Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
20
Favori
50.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zidoo firması geçenlerde forum sayfası üzerinden paylaştığı v1.0.3.3 yazılımını , ana sayfasındaki Support bölümüne koyarak tüm kullanıcılara yayınlamış.

    en forum sayfasında Release sürüm olarak forum sayfasında yayınladığı bu yazılımı , sonradan normal bir yazılım gibi download bölümüne eklediyse demek ki gelen tepkiler iyi demek lazım.

    Sonuç itibarı ile Zidoo X9 için en güncel yazılım v1.0.3.3 ve konu başlığına da eklenmiş durumda.

    Yazılımı download ederek USB üzerinden yükleyebilir yada cihaz menüsündeki OTA üzerinden yükleme yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Haziran 2015; 11:09:53 >
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın , iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

    Direk olarak v1.0.3.3 yazılımına yükseltip kullanabilirsiniz cihazınızı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus


    Gözünüz aydın , iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

    Direk olarak v1.0.3.3 yazılımına yükseltip kullanabilirsiniz cihazınızı.


    Flash bellekten guncelleme nasil yapariz. Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Konu başlığını hiç okumuyorsun demek ki...

    Bak ne de güzel tarif etmişim en baştaki mesajımda...

    ---------------------------------------------------------------

    *** Zidoo X9 Firmware Yükleme Kılavuzu ***


    Cihaza firmware yüklemek çok kolay.

    Güncel bir firmware yüklemek isterseniz cihaz menüsünden Ota seçeneği ile Wi-Fi üzerinden güncelleyebilir ya da benim yaptığım gibi istediğiniz firmware'yi PC’ye indirip USB belleğinize atarak Settings - About - Local Update menüsü üzerinden USB belleğinizin içindeki firmwareyi adres göstererek rahatlıkla yükleyebilirsiniz.

    ----------------------------------------------------------------

    Kurulum başlayıp % 100 tamamlandığında kumanda ile OK de.

    Cihaz kapanıp açılacak ve gerekli Android v.s güncellemelerini yapacak ve herşey bitecek.

    Yapman gereken OK dedikten sonraki kurulum aşamasında sadece beklemek.






  • nazikçe soruya, nazikçe cevaplar.....
  • Evet siz ilk sayfayı güncellemişsiniz ben tekrardan bakmamıştım ondan kaçırmışım, kusuruma bakmayın hata benim.
    Bu arada cihazı öğlen kurulumunu yaptım ve flash bellekten 1080p mkv film izlemek istediğim zaman media server died diye yazıyor ve hiç bir filmi oynatamadım haliyle canım sıkıldı. Sorun nerde acaba. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marseltalon -- 11 Haziran 2015; 13:17:34 >
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Ne kusuru , bizimkisi latife kardeşim...

    Sorunuza gelince : Böyle bir hata mesajını hiç almadım , garip bir durum.Geldiği günden beri sorunsuz kullanıyorum.Defalarca da yazılım yükledim.

    Siz cihaza en son v1.0.3.3 versiyonunu yüklediniz mi ? Bu gibi kurulumlarda cihazı kapatmamak ya da elektriğin kesilmemesi önemlidir , bilginiz olsun.

    Neyse konuya dönersek ; mkv formatlı dosyadan bahsettiğinize göre cihazın kendi medya oynatıcısı oynatmıyor diye anlıyorum.Çünkü mkv dosyaya tıkladığınızda otomatik olarak cihazın kendi medya oynatıcısı devreye giriyor.

    Şimdi ben olsaydım şunları yapardım :

    Video dosyalarını flash bellek yerine USB HDD'e atarak denerdim , farklı USB slotuna takarak denerdim , farklı programlarla oynatmayı denerdim.Mesela öncelikle farklı video dosyalarını cihazda yüklü gelen KODI uygulamasında oynatmayı denerdim.Ya da tam tersini denerdim.

    Yalnız şuna dikkat edin : KODI'nin çalışma mantığı şu şekilde : KODI sadece avi dosyalarını direk kendi üzerinde oynatıyor , mkv yada mp4 dosyalarını oynat dediğinizde cihazın kendi medya oynatıcısı devreye giriyor önceden yazdığım gibi.

