Şimdi Ara

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
65
Favori
47.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • b450 gaming plus max anakartta bu ayarlar yapılabiliyor mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonerhac

    b450 gaming plus max anakartta bu ayarlar yapılabiliyor mu?

    Bildiğim kadarıyla b450 anakartlara geldi curve optimizer son bioslarla. Alttaki linkte b450 tomahawk max ile curve optimizer ayarları yapılmış.

    https://www.kitguru.net/components/cpu/joao-silva/msi-gives-us-a-glimpse-of-amds-curve-optimizer-undervolting-feature//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 26 Mart 2021; 17:21:1 >




  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    ben r5 3600 ile b450 msi gaming plus max anakarta son biosu yukledim 5. nesli destekleyen ama pbo bölümünde yeni bölüm açmıyor sadece advanced auto disable falan cıkıyo. belki işlemci değişince gelir dicem ama anakartla ilgilidir dedim herhalde ayar. sonra da sattım 3600 ü.
  • sonerhac kullanıcısına yanıt

    işlemci değişince gelecek o bölüm.

  • Siz hala başlıkta belirttiğiniz ayarlarda mı kullanıyorsunuz yoksa değişiklik yaptınız mı hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt

    bu olayda zaten değişen kısım curve bölümü yoksa bunun dışındaki ayarlarda büyük bir değişim olmaz performans istiyorsanız mesela amd oc kısmında advanced yaptınız limit kısmına motherboard seçmezseniz performans düşer ama bir ayar daha var onu seçerseniz sıcaklık düşer ne amaçla yaptığınıza bağlı kimi de sıcaklık düşürmek için yapıyor.ben 5600x olunca ve su soğutma olunca deneme amaçlı bir kere yaptım soğutmak için onun dışında performans için yapıyorum.1x 10x ayarı mesela 1 seçerseniz performans düşer daha az ısınır 10x seçerseniz tersi olur.curve kısmını doğru yaparsanız -ki ben de yanlış yapıyormuşum başlıkta yapanları görünce ben de kendime göre uyarladım- iyi performans alırsınız.en hızlılar 15 gerisi 25 yapıyordum 15'in de fazla olduğunu gördüm 10 10 yapıyorum şimdi ama 25 değil 30 yapıyorum gerisini işte bu kısım işlemciye göre değişiyor sizdeki işlemci hızlılar 8 olacak belki ya da 15 oluyor belki denemek lazım.ben genel çerçeve verdim ve forumda hayat varken kullanıcı gayet güzel kurcaladı bu işi ve kendine uygun ayarı buldu ve burada paylaştı.





  • Ben az çok sizin yaptıklarınıza ve alttaki ekstra önerilere bakarak bir ayar yapmıştım taa konuyu ilk açtığınız sıralar. Başta stabil olmamıştı, sonra dediğiniz gibi stabilite tutturmuştum. 5900X ve 360mm soğutmayla 5 GHz üstüne çıkıyordu. 5.1'e kadar dayanıyordu, sıcaklık 80'i geçmiyordu. Ama ben oyunlarda 60'larda gezsin derdindeyim. Şu an 70'leri görüyor ara ara. Şu an 4.95 GHz'ye kadar dayanıyor. 4.8'e düşüreyim ama 5 derece fark olsun diye düşüncem var. Sıcaklık yani daha çok amacım. Dediğiniz yöntemi de bir deneyeceğim sağolun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt

    bunları da bi denersin.


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    bu ayarlarda boşta böyle.25 yerine sıfır yapanlar da var ama 0 yapınca devreye girmez belki 3 5 bişi atmak gerekiyordur diye böyle yaptım.burada deneyeceğim şey pbo limits.5900x kullanan bir arkadaş pm'den göstermişti motherboard ve diğer ayarı baya farkediyordu offset miydi neydi bende yok öyle ayar o yüzden o kısımda ne varsa oyun oynayıp deneyecem boşta çok oynamaz sanırım.boşta bu şekilde ben güç tasarrufu seçiyorum güç planı olarak bir tek rdr2'de saat hızını 1.7'den 4650'ye çıkarıyor gece ve ateş falan varsa.corsair h150i devri düşük oluyor.ramlerim ısınmış 3600 cl14 1.43v yapınca 4x8 kitleri.buna da bir bakayım.24 derece ortam.


