Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
20
Favori
50.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • elinize sağlık çok güzel inceleme olmuş, ben de raspberry pi b+ kullanıcısıyım ama bu aletin özellikleri de beni etkiledi doğrusu

    fiyatı da bu özelliklere göre uygun gibi.
  • renzokuken kullanıcısına yanıt
    Eyvallah...

    Zidoo X9 ; Android Box anlamında şimdiye dek kullandığım 3.cihaz ve çokta tecrübeli sayılmam ama bu cihaz için kendi sınıfında iyi bir cihaz diyebilirim gerçekten.
  • Yukarıda da bahsettiğim gibi bugün bir fırsatını bulup firmanın çıkardığı v1.0.3.1 Release sürümünü yükledim cihaza.

    Aslında bu sürüm ile cihazda yapılan değişiklikleri okumuştum ama ben sadece altyazı menüsüne göz attım ve beni ilgilendiren hiçbirşeyin değişmediğini gördüm.

    Altyazı menüsünde Turkish yerine Turkey yazmaya devam ediyor , ülkeye göre seçilen altyazı tercihi kalıcı olarak kaydedilemiyor gibi.

    Dolayısıyla kaldırıp en azından Release bir sürüme göre daha stabil olduğuna inandığım v1.2.0.9 sürümüne geri döndüm.

    Bilginize...
  • İşte Cumartesi günü yaptıklarımdan bazıları...

    * Cihazın Music Player'ını kullanırken arşivimden açtığım rastgele bir albümde ; ekrandaki Long Play üzerinde albüm resminin döndüğünü gördüm ve seyir zevki anlamında hoşuma gitti.

    Çalan bu albümü incelediğimde şarkıların içinde Cover resminin gömülü olduğunu ve programın bu albüm resmini çağırıp plak üzerinde gösterdiğini anladım.

    Bende arşivimdeki albümlere ; Mp3tag programı yardımıyla Cover resimleri ekledim. Şimdi cihaz üzerinde parçaları dinlerken ekranda dönen plağı gördükçe nostalji yapıyorum işte...

    Üşenmeyen arkadaşlara albümlerine Cover resimlerini eklemelerini tavsiye ederim.

    * Aldığımdan beri cihaz menüsünde mevcut olan Zidoo Remote Control ( Zidoo RC ) uzaktan kumanda programını merak ediyordum.Bugün bu uzaktan kumanda programını kurdum ve denedim cep telefonumda.Ama evdeki internet bağlantısında yaşadığım sıkıntılar yüzünden pek sağlıklı kullanamadım programı.O yüzden program hakkında yorum yapmam şu an için doğru olmaz.İnternete ait Wi-Fi ağı evde bir rayına otursun , tekrar göz atacağım programa.

    Programın en hoşuma giden özelliği ; cep telefonum üzerinden bir tuşa basarak cihaza ait ekran görüntüsünü çok kolay bir şekilde alabilmem oldu.

    Ama hoşuma gitmeyen bir tarafı var , onu da belirtmeden geçmeyeyim.Bu programı LG G2 cep telefonuma kurdum ve programı onun üzerinden kullandım.Fakat program ekranındaki tuşların herhangi birine her basışımda telefonda oluşan titreşimi bir türlü kesemedim.Aslında günlük kullanımda telefonumdaki tüm titreşim ayarları kapalı ama bu programı kullanırken ne hikmetse titreşim aktif oluyor.Bunu ve bir iki ufak detayı firmaya soracağım.

    * Cihazın bana göre en önemli sıkıntısı olan altyazı menüsüne tekrar odaklandım.Bu açıdan sırasıyla farklı farklı videolar oynattım , menüdeki altyazı seçimi ve ayarlar konusunda firmanın forum sayfasına yazacağım detayları sadeleştirdim.Yeni tespitlerim ve notlarım oldu.Bunların hepsini yine firmanın kendi forum sayfalarına yazacağım.

    * Son olarak hazır fırsat bulmuşken bizim forumdaki konu başlığını komple elden geçirdim , güncellemeler yaptım ve resimler ekledim.Fırsat bulduğumda konu başlığını tekrar güncelleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 31 Mayıs 2015; 13:42:35 >




  • Arkadaşım, ürün size hangi kargo ile geldi. Teşekkürler.
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Firmanın ücretsiz gönderisini seçtiğim için PTT Kargo ile...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Cihaz tekrar kampanyaya girmiş anlaşılan. Şu an fiyat 99.99 usd gözüküyor....

