Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.616
Cevap
66
Favori
339.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Üstadlara saygımız sonsuz...

    Görüntüsü bana M195'ten daha iyi gelmişti ama benimkisi göz yanılgısı da olabilir.Sonuçta M-195'i çok uzun süreli kullanmadım.Sen sürekli M-195'i kullandığın için daha alışıksın görüntüsüne.

    X9S'in oynatma performansına gelelim : O konuda yazdıklarını okuyunca " Cihaz yüksek kapasiteli 4K videolarda bile başarılı bir performansa sahip " diyebiliyoruz.Çünkü donanım olarak güçlü bir cihaz olduğunda her ikimizde hemfikiriz.

    Altyazı ayarlarının kaydedilememe olayına gelince : Çinlilerle yaptığım yazışmalarda , anlaşamadığım en can sıkıcı nokta bu. Ben problemi yazıyorum , onlar yaptım diyor.Bakıyorum hâlâ aynı , ben devam ediyor diyorum , onlar yaptım diyor v.s. Anlaşana kadar akla-karayı seçiyoruz ama geçte olsa anlaşıyoruz ya , önemli olan bu.

    Sonuç itibarı ile altyazı ayarlarının kaydedilememesi ve dar ekranlı ( 2.35:1 ölçüsündeki ) filmlerde altyazının olması gerekenden daha yukarda olması problemi devam ediyorsa bunu firmanın yazılım ekibine hallettirmek için ne gerekiyorsa yapacağım.Zaten senle telefonda konuştuktan sonra " Bu işte bir gariplik var , yeni yayınlanan yazılım sonrası altyazılar hâlâ kaydedilemiyormuş v.s " diye firmadaki arkadaşa yazdım bile.

    Şimdi kala kala en önemli kriterden birisi olan HD seslerin aktarımı konusu kaldı aklımızda.Onu netleştirmek lazım X9S'te.

    Çünkü Zidoo X9'daki en büyük eksikliğimiz buydu.O açıdan bir test edin cihazı bakalım da , az-çok nedir-ne değildir ortaya çıksın şu X9S'in özellikleri.

    Selamlar...




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Üstadım a adresi verdim yarın bende olur kısmetse zido ile anthem 1120 nasıl anlaşır atmosda dahil yazarım buraya

    Birde Nvidia ve m195be htpc le mukayese edelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Ok ,

    Sende bir göz at ve bir bak bakalım şu 1295 chipsetli yeni Zidoo X9S nedir , ne değildir diye.

    Ardından Anthem gibi üst sınıf bir AVR'de , öncelikle dahili medya oynatıcısının ardından da KODI'nin DTS-HDMA ve Dolby True HD , Dolby Atmos gibi HD sesleri kayıpsız aktarıp aktarmadığını bir test et bakalım.

    KODI'de aktarıyor olabilir ama önemli olan dahili medya oynatıcısından alacağın sonuç.Zidoo X9 aktarmıyordu çünkü.

    Sonrasında görüntüye bir bakarsın hem projeksiyonda ve hemde TV panelinde.Çünkü büyük ekranda verdiği görüntü kalitesini de merak ediyoruz bu cihazın.

    Selam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merhak

    Üstadim cok sikmamak icin son kez yazicam :).. Lütfen firmaya sorar misin filmlerde oynatilan her ses dosyasi basarili bir sekilde blutooth kulakliklara iletilebiliyor mu? X6pro bunu yapamiyor ayrica su an elinizdeki x9s ile oynattiginiz bir videonun sesi hdmi ile bagladiginiz tv den dolu dolu geliyor mu? Cünkü gene x6pro ile izledigim videolardan tv ye aktarilan sesten hic memnun degilim... Kolay gelsin...

    Kardeşim ,

    Firmaya senin adına sorduğumuz Bluetooth kulaklığa ses aktarımı konusunda şöyle bir detay paylaştı firma benimle.

    " All audio formats which support PCM output can be transfer by bluetooth headset. notice, don't set RAW output. "

    Yani " PCM çıkışlı tüm sesler bluetooth ile aktarılabilir.RAW seçeneğini ise seçmeyin." demişler.

    Dolayısıyla ( eğer ki ben yanlış anlamadıysam ) ses formatlarını sadece " 2 kanal " ( yani Stereo olarak ) aktarabildiğinden bahsediyorlar...

    Bilgine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Eylül 2016; 11:26:14 >




  • bütün ses formatlarını stereo olarak kulaklığa aktarır diyor papirus kardeşim
  • eraycelik80 kardeşim aras kargoya verdim

    3d filmleri amfim 3d olmadığı için lx-55te oynatıyorum ikinci çıkışından sadece sesi amfiye veriyorum dolayısıyla altyazıyı utf8 olarak kaydettiğimden oynatıcı auto modunda türkçe karakterleri sorunsuz gösterecektir oynatıcının marifeti sanma

    mkvlerde filan türkçeye getirmen lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    eraycelik80 kardeşim aras kargoya verdim

    3d filmleri amfim 3d olmadığı için lx-55te oynatıyorum ikinci çıkışından sadece sesi amfiye veriyorum dolayısıyla altyazıyı utf8 olarak kaydettiğimden oynatıcı auto modunda türkçe karakterleri sorunsuz gösterecektir oynatıcının marifeti sanma

    mkvlerde filan türkçeye getirmen lazım

    Tamam abi gelsin nas a bağlanıp kendi arşivime yonelicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar zidoo x9s ile himedia q10 pro arasında kaldım,görüntü takıntım ve 2 adet 3tb harddisk im var .Himedia 3tb disk i destekliyor bunu biliyorum zidoo destekliyormu deniyeniniz varmı?