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?




  • İlginiz için teşekkür ederim hocam. Tek tek deneyeceğim o kadar emek vermiş araştırmışsınız. Forumda sizin gibi paylaşımcı insanlar olması çok güzel cidden. O dediğiniz ayarı da tam bilmiyorum ama araştıracağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelife27 -- 7 Nisan 2021; 23:16:51 >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt

    cevap yazmadığına göre istediğin gibi olmadı galiba denediğim ayar?bu durumda sana garanti bir yöntem vereceğim normalde tasvip etmediğim bir yöntem özellikle 5600x kullanıcıları için çünkü performans düşürüyor ama sende 5900x olduğu için rahatça yapabilirsin.yöntem çok basit ama bir kaç kez denemen gerekebilir.voltajı auto yerine offset - gidebildiğin değer yapıyorsun kesin düşüyor sıcaklık.fazla değer girersen sistem zaten açılmaz o yüzden azar azar dene fazla bir şey yapmana da gerek yok.

  • Arkadaşlar merhaba,

    İlk kez bir Amd işlemci kullanıyorum. OC işlerini ise en son İntel'in 2500K ve 2600K işlemcileri döneminden bu yana pek kurcalamadım. Yaklaşık 1 ay önce 5600X işlemcili bir sistem topladıktan sonra işlemcinin potansiyeline bakmak için bir iki deneme yaptım. 4,8 GHZ 1,35V ile açtı ancak sıcaklıklar kabul edilebilir seviyenin üzerindeydi. Testleri yarıda bıraktım. Sabit 4,6 GHZ ise 1,275V ile gayet stabil çalıştı, testleri yaptım ve stok moda geri döndüm. 3-4 gün önce karşıma bu konu çıktı, öncelikle konu ve açıklamalar için @Wilson Fisk ve @Aerospace'e teşekkürler. Konuyu baştan sona okuduktan sonra onlarca ayar ve onlarca test yaptım. Son 3 günümün boş zaman mesaisini bu konuya ayırdım diyebilirim. Önce temel bileşenleri ve test ortamını belirteyim;


    Sistem;


    İşlemci: Ryzen 5 5600x

    Anakart: MSI Mag B550 Tomahawk

    Ram: GSkill 2x8 3600 Mhz

    Soğutma: MSI Coreluquid 240R ( Radyatör fanları 70 dereceye kadar sabit 1500 RPM. 70 dereceye yaklaştığında Max 1700 RPM )


    Windows'a herhangi bir performans ayarı yapmadım. Sadece Güç seçeneklerini Dengeliden performansa çektim, geri kalanı stok Windows 10. Arka planda çalışması gereken gerekmeyen her şey çalışıyor. Oda sıcaklığı ise sürekli olarak 25/30 derece arası.


    Şimdi öğrendiklerime gelelim;


    Herkes söylemiş ama baştan şunu söylemek gerek, bu ayarlar ve stabil performans bulma aralığı işlemciden işlemciye değişmekle birlikte anakartlar arası da büyük farklar var. Ramlerinde fark yarattığı kesin. Bu yüzden kimsenin ayarı kimseyi tutmuyor. Örneğin @Aerospace 'in yazdıklarından PBO Limit ayarlarını anakarta bıraktığında max TDP ve sıcaklığın yükseldiğini Auto yaptığında düştüğünü anladım. Bende ise hiç bir şey farketmedi. Max TDP sürekli olarak 76w civarında kaldı.


