< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Zeroşkoma Salata Yaptım (2. sayfa)

-
-
Ne salatası bu hanımefendi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Speeddate vlogundaki gerçekten sen miydin?
-
Ze-Zero hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu "hocam" mevzusu, komünizmi çağrıştırıyor biraz. Çok eskiden, Arnavutluk'ta ve hatta Türkiye'de arnavud ya da arnavud yanlısı komünistler, Enver Hocacılar falan varmış. Bunlar birbirlerine "hocam" diyorlarmış zamanında.
Bu hitap, okulda öğretmene kullanılır ya da islam kültüründe dini bilgisi olanlar için kullanılır. Gereksiz ve yaygın kullanımı daha sonralardan ortaya çıktı.
Bence Türkiye'de komünistler, millete çaktırmadan, milleti komünist jargona alıştırmışlar ve günlük hayatta bu "hocam" hitabı islam ile ilgisiz kisilerde ve öğrenci olmayanlarda falan yaygınlaşmış. Bence bu da günlük hayattan, bu foruma yayılmış kesinlikle.
Elbette bu bir spekülasyondu, belki de Türkiye'de, günlük hayata bunu yaymış olanlar, Arnavud komünistler değildir, yine de kökeni bilince, ister istemez komi jargonu gibi geliyor bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Temmuz 2025; 6:20:58 >
-
Ben kendi hocam olmayan kimseye hocam diye hitap etmiyorum. Öğretmenlik mesleğine saygısızlık bence, ayaklar altına almak.
İnsanları isimleriyle veya tanıdık olmayanları da beyfendi şeklinde hitap etmek şimdiki nesle ters geldiği için, hocam, müdür, kral, başkan, reis, hacı , kanki veya kanka gibi hitaplar kullanıyorlar. Eskiden böyle hitap şekilleri yoktu; yeni nesil ve sosyal medya iletişimi bunu körükledi.. Neyse ki tüm bu dayatmalara rağmen hiçbirini kullanmıyorum...
-
En güzeli herr ve frau
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2025; 7:6:11 > -
Ben, bey ve hanım demeyi tercih ediyorum. Burada Antalya'da bu hitapları kullanan pek yok nedense. Yani böyle bir şey dikkatimi çekti. Ankara'da daha fazla kullanılıyordu sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2025; 7:26:39 > -
Sen saygı duyma, lazim degil.
Ben yüz yüze bey ve hanim internette kardeş tercih ediyorum. Memlekette kendisine bey diye hitap edilince kendini olmadığı şeyler zanneden bir kitle var zira, internette de çoğunluk onlardan...
ben de paşam, keke, kirwe, hac1m diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codewake -- 24 Temmuz 2025; 14:22:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X