    O yüzden oynatacağınız medya dosyalarını ; cihazdaki Explorer seçeneğini açıp klasör içinden video dosyalarını seçerek direk cihazın kendi medya oynatıcısı ile oynatmayı deneyin bence.

    Ardından cihaza Google Play Store üzerinden MXPlayer yada Archos Player gibi farklı program indirip denerdim.Cihazı resetlerdim ( gerçi hiç yapmadım ama ) yine de denerdim.

    Farklı programlarda oynuyorsa cihazın medya oynatıcısında bir sıkıntı var denilebilir ama hiçbiri oynatmıyorsa farklı bir soru var ortada.

    Yani şunu netleştirmek lazım.Cihazda donanımsal birşey mi var , yoksa yazılımsal mı ? Ya da sadece kendi medya oynatıcısı mı oynatmıyor ?

    Baktınız olmadı , cihaza önceki yazılımı yükleyip deneyin.Örneğin v1.0.2.9'u yükleyerek deneyin.

    Tüm bu yapılacaklarda amaç , karşılaşılan sıkıntıya teşhis koyabilmek.

    Uğraşın bakalım tespitleriniz ne olacak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Haziran 2015; 14:28:10 >




  • Bahsettiğiniz hata ile ilgili bir araştırma yaparken ; cnx-software.com sitesinin yaptığı bir inceleme yazısında ; sadece KODI uygulamasındaki bir 4K video testinde aynı hata mesajını vermiş cihaz ama genelde bir sıkıntıdan bahsedilmemiş.Yani sadece bir video da o da KODI uygulamasında yaşanmış.

    Aşağıdaki linke tıklayıp " Media Server died " diye aratırsanız o satırı görebilirsiniz.

    Sayfada yazılanlara göre ; KODI ile 4K video oynatma esnasında " phfx_4KHD_VP9TestFootage.webm (VP9) dosyasında “media server died” hatası aldıklarını yazmışlar.

    http://www.cnx-software.com/2015/02/11/review-of-zidoo-x9-android-media-player-and-video-recorder/

    Bu yazılanları okuyunca , sizin yaşadığınız sıkıntının bazı uyumsuz video dosyalarında karşınıza çıkabileceğini ve sadece KODI uygulamasında bu hata mesajının alındığını ama genel bir sorun olmadığını anlıyorum.

    Umarım sizde de böyledir.

    ( Not : Cihazda o zaman karşılaşılan bu problemde ; cihaz yazılım versiyonunun v1.2.0.6 olduğunu da belirteyim bu arada )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Haziran 2015; 14:46:26 >




  • Şimdi ilk yaptığım, cihazı kurduktan sonra flash bellekler usb 3.0 bellek ile usb 3.0 portuna taktım sonra media center kısmından, explorer dan belleği seçip film oynat dediğimde sizinde dediğiniz gibi kendi oynatıcısı devreye giriyor buffering diyor hatta film boyunutunuda gösteriyor amma oynatmıyor. Media server died yazıyor. Cihaza update yapmadım öğlen arasıydı vaktim yoktu ondan, başka oynatıcı ile de denemedim. Akşam gidince bakalım bunları deniycem. Acba diyorum aklıma gelen ayarlar kısmında 1080p 60 yazıyor onu 1080p 30 mu yapsak anlamadım. Bu arada cihazı ilk açtığımda dahili hafızası 3.49 gb idi. Doğru mu acaba sizde durum nasıl?
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanlış yapıyorsunuz , onu belirteyim.

    Çünkü bu tarz ürünlerde öncelikle yazılımı güncelleyeceksiniz ve ondan sonra " x dosyayı oynatmıyor , z dosyayı hiç açmıyor " diye tespitlerinizi yazacaksınız.Aksi taktirde ( şimdi olduğu gibi ) sanki cihaz sorunluymuş gibi bir yargıya yol açar okuyanlarda.

