Yarbay
10 Şubat 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme
Toplam: 956 (Bu ay: 1)
Gönderileri

https://www.reddit.com/r/MSI_Gaming/comments/kj6rqm/b450_non_max_new_bios_for_zen3/

https://www.msi.com/news/detail/e6223bc16d1f1d90182e0ee0929f5447

Hayırlı olsun. Yeni bios ile b450 non max serileri artık ryzen 5000 zen3 desteğine kavuştu. Beta bios yayınlandı. Msi'ın sitesinde anakart modelinizin support sayfasından indirip güncelleyebilirsiniz.

Evet arkadaşlar sonunda beklenen inceleme ile karşınızdayım

Ürün Resimleri

__________________________________________________________________________________________

Ürün Özellikleri

Intel® Core™ i5-3210M + HM76 Çipset
4-6-8GB DDR3 1600MHz
Lenovo Enhanced Experience 3.0 ile 40%'a kadar daha hızlı önyükleme
Daha zengin ses kalitesi ve aydınlık görüntü için bir dokunuşla kontrol edilen OneKey® Theatre II - intelligent ses-görüntü optimizasyonu
15.6" HD LED ekran HD 1366x768, 16:9 geniş ekran
nVidia Geforce GT630M 2GB DirectX® 11 Grafik Kartı
Dolby® Home Theatre® V4 geliştirilmiş ses ve stereo hoparlörler
Kasa Rengi Metal Grisi
İşlemci Intel 3. Nesil Ivy Bridge Core i5-3210M İşlemci (3M Cache, 2.50 GHz, Turbo Boost ile 2.90GHz e kadar Tek çekirdek için 3.1GHz)
Yongaseti HM76
Sistem Belleği 4-6-8GB DDR3 1600
Ekran Kartı NVIDIA Geforce GT 630M 2GB
Ses Stereo speakers
Sabit Disk Kapasitesi 500-750-1000GB 5400rpm
Optik Sürücü DVD±RW DL Super Multi çift katmanlı sürücü
Ekran 15.6" HD LED Wedge 1366 x 768
Klavye Numerik
İşletim Sistemi FreeDos-Win7Basic
Geliştirilmiş Portlar 2x USB 3.0, 2x USB 2.0,VGA, HDMI, Kulaklık ve Mikrofon
Kablosuz Haberleşme 802.11n Wi-Fi, Realtek Ethernet - 10/100M (RJ-45 connector)
Bluetooth Bluetooth Version 4.0
Bellek Kart Yuvası 5in1 kart okuyucu (SD/SDPRO/MMC/MS PRO/XD)
Boyutlar (LxWxH) 376x250x32.9 mm
Ağırlık 2.65kg
Pil Tipi - Ömrü 6 hücreli

__________________________________________________________________________________________

GPU-Z Görüntüleri

/>

/>

/>

/>

CPU-Z Görüntüleri

Windows Derecelendirmesi

HD Tune Sonuçları

Aygıt Yöneticisi

Panel Bilgileri

Cinebench R11.5

ForceWare 295.93

3DMARK06

ForceWare 295.93

3DMARK 11

ForceWare 295.93

Soğutma Sistemi

Oyun oynarken Etkili Isı Sarfiyatı Moduna almanızı tavsiye ederim

Lenovo Uygulamaları ve Açıklamaları

Bu konuda bizi bilgilendiren Enderoid'e teşekkür ediyoruz

quote:

Orijinalden alıntı: enderoid

Lenovo EE Boot Optimizer : Programı çalıştırdım, restart attı, iyileştirme süreci başladı dedi. Sonra tekrar restart attığında makina normalden biraz daha hızlı başladı.

Lenovo VeriFace : Bu arada VeriFace programını çalıştırdım. Hani bilgisayarı açarken şifre sorar ya, bu programla şifre sormuyor. Kameraya bakmanızı istiyor ve sağ gözünüzden sizi tanıyor . 'Görevimiz Tehlike' filmindeki sahne gibi

Energy Management : Pil ve fan sisteminin çalışma şeklini ayarlıyorsun. Pil için: yavaş, balance, performans var. Fan için: Normal, sessiz, toz temizleme var. Programın dokunmatik kısayol tuşu en üstte ses düğmelerinin yanında.

OneKey Recovery : Tüm sistemin harici bir harddiske recover edilmesini sağlıyor.

OneKey Theater : Bilgisayarı görsel açıdan normal, film veya oyun moduna geçiriyor. Programın dokunmatik kısayol tuşu bilgisayarın en üstte ses düğmelerinin yanında.

Power2Go : Bir nevi Nero CD yazma programı.