    Bu iki cihaz arasında görüntü kalitesinde fark varmı? Ben şuan bluray player kullanıyorum görüntü canavar gibi birde western digital media player var ondada 1080p mkv filmlerimi izliyorum onunda görüntüsü baya iyi ama 3 tb diski desteklemedi

    Bir arkadaşımız bu android box larda görüntüde perde olduğunu bluray player ler kadar net görüntü vermediğini yazmış.Yani bu himedia yada zidoo bir western digital media player kadar net görüntü veremiyormu? Çüntü ben wd media playerle

    bluraya yakın görüntü alabiliyorum...
  • kawanosh kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen iki cihazı aynı anda test etme şansımız olmadı.Dolayısıyla kullanıcıları ; Zidoo X9S ya da Himedai Q10Pro diye yönlendirme şansımız yok şu an için.

    Fakat şunu söyleyebilirim : Yıllarca Sigma chipsetli Egreat M-32B Medya Player kullandım ve Western Digital Player'ın görüntü kalitesini de o dönemlerden iyi biliyorum.

    Bu yüzden Zidoo X9S için ; Western Digital Player'den daha iyi görüntü veren bir cihaz diyebilirim.

    Çünkü bundan önceki Realtek 1195 chipsetli medya oynatıcılarda bile ( M-195 , Eweat EW902 gibi ) görüntü zaten çok iyiydi , şimdi aynı chipsetin bir üst modelini ( yani Realtek 1295 chipsetlisini ) X9S ve X8 modeli altında piyasaya sürdü Zidoo firması.

    Bu yeni cihazlarda görüntü kalitesi yine çok iyi , üstelik önceki nesildekinin aksine yüksek kapasiteli 4K videolarda akıcılıkta sorun yok , h265 videoları oynatma sorunsuz.Sadece altyazı ayarları anlamında bir iki güncellemeye ihtiyacı var gözüküyor.Bu da zaman içerisinde olur sanıyorum.

    Dolayısıyla Western Digital Medya Player'ı beğeniyorsanız Zidoo X9S'i de beğenirsiniz.

    Desteklediği HDD kapasitesini ise firmaya sorar , öğrenirim.




  • Sadays hocam, öncelikle eline sağlık. Altyazı kalitesi benim için önemli, o yüzden senin de dediğin gibi cihazı bir denemem gerekiyor. İkincisi de 4K videolar elbette güzeldir, cihaz da anladığım kadarıyla çok güçlü ancak benim için asıl önemli olan 720p ve daha altındaki videolardaki görüntü kalitesi çünkü ben vakit geçirmek için izlediğim sıradan filmleri 1 - 1.5 GB 720p olarak arşivliyorum. Bunun yanında Youtube'dan indirdiğim bir sürü 360p, 480p ve DVD-ISO hatta VCD RIP yerli filmim var. 40" ekranda zaten her türlü 1080p film işimi görüyor. Bu filmlerde Q5 Quad beni çok tatmin ediyor. Özellikle görüntüdeki akıcılığa her şeyden çok önem veriyorum, en ufak bir takılmaya kare kaybına tahammülüm yok. Şu anda eksik olan şey Q5'in 10 bit H265'leri oynatmaması. Bu filmler küçük boyutlu, 1080p ve AC3 5.1 sesli olmalarıyla şu anda benim favori filmlerim haline geldiler.

    Şu aralar ev taşıyorum, ses sitemini henüz kurmadım. Kurunca belki Papirus'la beraber bizde bir deneme yaparız. Evin salonu da biraz loş ve az ışık aldığından bence Q5'le çok güzel bir karşılaştırma yapılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 27 Eylül 2016; 9:59:46 >




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Şu WD ile ilgili bir şey diyeceğim, bende de bir zamanlar WD Gen2 cihaz vardı. Bu cihaz elimdeki 2009 yılı 1080i uydudan kayıt videoları oynatabilen tek cihazdır. Nasıl oluyor hala anlamıyorum çünkü bunlar bilgisayarda bile oynamıyorlar, sadece kumlu ekran ve ses açılıyor. O zamandan beri WD'ye ayrı saygım vardır. Bunları hala tutuyorum, her yeni cihazda tekrar deniyorum. Zidoo oynatacak mı bakalım ?
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Eski tarz bazı videoları yeni nesil cihazlar maalesef oynatamıyor.Bende karşılaşıyorum zaman zaman. O yüzden Zidoo'dan da pek umutlanma bence.

