Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.620
Cevap
67
Favori
342.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar zidoo z9s ile Apple TV arasında kaldım,sizce kullanım kolaylığıyla ve sorunsuzluğuyla hamgi cihazı almalıyım.Ayrıca tv son nesil LG tv ,netflix ve YouTube tvden izliyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayko83 kullanıcısına yanıt
    Karıştırdınız sanırım Z9S için linkteki konuya bakın.
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-zidoo-z9s-ve-zidoo-z10-hdr-media-player-kullanicilari-realtek-1296-chipsetli--135392911
  • Yeni yazılım yüklemek için aceleci olmamak gerek. Şahsen ben 2 yada 3 eski sürümü kullanıyorum ev bi sıkıntı yaşamadığım veya çok çok bi yenilik getirmediği sürece de yeni yazılım yüklemeyi düşünmüyorum.
  • yeni yazılımı yani 2.1.30 u yükledim dün.
    1-2 filme baktım kurcaladım biraz.
    2-3 filmi afişleme sorunu dışında herhangi bir olumsuzluk görmedim.
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Yazılımları yüklemekten korkmayın.Öncelikle Home Theatre'da afişlerinizin yedeğini alın , yeter.Ardından geçin yeni yazılıma.Çünkü yeni yazılım muhakkak artı birşeyler katar cihaza.

Haa baktınız görüntü sizi tatmin etmedi ya da önceden olmayan sıkıntılar başladı cihazınızda.Kurtarma yazılımı ile geri dönüp memnun kaldığınız eski yazılımınızı kurarsınız cihazınıza olur biter.

Son yazılıma gelirsek ; bazı kullanıcılar birşeyler yazmış ama bu gayet normal.Sonuçta belki bizlerin hiç kullanmadığı bir taraftaki sıkıntıyı farketmiştir.

Özetle ; çıkan yazılımları denemekten korkmayın , olmadı eski yazılımınıza geri dönersiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Yazılımları yüklemekten korkmayın.Öncelikle Home Theatre'da afişlerinizin yedeğini alın , yeter.Ardından geçin yeni yazılıma.Çünkü yeni yazılım muhakkak artı birşeyler katar cihaza.

Haa baktınız görüntü sizi tatmin etmedi ya da önceden olmayan sıkıntılar başladı cihazınızda.Kurtarma yazılımı ile geri dönüp memnun kaldığınız eski yazılımınızı kurarsınız cihazınıza olur biter.

Son yazılıma gelirsek ; bazı kullanıcılar birşeyler yazmış ama bu gayet normal.Sonuçta belki bizlerin hiç kullanmadığı bir taraftaki sıkıntıyı farketmiştir.

Özetle ; çıkan yazılımları denemekten korkmayın , olmadı eski yazılımınıza geri dönersiniz...
    sevgili papirüs afişlemede garip şekilde sorun var.
    mesela ''once upon a time in america'' gibi bilinen bir filmde bile yanlış afişleme yaptı.
    aynı filmi zdmc doğru afişliyor.
    yada arşivi taratırken benim bilmediğim ipuçları mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 7 Ekim 2019; 15:50:23 >

• aykutx kullanıcısına yanıt
    Sendeki sıkıntının neden kaynaklandığını bilemiyorum ama afişte iken kumandaya basılı tutup çıkan ekrandan Re match özelliği ile yanlış afişi doğru afişle değiştirebilirsin.Home Theatre'ın bazı çok bilinen filmlerde bile doğru afişi bulamadığı oluyor.

ZDMC ile kıyaslamak ise doğru değil , çünkü ZDMC , KODI tabanlı bir uyarlama.KODI ise yılların açık kaynak kodlu bir uygulaması ve tabii ki daha oturmuş durumda...

•   3. Uygulama kontrolü için daha fazla bilgi arayüzü ekleyin.
      4. İlerleme çubuğunu optimize edin.
      5. Menüyü açtıktan sonra oynat düğmesini en iyi duruma getirme sorununu optimize edin.

2.1.30 sürümü için yukarıda yapılanlar güzel bir özellik bence. Deneyen var mı?
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hocam, doğru diyorsunuz ama ben yeni bir yazılımda bu kadar çok ve farklı konularda şikayet daha önce görmemiştim. Bu nedenle temkinli olmakta fayda var dedim. Yoksa vakti olan için tabi ki her şeyi baştan kurma çözümü var. Ben sadece bir sıkıntınız yoksa dertsiz başa dert almayın biraz bekleyin demek istedim. http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v2-1-30-version-for-zidoo-x9s.51996/
    Mesela yazılan şikayetlerden birisi Hızlı Ayarlar menüsündeki Play Mode kısmında oluşan gariplik.Şöyle ki ; bir ayar satırına girilip çıkıldığında bu girilen satır içeriği Play Mode ayarv ekranında takılı kalıyor sanırım.Aşağıda detayıyla görülebiliyor bu durum.Ama herkeste mi yaşanıyor bu durum orası belli değil.
    Николай Мацкевичyoutube
    video03102019 161305
    https://www.youtube.com/watch?v=-RRofAprgLU&feature=youtu.be

Zidoo forumda bu yazılım versiyonu ile ilgili çok fazla sorun yazılmamış aslında.Çünkü yazılımla ilgili sadece iki sayfa yorum görüyorum.Oysaki ben Zidoo Z9S'e ait yazılımlarla ilgili , 8-10 sayfa yorum yazıldığını gördüm ve buna rağmen yine de kullandım verilen yazılımı.