    Curve Optimizer ise tamamen başka bir seviyede farklı ilerliyor. @Wilson Fisk Curve ayarlarında en hızlı iki çekirdeğe Negative 10-10 diğerlerine Negative 30-30 yaptığında max performası almış. Bende ise 25-25-30-30-30 şeklinde max performans verdi. En hızlı iki çekirdeğe 10-10 veya 15-15 verdiğimde bariz performans kaybı yaşadım ki bu tam tersi bir durum.


    İşin bir başka tarafı ise PBO tarafında hangi ayarla test yaparsam yapayım sıcaklık sorunu hiç yaşamadım ancak PBO Limit Manuel ayarlarına hiç dokunmadım. Ya Anakarta bıraktım ya da AUTO olarak yaptım. Belki benim soğutucu çok iyi onu bilemiyorum. Testler sırasında radyatör fanlarım 1700 RPM hiç görmedi.


    Şimdi gelelim test sonuçları ve benim bulduğum stabil aralığa. Benim amacım kabul edilebilir sıcaklık ve voltaj ayarlarında maximum performans. Testleri buna göre yaptım.


    BIOS AYARLARI:


    Auto Voltaj, Auto Çarpan


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    PBO Ayarları:


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    Curve Opt. Ayarları:


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    SENTETİK TESTLER:


    Cinebench R23 testinde 4. sırada gördüğünüz yine bu işlemciye ait sabit 4,6 GHZ ve 1,275V ile alınan sonuçtur. Arada 300 puan var.

    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    AIDA64 STRES TESTLERİ:


    İlk fotoğraf ortalama sıcaklıklar için fikir verebilir. Burada asıl dikkat çekmek istediğim ise iki ve üçüncü fotoğraf. İkinci fotoğrafta stres testinde ortalama çekirdek frekanslarını gösteriyor ki sabit voltaj vererek çıktığımız 4,6 GHZ den çekirdek başına 50 MHZ daha hızlı. Üçüncüde ise yine stres testinde zaman zaman ihtiyaca göre 6 çekirdekten dördünün 4850 MHZ bandına çıktığını görüyoruz. Sıcaklıklar ise max 70 derece.

    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?

    Sonuç:


    Valla arkadaşlar bu PBO ve Curve Opt. işi benim çok hoşuma gitti. İşlemci ihtiyacı olduğunda 4,85 GHZ hızlara çıkıyor ve bunu minimum sıcaklıklarda yapıyor. Sabit 4,8 yaptığımda 80 derece gören işlemci max 70 derece görüyor. Boşa düştüğünde ve yük azaldığında ise düşürüyor voltajı mis gibi serin serin çalışıyor. Tüm bunları yaparken max TDP 76W daha ne olsun. En azından bu işlemci için sabit voltaj ve çarpan işi bitmiştir diyebilirim.


    Not: Henüz bu ayarlar ile işlemciye tam yük bindiren oyun testleri yapmadım. Yaptıkça editleyip ekleyeceğim. Emeği geçenlere teşekkürler.


    OYUN EKLEMESİ:


    Alıntı

    metni:
    ilk amd işlemcin hayırlı olsun öncelikle.dediğin gibi bu iş işlemci ve sisteme göre değişiyor biz bunu bilmiyorduk başlığı açarken ben herkes bunu yapsın diye ayar verdim sonra baktım herkes oyundan atıyor falan dedi hızlı çekirdek işine döndük.hiçbir siteden forumdan araklama değil başlık tamamen orijinal bu forumdaki arkadaşların katkıları ile bu hale geldi.detaylı anlatımın ve msi'dan bios gösterdiğin için teşekkür ederim ben hep asus gösterdim kimine uydu kimine uymadı.oyun testlerini merakla bekliyorum bakalım 25 25'te sorun verecek mi çünkü benchmarklarda sorun vermeyen işlemci oyunlarda veriyordu yani ya benchmarklara göre bir ayarın olacak ya bir de yanında oyunlara göre bir ayarın daha olacak ama ikisi de olsun dersen böyle 10 15 gibi değerler daha çok iş görüyor hızlı çekirdeklerde.


    @Wilson Fisk test sonuçlarından sonra böyle demişti ve aynen dediği gibi oldu.