    Ben cihazı aldığımda üzerinde v1.0.2.3 sürümü ile geldi , hatta belki size de bu kadar eski bir sürümle gelmiştir.Ama firma benim cihazda gelen 24 Aralık 2014 tarihli bu eski v1.0.2.3 sürümü üzerine 7 kez yazılım güncellemesi çıkarmış , eğer sizde gelen yazılımda bu kadar eskiyse el insaf yahu...

    http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/zidoo-x9-official-firmware-releases.23/

    En basitinden ben ; gelen bu 6 ay önceki ilkyazılım sürümüne göre tespitlerde bulunup " o dosya çalışmıyor , bunu oynatmıyor " diye yazsaydım siz alır mıydınız böyle bir cihazı ?

    Neyse...

    Öncelikle cihazdaki yazılımı v1.0.3.3 olarak güncelleyin ve tekrar deneyin.Olmazsa yukarıda yazdıklarımı uygulamaya çalışın.

    Bana göre cihazda problem yok gözüküyor.

    Son olarak dahili hafıza gibi şeylere takılmam ben , hiç bakmadım bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Haziran 2015; 17:08:51 >




  • İlk gelen sürümü 1.0.2.3 olmasın !
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Aynen , düzelttim mesajımda...

    Sizde de aynı sürüm mü yüklü geldi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Aynen , düzelttim mesajımda...

    Sizde de aynı sürüm mü yüklü geldi ?

    Aynen bende aynı sürüm geldi 1.0.2.3 ve bu arada sorunu çözdüm. Sorunun sürümle alakası yokmuş, flashbellekten kaynaklanmış sorun. İşin garip tarafı aynı belleği tv ye takıyorum filmleri açıyor amma zidoo açmıyor, sonra başka bellek ve hdd taktım sorunsuz hepsini açtı sonra bahsi geçen sorunlu belleği formatladım şimdi onda da açıyor.Şu an hiç bir sıkıntı yok maşallah. Son sürümünü de yükledim 1.0.3.3. Cihazın kendi oynatıcısı güzel bir de Archos kurdum onda da güzel oynatıyor herşeyi. Deneme amaçlı Bsplayer kurdum amma bir türlü flashbelleği ve hdd yi gösteremedim ve haliyle bunda filmleri açamadım ve programı kaldırdım. Cihazla ilgili diğer gözlemlerim ise, sanki cihaz fazla ısınıyor gibi geldi bana. Cihazın kumandası ise çok sade geldi bana biraz daha ayrıntılı olabilirdi mesala film izlerken info tuşu yok yani filmi izlerken ne kadar izlemişiz ve bitmesine ne kadar kalmış durum çubuğunu gösterek tuş yok. Bunu öğrenmek için kumandadan OK tuşuna basıyorsunuz o zaman da filmi durduruyor. Bu cihaza uygun daha detaylı kumanda alsak olur mu acaba? Cihazın Wi-fi si harika çok beğendim. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Teşekkürler.




  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Öğrenmeye başladın bu işleri...

    Şimdi sırasıyla aklındakilere cevap verelim.

    Cihazın ısınmasını boşver. Benim evdeki MaraM9 uydu cihazımı yıllardır TV altındaki bölmede kullanırım ve iyi ısınır hakikaten.Ama bu ısınmadan dolayı hiçbir sorun yaşamadım , ne kilitlendi , ne de dondu kaldı şimdiye kadar.O yüzden kaliteli elektronik cihazlarda ısınmaları dert etmiyorum ben.

    Cihazın kumandası daha iyi olabilir tabii ki ama önceden kullandığım Android Box'ların kumandasına nazaran daha kullanışlı ve kullanıma göre yeterli bence.

    Ama illa ki özel bir kumanda alacağım dersen bir zamanlar araştırdığım Rii Mini i7 model Air Mouse'a bir göz atabilirsin.Bu ürünü hep beğendiğim bir başka cihaz olan Xtramer 4K Prodigy ürününde , Bundle olarak hediye ediyor firma.

