Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.617
Cevap
66
Favori
339.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    Biz evlerde misafiriz eraycelik80 dostum bilir


    misafire bile daha iyi muamele var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    Biz evlerde misafiriz eraycelik80 dostum bilir


    misafire bile daha iyi muamele var

    Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar ,

    Zidoo X9S ile ilgili beklenilen testi gerçekleştirdi eraycelik80 nickli kardeşimiz.Ve yukarıda yaptığı bu testin sonucunu paylaştı.Kendisi herşeyi yazmış zaten. Ben yazılanları bir toparlamaya çalışacağım.Detayları merak eden onun yukarıdaki yazısını okuyabilir.

    Yapılan test ; HTPC , Nvidia Shield TV, Zidoo X9S , Himedia Q10Pro ve Himedia Q3 arasında yapıldı. Öncelikle bu testin asıl amacının ; piyasaya sürülen ilk Realtek 1295 chipsetli medya oynatıcı olan Zidoo X9S’in , HTPC’nin verdiği görüntüye ne kadar yaklaşabildiğini görmek ve Zidoo X9S’i ; günümüzün popüler cihazlarından Nvidia Shield TV ile Himedia’nın son çıkardığı Q10Pro ile kıyaslayabilmek.

    Burada Zidoo X9S’ten , HTPC’nin verdiği görüntüyü ve konforu beklemek zaten abes olur.Bir tarafta 8000 TL’lik elite donanımlara sahip bir HTPC , diğer tarafta ise 150$’lık bir medya oynatıcı.Ama çıkan sonuçlara bakılırsa elit parçalarla toplanmış yaklaşık 2800 $'lık HTPC'ye bile kendini ezdirmemiş gözüküyor Zidoo X9S.Bu da görüntü kalitesi anlamında Zidoo firması adına gerçekten bir başarı.

    Dolayısıyla hedefimiz Zidoo X9S’in verdiği görüntüyü, kullanışlılığı ve konforu kendi kulvarındaki cihazlarla kıyaslayabilmekti.Bunu da başardık sanıyorum.Yapılan bu testlerin ; 3m’lik bir perdede , JVC DLA RS400 4K destekli bir projeksiyon ve Anthem MRX 1120 AVR ile yapıldığını belirteyim.

    Şimdi yukarıda detayları ile verilen test sonuçlarını Zidoo X9S anlamında toparlarsak şunları söyleyebiliyoruz artık.

    4K GÖRÜNTÜ ( JVC DLA RS400 4K PROJEKSIYON )

    Zidoo X9S , testte kullanılan 24hz videolarda ; HTPC’Nin ardından Nvidia Shield TV ile en iyi görüntüyü veren iki cihazdan birisi.Hatta videolarını büyük ekranlı panellerde seyreden yada projeksiyon kullanan görüntüye hassas kişileri baz alırsak ; Zidoo X9S , Nvidia Shield TV’den bir tık ( belkide yarım tık ) daha iyi görüntü kalitesine sahip.Ama normal bir panel kullanıcısının bu farkı hissetmesi zor , bu farkı belki göremeyebilir de.

    Ama şu da var ki ; 3m'lik büyük ekrandaki bu test sonrası Zidoo X9S’in , M195’ten daha iyi bir görüntüye sahip olduğunu söyleyebiliyoruz.

    Verdikleri görüntü performansına göre cihaz sıralaması şu şekilde :

    1 - HTPC ( 2800$ )
    2 - ZIDOO X9S ( 149$ )
    3 - NVIDIA SHIELD TV ( 200$ )
    4 - DUNE 4K SOLO ( 419$ )
    5 - HIMEDIA Q10PRO ( 299$ )



    ALTYAZI

    Altyazı konusunda güzel bir menüsü var Zidoo X9S'in.Firma model ismini X9'dan esinlendi ama altyazı menüsünü X9S'te değiştirdi ve yeni bir altyazı menüsü oturtmaya çalışıyor.Fakat tam olarak hazır değil maalesef.En önemli sıkıntısı altyazı ayarlarının kaydedilemiyor oluşu.Ben yazıyorum firma " Yazılımda güncelledim " diyor , tekrar bakıyorum , yine aynı terane. Neyse elbet anlaşacağız ve bu ayarlar kaydedilebilir olacak , rahat olun.



