Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.617
Cevap
66
Favori
339.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maslalla masalllah. biz de canımız hangisini isterse onu alırız. ama hangisini almalı.
    fiyat performans.
    kodi online film
    netflix
    hdd yüksek kalite film.
    bir de dilediğin yerde uygulamasından filmlerimi izleyebilmek.(bunu yapabilen var mı bilmiyorum ama..)
    bu 3ünü layıkıyle yapacak arkadaş hangisidir.

    tahminimce en pahalı olanı ama yine de sorayım dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerliyerli -- 23 Ocak 2017; 9:11:4 >
  • Nvidia Shield TV konu başlığına sabahtan yazdığım yorumları buraya da aktarayım ki , görüşlerimden herkesin haberi olsun o zaman.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Evetttt ,

    En sonunda nihayet tanıştık Nvidia Shield TV ile...

    Hafta sonu tüm cihazların birarada olduğu bir seramoni vardı evde ve zaman zaman olduğu gibi yine cihaz açısından bolluk zamanıydı.

    Sol baştan sırasıyla Nvidia Shield TV , Zidoo X9S , Mi Box3 ( Global Versiyon ) ve Amazon Free TV Stick ...

    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )


    Şimdi herkez merakla bekliyor yorumlar nasıl diye !

    Öncelikle şunu söylemek lazım.İzlediğim tüm görüntüleri Pıoneer KURO 4280XA Plazma ( 106 Ekran ) bir panelde gözlemledim ve herşey benim şahsi fikrim.

    Nvidia'nın ; Shield TV ile çok beğenilen bir cihaz yaptığını geçen senelerden okuyorduk zaten ama gözler CES 2017'de açıklanacak yeni versiyonundaydı.Nihayet ürün piyasaya sürüldü ve aldık.

    2017 model Nvidia Shield TV'de ebeatlar küçülmüş ve küçücük bir cihaz olmuş.

    İlk kurduğumda hemen güncelleme olduğu ikazını verdi ekranda ve 1.07 GB'lık bir güncelleme yaptı.Onu yaptıktan sonra bir de uzaktan kumanda için güncelleme yükledi ve cihaz hazır hale geldi.

    Cihaz açılır açılmaz aylardır peşinde olduğum Android TV Launcher arayüzü karşımdaydı nihayet.Kimisine birşey ifade etmeyebilir bu arayüz ama her zaman benim beğendiğim bir arayüzdü.Hemen medya oynatıcı anlamında SPMC'yi kurdum bu arayüzde.

    Elimde test amacıyla bulunan bütün test videolarına baktım öncelikle.Ardından arşivimden rastgele birşeyler açtım.

    Şunu söylemek lazım : Nvidia'nın açmadığı birşey yok SPMC ile ve çok hızlı bir cihaz gerçekten.Hewr türlü video dostyasını hızlı bir şekilde açıp takıntısızca oynatıyor Nvidia Shield TV. Restart falanda yaşamadım ben , herşey yolundaydı.

    Kumandası minik , çok şık , oldukça kullanışlı ve metal bir yapıya sahip.Zaten ağırlığından dolayı bile ben buradayım diyor.

    Hakimiyeti kolay ve basit , sadece orta bölümdeki ses açma-kapama tuşu dokunmatik olduğu için zaman zaman yanlışlıkla elim gidiyor.Onu alışmaya çalışıyorum.Ama gerek sesle komut özelliği , gerek hız açısından konfor isteyenlere " Ben buyum arkadaş " diyor.Zaten öyle olmasa 50 $ civarında fiyat çekmez Nvidia...

    SPMC'nin verdiği görüntüye gelirsek ; bu konuda erayçelik80 ile aynı görüşe sahibim.

    Nvidia Shield TV'nin SPMC ile verdiği görüntü ile Zidoo X9S'in görüntüsünü kıyasladığımda fark yok diyebilirim.Çünklü 106 ekran bir plazmada bunu hissetmek gerçekten zor.Ama kişisel fikrim Zidoo X9S'in dahili mnedya oynatıcısının daha doğru renkler verdiği yönünde.Aynı test videolarını , aynı dizi bölümlerinin aynı sahnelerini her iki cihazda da derfalarca seyrettim ve ve Zidoo X9S aldığım görüntü daha iyi geldi bana.Bu benim kişisel fikrim ve bunun en sağlıklı testi daha büyük bir ekranda yada perdede alınan bir görüntü de belli olur. 106 ekranda alınan bir görüntüde çıplak gözle karar verebilmek zor.