    Yanlış görmediysem cihaz DLNA sertifikalı.... Bu özelliği test etme şansınız oldumu acaba.
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Demek ki 1 Haziran'da yeni bir kampanya başlattılar 99,99 $ olarak.

    Almayı düşünenleri için iyi bir fiyat gerçekten.Bende bu fiyata almıştım.

    Sorduğunuz bağlantı detayına gelince :

    Hayır , şu ana kadar öyle bir deneme yapma fırsatım olmadı.Aslında cihazdaki bazı özellikleri hiç denemedim diyebilirim.

    Mesela HDMI In üzerinden kayıt özelliğini , mesela oyun performansını , mesela Blu-Ray dosyalarını oynatma performansını , mesela 3D performansını.

    Sonuçta buna benzer detayları test etme adına TV'nizinde bazı özellikleri desteklemesi gerekiyor.

    En basitinden benim Pıoneer 4280XA Plazma panelimde ; 3D özelliği yok , Wi-Fi yok. Haliyle cihazı bu açılardan test etme şansım olmuyor evde.

    O zaman ne yapmaya çalışıyorum : Cihazları test etme anlamında ya bazı arkadaşlarla biraraya gelmeye çalışıyorum yada cihazları onlara gönderiyorum....




  • Altyazı menüsündeki sıkıntıları özetleyen mesajımı Cumartesi gecesi tekrar göndermiştim firmaya.Çünkü kurduğum v1.0.3.1 Release sürümünde de aynı sıkıntıların devam ettiğini gözlemlemiştim.

    Onlarda mail adresime gönderdikleri mesajda ; AR-GE ekipleri ile ürünleri daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını , ilettiğim sorunlar için önerilerimi özellikle dikkate alacaklarını ve yazılım konusunda iyileştirmelere devam edeceklerini bildirmişler.

    Kendilerine hem mail aracılığıyla gönderdiğim , hemde forum sayfalarına eklediğim bu hatırlatma mesajımda ;

    * Cihazın medya oynatıcısına ait altyazı menüsündeki ayarların kalıcı olması adına kaydedilebilmesi gerekliliğinden tekrar bahsettim.Medya oynatıcıyı her kapatıp açışta bu seçili ayarlar sıfırlanıyor çünkü.

    * Ekranda çıkan altyazı listesinde hangi altyazı dosyası seçili ise ( yani hangi altyazının yanında tik atılı ise ) sürekli o altyazının oynadığını ama bunun böyle olmaması gerekliliğini ; özellikle video dosyası ile altyazı dosyası isminin birebir aynı olması halinde cihazın bu altyazıyı otomatik olarak seçip oynatması gerekliliğini tekrar yazdım.Ki bence bu en önemli sıkıntılardan birisi cihazda ve yazılım olarak halledildiği anda cihazdaki sıkıntının büyük bir bölümü çözülücek zaten.

    * Bir de altyazıların yada video dosyalarının üzerine geldiğinizde ; dosya isimlerinin tamamının okunabilmesi için yazılar sağdan sola doğru kayıyor ekranda ama bu kayma hızı oldukça yavaş.Ve özellikle uzun olan dosya isimlerinde sabırla beklemek gerektiğinden sıkıntılı oluyor.Bu kayma hızını arttırılması gerektiğini belirttim.

    * Son olarak LG G2 cep telefonuma kurduğum Zidoo RC Uzaktan Kumanda uygulamasında karşılaştığım bir iki garipliği bildirdim firmaya.

    Arzu eden arkadaşlar firmaya bildirdiğim bu detayları , firmanın forum sayfasındaki mesajlarımda da okuyabilir.

    http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/good-news-for-you-the-new-firmware-v1-0-3-1-for-x9-release-support-4k_24hz.271/

    Gelişmeler böyle...




  • İşte bu !!! kampanya başladı....
    Geekbuy'da en güvenilir masraflsız ödeme şekli hangisi sizce ?
  • karatepe kullanıcısına yanıt
    Geekbuying en güvenilir alışveriş sitelerinden birisidir.

    Ben Zidoo X9'u aldığımda Airmail yolu ile istemiştim ve 21 günde gelmişti.

    Oysa bir önceki cihazım olan Vidon Box'ı da aynı siteden almıştım ama TNT Kargoda çok iyi bir kampanya yakalamış ve 12$ kargo bedeli ödeyerek cihazı 4 günde getirtmiştim.