    4K VİDEOLARI OYNATMA

    Zidoo X9S , 4K anlamında Sadays Üstad’ın yukarıdaki kendi mesajında da paylaştığı tüm 4K videoları sorunsuzca açıyor.Buna 120fps’lik meşhur denizası videosu da dahil.Ama 4K HDR videoları 4K JVC Projeksiyonda oynatmadı cihaz.Oysa aynı 4K HDR videolar , benim 720p Pıoneer Plazma’da ve eraycelik80’in 1080p Samsung panelinde sorunsuzca oynuyor.O zaman X9S’in , HDR formatlı 4K videoları 4K HDR destekli panele yada projeksiyona aktarmada bir sıkıntısı olduğunu anlıyoruz.Bence yazılımsal bir sorun olduğu kesin.Çünkü kendi tanıtım sayfalarında HDR ibaresi var ve aktarmaması garip.



    3D OYNATMA PERFORMANSI

    Zidoo X9S , 3D iso dosyalarını sorunsuzca açıyor ve 3D’si muazzam. Nvidia Shield TV'de ise 3D iso desteği yok, 3D SBS var.3D iso desteği için ise , Nvidia'da ileride ne olur bilinmez.

    3D Oynatma performansı anlamında cihaz sıralaması ise şöyle :

    1 - ZIDOO X9S ( 149$ )
    2 - HTPC ( 2800$ )
    3 - DUNE 4K SOLO ( 419$ )
    4 - HIMEDIA Q10PRO ( 299$ )
    5 - NVIDIA SHIELD TV ( 200$ )



    ISO DOSYALARINI OYNATMA

    Zidoo X9S'te , ISO dosyalarını oynatmada hiçbir sorun yok ve diğerleri gibi sorunsuzca oynatıyor.Üstelik ISO dosyalarının menüsünü de gösteriyor ama maaelesef bu menü üzerinden oynatmıyor şu an için.


    SES ( ANTHEM MRX 1120 AVR )

    Zidoo’nun Dolby True HD , DTS HD Master ve Dolby Atmos gibi yeni nesil HD sesleri AVR'ye kayıpsız aktardığı bir cihaza kavuştuk en sonunda , gözümüz aydın. Zidoo X9S , dahili medya oynatıcısındaki tüm HD ses formatlarını kayıpsız olarak aktardı AVR'ye. Sadece projeksiyonda 4K modu seçili iken ; 4K çözünürlüğe sahip Dolby Atmos formatlı bir filmde ve 1080p çözünürlüğe sahip Dolby Atmos formatlı bir filmde seste kesiklikler yaşandı.Ama aynı projeksiyonu 4K modundan çıkarıp 1080p çözünürlüğe aldığımızda Dolby Atmos formatlı filmlerde sıkıntı yok , herşey normal.Cihazdaki sıkıntı , projeksiyonda 4K modu aktif iken Dolby Atmos ses aktarımlarında sorun çıkarması ki bu da 20 filmden ikisinde yaşanan bir sorun ama hiç yaşanmamalı tabii ki.

    Dolby True HD , DTS HD Master gibi diğer HD formatların aktarımında ise sorun yok.

    Sadece projeksiyon 4K modunda kullanıldığında yaşanan Dolby Atmos ses formatındaki bu ses kesikliği probleminin , yazılımsal olduğunu ve bir güncelleme ile giderilebileceğini düşünüyorum.Nvidia Shield TV'de ise ; HD formatlı seslerin aktarımında hiçbir sorun yok , sıkıntısız bir cihaz.


