Şimdi Ara

Zemzem suyunu açıklayın? [Din İçerir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1,5 metre genişliğinde olan Zemzem kuyusundan binlerce yıldır milyonlarca metreküp su çekiliyor, kaynağının ise hala tam olarak bilinmemesi mucize olarak değerlendiriliyor. Zemzem kuyusunun yakınlarında irili ufaklı (birisinin adı Davut) birçok kuyu var. Ama bölgenin jeolojik yapısı gereği bu sular ya çok aşırı mineralli ya da tuzlu. Hiçbiri zemzem kadar mineral oranı dengeli ve kaliteli değil. Prof. Dr. Zekai Şen’e göre bu kuyular birbirine bu kadar yakın olmasına rağmen, hiçbirinin zemzemin normal değerlerine yaklaşamamasının bile bir mucize. Zemzem suyunun son yıllarda artan hacı sayısı sebebiyle bitme tehlikesi geçirdiğine dair söylentiler çıkmasına ise Şen, “Uzun süreyi kapsayan bilimsel öngörülerimize göre bitme ihtimali yok. Tabiri caizse kuyu derya gibi.

Daha kaynağını bile tam bilmiyoruz.

Bu sudan alınan örnekler Avrupa laboratuvarlarında da inceleniyor. Bu incelemeler sonucunda suyun içinde çok az miktarda kükürt bulunduğu sonucuna varılmış. Dünya Sağlık Örgütü’ nün ( WHO ) de dikkatini çeken zemzem suyu, bu kuruluş tarafından da dünyanın en sağlıklı sularından biri ünvanını almış durumda. Zemzem suyunun bilim dünyasını şaşkına çeviren en çarpıcı özellik ve faydaları şunlardır: sıtma hastalığına düşmandır ve baş ağrılarını geçirir. Beden gücünü olumlu yönde etkiler. Ne kadar çıkarılırsa çıkarılsın bu su bitme eğilimi veya belirtisi göstermez. Amerika’ da yapılan testlerde içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olduğu da kanıtlanmıştır. Ayrıca içildiği zaman hiçbir şekilde idrar yoluyla vücut dışına atılmaz. Sadece ter ile vücut dışına çıkar. Bilimsel değer kazanan bu özellik ve faydaların nedenleri hususunda bilimsel bir sonuç alınabilmiş değil. Bu yüzden bu su hala bir mucize olarak değerlendirilmektedir.

ZEMZEM BİR KOVA SUYU TEMİZLİYOR

Araştırmasını derinleştiren Alman bilim adamı Dr. Pfeiffer, şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşır. Zemzemin mayalama özelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu özelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit eder. Dr. Pfeiffer, "Su her şart atlında değişmiyor ama değiştiriyor. Çok acayip bir deney yaptım. Bir damla zemzem suyuna yüz damla normal su karıştırdım. Sonuçta gördüm ki suyun hepsi zemzeme dönüşmüş. Sonra bir damla zemzeme bin damla normal su karıştırdım. Ve yine gördüm ki hepsi zemzeme dönüşmüş. Bunun sebebi nedir, neden? Zemzem'de öyle bir enerji var ki başkasını değiştirir ama kendi değişmez" diyor.

EZAN SESİYLE PARLIYOR, ÇAN SESİYLE KARARIYOR

Zemzem kristallerini mikroskop ortamında inceleyen Japon bilim adamı Dr. Masura Emot , suyun moleküler (kristal) düzeninin değişen frekanslara göre farklılaştığını görür. Zemzem kristallerinin çan sesinde karardığını Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını fark eder. İncelemede her bir kristalin, Kâbe-i muazzamaya benzeyen bir doku oluşturduğu, zemzemin çan sesinde kristallerinin karardığını, Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını ve netleştiği tespit edildi.

Zemzem üzerine kaleme aldığı kitabı Japonya'da en çok satanlar arasına giren Dr. Emoto'ya göre zemzem, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından yeryüzündeki bütün sulardan farklı. Dr. Emoto, "Zemzem, çevresinde cereyan eden bütün değişimleri hafızasına alıyor. Yapısı çok farklı. Bu, onu dünyadaki diğer elementlerin efendisi yapıyor. Müslümanların niçin hastaları tedavi etmek ümediyle Kur'an-ı Kerim'den sûreler okunup, suya üflediğini daha iyi anlıyorum" ifadesini kullanıyor.

