Merhabalar
Başlıkta da görüldüğü gibi Red glare ve Stargate: Timekeepers oyunları için Türkçe yama yapılabilir mi acaba?
Bilmeyenler için söyleyeyim; her iki oyunda bir nevi Commandos oyunu. Saygı ve selam ile ...
Hangi Animasyon programı?
Merhabalar
Aşağıdaki linkteki animasyonlar hangi program ile yapılıyor acaba? Birde bu animasyonları indirip kendi çalışmalarımızda kullanabilir miyiz? Saygı ve selam ile ...
Merhabalar
Elinde Call of Juarez Gunslinger Türkçe yama olan paylaşabilir mi?
Hangi Anakart ve USB Port sayısı?
Merhabalar
Yeni bir PC topluyorum. İşlemcim AMD 5900x, kasa ise Cooler Master H500M. Baktığım anakartlar ise şunlar;
- B550 Serisi: Asrock Taichi B550, Asus ROG Strix B550-E Gaming, Gigabyte Aorus B550 Master, Asus ROG Strix B550-XE Gaming (Daha çıkmadı)
- X570 Serisi: Gigabyte Aorus Xtreme X570, Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero (daha çıkmadı) Diğer x570 anakartları fan içerdiği için istemiyorum.
Önceliğim tabii ki fiyatlarından ötürü B550 anakartlar. Gönlümden geçen ise Asus ROG Strix B550-XE Gaming fakat ne zaman çıkacağı belli değil ikinci olarak ise Asus ROG Strix B550-E Gaming.
Fakat şöyle bir sorum var; kasamın önünde (Cooler Master H500M) 4 adet USB 3.0 tip A ve 1 adet USB 3.1 tip C portu bulunmakta.
- Bu portların hepsi için bu B550 anakartların hangisinde yeterli bağlantı var?
- Bu portları mevcut hızlarında kullanmak istiyorum.
Bu iki soruyu dikkate alarak fiyattan bağımsız yukarıdaki hangi kartı veya başka bir modelimi önerirsiniz. (Mümkünse wifi olsun). Dediğim gibi önceliğim B550 kartlar. Yoksa Asus Dark Heroyu beklemeyi mi tavsiye edersiniz?
Saygı ve selam ile …
Yurtdışı alışveriş yardım
Merhabalar
17.11.2020 tarihinde newegg sitesinden 1 adet nzxt kraken x73 işlemci soğutucu ve 1 adet cooler master h500m bilgisayar kasası aldım. UPS üzerinden 2 ayrı takip nosu verildi ve işlemci soğutucusu geldi. Bugün e mail adresime Ünsped gümrük müşavirliğimden şöyle bir mail geldi;
“ Yurtdışından gelen ****** takip numaralı gönderinizle ilgili yapılan Etgb başvuru sonucu etgb şahsi kapsamda işlem görmesi için uygunluk verilmemiştir.
İşlemlere ithalat rejim kararına göre devam etmeniz gerekiyor.
Evraklarınız UPS'e teslim edildiğinden dolayı UPS ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
UPS TELEFON NUMARASI : 0850 255 00 66
Saygılarımla “
Sabahtan beri arıyorum UPS ve Ünsped firmalarına telefon ile ulaşamadım. UPS’e konu ile ilgili mail attım. Olayı da tam olarak anlamış değilim. Ne yapmak gerekir. Yardımcı olabilseniz sevinirim.
NOT: Konuyu zannedersem yanlış yere (Yurtdışı alışveriş fırsatları) açmışım. O yüzden buraya tekrar açtım.
Saygı ve selam ile …
EDİT: Yeniden yaptığım itiraz neticesinde kargo 11.12.2020 tarihinde elime geçti.
NZXT kraken x73
Merhabalar
Sorum saçma olabilir ama bilmediğim için soruyorum. Çünkü daha evvel hiç sıvı soğutma kullanmadım. Yurtdışından NZXT kraken x73 aldım (Daha gelmedi yolda). Acaba bu soğutucular termal macun ile mi geliyor? Yoksa birde termal macun mu almalıyım? Eğer öyle ise hangi termal macunu önerirsiniz?
32 GB RAM
Merhabalar
Öncelikle belirteyim daha evvel hiç AMD sistem kullanmadım. Yeni bir Pc topluyorum. Ekran kartı, anakart, işlemci ve ram eksik kaldı. Anakart olarak Asus Crosshair VIII Dark Hero, işlemci olarak ise 5900x almayı düşünüyorum. Ram konusunda OC yapmayacağım sadece XMP’yi açarım zaten de bu işlerden anlamam. Şimdi soruma gelecek olursak;
- 3600 – 4200 Mhz aralığında
- CL14 – CL18 gecikmeli
- Samsung B-die
- 16x2 olarak toplam 32 GB
- Dual kit
- Mümkünse RGB’siz
Stabil, serin ve performanslı çalışan bir ram önerisinde fiyattan bağımsız olarak bulunabilir misiniz? Saygı ve selam ile …
Corsair H150i ELITE CAPELLIX vs
Merhabalar
Yeni sistem toplayacağım. Muhtemelen de AMD 5900x almayı düşünüyorum. İlk defa da sıvı soğutucu kullanacağım. Önceliğim sessizlik. Aklımda aşağıdaki ürünler var. Hangisini tavsiye edersiniz veya başka bir ürün mü önerirsiniz?
NOT: RGB benim için önemsiz.
1- Corsair H150i ELITE CAPELLIX
2- NZXT Kraken Z73 - x73 - z72 - x72
Dediğim gibi önceliğim sessizlik daha sonra soğutma performansı.
Saygı ve selam ile ...
FSP AURUM PT 1200 AURUM Güç Kaynağı
Merhabalar
Soru belki saçma gelebilir ama bilmediğim için soruyorum. Deniyor ki; yeni ekran kartlarının güç girişi pin sayısı artmış, anakart ve işlemcilerin pin sayıları artmış vs. vs. Acaba, FSP AURUM PT 1200 AURUM güç kaynağı giriş çıkışlar açısından bu güncel parçaları (x570 anakart, 5900x ve 10900k işlemci, yeni çıkan nvidia ve yeni çıkacak amd ekran kartları) beslemekte herhangi bir sıkıntı çıkarır mı? Saygı ve selam ile ...
|
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 922
İkinci El Bölümü Mesajları: 39
Konularının görüntülenme sayısı: 21.955 (Bu ay: 359)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 92 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware