Pardon, PRO'dan bahsettiğinizi anlamadım. |
Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (263. sayfa)

-
-
Muhtemelen büyük distribütör futeko ilişkileri iyi ise çıkış tarihini öğrenip girmiş olabilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncel takip yapıyorum, futeko harici diğer yerlerde şimdilik yeni zidoo ları göremedim. Aşağıda futekodan gelen cevap, 1.bölge fiyatı, adres 1.bölge olursa ödeme swit tr den yapılırsa sonra oradan tr eve gelirse diye düşünerek öğrenmek istemiştim. Region is determined by delivery location, so the order would be Europe Zone 1, £176.66.
Payment details:
NAME: SDHDIGITAL LTD
ADDRESS: HSBC BANK, 32 RODNEY STREET, LIVERPOOL. L1 2TP
BIC: HBUKGB4139A
IBAN: GB92HBUK40292831399543
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kardeş futekodan pahalıya gelir swift için bankaların dini imanı yok 200 dolar için 100 dolar komisyon verebilirsin gümrük hariç gümrüğü filan düşününce yandı gülüm keten helva hiç girme derim avrupadan bir tanıdık getirmedikçe
-
Üstad bu 1619BPD chipsetin extra bir özelliği var mıymış? Örneğin Z9X de kullanılan 1619DR daki DR Dolby Regestered anlamına geliyor deniyordu. Teşekkürler
Yeni modellerde bahsedilen bu 1619BPD chipsetle ilgili şu ana kadar edinebildiğim bir detay yok maalesef.Hatta BPD uzantısı bir anlama geliyor mu, henüz onu da bilmiyorum...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biz şimdi Futeko’dan Türkiye’ye direk sipariş geçemiyor muyuz ? (Bütün vergileri kabullenerek)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 19 Haziran 2023; 13:41:50 >
Bana göre tabii ki geçebilirsiniz ama bu vergi mevzuatı ile Futeko'dan almanızı tavsiye etmem.Çünkü neyi ne kadar ödeyeceğiniz gelen kargo firmasınında etkisi ile gümrük memurunun insafına kalmış olur.
Bu yüzden Amazon gibi bir seçenek yoksa (yani vergi ve nakliye dahil ödeyeceğim tutarı bilerek almadıktan sonra ) böyle bir riske girmeyi tavsiye etmem şahsen.Yine de karar sizin...
Üstad,
Ali express ve Zidoo shop, Amazon gibimiydi. Hatırlıyor musun ?
Ben Z9s ve Z9x’i ali express’den almıştım.
Ancak hatırlayamadım vergi, kargo dahil mi gösteriyor diye.
Futeko’dan deneyeyim dedim.
Kredi kartı numaralarımı girdim. Direk TL bazında tutar verdi bana. 5.915 TL olarak onay verirsem çekecek.
Daha önce burada sadece paypal olarak ödeme yapılabiliyoruz diye okumuştum ama yanlış mı hatırlıyorum acaba ?
Pypl tr kullanımı yoktu, kredi kartı siyah seçenek oradan swit banka komisyonlar devreye girer
Hocam, kredi kartı bilgilerini girdim direk. İşlemin swift olacağını zannetmiyorum.
Kredi kartı döviz harcamasına açıksa harcama yapmana izin veriyor, o günkü kurdan çarpıyor.
Tabi bu durum amazon.de işlemlerinde böyleydi. Burada da aynı şeyin geçerli olacağını düşünüyorum.
Hatta amazon’da nasıl yapıyorduk. Direk euro cinsinden mi alım yapıyorduk. Amazon kuru yüksekten çevirdiği için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 19 Haziran 2023; 14:12:35 >
Öncelikle ekranda görülen 5.915 TL'lik rakam , gümrük vergisi hariç olan rakam.Sitede gördüğüm kadarıyla da nakliye ücretsiz.
Ama gümrük mevzuatında ne kadar vergi alırlar , işte orası kapalı kutu.Bu konuda güncel mevzuata bakarsak yazılan durum şu :
Mart 2022'de alınan karar gereği yurtdışından gelen ürünler için %30 standart bir vergi var.Bunun üzerine standart bir de %20 ÖTV'de alacaklar. Ayrıca gümrük memuru ürünün ÖTV içerip içermediğini kontrol amaçlı olarak kutuyu açarsa ( ki bir ihtimal ) yaklaşık 25 TL'lik bir gümrük sunum ücreti de alabilir.