Beyler söyle sağlam bir kaynak linki olanlar yollasın ben bulamadım

Video eklendi.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ofqdIubZOsE#at=18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 6 Temmuz 2013; 3:16:28 >

• 2005 yılında İngilizce Besin Standartları Ajansı’ın yaptığı bir araştırmaya göre, Suudi Arabistan’dan getirilen kaçak zemzem suları içerisinde normal limitin 3 katı oranda (0.0.1mg/L) arsenik bulunduğu tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün ortaya koyduğu başka bir araştırma ile zemzemin sağlık limitinden 3 kat fazla (50mg/L) miktarda nitrat bulundurduğu ortaya kondu. Daha sonra bazı dindar kesimler, kutsal sularına nitrat ve arsenik katılarak kendilerine komplo uygulandığını iddia ettiler. Ancak 2011 yılında BBC kendi yaptığı su analizi araştırmaları sonunda zemzem suyunun gerçekten de ciddi oradan arsenik ve nitrat taşıdığı ortaya çıktı. Yani, zemzem suyunun herhangi bir suyu temizlemekten ziyade zehirlemesi ihtimali çok daha yüksek.

Umarız, zemzem üzerine mucizevi açıklamalarda bulunanlar da bu bilimsel gerçeklerin farkında olmayı başarılarlar.

Kaynak: Evrim Ağacı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO)

• quote:

Orijinalden alıntı: Priori Incantatem

2005 yılında İngilizce Besin Standartları Ajansı’ın yaptığı bir araştırmaya göre, Suudi Arabistan’dan getirilen kaçak zemzem suları içerisinde normal limitin 3 katı oranda (0.0.1mg/L) arsenik bulunduğu tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün ortaya koyduğu başka bir araştırma ile zemzemin sağlık limitinden 3 kat fazla (50mg/L) miktarda nitrat bulundurduğu ortaya kondu. Daha sonra bazı dindar kesimler, kutsal sularına nitrat ve arsenik katılarak kendilerine komplo uygulandığını iddia ettiler. Ancak 2011 yılında BBC kendi yaptığı su analizi araştırmaları sonunda zemzem suyunun gerçekten de ciddi oradan arsenik ve nitrat taşıdığı ortaya çıktı. Yani, zemzem suyunun herhangi bir suyu temizlemekten ziyade zehirlemesi ihtimali çok daha yüksek.

Umarız, zemzem üzerine mucizevi açıklamalarda bulunanlar da bu bilimsel gerçeklerin farkında olmayı başarılarlar.

Kaynak: Evrim Ağacı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO)

Konunun içeriğini tahmin edip, bunun gibi bir şeyler söylemek için gelmiştim.

• Ben de inanıyorum müslümanım ama bana uydurma gibi geliyor.
    Nöyle yaparak insanlara dinimiz yanlış tanıtılıyor. Böyle yaparak dinimize zarar verdiğinizin farkında değilsiniz.
  • zemzem suyununkaynağı cennettir derler .. yoksa yoksa yoksa cennet dünyanın içinde mi ?
  • Kaynakların linkini verseniz ikinizde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine Ramazan geldi ve yine zemzem suyu ve hep aynı haber. İnanç bu. Onu içip ölümsüz olacağına inanırsan ölümsüz olursun. Klasik placebo etkisi. Araştırmalar konusunda ise hiçbir fikrim yok. Kaynaklara bakmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ulan ayni yalan pisip pisip onumuze konuluyor. Internetten arastirirsan yazdigin herseyi yalanlayan bir suru yazi var

• Ezan sesine parliyor, can sesine karariyor
  • Video eklendi izleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

zemzem suyununkaynağı cennettir derler .. yoksa yoksa yoksa cennet dünyanın içinde mi ?

Demekki cennet yerküreden daha sıcak
  • birazdan da firavun konusu açılır

abi çok gülüyorum ben bunlara.araştırmadan her okuduklarına inanıyorlar koyun diyince de kızıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEISENBERG -- 6 Temmuz 2013; 3:00:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rabelisa

quote:

zemzem suyununkaynağı cennettir derler .. yoksa yoksa yoksa cennet dünyanın içinde mi ?

Çok zekice . Allahıma imkanımız olsa ben ve sen birlikte Ütopya'yı fethederiz .
  • quote:

quote:

quote:

Allah bizimle birlikte olursa neden olmasın

• quote:

quote:

quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

quote:

Allah yok

• Sırf zemzem içen insanlar var. Arsenik varmış da zehirliyormuş. Yıldım sizden artık ya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.