    Aşağıdaki linkte görebilirsin bu cihazda Bundle olarak verilen bu kumandayı.Ama şuna da dikkat et , o kadar şık olan Xtreamer 4K Prodigy bile Zidoo X9 ile aynı kumandayı gönderiyor müşterilerine.Üstelik yazılımlarımız bile bazı farklılıklar haricinde nerdeyse aynı bu cihazla.

    http://www.xtreamer.net/Prodigy-4k/

    Bu Rii Mini i7 model Air Mouse'u , Xtreamer'ın sitesinde hesapta 20€ değerinde yazmışlar ama Geekbuying'te 12$'a satılıyor ve çok iyi fiyat bence.

    Ben sadece klavyesiz normal bir Air Mouse istiyorum diyorsan alınabilecek biri ürün bence.Ben bile düşünüyorum zaman zaman.

    Film izleme esnasında filmin ne kadar izlediğini görmek için ise ortadaki tuşun yanındaki sağ tuşa basmayı denedin mi hiç ? Hani görüntülü ileri-geri almada kullandığımız tuşları.Bir dene bakalım.

    Wi-Fi konusuna gelince , bende oldukça memnunum cihazın Wi-Fi özelliğinden.

    Keyifli seyirler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Haziran 2015; 9:58:10 >




  • Andorid telefondan remote control app kurup denedinizmi hiç kumanda açısından. Bilginiz var mı bu konuda ?
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Bir önceki mesajımda yazdığım " Öğrenmeye başladın bu işleri " sözümü geri aldım.

    Sen hakikaten benim konu başlığında yazdıklarımı hiç okumuyorsun.Buna eminim artık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Haziran 2015; 10:58:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Bir önceki mesajımda yazdığım " Öğrenmeye başladın bu işleri " sözümü geri aldım.

    Sen hakikaten benim konu başlığında yazdıklarımı hiç okumuyorsun.Buna eminim artık...




    Ben onu kastetmemiştim ama, remote control uygulamasını sordum ayretten denedin mi diye google playde var, yoksa konu başlığında senin belirtiğin uygulama başka. Bir daha da rahatsız etmeyiz olur biter. Yine de herşey için teşekkürler.
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Her zaman sorabilirsin, rahatsızlık yok.

    Konu başlığında ki Zidoo RC'yi bir kurmanı tavsiye ederim.Oldukça beğeneceksin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marseltalon , yukarıdaki mesajında : " ...film izlerken info tuşu yok yani filmi izlerken ne kadar izlemişiz ve bitmesine ne kadar kalmış durum çubuğunu gösterecek tuş yok. Bunu öğrenmek için kumandadan OK tuşuna basıyorsunuz o zaman da filmi durduruyor. " diye bir tespitte bulunmuştu.

    Bende ona " Film izleme esnasında filmin ne kadar izlediğini görmek için ise ortadaki tuşun yanındaki sağ tuşa basmayı denedin mi hiç ? Hani görüntülü ileri-geri almada kullandığımız tuşları.Bir dene bakalım. " diye bir cevap vermiştim.

    Bu tuşlar Info görevi görüyor diye aklımda kalmıştı benim ama eve gidince merak ettiğim için bahsettiğim tuşları bende tekrar denedim.

    Ama maalesef bu tuşlara basıp bıraktığımızda görüntüde 1-2 sn'lik atlamalar yaşanıyor.Yani bu tuşlar görüntülü ileri-geri alma işlevine sahip.

    Haliyle bu tuşlar için " Info tuşudur " diyemiyoruz.

    Bunu da netleştirmiş olalım bu vesileyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Haziran 2015; 19:18:51 >




  • Zidoo X9 kullanıcılarına güzel bir haber verelim.

    Firma kullanıcılardan gelen taleplerden birini hayat geçirmek üzere olduğunu ve yeni çıkartacağı yazılıma Picture In Pıcture ( yani Görüntü içinde Görüntü ) özelliğini eklediğini kendi forum sayfasından duyurdu...

    Bundan sonra yayınlanacak firmware'de hayata geçirilecek bu özellikle ilgili haberin detaylarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

    http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/latest-good-news-broke-not-just-a-recorder-but-also-give-picture-in-picture-tutorial.359/

    İlgili videoya da , aşağıdaki YouTube linkinden ulaşmanız mümkün...

    https://www.youtube.com/watch?v=atFhr4lrsC4




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.