< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
| _____________________________ |
|
Kağıt paraların geçen 5 seneyle bugün arasında ne kadar değer kaybetti öncelikle bu sorunun cevabını senden öğrenebilir miyim? Sonrasında bitcoinin geçen 5 seneyle şimdi arasında ki fiyatına bakmanı önereceğim. |
|
Boğadayız zaten. Burada %1'lik kesim kazanır fakat onlar inatçıysa ben de inatçıyım. İstediğim hedefler gelene kadar tek kuruş mal satmıyorum. Kaldıraçlarım patlamaması için belki paramın 00000.1 civarını anlık bozarım long işlemlerimi açık tutarım ama görünürde o kadar büyük bir kabus yok. Buradan en fazla çakacakları yer 69k'lar olur fakat onun gerçekleşme ihtimali %10'a düştü. Yatırım tavsiyesi değildir. |
|
|
![]() Ben kendimi koruyacak bir gemi inşa etme peşindeyim. Çünkü gelecekte bu çevreci sosyal komunist tayfa maaşları düşük tutup çalışma saatlerini kısacaklar. Kısacası maaşların bir anlamı kalmayacak. İnsanların neyi var neyi yok çökecekler. Araziler, evler, arabalar, teknoloji... Hiçbirisi bize ait olmamaya başlayacak ki değil zaten. Yani birisinin okuyup mühendis veya doktor olması artık iyi maaşlar kazanacağı anlamına gelmeyecek. Aksine bireyler ve şirketler önemsizleşiyor. Mühendis olmayı hala istiyorum ama bu maaşla ilgili değil beceri setlerimin ilerlemesi için gerekli. Welcome to 1984 but it's worse than anything we could have imagined, or what was written in the books < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 5 Haziran 2025; 19:4:10 > |
|
|
|
|
Bitcoin, anarşi üzerine kurulmuştur. Fakat ETH merkeziyetsiz ve gizlilik odaklıdır ve teknolojiktir. Ancak uzun vade olarak düşünecek olsaydım bitcoini düşünürdüm. Neden ETH düşünmezdim? Eth evet çok büyük bir ürün, güzel bir ürün ve merkeziyetsizlik ile beraber gizliliğe de önem veriyor fakat burada şöyle bir sıkıntı var. Eth bir şirket ürünü, vakıflar var arkasında. Yani bu bitcoin kadar merkeziyetsiz olmadığı anlamına geliyor. Vitaliğin ölüm haberi, hastalanma haberi sonra bir şeyi olmadığının haberi, varlık fonlarının satması gibi durumlar eth'de ciddi dalgalanmalara sebebiyet verebilir ki şu an olan olaylar bunlardı 9 aydır. Fakat uzun vade içerisinde bitcoinden DAHA FAZLA KAZANÇ verir. Fakat bitcoinin felsefesi ile eth felsefesi başkadır. Yatırım tavsiyesi değildir. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-430D04FC4 -- 5 Haziran 2025; 19:19:6 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben mesela o yüzden tokiye başvurdum. Çünkü devlet bir yer yapacaksa buna göre bir plan yapacaktır bana verilen arsa müstakil. O nedenle bir problem yok. Devletin resmi olarak tanıdığı hakla kazandım. Gayrimenkul bana da çok mantıklı gelmiyor zaten fakat neticede insanız ve barınak lazım. O yüzden malzemeden çalınan yapılardan almak istemiyorum. Çünkü Türkiye üzerinde evler çok pahalı ve çoğu çöp. Depremde gofret gibi dağılıyor çoğu dayanıksız. O yüzden benim yaptıracağım ve gerekirse başında duracağım bir bina gerekiyordu. Benimle evlenecek kadın hayatını yaşar onu da söyleyeyim. |
|