    Pekala 149$'a Zidoo X9S almaktansa ( hatta zaman zaman 129$ düştüğü de oluyor ) kargo dahil 237€'ya yani yaklaşık 256$'a Nvidia Shield TV alınır mı derseniz ?

    Kararım en başından beri yazdıklarımla örtüşüyor , değişmedi.

    Bu alışverişte kararı k, onfora vereceğiniz bedel anlamında siz seçeceksiniz.Çünkü bir tarafta 129$ 'a Zidoo X9S , diğer tarafta 256$'a Nvidia Shield TV. Arada % 100 maliyet farkı var nerdeyse ve gerçekten az bir para değil.

    Ben daha seri bir kumanda , daha stabil bir cihaz ve konforlu bir kumanda istiyorum derseniz ve paranızda varsa Nvidia Shield TV alın.

    Ama kriterim görüntü derseniz ben " Zidoo X9S alabilirsiniz " derim.Üstelik her geçen yazılımda cihaz , daha da rayına oturuyor Zidoo X9S.En son geçen hafta yayınlanan v1.2.11 yazılımı ile cihaz daha da iyi bir hale geldi.Zaten son yazılımlar sonrası cihaz hakkında gelen yorumlarda genel anlamda olumlu yönde.Ama sakın ola ki 129$'a Zidoo X9S'i aldıktan sonra " Bunun kumandası hantalmış " , " Bunun arayüzü böyleymiş " demeyin.Çünkü Nvidia'daki konforu , Zidoo X9S'te kesinlikle bulamazsınız , bulamayacaksınız.İşiniz HDD'ten film seyretmekse , " Zidoo X9S alın " diyebilirim ama ben konfor istiyorum diyorsanız , Netflix kullanacağım diyorsanız , Android Launcher TV arayüzünü istiyorum diyorsanız adresiniz Nvidia Shield TV arkadaşlar.

    ( Bir dip not olarakta Nvidia Shield TV'nin 3D.iso dosyalarını en azından şimdilik oynatmadığını hatırlatalım da unutulmasın... )

    Diğer taraftan hep bahsedilen ama bir türlü göremediğim bir cihaz olan Mi BOX'ında Global versiyonunu aldım forumdaki bir arkadaştan.Bu cihazında arayüzü Nvidia Shield ile aynı , çünkü her ikisi de Android Launcher TV arayüzünü kullanıyor.Cihazı çok beğendim , çünkü arayüz zaten benim beğendiğim arayüz.Hemen bu cihazda da SPMC'yi kurdum ve göz attım.Fakat Mi BOX'ta yüklediğim SPMC uygulaması , Nvidia'nın aynı versiyon SPMC'de oynattığı aşağıdaki h265_10 bit test videolarının hiçbirini açamadı.

    Jellyfish-140-Mbps-2160p-hevc-10bit.mkv
    ok_h265_10bit_38Mbit_24fps_Philips_UHD_supershopdemo_1.mp4
    ok_h265_10bit_62Mbit_59fps_LG_Chess_HDR.mp4
    ok_h265_10bit_75Mbit_59fps_Sony_4K_HDR_Camp.mp4

    Yani Mi Box kesinlikle bir Nvidia yada Zidoo X9S değil kapasite anlamında.Zaten kendi detay bilgilerinde de 10bit desteğinden bahsetmiyorlar cihaz için.

    Fakat işin bir de Netflix tarafı var ki evlere şenlik.Bendeki Mi BOX'ta ne yaptıysam ne ettiysem Netflix'i bir türlü çalıştıramadım.Farklı Netflix versiyonları yükledim , geliştirici özelliğini açarak tavsiyelere göre güncellemeler yaptım ama sonuç sıfır. Netflix'te açtığım bir dizi yada film 15-16 sn. sonra kendiliğinden kapanıyor.Bu da hoş değil haliyle.Sonuçta bu cihazı alan herkes yazılım anlamında usta değil ve bir kullanıcıyı bu kadar uğraştırmamalı bir firma.Popüler bir uygulamanın ( üstelik Netflix tarafından da bizzat desteklenen bir cihazda ) çalışmaması affedilir gibi değil.Cihazın yazılımını kontrol ediyorum kendi üzerinden , " Yazılımınız güncel " diyor.Netflix'i kendi üzerinden kuruyorum yine çalışmıyor.Dolayısıyla benim açımdan sınıfta kaldı Mi BOX.

    " Bu saatten sonra sen ne yapacaksın peki ? " derseniz : Kararsızım şu an için !