Power DVD 10 : 3D destekli film ve müzik oynatma programı.

YouCam : Janjanlı, animasyonlu bir Web Cam programı.

Dolby Home Theater : Bilgisayarı ses açısından film, müzik veya oyun moduna geçiriyor. Her biri kendi içinde ekolayzır ayarları var. Dahili hoparlörü 5+1 olarak çalıştırabiliyorsunuz (oyun sırasında denedim, adam sağdan yaklaşırsa sağdan, soldan yaklaşırsa soldan, arkadan yaklaşırsa ortanın alt kısmından ve çok az yanlardan, önden yaklaşırsa ortanın üst kısmından ve çok az yanlardan ses veriyor).

Lenovo IdeaPad Z580 Driver Sayfası

http://support.lenovo.com/tr_TR/research/hints-or-tips/detail.page?&DocID=HT073553

NVDIA Güncel Driver Yükleme Sorununa Çözüm

1.http://www.laptopvideo2go.com/drivers adresine girin. Orta tarafta biraz alt kısımda işletim sisteminize uygun en üstteki sürücüyü tıklayın.
2.Açılan forum sayfasından Driver 'a tıklayarak gerekli driverı indirin ve sağ tıklayarak belirtilen bir klasöre çıkartın. Ama sakın yüklemeyin.
3.Gene aynı sayfada Modded INF e tıklayarak .inf dosyasını indirin.
4.İndirdiğiniz inf dosyasını driver'ı açtığınız klasörün içindeki Display.Driver klasörüne kopyalayın. Üzerine yazmak isteyecek evet deyin.
5.Driveri açtığınız klasördeki setup.exe dosyasını çalıştırıp driveri kurun. Oldu da çalışmazsa aygıt yöneticisine girip ekran kartı sürücüsünü güncelleyin. Driverı açtığınız klasörü gösterin.
Yeniden başlatın. Bu kadar

NOT: .inf dosyasını indirme sorunu yaşayan arkadaşlar linke sağ tıklayıp farklı kaydet yapın .txt uzantılı metin belgesi olarak kaydedecektir yani xxx.inf.txt şeklinde sondaki .txt uzantısını silerseniz sorun çözülür yada tıkladığınız linkteki yazıların tümünü seçip çalıştırdan notepad yazıp yazıları yapıştırdıktan sonra .inf uzantılı farklı kaydet yapın

Bazı arkadaşlar inf dosyasını indirmede sorun yaşadığı için konuya ekliyorum arkadaşlar win7 64bit 301.42 verisiyon içindir
http://www.dosya.tc/server19/tobga4/nvwi.rar.html
___________________________________________________________________________________________

Oyun İçi FPS ve Sıcaklık Değerleri

quote:

Bu mesajda oyunları oynadıkça paylaşacağım. Hatta QrY bunları alıp kendi mesajının altına kopyalasın bence. Master ve Qry' nin affına sığınıyorum, umarım doğru yapmışımdır. Tüm oyunlar en az 2 saat normal fan ayarında normal oda sıcaklığında (İstanbul sahilde evim ve hafif sıcak sayılır, klima yok ) oynandı.

Tropico 4 :

Medieval Total War 2 :

Left 4 Dead 2 :

Mass Effect 3 :

quote:

Orijinalden alıntı: _botturgec_

İncelemeye başlıyorum. Oyunun başında, ortasında ve sonunda aldığım sıcaklık görüntülerini yanlışlıkla sildim. En yakın zamanda tekrar oynayıp, ekleyeceğim bu bilgileri de. Bendeki model 4gb ram'e sahip bu arada.

Oyunumuz Dirt 3.
High Detayda ve 1366*768 çözünürlüğünde oynadım. 20-23 fps arası aldım, gayet akıcıydı. Önce videolardan başlayayım. Lütfen 720p olarak izleyin.

Şimdi de oyun içi görüntüler.

Not : Video'ları özellikle hava şartlarının bozuk olduğu, ekran kartı için daha zor olan bölümlerden seçtim. Belki izlerken ufak takılmalar olduğunu düşünebilirsin ama sanırım bu fraps yüzünden. Oyun içinde en ufak bir takılma hissetmedim. Ayrıca ayarları "ultra" yapıp gölge vb detayları high seviyesinde tutarsak yine 17-18 fps civarı akıcı bir oyun elde edilebiliyor. Umarım beğenmişsinizdir. Bir de ekleyeyim 1,5 saat falan oynadım Sıcaklık oyuna başlamadan önce 41 derece falandı, bıraktığımda ise 57-58 oldu. Malesef görüntüleri kaybettim yakın zamanda tekrar ekleyeceğim. Bir de fanı "etkili ısı sarfiyatı" modunda çalıştırdım.