    MİRACAST KULLANIMI

    Zidoo X9S'daki Miracast uygulaması ile LG G2 telefonum sorunsuzca bağlandı birbirine.Ama LG G2'de açtığım Youtube videolarını TV'ye aktardığımda çoğu videoda seste kesilmeler yaşadım.Bazıları sorunsuzdu ama genel anlamda değerlendirirsek aktarmada kesiklikler hissediliyordu ve ortada bir sorun olduğu aşikar.



    ZIDOO RC KULLANIMI

    Zidoo X9S'da bundan önceki modellerde olduğu gibi Zidoo RC uygulamasını kullanabiliyoruz.Bu uygulamayı telefonunuza yüklediğiniz zaman cep telefonunuz Zidoo X9S'e hükmeden bir uzaktan kumanda haline dönüşüyor.Ayrıca bu uygulama ile cihaz üzerinden herhangi bir anın fotoğrafını çekebiliyorsunuz. Şu andaki tek sıkıntı dahili medya oynatıcıdan alınan görüntülerin siyah olarak çıkması.Bu sıkıntı da kısa zaman içerisinde düzeltilir sanıyorum.



    NAS KULLANIMI

    Zidoo X9S diğer odadaki NAS sistemine kablosuz bağlanırken birkaç sefer kopmalar görüldü.Belki bizim bilmediğimiz bazı ayarları vardır ve birkaç ayarla aşılabilir bir durumdur , bilemiyorum. Dolayısıyla ilerleyen dönemde farklı kullanıcılarında fikrini almakta fayda var bu NAS konusunda.NAS sorunlu diye kesin konuşmayalım şimdiden.Ama aynı odadaki Nvidia Shield TV’de bir sıkıntı yok , bunu da belirtelim.



    KULLANIM KOLAYLIĞI VE KONFOR

    İşte Zidoo X9S’in kıyaslandığı HTPC ve Nvidia Shield TV’ye göre gerilerde kaldığı bir kriter.

    HTPC’nin kullanımı ve kumandası gerçekten çok pratik , onu geçiyorum. 200$'lık Nvidia Shield TV'den bahsedersek eğer ; bu cihazın kullanımı gerçekten çok kolay.Çok kullanışlı bir menüsü ve iyi bir kumandası var.Ama Zidoo X9S , işte bu Nvidia Shield TV’deki gibi basit ve kullanışlı bir arayüze sahip değil maalesef.Hatta Himedia Q10Pro bile kullanışlılık anlamında daha iyi Zidoo X9S'ten.

    Kullanım kolaylığı ve konfor açısından cihazları şöyle sıralanabilir :

    1 - NVIDIA SHIELD TV ( 200$ )
    2 - HTPC ( 2800$ )
    3 - HIMEDIA Q10PRO ( 299$ )
    4 - DUNE 4K SOLO ( 419$ )
    5 - ZIDOO X9S ( 149$ )



    KUMANDA

    Zidoo X9S’in kumandası hantal bir yapıda ve çokta kullanışlı değil.Oysa aynı kumandayı Himedia’da kullanıyor ve onda böyle bir sorun olmadığına göre yaşanan sıkıntı yazılımsal gözüküyor.Ama kumandayı ne kadar seri yaparlarsa yapsınlar arayüz değişmediği müddetçe Zidoo X9S , hiçbir zaman bir Nvidia Shield TV kadar kullanışlı ve konforlu bir cihaz olamaz.Kısaca iş arayüzde bitiyor.