    Ya Zidoo X9S + Amazon Free Stick TV kombinasyonunu kullanacağım.Ya da bunları elden çıkartıp Nvidia Shield TV ile yola devam edeceğim.Çünkü görüntü anlamında Zidoo X9S'e kıyamıyorum ama Nvidia Shield TV'nin konforu da beni büyüledi açıkçası.Çok kısa olarakta ; Nvidia Shield'in kullanım sonrasında az da olsa ısındığını da belirteyim bir ara not olarak ama üzerinde zaten havalandırma ızgaraları olduğu için sorun olacağını da sanmıyorum.Sonuçta bu kadar ısınması normal.

    NOT : Son olarak şunu özellikle belirtmekte fatyda var : Ben kullandığım yüksek kaliteli bir HDMI kabloyu cihazlara arasında sök-tak yaparak incelemeye çalıştım cihazları.

    Üstadların tavsiye ettiği gibi 2 aynı kablo ile , aynı anda Input değiştirerek cihazlardaki aynı görüntüye aynı anda bakmak tabii ki en doğrusu ama bu seferde bendeki HDMI kablolar farklı olduğu için görüntüye de fark olarak yansıyacağını düşündüğümden bunu bilerek denemedim.Bilginize...



    Benim adım hıdır , yazacaklarım budur...

    Selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Ocak 2017; 17:2:5 >




  • Aferin çekirge otur 10

    Açıkçası şu 3d.iso işin halledemezse nvidia daha çok patinaj yapar kimse çıkıp da benim 3d ile işim olmaz v.s. demesin bu kulvarda yarışacaksan 3d 2d ne gelirse çatır çutur oynatacaksın arkadaş madem yapamıyorsun (telif biz büyük firmayız v.s.) el altından kaynak kodlarını vereceksin modlu yazılım filan ayağına millet yapacak

    Onun dışında eski versiyon bile hız ve konfor olarak uçak gibiydi herhalde 2017 iyice manyağa bağlamıştır

    Benim kararım zidoo x9s ile devam edip eğer çözerse 3d işini nvidia shield'e geçmek size de onu tavsiye ederim

    kalın sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 23 Ocak 2017; 11:26:59 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Aynen Üstad ,

    Kumandası ile kullanırken fişek gibi bir cihazla karşı karşıyasın.Şakır şakır döktürüyor resmen ve hayran oluyorsun hızına , performansına.

    Yahu en basitinden Nvidia'yı kullandıktan sonra Zidoo X9S'e döndüğümde attan düşüp eşeğe binmiş gibi oldum.Konfor farkı bariz koydu.Ama sadece konfor farkı , yoksa Zidoo X9S'teki görüntü gönlümü kazanmaya devam ediyor.

    Bir de şu var : Aralarında az bir fark olsa diyeceğim ki 3D.iso ile işi olmayanda gitsin Nvidia Shield TV alsın.En azından Nvidia'nın konforu yeter ama nerdeyse % 50 fiyat farkı var aralarında Üstad.

    Hakikaten az-buz değil yani nerdeyse yarı yarıya bir maliyetten bahsediyoruz. Zidoo X9S 129$ dersek Nvidia Shield TV'in bize maliyeti ise , ön siparişle aldığımız için yaklaşık 256$'dı.Bugün için son rakamlara baktığımda bizim Amazon.de'den 200€'ya aldığımız cihaz , 229€ olmuş gözüküyor.Farkı siz düşünün artık.

    Bu yüzden 3D.iso ile işi olmayanların ve cihaz kullanımında konfor isteyenlerin adresi Nvidia Shield TV'dir demek doğru bir ifade olur.

    Ama şahsi fikrim ; seninde yazdığın gibi gerekirse el altından kodları paylaşarak 3D.iso işini de çözerler diye düşünüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Ocak 2017; 17:6:19 >




  • Xiaomi'nin bir çok ürününü kullanan birisi olarak mibox'unu da merak ediyordum hem görünümü hem de Mi'nin kaliteli işçiliği ve malzeme kullanmasını bu cihazda da göstermiştir diye düşünüyorum. Tabi bu kalite oynatımda sanırım kendini gösterememiş. Burada ne kadar ekmek o kadar köfte de diyebiliriz sanırım.
  • Papirus hocam ellerine sağlık, ben de sadaysa katılıyorum kardeşim madem bu kadar paralar veriyoruz 3d 2d hdr mdr her ne haltsa çatır çutur oynatsın, tee nvdiashield in ilk çıktıgı günden beri ha bugün ha yarın 3d iso çözülecek dendi (firma resmi açıklama yaptımı bilmiyorum ama bu markanın tutkunları öyle diyordu) dune desen onun da allah belasını versin, hdr wcg olmayan cihaza 500 euro ister, zidoo desen hantal stabilite sorunları var(mış) aslında bilenler bilir medexer diye bişey vardı bak o adamlar iyi bir chipsetle çıksalar yine eskisi gibi satış rekoru kırarlar ama onlar da 4k çıkarmadı, fhd cihazlarındaki chipseti görüntü anlamında 1 tık altta diye onu da eledik 😃

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Cem ,

    Bahsettiğin Mede8er firmasının cihazlarını da bayağı araştırmıştım zamanında ama dediğin gibi güncel chipsetli bir cihazları yok günümüz için.Daha doğrusu ürün çeşitliliği anlamında da son dönemde hiç hareketlilik yok firmada , bir garip.