    25-25-30-30-30-30 düzeninde Sentetik ve Stress testlerinde hiçbir sorun çıkmamasına rağmen oyunlarda sorun çıktı. Mesajı yayınladıktan hemen sonra Forza Horizon 4'ü açtım ve 5. dakika civarında Pc direkt reset attı. Açılışta mavi ekran verip tekrar reset attı. Düzeni değiştirmeden tekrar denedim. Bu kez reset atmadı ancak 10. dakika civarı oyun kapandı ve masaüstüne attı. Bunun üzerine en hızlı çekirdeklere 20-20 değerini atadım. Tekrar oyuna girdiğimde bu kez oyundan atma süresi yarım saatleri buldu. 15-15 düzenine geçtim ve oyundan atmalar kesildi. Yaklaşık 5 saattir Forza Horizon 4, COD Warzone, Cities Skylines ( işlemciye tek çekirdekte deli yük bindiren bir oyundur ) oynuyorum ve henüz bir hata ile karşılaşmadım. Tekrar sentetik test ve stres testleri yaptım sonuçları aşağıda paylaşıyorum.


    15-15-30-30-30-30 Düzen Testler:


    Sıcaklık değerlerinde bir değişim yok her şey aynı. Test sonuçlarında ise tek çekirdek sonuçlarında bir değişim yok hatta ufak tefek artışlar var. Çoklu çekirdek sonuçlarında ise, CineBench R23'te 100 Puan, GeekBench 5'te 32 Puan, CPU-Z'da 60 puan civarında düşüş oldu. Tabiki bu düşüşler kayda değmez ancak ne fark oluyor görmek açısından eklemek istedim. Tekrar stres testi eklemek istemedim çünkü her şey olduğu gibi aynı. Yine ortalama 4,6-4,7 GHZ arasında bir çalışma frekansı ve zaman zaman 4 ya da 5 çekirdek aynı anda 4,85 GHZ çalışma şekli mevcut.


    Sonuç:


    25-25-30-30-30-30 ve 20-20 düzeni Sentetik ve Stress testlerinde başarılı olsa da oyunlarda çuvalladı. 15-15 düzenine geçtiğimde ise oyunlar sorunsuz gidiyor. Testlerdeki ufak düşüşler ise kayda değmez. Bu durumda benim için kazanan 15-15-30-30-30-30 düzeni oldu.



    Resimleri tıklayarak büyütebilirsiniz.

    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YerliMakina -- 11 Nisan 2021; 15:54:40 >




  • YerliMakina kullanıcısına yanıt

    ilk amd işlemcin hayırlı olsun öncelikle.dediğin gibi bu iş işlemci ve sisteme göre değişiyor biz bunu bilmiyorduk başlığı açarken ben herkes bunu yapsın diye ayar verdim sonra baktım herkes oyundan atıyor falan dedi hızlı çekirdek işine döndük.hiçbir siteden forumdan araklama değil başlık tamamen orijinal bu forumdaki arkadaşların katkıları ile bu hale geldi.detaylı anlatımın ve msi'dan bios gösterdiğin için teşekkür ederim ben hep asus gösterdim kimine uydu kimine uymadı.oyun testlerini merakla bekliyorum bakalım 25 25'te sorun verecek mi çünkü benchmarklarda sorun vermeyen işlemci oyunlarda veriyordu yani ya benchmarklara göre bir ayarın olacak ya bir de yanında oyunlara göre bir ayarın daha olacak ama ikisi de olsun dersen böyle 10 15 gibi değerler daha çok iş görüyor hızlı çekirdeklerde.