Zidoo X9S hâlâ kullandığım bir model olsa yükler ve durumu gördükten sonra yorum yapabilirdim ama şu anda sadece linkleri paylaşıyorum.Başka yapabileceğim birşey yok.

Dolayısıyla tereddütte kalanlar yüklemesin , ne diyeyim...

Ben yükleyip deneyen , beğenmediğimde de önceki yazılıma geri dönen tarafta oldum her zaman...

Ben size kısmen katılıyorum. Katılmadığım konuysa bazen firmalar bir yeri yaparken bir yeri bozuyorlar bu nedenle de "eğer" kullanılan sürümden rahatsızlık duyulmuyorsa veya köklü bir değişiklik yoksa merak harici yeni sürüm kurulmasına gerek yok diye düşünüyorum. Yine de kişinin kendi insiyatifidir tabi ki.
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Bir yeri yaparken başka bir yeri bozma konusunda Zidoo zaten mimlidir bende.Ama sanırım bayağı rayına oturttular bu konuyu.Çünkü son yazılımlarda bir tarafı düzeltirken diğer tarafı bozma gibi bir sıkıntı ile pek karşılaşmadık , en azından ben duymadım.Akıllanıyorlar sanırım.

Yalnız şu var ; Köklü bir değişiklik ifadesi de her kullanıcı tarafından doğru anlaşılmayabilir.Şöyle ki ; mesela kullanıcı küçük ekran bir panelde takılı kullanıyordur Zidoo'yu ve Zidoo'nun görüntü kalitesindeki değişikliği çok algılamayabilir.Ve yüklediği yazılım sonrası hemen yorumunu yazar " Bana göre görüntü kalitesinde bir fark yok " diye.Aslında belki de vardır ama o farketmiyordur yada kullandığı panelde farkedemez .

Yahu 300-400 TL'lik medya oynatıcılarla Zidoo'nun görüntü kalitesi arasında farkı anlamayanlar var , daha ne diyeyim.

Dolayısıyla çok büyük bir sıkıntı yoksa ( donma , kilitlenme v.s tarzında ) yeni yazılımların denenmesini ve beğenilmediğinde de cihaz modeline ait kurtarma yazılımı ile geriye dönüp beğenilen yazılımda kalmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Ama bende herkesin kişisel fikrine saygılıyım.Dileyen yükler , dileyen memnun olduğu mevcut yazılımında kalır tabii ki...

• X9S için forumda şöyle yazmış birisi:
    "Devices manufactured after july-2017 come with new firmware in which any downgrade attempt could brick it."
    Yani Temmuz 2017 den sonra üretilenlerde eski firmware sürümüne dönmeye çalışmak cihazı kullanılamaz (Brick, yani bir işe yaramaz, tuğla deniyor) hale de getirme riski var. Daha önce buradan bir arkadaşımızın cihazı BRICK olmuş ve bir şekilde uzun uğraşlar sonucunda biraz da ileri teknik bilgisiyle hayata döndürmüştü. Umarım gerekmez ama gerekirse buradaki eski sayfaları tarayıp buluabiliriz.
    Böyle birşey gerçekten doğruysa Zidoo'nun kendi web sitesinde bu detayı belirtmesi gerekir.Ama kurtarma yazılımı ile ilgili sayfaya az önce tekrar göz atttım ve bu tarz bir uyarı görmedim.

Dolayısıyla Zidoo'ya bir mail atıp kurtarma yazılımı ile ilgili yıl yada yazılım anlamında bir sınır var mı yok mu soracağım yine de.

Eyvallah...

• Bence de milleti yanlış yönlendirme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Böyle bir detay varsa ve belirtmedilerse de şaşırmam açıkçası.

Neyse akıllardaki soru işaretlerini giderme anlamında hemen bir mail atacağım ve doğrusunu öğrenmeye çalışacağım...
    Hocam bahse kanu yazı burdadır:http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/zidoo-x9s-doesnt-boot.43108/

Umarım asılsız çıkar.
    Öncelikle konuyu forumda okudum ve geçmiş mesajlara da göz attım zaten.

Yazılan mesajların birinde Zidoo'nun son yazılımlarda geçmişe dönük yazılımlara dönülmesi anlamında bir kilit koyduğundan bahsedilmiş.Ama bunda doğruluk payı nedir yada hangi mesaja kadar geri dönmeye müsade ediyor cihaz yazılımı orası şu an için belirsiz.Dediğim gibi firmaya sorup net bir cevap alabilirsek ne mutlu.

Son olarak Zidoo forumlardan kopyalanıp yapıştırılan linkler bir türlü çalışmıyor.Bunu bilginiz olsun ve link yapıştırmayın diye yazdım sadece.

Ama bu önemli konuda bizi uyardığınız için tekrar teşekkürler...

• Arkadaşlar cihazı 1080p60hz e ayarladığımda filmleri ara ara takılarak oynatıyor, 1080p24hz e getirdiğimde takılma olmuyor, bunu neden yapabilir, bu arada son yazılım yüklü cihazda.

• cagatay_26 C kullanıcısına yanıt
    Cihazı kapatıp açmayı denediniz mi? Bazen benzer sorunlar bu yüntemle çözülebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.