    Dolayısıyla bu gönderi tercihi meselesi tamamıyla kargo ücretleri ile alakalı.

    Uygun bir kampanya varsa kargo firmasını seçebilirsiniz ama yoksa Airmail ile istemek en mantıklısı...
  • Konu için teşekkürler... Sayende farklı bir ürün tanımış olduk.
    10 yıldır WD live kullanıyorum. Sence bu ürünü alsam 720/1080 görüntülerde gözle görülür bir fark olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karatepe

    İşte bu !!! kampanya başladı....
    Geekbuy'da en güvenilir masraflsız ödeme şekli hangisi sizce ?

    Ben 114 dolara aldım %5 indirim ile ben aldıktan sonra 100 dolara düşmüş hayret ya. Benim almamı beklediler herhal hep böyle oluyor ya.
  • Keşke sabretseydiniz...
  • Menü ve işlevler ile ilgili bir video....

  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Bu iş tamamıyle şans işi.

    Ben cihazı ilk incelediğim dönemlerde 139 $'dı fiyatı. Sonra bir baktım 99$ olmuş ve hemen aldım.

    Ama elimde medyalarımı seyredebildiğim farklı bir cihaz vardı ve alışveriş anlamında acelem yoktu.O yüzden rahat hareket ettim.

    Bence sizde boşverin , alındı-bitti gözüyle bakın olaya.
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Konu başlığında da verdiğim aşağıdaki linke tıkladığınızda ; cihazla ilgili 20'den fazla inceleme sayfasına ulaşabiliyorsunuz.Üstelik bunların çoğunda inceleme videoları da mevcut durumda.

    http://www.zidoo.tv/Product/reviews/model/X9/target/rdOqbsJTP8k%3D.html

    Ayrıca Youtube'ta Zidoo X9 olarak araştırdığınızda , bu tarz videolar görebilirsiniz zaten.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler; Link gözümden kaçmış fark etmedim.....

    Yalnız çok iyi bir fiyata çok iyi bir cihaz bulmuşsunuz sizi ayrıca tebrik etmek lazım.... Hem üretici firma çok ilgili hemde cihaz çok hoşuma gitti....
  • RFKGRSN R kullanıcısına yanıt
    Buna yanıt vermek zor.

    Cihazları yanyana koyup aynı görüntülerle kıyaslamak lazım ki sağlıklı yorum yapılabilsin.

    Aynı tereddiütü bende duyuyordum sizin gibi.Ve 6 yıldan beri de Egreat M32B medya oynatıcıyı kullanıyordum.Ama Zidoo X9'u alınca görüntü kalitesi anlamında hiç yadırgamadım ve oldukça beğendim görüntüsünü.

    Mesela önceki cihazlarımdan olan Ugoos UT3'ü kullandığım günlerde yaptığım bazı DivX formatlı videoları oynatma denemelerinde ; Ugoos UT3'ün oynatması esnasında görüntüde tutukluk ve karelenmeler görmüştüm ama bu sıkıntılı videolar kaç yıllık Egreat M32B'de sorunsuz oynuyordu.

    Ama Ugoos UT3'te ve belkide sadece yazılımındaki tutarsızlıktan dolayı o dönemde yaşanılan bu tarz bir sıkıntıyı ; Zidoo X9'u aldığımda hiç yaşamadım.Şakır şakır oynattı aynı DivX videoları.

    İşin diğer bir boyutu ise DivX formatlı görüntülerde belki farkedebileceğiniz bu tarz görüntü farklılıklarını , 720p ve 1080p gibi HD görüntülerde farketmenin daha da zor olduğu gerçeği.

    Ayrıca bu denemeler esnasında kullandığınız TV paneli , panelin ayarı , cihazları bağlayan HDMI kablonun kalitesi v.s gibi yan etkenlerde görüntü konusunda yanıltabilir kişileri.

    Velhasıl en başta yazdığımı tekrarlıyorum : Cihazları yanyana koyup aynı görüntülerle kıyaslamak en doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Haziran 2015; 17:00:35 >




  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Bazı inceleme sitelerinde Zidoo firmasının özellikle kullanıcı şikayetlerine değer veren , geri dönüşleri dikkate alan bir firma olduğunu okumuştum.

    Bunu zaman içierisinde bizzat bende tecrübe ettim ve Zidoo firması için ; şu ana kadar muhatap olduğum en duyarlı Çinli firma diyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.