    Zaten sitelerinde baktığında da Realtek firmasının RTD1185 chipsetli ürünleri haricinde birşey görünmüyor ürün portföylerinde.Dolayısıyla bize göre hikaye bu cihazlar.

    http://www.mede8er.eu/en/

    Ama ben derim ki ; hazır elimde Nvidia Shield TV'de varken göndereyim sana şu Zidoo'yu da görüntüyü bir gör.Benden söylemesi.

    Hem eskisi gibi değil , öyle baş ağrıtacak stabilite sorunları yok bence.Zaman zaman yaşanan sıkıntılarda bizim gibiler için çokta önemli değil , zaman içerisinde halledilir.

    Selam...




  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Tamam MiBox güzel cihaz , Android 6.0 ile geliyor ve hepsinden önemlisi aynı Nvidia Shield TV'de olduğu gibi Android TV Launcher ve ona yakışır bir kumanda ile geliyor ama o kadar.

    Öyle takayım HDD'imi de içindeki herşeyi göstersin diye bir mantık yok bu cihazda.Herşey bir yere kadar.Ama bir Zidoo X9S'te herşeyi oynatıyorsun.Keza 3D.iso dosyaları haricinde Nvidia Shield'te de öyle.Ama hadi bunları geçtim.

    Bendeki Mi Box'ta 3-4 gün uğraşmama rağmen Netflix oynatma sorununu çözemedim arkadaş.Ne yaptıysam ne ettiysem Netflix'i çalıştırmadım cihazda.

    Sen Netflix'în destek verdiği bir cihaz olacaksın , adın Netflix'in sayfasında yazılı nadir cihazlardan biri olacak ve sen Netflix'i çalıştırmayacaksın.Hadi canım sende , dalga mı geçiyorsun ? Gülerler adama.

    Kendi MiBox'larında Netflix'in sorunsuz olduğunu söyleyenler var ve belki de yaşanan sorun sadece bendeki MiBox'a has olabilir ve doğrudurda ama umrumda değil.Ben soruna yaşadığıma bakarım kardeşim.Günlerce uğraşmama rağmen çözülmediyse eledim gitti...




  • Papirus usta

    sayende himedia q3 (ikinci el.) 250 tl ye alıp yola devam edecekken iş çıkmaza girdi:)
    buna senin kadar elimdeki xbox 360 da sebep oldu.
    lg soundbarın usb girişinden hdd den 1080p izliyorum veya online film (malum kodi ve 1 aydır netflix)
    xbox 360a netflixi kurup çalıştırınca inanamadım. indirdiğim filmlerden farksızdı. yaklaşık 10 yıllık bi cihaz olan xbox bu işi bu kadar iyi yapınca "kaliteyi ucuza almak diye bi şey yok" diye bir kez daha hatırladım.
    kaliteye para bayılıcaz kısacası:)
    henüz .iso ve 4k ya bulaşmadım fakat yine de full hd projeksiyonu (online veya indirdiğim 720 p filmler için) en iyi şekilde doyurmak için bu 3 aletten birini almak caiz oldu.

    nvidia shield
    zidoo x9s
    himedia q10

    ama hangisi..
    takip.
  • yerliyerli Y kullanıcısına yanıt
    Xbox , Netflix tarafından desteklenen bir cihaz olduğu için sorun yaşamamanız ve memnun kalmanız normal.

    Eğer ki benim gibi işin içinde Netflix seyretmekte varsa mecburen aşağıdaki listede bulunan cihazlardan birine sahip olmak zorunda kullanıcılar.

    https://help.netflix.com/browse/tr/12057?ui_action=see-all-popular-categories

    Yoksa klasik bir Android Box'ta ( yani Zidoo X9S , Xtreamer , Zappiti gibi markalarda ) çok verimli kullanamazsınız Netflix'i.

    En basitinden Zidoo X9S'te Netflix menülerinde gezinmek ölüm , muhakkak Logitech K400 klavye kullanıyorum.

    Bu yüzden ; iş sadece Netflix seyretmek ise Amazon Free TV Stick , bu iş için biçilmiş kaftan bence.