  • Merhaba galiba benim sistemde tutmadı burdaki ayarlar hali hazır sistemimde r5 2600 den, r5 5600x e geçtim, r5 2600 dolayısıyla manuel oc ye daha alışkın biriyim ama yenilik iyidir dedim bu konudaki ayarlar ve bazı arkadaşların özellikle @YerliMakina arkadaşın ayarlarını denedim, manuel oc ile 4.7 ghz 1.2750v pbo, cbp kapalı ve %100 yükte 71 derece sıcaklıkta 30 dakika stres testlerinde, oyun testlerinde Rdr2 3 saat denendi sorunsuz, hatasız kullanıyordum burdaki ayarları deneyince 4.7 ghz de voltaj 1.36 ya kadar çıkıyor ve sıcaklık 75 dereceleri buldu, belkide anakartım kaynaklı Msi B450 Tomahawk var beta bios ile çalıştırıyor. Denemelere devam edicem.


    Sistemim :

    Anakart : Msi B450 Tomahawk

    İşlemci : Amd Ryzen 5 5600x

    Ram : Crucial Ballistix 2x8gb 3600 mhz

    Soğutucu : Id-Cooling Se224xt

    Kasa : Cooler Master Mb511

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    ilk amd işlemcin hayırlı olsun öncelikle.dediğin gibi bu iş işlemci ve sisteme göre değişiyor biz bunu bilmiyorduk başlığı açarken ben herkes bunu yapsın diye ayar verdim sonra baktım herkes oyundan atıyor falan dedi hızlı çekirdek işine döndük.hiçbir siteden forumdan araklama değil başlık tamamen orijinal bu forumdaki arkadaşların katkıları ile bu hale geldi.detaylı anlatımın ve msi'dan bios gösterdiğin için teşekkür ederim ben hep asus gösterdim kimine uydu kimine uymadı.oyun testlerini merakla bekliyorum bakalım 25 25'te sorun verecek mi çünkü benchmarklarda sorun vermeyen işlemci oyunlarda veriyordu yani ya benchmarklara göre bir ayarın olacak ya bir de yanında oyunlara göre bir ayarın daha olacak ama ikisi de olsun dersen böyle 10 15 gibi değerler daha çok iş görüyor hızlı çekirdeklerde.

    Aynen dediğiniz gibi oldu. Mesajı düzenledim bakabilirsiniz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin_92

    Merhaba galiba benim sistemde tutmadı burdaki ayarlar hali hazır sistemimde r5 2600 den, r5 5600x e geçtim, r5 2600 dolayısıyla manuel oc ye daha alışkın biriyim ama yenilik iyidir dedim bu konudaki ayarlar ve bazı arkadaşların özellikle @YerliMakina arkadaşın ayarlarını denedim, manuel oc ile 4.7 ghz 1.2750v pbo, cbp kapalı ve %100 yükte 71 derece sıcaklıkta 30 dakika stres testlerinde, oyun testlerinde Rdr2 3 saat denendi sorunsuz, hatasız kullanıyordum burdaki ayarları deneyince 4.7 ghz de voltaj 1.36 ya kadar çıkıyor ve sıcaklık 75 dereceleri buldu, belkide anakartım kaynaklı Msi B450 Tomahawk var beta bios ile çalıştırıyor. Denemelere devam edicem.


    Sistemim :

    Anakart : Msi B450 Tomahawk

    İşlemci : Amd Ryzen 5 5600x

    Ram : Crucial Ballistix 2x8gb 3600 mhz

    Soğutucu : Id-Cooling Se224xt

    Kasa : Cooler Master Mb511

    Merhaba.


    +200 MHZ yaptığınızda çekirdek frekansları max 4,7 GHZ mi gördü ? İşlemcinin normal boost hızı 4,6 GHz ancak tek çekirdek 4,65 çalışıyor yük bindiğinde. +200 MHz PBO yapınca 4,85 GHz civarında çalışması lazım. Bu birincisi. İkinci olarak ben mesajıma max voltaj değerlerini eklemedim çünkü auto ayarda. Daha çok Max TDPye dikkat ettim o da 76 watı geçmedi Şimdi buraya ekliyorum siz de göreceksiniz 1,36ya çıkması gayet normal hatta bende anlık 1,4 gördü ama 4,85 GHz görmesi lazım hem tek çekirdekte hem de stress testlerinde anlık olarak. Sıcaklık konusunda ise 75 derece demişsiniz ben anlık 70 gördüm ortalamam 65/68 arası. Burada bence soğutucu farkı ortaya çıkıyor.




