Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
20
Favori
50.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada Zidoo firmasının geçtiğimiz günlerde ; 4K Streaming Player ve 12K Player adı altında 2 farklı endüstriyel ekipmanı piyasaya sürdüğü bilgisini de vereyim meraklı arkadaşlar için.


    4K Streaming Player

    http://www.zidoo.tv/Product/index/model/4K+Streaming+Player/target/b7ywTwiBwahKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

    12K Player

    http://www.zidoo.tv/Product/index/model/12K+Player/target/FZ%5Bld%5DdCHE6SJlKKmVViAFMcQ%3D%3D.html




  • Doğru söylüyorsunuz hocam. Alındı bitti. Bu arada Aliexpress de hala 139 dolar cihaz.
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Geekbuying hakikaten enteresan fiyatlara ürünler satan bir site.

    Bazı ürünlerde , sadece bu sitede iyi fiyatlar bulabiliyorsunuz.Bu açıdan göz atmadan geçmediğim bir sitedir Geekbuying.

    Mesela bir önceki cihazım Vidon Box'u 49,99$'a almıştım Geekbuying'ten ama başka hiçbir yerde bu fiyata inmemişti bu cihaz.

    Bugüne bakarsak bahsetiğim bu cihaz için Aliexpress'te en düşük fiyat 59,99$ gözüküyor şu anda ama Geekbuying'teki satış fiyatı 46,99$'a inmiş durumda.

    Yani yine en iyi fiyat Geekbuying'te.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Haziran 2015; 13:42:25 >
  • Evdeki Wi-Fi internet bağlantısının normale dönmesi üzerine Zidoo RC'yi test ettim.Oldukça başarılı buldum.

    Bana göre tek sıkıntısı : LG G2 telefonumda her tuşa basışta oluşan titreşimi bir türlü kapatamıyor olmam.

    Ama şu kadarını söyleyeyim :

    Zidoo RC Uzaktan Kumanda uygulaması ; cihazla olan iletişimdeki tepkime süresi ve hız anlamında çok iyi diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Haziran 2015; 8:55:47 >
  • Bazı kullanıcılar cihaz üzerinden Google Play Store bağlanmaya çalıştıklarında, sorun yaşadıklarından ve beyaz bir ekranla karşılaştıklarından bahsetmiş.

    Böyle bir durumla bugün bende karşılaştım ve sayfa açılmadı.Aynı şekilde beyaz bir ekran çıktı karşıma.

    Bunun üzerine aşağıda verilen linkte tavsiye edileni yaptım.

    http://blog.zidoo.tv/2015/02/how-to-solve-the-connection-failed-problem-of-google-playstore/

    Demişler ki ; " Eğer böyle bir durumla sizde karşılaşırsanız Google Play Store ile ilgili geçmiş belleğinizi temizleyin ve tekrar deneyin. "

    Gerçekten de cihazdaki Setting menüsünden Clean Up seçeneğini açıp ; Task Killer ve Cache Cleaner tercihlerinde sağ tarafta Clean Up butonuna tıklayarak geçmiş verileri temizledim ve tekrar denedim.

    Cihaz anında Google Play Store menüsüne bağlandı...

    Bilginize..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Haziran 2015; 20:03:35 >




  • Arkadaşlar bu cihaz benimde kafama yattı.Ancak bir tane usb3 var.E sata yok.25 gb 1080 p 3d ve mkv lerde takılma yapıyormu.Bende egreat m34a var.Bazı 20 gb 1080p lerde arada takılma yapıyor.3,5 hdd sata ile bağlı.Şimdi bunu alırsak usb yle bağlantıda takılma yaşarmıyız filmlerde.Ayrıca almanya dan aldırmayı düşünüyorum oradan alınabilecek bir yer tavsiyesi de çok güzel olurdu.Cevaplarınız için şimdiden sağolun.
  • Android tv box tvye hdmi dan bagladigimizda bluetooth acarak acaba bt li surroundla eslestirdigimizde ses surrouddan gelirmi? Goruntu tvden ses surrounddan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEZ74 T kullanıcısına yanıt
    Elimde 20-25 GB'lık filmler olsa test edeyim ama benim arşivimdeki dizi ve filmlerin çoğu 720p.Haliyle arşivimdeki en yüksek kapasiteli video dosyası 7-8 GB'ı geçmez.

    Dolayısıyla takılma yaşayıp yaşayamayacağınız konusunda net birşey söyleyebilmek zor benim açımdan.İleri ki dönemde yüksek kapasiteli videolarla belki test etme şansım olursa buradan yazarım.

    Almanya'dan aldırma anlamında ise bir tecrübem yok.Zaten Almanya'dan aldırmaya uğraşmayın.Sonuçta bulsanız bile oldukça pahalıya alırsınız.

    Size tavsiyem hiç uğraşmayın ve bu cihazı satın almayı düşünüyorsanız hazır fiyatı da 99,99$ gibi iyi bir fiyata düşmüşken Geekbuying'ten verin siparişi.