    ZIDOO X9S'TAKİ SORUNLAR

    • Cihazın Input değiştirme ve bekleme esnasında kilitlenmesi ( FİRMAYA BİLDİRİLDİ )
    • HDR formatlı 4K videoları 4K HDR destekli panele yada projeksiyona HDR olarak aktarmaması ( FİRMAYA BİLDİRİLDİ )
    • Zidoo RC uygulaması dahili medya oynatıcıdan fotoğraf alınamaması ( FİRMAYA BİLDİRİLDİ )
    • 4K Projeksiyonda 4K modu seçili iken birkaç Dolby Atmos formatlı filmlerde seslerde hissedilen gelen kesiklik ( FİRMAYA BİLDİRİLDİ )
    • 4K formatlı yüksek formatlı filmlerde ( demolarda değil ) zaman zaman görülen kırılmalar ( FİRMAYA BİLDİRİLDİ )
    • Menüdeki ekran çözünürlüğünün 4096x2160 olarak seçilmesine rağmen film başladığında , ayarlı bu çözünürlüğün 3840x2160’a düşmesi ( FİRMAYA BİLDİRİLDİ )
    • NAS bağlantısında kopmalar yaşanması ( FİRMAYA BİLDİRİLDİ )
    • Zidoo X9S'in arayüzünün , Nvidia gibi kullanışlı ve basit olmaması ( FİRMAYA BİLDİRİLDİ )

    ÖNEMLİ : Yapılan her düzeltme sonrası ; bu bölümü güncelliyorum.Cihazın son durumu hakkında bilgi almak için sık sık takip etmenizde fayda var.



    Aslında Zidoo X9S'in Nvidia gibi kullanışlı olmamasıda normal , çünkü Zidoo ; cihazlarına ait yazılımlarında sürekli kendine has bir arayüz kullanıyor ve bu arayüzü de değiştirmiyor genelde.Hatırladığım kadarıyla Zidoo X1 modelinde farklı Launcher seçeneği sundu kullanıcılarına ama diğer modellerinde böyle bir şey yapmadı Zidoo.Esasında ana ekranında sadece seçilen ikonların gözükeceği basit bir arayüz çıkarsa enfes olur ama bu konuda pek umutlu değilim açıkçası.Yine de firmaya bu konudaki isteğimi bildirdim , hatta Nvidia Shield TV’nin arayüzünü örnek olarak görebilecekleri bir video linki bile gönderdim kendilerine.

    Yine de bu bekleme sürecinde boş durmayı düşünmüyorum.Bulabildiğim farklı Launcher’ler olursa yükleyip denemeye çalışacağım cihazda.Bakarsınız denk gelir kullanışlı bir Launcher.


    Toparlarsak ;

    Zidoo X9S , Realtek 1295 chipsetini kullanan ilk firma ve tüm sorunlarla da ilk kez kendisi boğuşuyor.Mesela aynı chipseti kullanan Eweat’ten hâlâ göremedik ürünlerini.Her ne kadar bazı sitelerde R9 Mini modelleri bir ara satışa çıkmış gibi gözükse de RTD1295 chipsetli Eweat ürünü kullanan birini okumadım henüz.Dolayısıyla yiğidi öldürelim ama hakkını da verelim : Zidoo’yu bu chipsetli bir ürünle piyasaya girme cesaretinden dolayı hakikaten takdir etmek lazım.

    Çünkü bu iş bu kadar basit olsa , piyasadaki farklı firmalardan Realtek 1295 chipsetli farklı ürünleri görmek lazım ama yok ki.En basitinden Nisan ayında bu yeni chipsetli ürünler duyurulduğunda , " Bu sene içinde Zidoo , Eweat ve Zappiti’nin ürünleri gelebilir " diye yazılmıştı ama bu firmalar arasında bu işe ilk soyunan Zidoo oldu.Eweat ise ürünlerini hâlâ piyasaya layıkıyla sürebilmiş değil.Zappiti’den ise ne hikmetse hâlâ tık yok bu konuda.