quote:

Fifa 12 incelemesini sunuyorum. Tüm ayarlar son seviyededir. Oyun içi video'su size sanki takılıyor gibi gelebilir ama Fraps programı yüzünden sanıyorum. Çünkü oyun son derece akıcı, duraksama yok.
Fraps'ın fps değerleri :
Avg: 59.338 - Min: 40 - Max: 64

quote:

Spec Ops the Line :

Oyun en yüksek çözünürlük ve ayarlarda 1,5 saat oynandı. Bilgisayarın altı oldukça soğuk fakat en sol kısmı (fanın olduğu yer) biraz ılındı. Oyunda en ufak bir kasma veya takılma olmadı, oldukça seriydi.

quote:

Beklenen BF3 incelemesiyle karşınızdayım. İki farklı inceleme yaptım, custom ayarlarda bir çok grafik ayarını ultra yaparak ve kendi otomatik ayarlarıyla olan şekilde. İkisinin de fps değerlerini ve videolarını ekliyorum.

İlk video; ayarların bir çoğu "ultra" da "anti-aliasing deferred" ve "blur" kapalı. Oyun gayet akıcıydı, bazı çatışma sahnelerinde akıcılık kaybolabiliyordu ama.Ayarları video'da görebilirsiniz zaten.
Fps Değerleri : Avg: 21.944 - Min: 15 - Max: 36

2.video ; ayarları direk "auto" yaptım. "Texture Quality" seçeneği ultra'da diğer seçeneklerin bir çoğu "medium".
Fps Değerleri : Avg: 54.631 - Min: 37 - Max: 70

Bu ayarlarda oyun müthiş akıcı, hiç sıkıntısız çalışıyor. Bazı seçenekleri "high" yapıp yine çok akıcı şekilde oynanabiliyor fakat 3.bir videoyla uğraşamadım :)

Resimler :

Isı Değerleri :
Oyundan önce ;

Yaklaşık 1,5 saat oynadıktan sonra ;

Umarım yardımcı olmuştur aklında soru işareti olanlara.

quote:

Orijinalden alıntı: lifeisdh

- Li-Ion Pil Rehberi -

1 - Pil Ömrü
Öncelikle pilimizin belli bir şarj ömrü olduğunu söyleyeyim.(500 şarj gibi.) Her yıl kapasitesinin %20sini kaybediyor. Kullanım koşullarınıza bağlı olarak bu artabilir de düşebilir de. Fakat pilinizi kullansanız da kullanmasanız da ömrünün kısalacağını bilin. Pilinizi kullanın boşa gitmesin.
2 - Nasıl saklanmalı?
Li-Ion pilleri saklamak isterseniz uymanız gereken kurallar var. Asla %100 şarjda bataryayı saklamaya kalkışmayın. %40 civarı saklarsanız pilinizin daha az kaybı olacak. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi %40'da saklanan bataryanın ömrünü daha fazla koruduğunu görebilirsiniz. Zaten laptoplarımızı kutudan çıkarıp açtığımızda şarjının %40 civarı olduğunu görmüşsünüzdür. Bir diğer önemli konu da sıcaklık. Resimde 0 derecedeki koruma oranının daha fazla olduğunu görmüşsünüzdür. Saklayacaksanız buzdolabında falan saklamanız öneriliyor.
[simage]i54.tinypic.com/25fuakx.jpg[/simage]

3 - Şarj nasıl olmalı?
- Laptopunuzu ilk açtığınızda şarjının %40 civarı olmasının saklama kapasitesi açısından önemini söylemiştim. İlk kullanımda %100 e kadar doldurup kullanmanız tavsiye ediliyor.

- Li-Ion pillerin hafızası yoktur. Yani cihazınızı istediğiniz zaman şarjdan sökebilir veya istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz. Örneğin, şarjınız %45 civarında. Şarja takabilirsiniz veya şarjınız %87'de sökebilirsiniz şarj cihazını. Ayrıca %100deyken şarj kablosunu sökmenize gerek yoktur. Zaten şarj etmeyi kesiyor %100 den sonra. Bunu adaptörün sıcaklığından anlayabilirsiniz. %40 dayken adaptörünüzün sıcaklığı daha yüksektir. %100den sonra cihazınızı şarjdan sökmenize gerek yoktur fakat eğer bunu uzun süreli yaparsanız piliniz kullanılmadığı için hantallaşacaktır. Yani bir nevi pilinizi saklama moduna almış oluyorsunuz. 2. maddede belirttiğim gibi %100de saklanan piller daha fazla kapasite kaybeder. Bu yüzden mümkün olduğunca pilinizi kullanıp %40 civarı tekrar şarja takmanız tavsiye edilir.