    En kötü ihtimalle 1 ay'da elinizde olur cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Haziran 2015; 10:48:22 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Cevab için teşekkürler kardeşim.720p için zaten elimdeki cihaz fazlasıyla yeterli.Cihazı yenileme amaçlı düşünmüştüm.Fiyatta uygun.Ancak sata bağlantısı olmaması düşündürdü beni.Sonuçta usb3 satadan hızlı değildir herhalde.4k veya 20-25 gb lik mkv lerde sorun varsa hiç bulaşmamayım bari.
  • 25 gb lık filmlere harddisk dayanmaz yaw.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEZ74

    Cevab için teşekkürler kardeşim.720p için zaten elimdeki cihaz fazlasıyla yeterli.Cihazı yenileme amaçlı düşünmüştüm.Fiyatta uygun.Ancak sata bağlantısı olmaması düşündürdü beni.Sonuçta usb3 satadan hızlı değildir herhalde.4k veya 20-25 gb lik mkv lerde sorun varsa hiç bulaşmamayım bari.

    Ben yıllardır USB 2.0'dan bile her boyutta filmi, test videosunu izliyorum. USB 3.0 her şeye yeter.




  • Zidoo firması ; Zidoo X9 için çıkardığı yazılım güncellemeleri doğrultusunda forum sayfası üzerinden 30 Nisan tarihinde verdiği v1.0.3.1 Release sürümünden sonra v1.0.3.3 Release sürümünü de yayınladı.

    Bu Release sürümünde ; Türkçe altyazı desteği gelmiş ve altyazı renk seçeneklerine sarı renkte ilave edilmiş , 1080p 24Hz desteği gelmiş , HDMI In üzerinde yapılan kayıt v.b. konularda iyileştirmeler yapılmış.

    Aslında yazılım konusunda birşeyler yapmaya çalışıyor firma bu açıdan takdir ediyorum ama önceki Release sürüm için firmaya bildirdiğim , " Bu seçili tercihlerin kalıcı olarak kaydedilememesi " gibi sıkıntılar devam ediyor gözüküyor.

    Şunu da belirtmeden geçmeyeyim : Firmaya kullanıcılardan gelen oldukça iyi geri dönüşler var.Hatta aralarında bazıları nerdeyse bir sayfa tutan tespitlerini yazmış ve önerilerde bulunmuş forumda.

    Bunlardan bazıları HDMI In üzerindeki kayıt probleminden bahsediyor , kimisi Nas Kit kullanımındaki transfer hızından bahsediyor , kimisi AVR ile olan bağlantısındaki sıkıntılarından bahsediyor v.s.

    Haliyle benim altyazı menüsünde istediğim düzeltmeler , diğer kullanıcıların belirtiği detaylar yanında biraz sönük kalıyor...

    Yine de gözünüzde büyütmeyin yazılanları , öyle atla deve sorunu yok cihazın.

    İşin iyi tarafı ; firmanın gösterdiği yazılım desteği ile bu cihazın daha iyi konuma geleceği konusundaki inancımı koruyorum.

    Özetlersek ; ben son çıkan bu v1.0.3.3 Release sürümünü yükledim cihazıma ve şimdilik kullanıyorum ama firmanın forum sayfasına yine de yazdım sıkıntıları.

    Sonuçta boş bırakmamak ve sürekli dürtmek lazım keçileri...

    Arzu edenler aşağıdaki linkten bu Release yazılımıyla ilgili detayları okuyabilir ve indirip yükleyebilir.

    http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/the-new-firmware-v1-0-3-3-for-x9-release.345/

    Download linki :http://apidl.zidoo.tv/x9_ota/ZIDOO_X9_v1.0.3.3_ota.zip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Haziran 2015; 22:10:31 >




  • Zidoo RC programındaki uzaktan kumanda menüsünde ; LG G2 cep telefonumun ekranında alttaki tuşların programdaki kumanda ekranını görmeme engel olduğunu yazmıştım bir ara.

    Meğerse cep telefonumun ekranında gözüken bu tuşları programın kullanımı esnasında ; Ekran - Ana Ekran Dokunmatik tuşları - Dokunmatik Tuşları gizle seçeneğinden gizleyebiliyormuşuz. Cahillik işte...

    O zaman bana göre şimdilik tek sıkıntı bu uzaktan kumanda programı kullanımı esnasında telefondaki titreşim olayı.Bu titreşim modu bazıları için problem bile olmayabilir ama ben her tuşa basışta telefonun titremesini sevmiyorum.

    Fırsat bulabilirsem bir ara Samsung Note 2 cep telefonuna yükleyerekte deneyeceğim bu titreşim olayının olup olmadığını.

    Diğer yandan cihazı fırsat buldukça kurcalıyorum.

    Dün akşam arşivimdeki dizi ve filmleri afişleme anlamında ; KODI uygulamasına Addons bölümünden IMDb eklentisini yükledim.Böylelikle KODI ile afişleme yaparken ; hazır gelen TMDb (The Modie Database ) haricinde IMDb ( Internet Movie Database ) arşivinden de faydalanabileceğim , bu iyi oldu.