    Son olarak şöyle bitirelim :

    Zidoo X9S 150$’lık bir fiyata , Nvidia Shield TV ise 200$’lık bir fiyata sahip.Zidoo firması konforlu bir menüye ve kumandaya odaklanmadan görüntü kalitesi ağırlıklı bir cihaz çıkarma peşinde. 3m’lik bir perdede görünen görüntüye göre de ; bunu başarmış ki Nvidia’dan önde gözüküyor görüntü anlamında.Ama sadece hassas kullanıcılar belki farkedebilir aradaki bu farkı.Dizi ve filmlerini TV panellerinde izleyen normal kullanıcılar ise büyük bir ihtimalle bu farkı hissetmeyecektir bile.

    Konfor ve kullanım kolaylığı açısından bakarsak : Nvidia Shield TV’yi seçmek daha mantıklı bir tercih gözüküyor.Dolayısıyla arzu eden dilediği ürünü alabilir.Ama görüntü kalitesi anlamında Himedia Q10Pro bu iki cihazın arkasında kalmış gözüküyor.

    Selamlar…

    NOT : Bu yazı eraycelik80 nickli kardeşimizin yaptığı test sonuçlarına göre hazırlanmış ve testle ilgili ifadeler onun ağzındanmış gibi aktarılmıştır.
    Benim tarafımdan bu yazıya sadece firma ile ilgili şahsi yorumlar , eraycelik80'in testinden önce yaşadığım bir iki sıkıntı ve Miracast ile Zidoo RC uygulamalarının kullanımı ilave edilmiştir.
    Dune 4K Solo cihazı hakkındaki kullanım tecrüberi de , fikir vermesi açısından incelemedeki sıralamada gösterilmiştir.
    Benden kaynaklanan bir yorum yanlışlığı yada bir ifade hatası bana iletildiği anda gerekli düzeltmeler yapılacaktır.
    Son olarak eraycelik80 ve benim tespitlerim ; tamamen hobi amaçlı yapılan inceleme sonuçlarına dayanmaktadır ve hiçbir konuda bağlayıcılığı ve resmiyeti yoktur.



    eraycelik80'e katkılarından dolayı tekrar teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Kasım 2016; 9:48:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfatih85

    zidoo x6s 'in DAC ı nasıldır

    Deneme amacıyla çaldığım müzik parçalarında yada Spotify dinlemelerimde kaliteli bir DAC sesi aldığımı söyleyemem ve fikrim yok açıkçası.

    Herhalde Sadays Üstad bu konuda bir fikir beyan eder.Çünkü kendisi iyi bir DAC kullanıyor ve kulak aşinalığı benden çok daha fazla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    quote:

    Orijinalden alıntı: mfatih85

    zidoo x6s 'in DAC ı nasıldır

    Deneme amacıyla çaldığım müzik parçalarında yada Spotify dinlemelerimde kaliteli bir DAC sesi aldığımı söyleyemem ve fikrim yok açıkçası.

    Herhalde Sadays Üstad bu konuda bir fikir beyan eder.Çünkü kendisi iyi bir DAC kullanıyor ve kulak aşinalığı benden çok daha fazla...

    Alıntıları Göster
    ufak bir düzeltme yapmak istedim nvidia shild 3d SBS sorun yok sadece 3d iso sorunu var




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Valla bu kadar net özetlenir eline sağlık

    Wifi işine gelince benim ac bandı Wifi erişim noktası ya 36 ya 40 da çalışıyor otomatik de degil bu sebeble belki zidoo bu bant a kıl oluyorsa kopma bundan oldu otomatik banda alıp denemek lazım tekrar zaten kimse Wifi den benim gibi film izlediğini sanmıyorum sorun yok