    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?




  • YerliMakina kullanıcısına yanıt

    Hocam ayni yaptığınız gibi yaptım, aida64 de 4.85 ghz yaziyor ama stres testi yaparken gorev yoneticisini actim 4.7ghz den yukari adim atmadi voltaj 1.35-36 arasiydi tdp ye bende hic dikkat etmedim aslinda ama 4.7ghz 1.36v gorunce basarisiz buldum benim sistemde her ayar her sisteme uygun olmayabilir sonucta, 1.275v 4.7 ghz manuel oc kullaniyorum, benim anakart farkindan olabilir hocam b450 tomahawk, max olmayan modeli hemde, derece cokta onemli degil 70 75 arasinda olaganustu bi fark yok benim eski r5 2600 stres testin 105 derece goruyordu stok fanla kapanmiyordu bile sistem Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 11 Nisan 2021; 16:21:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @YerliMakina

    Hocam merhaba çözdüm olayı. Stres testin işlemci 4.7 ghz de çalışıyor fakat oyunlarda 4.85 ghz çalışıyor. Voltaj, sıcaklık ve tdp ideal seviyelerde, Cpu-Z testinde tek çekirdek testi 665, çoklu çekirdekte 5200 puan alıyor. İlk yazdığımda sadece stres testinde denemiştim, birkaç saat sonra oyun testi yapınca anladım 4.85 ghz çalışıyor gerektiğinde. Şuanlık tuttu güzel bi ayar. İnce ince denemeler yapıp cinebench r23 testleri de yapıcam müsait olunca


    Edit : Cinebench r23 testi de resimdeki gibi çıktı. Cbp kapatınca 3.7 ghz den yukarı adım atmıyor. Sizde de böyle mi durum.

    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 12 Nisan 2021; 22:5:5 >




  • Ryzen serisi toplam soket gücüne bakar, mesela 5600x auto ayarda 76w çeker, bunu cinebench gibi çok çekirdek testlerinde sonuna kadar kullanır, fakat çekirdek çok olduğu için çekirdek başına güç düşer ve MHz değeri düşük olur. Oyunlar ise çekirdeklerin hepsini testler gibi sömürmez, bu durumda 76W gücü, birkaç çekirdeği 4850MHz'e boostlamak için yeterlidir.


    Siz ppt (sokete izin verilen watt) arttırınca tek çekirdek performansı pek artmaz, daha çok, çok çekirdek performansı artar. Örneğin 5600x için ppt limiti kaldırırsanız, cinebench testinde çekirdekler daha yüksek MHz ile çalışır mesela 4500MHz ve işlemci 130 watt civarı çeker, prime testinde 145 wattları görür.


    Oyun amaçlı kullanımda auto değerleri ve pbo +200MHz seçimi fazlasıyla yeterlidir ve serin çalışır. Bunun üzerine negatif curve ayarı ile performans az bir miktar daha artar.





  • @yasin_92


    Merhaba,


    Ben CBP ayarına hiç dokunmadım, default bios ayarlarında sadece PBO ve Curve ayarlarını yaptım. Stabilite yakalamanıza sevindim. Maşallah sizin işlemci benimkine CineBench'te 700 CPU-Z'da 100 puan fark atmış. Şimdi bu fark nereden geliyor diye merak ediyorum :))

  • Arkadaşlar bu konulara girmenize gerek yok windows 10 güç planından gelişmiş seçeneklere girin dengeli yazan kısmı deneme yanılma yöntemiyle değiştirin otomatik olarak voltaj düşürüp çarpan kısmaya başlıyor işlemci. Bende yüksek performansı seçince düzeldi, akabinde tekrar dengeli yaptım yine çarpan düşürüp voltaj düşürmeye devam etti işlemci.

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.