    Zidoo X9 medya oynatıcısına ait bir detay vereyim :

    Cihazın medya oynatıcısında bir video dosyası seyrederken kumandanın merkezdeki sağ tuşuna basınca ekrandaki görüntüyü alt tarafta çıkan bar üzerinde süre olarak ileri ( ya da geri ) alabiliyorsunuz.

    Bunu şöyle anlatayım : Mesela Egreat'te görüntülü alma yaparken görüntü kare-kare atlamaya başlıyordu ve bıraktığınızda normale dönüyordu.Oysa Zidoo X9'da daha farklı bir çalışma mantığı var.

    Görüntüyü alttaki bar üzerinden süre olarak ileri ( ya da geri ) alıyorsunuz ve tuşu bıraktığınızda aldığınız yerden devam ediyor.Ama siz tuşu bırakana kadar ekrandaki video oynatmanız normal bir şekilde devam ediyor.Gerçi " Görüntüyü aldığımız yeri ekranda göremiyoruz " diyenler çıkabilir ama ben bu yöntemi daha çok beğendim şahsen...




  • Görüntüyü alttaki bar üzerinden süre olarak ileri ( ya da geri ) alıyorsunuz ve tuşu bıraktığınızda aldığınız yerden devam ediyor.Ama siz tuşu bırakana kadar ekrandaki video oynatmanız normal bir şekilde devam ediyor.Gerçi " Görüntüyü aldığımız yeri ekranda göremiyoruz " diyenler çıkabilir ama ben bu yöntemi daha çok beğendim şahsen...

    Hiç sevmem atlayarak ileri geri gitmeyi. Bu özellik tam benim istediğim gibi olmuş... Bravo !!!
  • Dün akşam KODI uygulamasına vakit ayırarak USB HDD'imdeki tüm dizi ve filmleri afişledim.

    Hazır bunu yapmışken , Zidoo X9'da USB HDD'lerinizi KODI'de görüntüleyebilmek için gereken adreslemeyi de not aldım.

    Cihaz üzerinde bulunan KODI'yi kullanmak oldukça keyifli.

    Sebebi de her zaman yazdığım gibi arşivinizdeki dizi ve filmleri mükemmel bir şekilde arşivleyebilmesi.

    Hem bu afişlemeyi yaptırabilmek hemde USB'den taktığınız HDD'lerdeki medyaları oynatabilmeniz için öncelikle Video ekle bölümünden HDD'lerinizin adresini KODI'ye tanıtmanız gerekli.

    Türkçe menü de tarif edersek bu adreslemeyi şöyle yapıyoruz : Öncelikle USB HDD'imiz takılıyken KODI'yi açıyoruz.Sonra sırasıyla ;

    Videolar - Video ekle - Kök Dosya Sistemi - mnt - usb - sda1

    Karşınıza çıkan bu sda1 , sba 1 gibi terime tıkladığınızda USB HDD'inizin içine girebildiğinizi göreceksiniz artık.

    Bu arada usb seçeneğine tıkladığınızda gördüğünüz ; sda1 , sba1 gibi terimler taktığınız her farklı USB HDD'de değişiyor , bilginiz olsun.

    Son bir detay ; tanıttığınız HDD'inizin KODI'de tanınabilmesi için hep aynı slot'a takmaya özellikle dikkat edin.

    Bu bilginin sürekli ek altında bulunabilmesi amacıyla ; konu başlığındaki ilk mesajıma " Zidoo X9'da KODI Uygulamasına HDD Adresi Ekleme " diye de ekledim zaten.

    Bilginize...




  • USB 3.0 HDD ile 3.0 USB Girişini kullanırsanız daha verimli kullanırsınız mesela...
  • Arkadaşlar günaydın, az evvel kargoyu teslim aldım ptt kargodan, bizim iş yerinin dibinde kargo hemen alıverdim kendim. Kargo sağlam geldi sıkıntı yok. toplam 14 günde gelmiş oldu bana. Baya güzel yani. Şu an mesaide olduğum için cihazı deneyemedim bakalım öğlen ya da akşam deneyecem. o zaman tekrardan yazarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marseltalon

    Arkadaşlar günaydın, az evvel kargoyu teslim aldım ptt kargodan, bizim iş yerinin dibinde kargo hemen alıverdim kendim. Kargo sağlam geldi sıkıntı yok. toplam 14 günde gelmiş oldu bana. Baya güzel yani. Şu an mesaide olduğum için cihazı deneyemedim bakalım öğlen ya da akşam deneyecem. o zaman tekrardan yazarım.

    Harika çok sevindim. Güle güle kullanın...
  • karatepe kullanıcısına yanıt
    Zaten öyle yapıyoruz.

    Üstelik USB 3.0 slotu karıştırma şansı yok , çünkü zaten bir tane USB 3.0 slot var ve o da mavi renginden kolayca anlaşılıyor.

    Önemli olan diğer 2 adet USB 2.0 slota takılacak HDD'lerin farklı yere takılmaması.Bu tercihte , KODI'deki afişleme ve oynatmada sıkıntı yaşatmaması açısından önemli.

    Yoksa USB slotlardan dilediğinize , USB HDD'lerinizi takabilirsiniz , sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Haziran 2015; 11:08:24 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.