    3d iso Nvidia yok fakat 3d SBS var coşkun abi de yazmış

    Nas cohaz da sorun yok olsa 23 adet iki Nvidia da sayarsan 25 adet media player 3 ipad Mac air Mac mini Mac Pro imac hiç birinde sorun olmadı bant la ilgili olabilir düşüncem
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Hemen düzelttim ifadeyi.Eyvallah...
  • Elinize sağlık emek verip güzel bir özet geçmişiniz
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    İnceleme ve özet için size ve erayçelik80'e çok teşekkür ederim.
    İncelemenizde şöyle bir cümle kurdunuz; " ISO dosyalarını oynatmada hiçbir cihazda sorun yok ama Zidoo X9S şu an için menülü ISO dosyalarını açmıyor. ..."
    Bu cümleden aşağıdaki hangi anlamı çıkarmamız gerekir.
    - Menülü İSO dosyalarını hiç açmıyor.
    - Menülü İSO dosyalarını oynatıyor fakat menüsünü göstermiyor.
    Saygı ve selam ile ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdal73

    İnceleme ve özet için size ve erayçelik80'e çok teşekkür ederim.
    İncelemenizde şöyle bir cümle kurdunuz; " ISO dosyalarını oynatmada hiçbir cihazda sorun yok ama Zidoo X9S şu an için menülü ISO dosyalarını açmıyor. ..."
    Bu cümleden aşağıdaki hangi anlamı çıkarmamız gerekir.
    - Menülü İSO dosyalarını hiç açmıyor.
    - Menülü İSO dosyalarını oynatıyor fakat menüsünü göstermiyor.
    Saygı ve selam ile ...

    - Menülü İSO dosyalarını oynatıyor fakat menüsünü göstermiyor.
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdal73

    İnceleme ve özet için size ve erayçelik80'e çok teşekkür ederim.
    İncelemenizde şöyle bir cümle kurdunuz; " ISO dosyalarını oynatmada hiçbir cihazda sorun yok ama Zidoo X9S şu an için menülü ISO dosyalarını açmıyor. ..."
    Bu cümleden aşağıdaki hangi anlamı çıkarmamız gerekir.
    - Menülü İSO dosyalarını hiç açmıyor.
    - Menülü İSO dosyalarını oynatıyor fakat menüsünü göstermiyor.
    Saygı ve selam ile ...
    Arkadaşlar selamlar

    Optic çıkışı olması ve hdr hdmi 2.0 desteği sebebiyle zidoonun ilk defa bir cihazı ilgimi çekti ama altyazı konumunun değiştirilememesi (doğru mu anladım?) cihazı hemen elememe sebep oldu. Umarım bu sorun düzeltilir. Bir de altyazı keskinliği font görümünü nasıl merak ediyorum, dune 303d altyazıları çok keskin ve hoş gösteriyor himedia q10 pro da gayet güzel gösteriyordu, bir dönem denediğim 350-400 dolarlık popcorn hour berbat gösteriyordu. Bu konuda da yorum yazan olursa sevinirim.

    Eraycelik80, papirus, sadays başta olmak üzere emek veren hobidaşlara sevgi ve saygılar..




  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Bu cevabın ardından bende daha anlaşılır bir şekilde yazdım mesajdaki ISO oynatım detayını...
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Cem ,

    Bu cihazı elemek için aceleci olma , büyütülecek birşey yok bence.

    Çünkü altyazı konumunun değiştirilememesi diye genel bir sıkıntı yok Zidoo X9S'te.Bu durum sadece dar ekranlı ( 2:35 1 formatlı ) filmlerde karşılaştığımız bir durum.Yani bu tarz filmlerde istesekte altyazıyı görüntünün altına indiremiyoruz şu an için. Ama normal filmlerde altyazı konumunu ister ekranın altına , istersen en üstüne çıkartabileceğin bir ayar var menüde.

    Bu olaya çok takılmıyorum ben ve yazılımla çözerler diye düşünüyorum.Çünkü M-195 kullandığımız dönemlerde ; cihaza yüklediğimiz bir yazılım bu tarz filmlerde altyazıyı filmin altında ve istediğimiz şekilde yerleştiriyordu.Yüklediğimiz bir başka yazılımda ise aynı Zidoo X9S'te olduğu gibi filmin üstünde çıkıyordu altyazılar.Yani Realtek 1195 chipsetli bir cihazda ; 2 farklı yazılım , 2 farklı sonuç veriyordu ekranda.Dolayısıyla işin tamamen yazılımsal olduğu kesindi.