    Ama hem video dosyalarını kaliteli seyretme , hemde Netflix izleme dersek iş o zaman çetrefilli hale geliyor işte...




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Netflix te olmayiversin canim.Onemlimi netflix o kadar netteki 1080p ler Bluray remux lar neyimize yetmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netflix ten filme ulaşmak 1 dakika ama film indirmek bir saatler..
    kodi den vs den online film izlemerken hem kalite çoğu zaman yetersiz hem stabil değil. addon bi bakmışsın çalışmıyor.
    netflix 4 ortaklı 10 tl yi bence hakediyor. tabi netflix film arşivi bir çok kişiyi tatmin etmez o ayrı fakat online ve stabil ve kaliteli oluşu tercih ettiriyor.
    projeksiyon full hd yaklaşık 120 inç ekran oldukça keyifli..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yerliyerli

    netflix ten filme ulaşmak 1 dakika ama film indirmek bir saatler..
    kodi den vs den online film izlemerken hem kalite çoğu zaman yetersiz hem stabil değil. addon bi bakmışsın çalışmıyor.
    netflix 4 ortaklı 10 tl yi bence hakediyor. tabi netflix film arşivi bir çok kişiyi tatmin etmez o ayrı fakat online ve stabil ve kaliteli oluşu tercih ettiriyor.
    projeksiyon full hd yaklaşık 120 inç ekran oldukça keyifli..

    Netflix ortakli nasil oluyor.kusura bakma aslinda netflix konusunda cahilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerliyerli Y kullanıcısına yanıt
    Sagol kardes.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir kutu kullanmanıza gerek yok benim bilgisayara usb üzerinden takılı dock ve üzerinde 2 tb dahili bir hd vardı dock tan çıkarıp zidoo ile beraber gelen sata kablosunu kullanarak bağladım hem güç hem data bağlantısını tek kabloyla yapabiliyorsunuz...Ama şimdi keşke yapmasaydım diyorum o ayrı...Amazondan disk sipariş ettim bekliyoruz bakalım daha ümidimi kaybetmedim... :)
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Papirus usta zidoo yu senin yüzünden aldım şimdi bizi bırakıp nereye gidiyorsun... Şaka bi yana hayırlı olsun güle güle kullan inceleme için de teşekkürler...Bi sorum olacak zidoo yu daha konforlu kullanmak için klavye ne önerirsin senin klavye biraz büyük yanlış bilmiyorsam hem küçük hem bluetooth ve wifi bi arada olan zımbırtılar var bluetooth özellikle cazip geliyor port işgal etmediği için var mı bir fikrin veya fikri olan birileri...Şimdiden teşekkürler...
  • river68 R kullanıcısına yanıt
    Zidoo'yu görüntü için herkese hâlâ tavsiye ediyorum. İyi cihazdır, rahat ol. Sadece Nvidia Shield gibi kullanım rahatlığı ve konfor yoktur Zidoo'da ki bunu da en başından beri yazmışımdır zaten.



    Yurtdışındaki küçük kumandaları hiç düşünmedim, çünkü Türkçe karakterler yok bu klavyelerde. Dolayısıyla ben Logitech K400 aldım kendime bir kampanya denk getirince.



    Kullananlar sanırım Everest'in bir klavyesini söylüyorlardı elektronik mağazalarında. Everest Çin'de kendi yaptırmış ve Türkçe karakterleri var.Ben görmedim ama en azından böyle bir alternatif vardı diye hatırlıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raw olan harddiskteki bilgileri dün gece kurtardım tam 9,5 saat sürdü benim çocuğun resim ve videoları vardı önemli olan ama filmler dahil her şeyi kurtardım ve tabi önemli olan her şeyi dvd lere kaydettim diskede format attım onda da bi sıkıntı yok yani işler çok şükür yolunda...Zidoo da ise bazen her zaman değil kapatıp açtığımda dil ingilizceye dönüyor bunun sebebini bilen var mı acaba ayrıca klavye olarak kullanmak için dark ın kam 04 modelini aldım klavye ve air mouse olarak kullanılıyor benim hoşuma gitti tr destekli tavsiye ederim...
  • river68 R kullanıcısına yanıt
    Hadi gözün aydın.

    İngilizceye dönme olayını bilmiyorum ama istersen fabrika ayarlarına döndürcihazı ve yeni yazılımı bir daha yükle.

    Sonrasında da tekrar fabrika ayarlarına çek cihazı ve öyle kullan bakalım.

    Ben genelde öyle yapıyorum.Denemekte fayda var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 31 Ocak 2017; 21:13:0 >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.