dolayı 55 Euro ödemeniz gerekiyor. Bunun 40 Euro'su %20 Gümrük Vergisi + 15 Euro'su da cihaz TV yayınlarını alan bir cihaz olarak kabul edildiği için Bandrol Bedeli olacak "

Haliyle itiraz ettim, bu ürünü ticari olarak satın almadım, firmanın test amacıyla bedelsiz gönderdiği bir ürün dedim, TV yayınlarını almıyor dedim ve bu yüzden bandrol ücreti almamalısınız v.s dedim ama nafile.Hiçbir şeyi kabul ettiremedim Fedex'e.

Derken tam 3 gün sonra 14 Ağustos'ta yeni bir mail daha geldi Fedex yetkilisinden ve gelen satırlarda şu yazıyor.

" Bir düzeltme yapmak istiyorum. Ödenmesi gereken vergi tutarı 80 EUR ( Vergi+ ÖTV ) + 15 EUR Bandrol = 95 EUR ödeme yapılması gereklidir. "

Yani gümrük memuru 40 Euro'luk Gümrük vergisine, 40 Euro'da ÖTV uygulamış ve bunun üstüne de Bandrol ücreti ilave etmiş ve bana bildirilen 55 Euro'luk bedel 95 Euro olarak güncellenmiş.

Sonuç olarak günler süren bir kavganın ardından 200 Euro'luk ürüne 2020 yılında 95 Euro vergi ödedim Fedex'te.Ama bu da bana tecrübe oldu ve bir daha da Fedex, UPS, DHL v.s hepsine tövbe ettim, hiçbiri ile de yurtdışından ürün sipariş etmedim.

Ama bu süreçte asıl can sıkıcı olan şuydu : Bu rakam benden en başından istenseydi, belki yatırırdım, belki itiraz ederdim yada hiç yatırmazdım ama herşey günden güne farklı farklı gelişti.Bu garip süreçte ortamı aşırı gerdi haliyle.

Önce vergisi 80 TL dendi, yatırdım.Derken toplam vergi 55 Euro'ya çıktı.Sonra birkaç gün sessizlik oldu ve yeni bir maille verginin yanlış hesaplandığı bildirildi ve toplam verginin 95 Euro olarak güncellendiği bilgisi verildi v.s.

Yani bu tarz kargo firmaları görünürde işini yapıyor hesapta ama kime ne tutturursam mantığı var ve işleri güçleri açığınızı yakalayıp sizi bir güzel sömürmek.

Dolayısıyla bir dünya para vereceksiniz ve bu tarz firmaların elinde rezil olup paranızı sokağa atmanızı daha doğrusu böyle çakallara kaptırmanızı istemeyiz.

İşte bu yüzden Futeko'dan ürün siparişi verirken para konusunu Swift ile çözseniz bile kargo olayında da dikkatli olun diyoruz...

• Aramex de bakınca havalı gibi duruyor ama o da tam gereksiz. Bu dangozlar yüzünden ürünüm her seferinde ardiyeye takıldı, bir de ardiye ücreti ödemek zorunda kaldım, uyarmama rağmen, her seferinde yanlış adrese ürünü yolladılar, her seferinde telefon açıp düzeltmek zorunda kaldım. Benim tercihim değiller ama alışveriş yaptığım yer sadece orasının aracılığıyla ürün yolluyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Üstad bu konuyu hatırladım evet bayağı bir gecikmişti cihaz bu olaylar yüzünden.

100 euro istemeleri tam bir saçmalık olmuş.

Bu kargo şirketleriyle gelecekse eğer, sipariş falan geçmiyorum kesinlikle..

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Aramex’le bir ürün getirtmiştim. Kendi hataları yüzünden ürün epey gecikmişti. Depolarında kaybetmişlerdi ürünü hatta.

Ama fiyat olarak sanki epey makül bir rakama gelmişti diye hatırlıyorum..

Üstad dönüş oldu mu kargo firması ile ilgili ?

Yok hocam henüz olmadı, bende bekliyorum.

Cevap gelince yazacağım buraya

Hi,

We would send Royal Mail International Signed to Turkey. So standard post with a signature required before delivery.

Simon

Böyle dönüş yaptılar nedir durum??

• 
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.