    Çünkü srt haricinde altyazıları bile göstermiyor Zidoo'nun cihazları.

    Mesela arşivimde Battlestar Galactica dizisi var ve altyazıları ne hikmetse sub formatındaymış.

    Ama Zidoo'nun kendi medya oynatıcıları bu sub altyazı formatını hâlâ açmıyor ve sadece srt formatlı altyazıları gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Eylül 2016; 13:01:06 >
  • Kullanıcılardan birisi Zidoo X9S'te DVD'lere ait menüleri göstermede sıkıntı olduğunu yazmış forum sayfasında.

    Firmadan bir yetkili de ; bu hatayı bildiklerini ve yeni yazılımda düzelteceklerini paylaşmış.

    Dolayısıyla bizde ; firmanın Zidoo X9S için yeni bir yazılım üzerinde çalıştığını öğrenmiş oluyoruz...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Selam üstad. Sordugun icin tesekkür ederim ama x6 pro nun kendi mediaplayeri ve mx playerla filmleri actigim zaman bluetooth kulakliga sesleri aktaramiyorlar sadece cizirti geliyor ses olarak. Ancak videolari kodi ile actigim zaman sesi kulakliga sorunsuz aktariyor. Ben artik videolari kodi ile izliyorum ve sorunuma böyle cözüm buldum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Bahsedilen iki cihazı aynı anda test etme şansımız olmadı.Dolayısıyla kullanıcıları ; Zidoo X9S ya da Himedai Q10Pro diye yönlendirme şansımız yok şu an için.

    Fakat şunu söyleyebilirim : Yıllarca Sigma chipsetli Egreat M-32B Medya Player kullandım ve Western Digital Player'ın görüntü kalitesini de o dönemlerden iyi biliyorum.

    Bu yüzden Zidoo X9S için ; Western Digital Player'den daha iyi görüntü veren bir cihaz diyebilirim.

    Çünkü bundan önceki Realtek 1195 chipsetli medya oynatıcılarda bile ( M-195 , Eweat EW902 gibi ) görüntü zaten çok iyiydi , şimdi aynı chipsetin bir üst modelini ( yani Realtek 1295 chipsetlisini ) X9S ve X8 modeli altında piyasaya sürdü Zidoo firması.

    Bu yeni cihazlarda görüntü kalitesi yine çok iyi , üstelik önceki nesildekinin aksine yüksek kapasiteli 4K videolarda akıcılıkta sorun yok , h265 videoları oynatma sorunsuz.Sadece altyazı ayarları anlamında bir iki güncellemeye ihtiyacı var gözüküyor.Bu da zaman içerisinde olur sanıyorum.

    Dolayısıyla Western Digital Medya Player'ı beğeniyorsanız Zidoo X9S'i de beğenirsiniz.

    Desteklediği HDD kapasitesini ise firmaya sorar , öğrenirim.

    Hocam cvp için çok saol sanırım himedia alıcam dahili haddisk yerleştirilebilmesi çok işime gelir, birde himedi q10 pro da kodi yi sadece afişleme olarak kullanabiliyomuşuz yani filmi kodiden değilde kendi oynatıcısından oynatıyomuş buda çok işime geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kawanosh -- 28 Eylül 2016; 1:33:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Şu WD ile ilgili bir şey diyeceğim, bende de bir zamanlar WD Gen2 cihaz vardı. Bu cihaz elimdeki 2009 yılı 1080i uydudan kayıt videoları oynatabilen tek cihazdır. Nasıl oluyor hala anlamıyorum çünkü bunlar bilgisayarda bile oynamıyorlar, sadece kumlu ekran ve ses açılıyor. O zamandan beri WD'ye ayrı saygım vardır. Bunları hala tutuyorum, her yeni cihazda tekrar deniyorum. Zidoo oynatacak mı bakalım ?

    evet bendeki cihazda bu gen2 valla çoğu dosyayı açıyo hatda bu külüstürde afişleme bile var yeni cihazlarda neden yok anlamadım
  • SAAT 2 ben test e devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saat 4 test bitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kawanosh kullanıcısına yanıt
    Hatırlatmakta fayda var :

    Zidoo X9S'te de ; afişlemeyi KODI'den oynatmayı ise cihazın dahili medya oynatıcısından yapabildiğimizi keşfetmiş ve paylaşmıştım satır aralarında.

    KODI'de bulunan bir ayar ile oynatmayı sürekli Zidoo'nun dahili medya oynatıcısından yaptırabiliyoruz kısacası.

    Bu arada X9S'in desteklediği HDD kapasitesini de sordum firmaya.Gelen cevabı paylaşacağım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 28 Eylül 2016; 9:29:51 >
  • Gerek Sadays'ın , gerekse senin ellerinize sağlık kardeşim.

    Hiç unutmam , Can Dostum Sadays'ta geçen sene Kadir gecesinde M-195 ile Zidoo X9'un testini yapmış ve akabinde " Rabbim affetsin " diye yazmıştı forum sayfasında...:)

    Ne yaparsınız , hayat fedakarlıklarla dolu. Dostlarda bugünler için değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.