    Firma bu tarz filmlerdeki altyazıyı , yazılımda yapacağı bir güncelleme ile görüntünün altına otomatik olarak yerleştirdiği anda zaten ayara gerek kalmayacak...

    Altyazı keskinliğine gelirsek ; 720p bir Pıoneer Plazma'da kullandığım kadarıyla benim açımdan bir sıkıntı yok bu konuda.Sadece dar formatlı filmlerde altyazı görüntünün üstüne bindiğinde sanki netliği de , harf karakterleri de biraz bozuluyor gibi.Ama normal formatlı filmlerde bu tarz bir bozukluk hissetmedim.

    Yine de eğer ki bendeki bir göz yanılgısı değilse ; Zidoo X9'daki altyazılar bir nebze daha keskindi diye hatırlıyorum.

    Bu konuda testi yapan eraycelik80 ise ; " TV'de altyazı netliği doyurucu fakat projeksiyonda 4K ve 1080p izlerken az bulanık ve piksel piksel gibi ama bunu anlamak cidden zor." diye yazmış altyazı netliği için.Üstelik Zidoo X9S ile Nvidia Shield TV'nin altyazı netliğini da kalite açısından aynı bulmuş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Ekim 2016; 0:05:34 >




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    İki cihazda örnek çoğalt mak adına yazayım

    Dune 4k solo dada dune 303 dede Oppo da ayni

    Netlikte netlikle ilgili sorun yok geçin o konuyu

    Altyazı konumu normal filmlerde sıkıntılı degil

    Zido senin sayende adam olacak abi yola devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    İki cihazda örnek çoğalt mak adına yazayım

    Dune 4k solo dada dune 303 dede Oppo da ayni

    Netlikte netlikle ilgili sorun yok geçin o konuyu

    Altyazı konumu normal filmlerde sıkıntılı degil

    Zido senin sayende adam olacak abi yola devam
    Sizlerden gelen mesajlar , sorular ve uyarılar sonrası toparladığım özet bölümünü hemen güncelliyor ve daha anlaşılabilir hale getiriyorum.

    Bu arada Miracast hakkında özellikle birşeyler yazmadım yazımda.

    Çünkü merak ettim ve bendeki LG G2'de deneyeceğim bakalım ne olacak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Sizlerden gelen mesajlar , sorular ve uyarılar sonrası toparladığım özet bölümünü hemen güncelliyor ve daha anlaşılabilir hale getiriyorum.

    Bu arada Miracast hakkında özellikle birşeyler yazmadım yazımda.

    Çünkü merak ettim ve bendeki LG G2'de deneyeceğim bakalım ne olacak ?

    Alıntıları Göster
    Cem ,

    Sana bahsettiğim altyazı konumundaki sıkıntı şu :

    Bak aşağıdaki ilk iki resimde görülen altyazı garipliğini , M-195 kullandığımız dönemlerde M-195'e ait konu başlığında tartışmıştık biz.

    Dikkat edersen İlk resimdeki dar ekranlı ( 2:35 1 formatlı ) filmde ; altyazılar görüntünün üzerinde çıkmış durumda ve sıkıntılı.Aynı şu anda Zidoo X9S'te olduğu gibi.

    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    Oysa olması gereken altyazıların görüntünün üstünden siyah barın altına inmesi ve seyir zevkini etkilememesi.

    Neyseki GOKMENM nickli arkadaşın yönlendirmesi ile farklı bir yazılım yükledik cihazlarımıza ve sorun çözüldü M-195'te.