Yani bu şartlarda en iyimser tahminle 8.900 TL civarında bir maliyet gözüküyor denilebilir Z9X Pro için.Ama ben yanlış hesaplamıyorsam bu böyle.Yurtdışı alışveriş konusundan net fikri olan arkadaşların yorumları çok daha önemli.
Diğer yandan Kredi Kartı ile ödeme imkanı olduğunu görüyorum bende ama daha önceden Futeko'dan alışveriş yapmadığım için birşey diyemeyeceğim...
Ama şöyle de birşey var: İkinci elde satılan Zidoo Z9X'lere o rakamları vermektense , yurtdışından sipariş verip yüksek gümrük vergileri ödeseniz bile yeni model sıfır Z9X Pro'yu satın almış olacaksınız...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 19 Haziran 2023; 14:38:0 >
-
Futeko ingiltere menşei bir firma. Zidoo çin. Ne alaka, neden diğer sitelerde hala ürün yok anlayamadım.
Aslında 9000 TL - 10.000 TL gözden çıkardım. Eskisini elden çıkartırsam çok fazla cepten birşey çıkmaz diye düşünüyorum.
Papirus hocam, ürünün gümrüğe takılıp paranın pul olma ihtimali var mıdır?
Gümrük müşavirliği falan işin içine sokmaya gerek kalır mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 19 Haziran 2023; 14:41:22 >
Haklısın , başka bir yerde satıldığını şu an için bende göremiyorum.Ama Zidoo'nun Futeko ile nasıl bir satış anlaşması varsa günümüzde Zidoo ürünlerini satan en popüler site de maalesef Futeko.
Ayrıca bu site daha öncesinde Dune markasının ürünlerini de satıyordu fakat sonradan bu markayı , hatta hiçbir markayı göremez olduk sitede.Şimdi sadece Zidoo ve Eversolo modellerinin satıldığı bir site pozisyonunda Futeko.
Sorunuza gelirsek ; ürün gümrüğe takılır mı ya da takıldığında gümrük müşavirine gerek olur mu açıkçası bilemiyorum.
En iyisi Sadays gibi gümrük mevzuatlarına hakim tecrübeli dostlar yorum yapsın bu konuda...
-
Teşekkür ederim Papirus hocam vermiş olduğun bilgiler için.
En iyisi bir kaç gün bekleyeyim. Duruma göre aksiyon alacağız artık
nasıl becerdin paypalin mi var kredi kartı alt yapısı olarak paypali kullanıyor muhtemelen hata verir işlemin sonunda
-
Üstad, paypal yazısının altında kart işareti var tıklayıp numaraları girdim ve TL bazında ekrana çıktı zaten ok desem çekecek parayı.
Bak elim tuşta seni bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 19 Haziran 2023; 15:31:51 >
Zidoo tarafında şöyle de bir durum var artık.
Son dönemde Zidoo ile yazışmalarımız pek sonuç vermiyor.Yani karşımda muhatap bulamama gibi bir durum var ortada.Çünkü yıllardır yazıştığım eleman yaklaşık 1,5 ay önce yazdığım maile bile dönüş yapmadı hâlâ.Kimbilir , belki işi bıraktı yada başka gelişmeler oldu.Ama yazdığım birşeye cevap alamıyorum sonuçta.
Bana göre bu sessizliğin sebebi ; Zidoo'nun yüksek kargo ve vergi maliyetleri yüzünden Türkiye'ye ürün gönderememesi , Arsey Ticaret'in satışı bırakması sonrası Türkiye'de distibütör bulma çabalarının sonuçsuz kalması ve ürün satamadığı bir ülkeyi de günümüz şartlarında pek muhatap almaması gibi durumlardan kaynaklı sanki.
Çünkü önceden gece yazdığım maile sabah yanıt aldığım dönemleri biliyorum ben.Hatta ben yazmadan bile onlar bana yazar , bazı konularda bilgilendirir , bazı şeyler sorarlardı.Ama ne zaman ki Arsey Ticaret ürün satmayı bıraktı , ardından da yüksek maliyetler yüzünden yurtdışı ürün alımı sekteye uğramaya başladı.İşte ondan sonra karşılıklı yazışmalarda bu durgunluk dönemi başladı.
Bu yüzden durum nedir-ne değildir diye sorup öğrenme şansımda zor artık.Ama ileride ne olur bilinmez.Bekleyip göreceğiz...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X