- Bataryamızı asla ve asla %100 boşaltmıyoruz. Bu pilinize zarar verebilir hatta tekrar şarj edemeyebilirsiniz bile. Pil göstergesi %15'in altına hatta %30'un altına düşmeden şarja bağlamanız gerekiyor. Bu konuda krstarica'nın konusundan alıntı yapmak istiyorum.

"Pili tamamen bomboş bir şekilde şarj etmekte pile zarar verir ya da şarj cihazının tepki vermemesine sebebiyet verir. Bomboştan kasıt % 15in altıdır, örnek vermem gerekirse, bir pil tamamen bittiği takdirde tekrar şarj edemeyebilirsiniz, dizüstü bilgisayarınızın veya fotoğraf makinenizin cihazı pili gerilim alamadığı için algılayamayabilir. Bu da ''Şarj'' ışığının yanıp sönmesine neden olur ve pili şarj etmez. İlk olarak yapmanız gereken, farklı bir pil ile de olsa değerleri çok önemli değil, ikisi arasında uygun kutuplar arasında geçici telden köprü kurarak dolu pilden, boş pile az da olsa gerilim sağlayabilirsiniz. Ya da buzdolabına bırakabilirsiniz, potansiyel fark artacaktır. 1-2 saat ( Dondurucu kısmı değil. ) Buzdolabında düşük sıcaklık ile az da olsa gerilim sağlanacaktır, kimya derslerinde okullulara gösterilmesi gerekir. Daha sonra tekrardan cihaza takabilir, şarj etmeyi deneyebilirsiniz."

- Li-Ion pilinizi kullanırken haftada sadece bir kere tam olarak deşarj etmeniz gerekiyor. Yani pilimizi %15 - %20 civarına kadar kullanıp daha sonra şarj kablosunu takıp kullanmaya devam edeceksiniz. Pili sürekli deşarj etmenize gerek yok. Haftada 1-2 kere yapsanız yeterli fakat yine de kullanmaktan çekinmeyin. %20nin altına düşmemesine özen gösterin.

- Laptobunuzu şarja takılıyken asla bataryasını söküp kullanmayın. Voltaj düşüklüğü gibi durumlarda laptopunuz zarar görebilir. Yani bataryamız ayrıca UPS(Güç Kaynağı) görevi görüyor. Zaten araştırabilirsiniz. Hiçbir uzman, bataryayı sökerek laptopunuzu kullanmanızı tavsiye etmiyor. Zaten pilimizin hafızası olmadığını söylemiştim. %100deyken şarj kablosunu takmanız pilinize zarar vermez. Tabi harici olarak Power Supply'niz varsa bataryanızı sökerek kullanabilirsiniz. Ayrıca bu durumda da pilinizi kullanmadığınız için kapasitesinin düşeceğini biliyorsunuz. Tekrar söylüyorum. Pilinizi kullanmaktan çekinmeyin.

Laptopuzu şarjdayken açmamanız tavsiye ediliyor. Kapatırken de %100 şarjda kapatmamanız önerilir.

Diger konuya yazdigim rehberi buraya da ekleyeyim. Yalniş seyler yapmayin.
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 1333mhz cl7 ram mi yoksa 1600mhz cl9 ram mi daha iyi performans gösterir ?
Arkadaşlar AMD Phenom II X4 955 BE 3.2GHZ işlemci için en uygun anakart hangisidir ?
Çekirdek açma özelliği de olan Tercihen Asus yada Gigabyte ? Maksimum 200TL..
Hakkında
İlgi Alanları: PC, Oyun
Forum İmzası:
Let the past stay in the past..
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
desktop
Otomobil
Volkswagen Polo 1.0
Mobil cihaz
Poco F2 Pro 8/256
Operatör
Vodafone TR
Oyun Platformu
PC
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600x Zen3
Anakart
MSI B450M Mortar
Sabit Disk
Silicon Power 1TB P34A80 PCie Nvme M.2
Sabit Disk
Samsung EVO 850 500GB
Sabit Disk
SanDisk Ultra II 480GB
Sabit Disk
Samsung 860 qvo 1TB
Sabit Disk
Crucial MX500 500GB
Sabit Disk
Mushkin Helix-l 250GB Pcie nvme
Sabit Disk
WD Black 500GB
Ekran Kartı
Asus TUF OC RTX 3070 8 GB
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.067
İkinci El Bölümü Mesajları: 195
Konularının görüntülenme sayısı: 37.951 (Bu ay: 234)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.366 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.