    O dönemde M-195'te yaşadığımız bu sıkıntı şimdi Zidoo X9S'te de karşımıza çıktı ve bu tarz filmlerde altyazı ekrana şöyle geliyor :

    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    Ama bazen her nasıl oluyorsa altyazıyı aşağıda gördüğün gibi ekrana düzgün olarak veriyor Zidoo X9S.

    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    Ama bu sıkıntıyı fotoğrafları ile birlikte zaten bildirdim firmaya ve haberleri var.

    Demek yazılımda gözden kaçırdıkları birşey var ki cihaz tam ayarlayamıyor bazı şeyleri.

    Sadede gelirsek ; zamanında Realtek 1195 chipsetli medya oynatıcıları üreten firmalar bile yazılımda çözdülerse bu altyazı sıkıntısını , Zidoo haydi haydi çözer , merak etme...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Ekim 2016; 11:40:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Cem ,

    Sana bahsettiğim altyazı konumundaki sıkıntı şu :

    Bak aşağıdaki ilk iki resimde görülen altyazı garipliğini , M-195 kullandığımız dönemlerde M-195'e ait konu başlığında tartışmıştık biz.

    Dikkat edersen İlk resimdeki dar ekranlı ( 2:35 1 formatlı ) filmde ; altyazılar görüntünün üzerinde çıkmış durumda ve sıkıntılı.Aynı şu anda Zidoo X9S'te olduğu gibi.

    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    Oysa olması gereken altyazıların görüntünün üstünden siyah barın altına inmesi ve seyir zevkini etkilememesi.

    Neyseki GOKMENM nickli arkadaşın yönlendirmesi ile farklı bir yazılım yükledik cihazlarımıza ve sorun çözüldü M-195'te.

    O dönemde M-195'te yaşadığımız bu sıkıntı şimdi Zidoo X9S'te de karşımıza çıktı ve bu tarz filmlerde altyazı ekrana şöyle geliyor :

    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    Ama bazen her nasıl oluyorsa altyazıyı aşağıda gördüğün gibi ekrana düzgün olarak veriyor Zidoo X9S.

    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    Ama bu sıkıntıyı fotoğrafları ile birlikte zaten bildirdim firmaya ve haberleri var.

    Demek yazılımda gözden kaçırdıkları birşey var ki cihaz tam ayarlayamıyor bazı şeyleri.

    Sadede gelirsek ; zamanında Realtek 1195 chipsetli medya oynatıcıları üreten firmalar bile yazılımda çözdülerse bu altyazı sıkıntısını , Zidoo haydi haydi çözer , merak etme...

    Alıntıları Göster
    Bu cihaz sadece media player mı yoksa aynı zamanda uydu receiver görevi de var mı? Bu arada hepsiburada da satılmaya başlanmış.




  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Sadece medya oynatıcı,uydu alıcı özelliği yok.

    Türkiye'de satıldığı yerlerden haberimiz var zaten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Sadece medya oynatıcı,uydu alıcı özelliği yok.

    Türkiye'de satıldığı yerlerden haberimiz var zaten...
    İncelemeleriniz ve açıklamalarınız için hepinize teşekkür ederim. Amazondan bi adet sipariş vermiş bulunmaktayım. Umarım kısa sürede bahsettiğiniz ufak tefek sorunlar da giderilir ve sorunsuz bir cihaza kavuşmuş oluuruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasuta

    İncelemeleriniz ve açıklamalarınız için hepinize teşekkür ederim. Amazondan bi adet sipariş vermiş bulunmaktayım. Umarım kısa sürede bahsettiğiniz ufak tefek sorunlar da giderilir ve sorunsuz bir cihaza kavuşmuş oluuruz.

    Alıntıları Göster
    http://www.geekbuying.com/item/ZIDOO-X9S-Realtek-RTD1295-Android-6-0-OpenWRT-NAS--TV-BOX-371063.html?utm_source=newsletter&utm_medium=EDM&utm_content=&utm_campaign=DMCAH_holiday_20161004

    15usd indirim kodu :ZDOX9S




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.