Şimdi Ara

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
784
Cevap
62
Favori
53.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KılarkGeybıl

Hocam hangi cekirdegin daha iyi olduguna nasil bakiyorsunuz acaba

AMD Ryzen Master'a girip manual profilde CCD0 kısmında yıldızlı olan en iyisi gri noktalı olan en iyi 2.sidir. 5900X'te CCD1 de var, oradan da diğer en iyi core'lara bakılabiliyor.

• LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt
    Ben saldim hocam bu muhabbeti randimanli calismiyor hersey default ayarinda oyunlarda daha iyi fps veriyor ugrasmaya degmez en iyisi manuel oc
  • bu olay sadece zen3 için mi geçerl.bende msi b450 gaming plus max anakart ve 3900x var yapabilir miyim acaba bu işlemi?

• quote:

Orijinalden alıntı: KılarkGeybıl

Ben saldim hocam bu muhabbeti randimanli calismiyor hersey default ayarinda oyunlarda daha iyi fps veriyor ugrasmaya degmez en iyisi manuel oc

Ben de aynı mantıkla manuel oc kullanıyorum Curve optimizerin gördüğüm tek faydası görece olarak daha kötü olan çekirdeklerden daha fazla Mv düşürerek bunların iyi çekirdekler için gönderilen Mv den daha az Mv maruz kalarak çıkamayacakları veya sıkıntılı (fazla ısınarak)çıkacakları MHZ leri düşürerek daha soğuk çalışma yakalamak için faydalı ben bu yöntem ile aynı MHZ leri bozmadan ve kaybetmeden 3-4 derece dahaaz ısılarda çalışma imkanı yakalayabildim.

• Konu başlığındaki ilk yöntemi düz MSI B450M Mortar anakart ile denedim 4850 mhz oluyor. Cyberpunk 2077 de denedim oyundan atmadı. Cinebench testleri yapayım. Bilgi veririm.

Testler:

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?

Skorlarda herhangi bir anormallik var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 5 Ocak 2021; 15:34:8 >

• Aerospace kullanıcısına yanıt

Sizi ayarladan giderek bende kendime göre biraz ayar çektim. Gerçekten fark etti.

• BhdrBss B kullanıcısına yanıt

Hocam sizde scalar ve throotle auto mu? Ve 20 mhz mi arttırdınız? Ayrıca benim de 5600x te en iyi çekirdek 5. çekirdek, diğeri de 3. çekirdek. Siz çekirdeklere nasıl değerler verdiniz. Test skorlarınız gayet iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nurullah390

Hocam sizde scalar ve throotle auto mu? Ve 20 mhz mi arttırdınız? Ayrıca benim de 5600x te en iyi çekirdek 5. çekirdek, diğeri de 3. çekirdek. Siz çekirdeklere nasıl değerler verdiniz. Test skorlarınız gayet iyi.

Auto bırakmıştım. Scala 10x yapınca çok çekirdek puanım daha fazla oluyor. Benim işlemcide de 5. çekirdek en iyi, 3. çekirdek ikinci.

• BhdrBss B kullanıcısına yanıt

Peki curvede hangi değerleri verdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: nurullah390

Peki curvede hangi değerleri verdiniz?

Hepsi Negatif,

En iyi 5,

Ikinci 10,

Geri kalanlar 25.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BhdrBss -- 5 Ocak 2021; 21:26:35 >
  • Tuhaf bir sıkıntı var. Ryzen master da çekirdekleri göremiyorum. Ayar yapıp apply veya apply test dediğimde ise ''Invalid count for core disable. Number of active cores should be more then 1 Select valid values and apply again'' uyarısını veriyor. Lakin çekirdekler aktif hiçbir sıkıntı yok izliyorum hwmonitör den. cinebench testi de yapıyorum yine sorun yok. CPU-Z de de gösteriyor. Formattan tutun ki default ayarlar dahil herşeyi yaptım yine aynı! bios iki farklı sürümde denedim aynı sorun. Chipset driverlar ı sildim kurdum aynı. Nooooluuyor yahu var mı bir fikriniz?

5600x
    msi x570 gaming plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuhaf Sahi -- 6 Ocak 2021; 7:3:27 >

• Tuhaf Sahi kullanıcısına yanıt

Bende core section sekmesinde çekirdekleri göremiyorum. Silip yükledim ama sonuç değişmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0rka

Bende core section sekmesinde çekirdekleri göremiyorum. Silip yükledim ama sonuç değişmedi.

Aynı durum işte. Bios hangi sürüm? başka uygulamalarda gözlemlediniz mi çekirdekleri sekleri?

MSI B450m Mortar anakart üzerinden beta bios hocam. Başka bir sıkıntı yok sadece ryzen master da göremiyorum.

• İlk yöntemde sıkınt yaşamıyorum. Sadece daha iyi sonuç alabilir miyim diye alternatif yöntemi denemek istedim.

• 0rka kullanıcısına yanıt
    All core da bende mavi ekran veriyor win e girerken. Voltaj auto mu yaptınız?

Evet hocam auto voltaj. 2 gündür. Cinebench, Red Dead Redeption 2, Ac Valhalla gibi oyunlarda testler yaptım sorun çıkarmadı.

• Ryzen Masterın, manuel all core yapılan oc den extra bir katkısı var mı? Hiç kullanmadım bu programı, Ryzen 2600'ümü 4.0 da 1.28v ile kullanıyorum.Ryzen Masterı yükleyip yapabilceğim daha iyi extra birşey var mı ?

• DH | equ* kullanıcısına yanıt

biostan yapılmayıp da ryzen master üzerinden yapılabilecek bir ayar olduğunu zannetmiyorum hocam. Bios daha sağlıklı bence.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.