Şimdi Ara

Zeki ama çalışmıyor... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

derslerinin kötü olması zeki olmadıgını göstermez çok yanlış düşünüyorsun adam belki zekidir ama derslere ilgisi yoktur.adamın dersleri kötüdür ama elektrik-elektroniğe kafası çalışır,bilgisayara(daha doğrusu programcılıga),spora vb. çalışabilir.
    insanın zeki olup olmadıgını ders durumundan anlayamazsın

o bir örnekti kardeşim çalışmak olayı sadece ders değil, üst mesajıma bak zeki insan kendini bir oalyda geliştirir ama hiçbir şey ispatlamamışken zekiyim diyemz
  • Ben matematiği doğru dürüst bilmem.Hiç öğrenmek için heves etmedim.Dersi de dinlemezdim.Lisede matematik sınavlarında kağıda yazacak birşey bulamayıp uyurdum.Konuyu bilmiyorum ki sınavda yazayım.Ama coğrafya ve tarih ilgimi çekiyordu bu iki dersin sınavlarında sınıfın inekleriyle yarışırdım.Öss ve matematik zekiliği kanıtlamaz ben ne odunlar gördüm sabah akşam ders çalıştıkları için öss'yi kazandılar.Zaten öss sınavında soruları çözmek için süper zeka olmak gerekmiyor.Konuyu öğrenip,konuyla ilgili farklı soru tipleri çözmek ve sınavda zamanı iyi kullanmak öss'de başarıyı getirir.Yani öss başarısı çalışmaktan geçer zekadan değil.
  • Baycan harbıden baymışın he sen o cocuklara hıc aldırıs etme sen zekisin tmm mı
    Onlar calıssada yapmazdı
    1 numarasın

Kafana bunu sok adam zekidir ama calısmaz yapamaz calıssaydı dıon calıscak durumu olmamıstır ailevi sorunlar maddi sorunlar vs eminim Albert einstein senın o 1 yıl calısıp gırdıgın sınava 1 haftada hazırlanıp senden yuksek puan alırdı
  • quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

quote:

derslerinin kötü olması zeki olmadıgını göstermez çok yanlış düşünüyorsun adam belki zekidir ama derslere ilgisi yoktur.adamın dersleri kötüdür ama elektrik-elektroniğe kafası çalışır,bilgisayara(daha doğrusu programcılıga),spora vb. çalışabilir.
    insanın zeki olup olmadıgını ders durumundan anlayamazsın

o bir örnekti kardeşim çalışmak olayı sadece ders değil, üst mesajıma bak zeki insan kendini bir oalyda geliştirir ama hiçbir şey ispatlamamışken zekiyim diyemz

bende onu dedim zaten. adamın derslere ilgisi yoksa başka alanlarda zekasını kullanabilir demek istedim.diyelim adam iyi laf yapar konuşma yeteneği vardır gider bir gazetede köşe yazısı yazar,yıllarca okumuş üniversitelere girmiş adamdan daha çok para kazanır.

zeki adam derslerden başarılı olamayacagını biliyorsa ne yapar eder parasını kazanır.ders herşey değil bunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevercrY_ -- 12 Ağustos 2008; 19:21:38 >

• Hangi aile çocuğunu kötüleyebilir ki, benim çocuğum aptal hiç çalışmıyor diyemez. Zeki ama çalışmıyor der

Ailelerin dediği dışında gerçekten de öyle olanlar var. Adamda kapasite var rahatlıkla öğrenebilir ama isteği yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Ben matematiği doğru dürüst bilmem.Hiç öğrenmek için heves etmedim.Dersi de dinlemezdim.Lisede matematik sınavlarında kağıda yazacak birşey bulamayıp uyurdum.Konuyu bilmiyorum ki sınavda yazayım.Ama coğrafya ve tarih ilgimi çekiyordu bu iki dersin sınavlarında sınıfın inekleriyle yarışırdım.Öss ve matematik zekiliği kanıtlamaz ben ne odunlar gördüm sabah akşam ders çalıştıkları için öss'yi kazandılar.Zaten öss sınavında soruları çözmek için süper zeka olmak gerekmiyor.Konuyu öğrenip,konuyla ilgili farklı soru tipleri çözmek ve sınavda zamanı iyi kullanmak öss'de başarıyı getirir.Yani öss başarısı çalışmaktan geçer zekadan değil.

+1

Zeka ölçütü matematik değildir...

• quote:

Orjinalden alıntı: GhostRider7

Baycan harbıden baymışın he sen o cocuklara hıc aldırıs etme sen zekisin tmm mı
    Onlar calıssada yapmazdı
    1 numarasın

Kafana bunu sok adam zekidir ama calısmaz yapamaz calıssaydı dıon calıscak durumu olmamıstır ailevi sorunlar maddi sorunlar vs eminim Albert einstein senın o 1 yıl calısıp gırdıgın sınava 1 haftada hazırlanıp senden yuksek puan alırdı

konuyu nereye çektin ya helal olsun , ben zaten kendimi einsteinla kıyaslıyorum, dün bir yarışa girdik geçtim onu falan, salak integrali yanlış almış

ailevi sorun olayını nereden çıkardın anlamadım, çalışmamanın bahanelerini sormuyorum çalışmadan zeka kanıtlanmaz diyorum, bir insan zeki olduğunu göstermesi için bir alanda başarılı olduğunu kanıtlamalıdır diyorum (öss olayına takılmayın bu ticaret olur pc alanı olur )

ama sen bunu anlamak istemiyorsun bende anlatmaktan bıktım kaç mesajdır, bu ne ya kuyruğuna basılmış kediler gibi karışıya saldırıyorsunuz sürekli adam gibi konu açtık adam gibi cvp ver konuyu açarken ben çok zekiyim gibi iddalardamı bulundum

şu konuyu bile nerelree çekti helal olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: 31

zeki ama çalışmıyor

ya şimdi adam akıllı olur ama aklını derste kullanmayıpta

karı kız veya elektronik ya da değişik şeylerde kullanır
    işte bu kişiler zekidir ama çalışmıyordur

ayrıca gerizekalı insan yoktur çalışmayan insan vardır
    (çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardıra benzedi )

Hayir Cirkin Kadin Yoktur Az Vodka Vardir Olucakti o

• quote:

Bu söz çok garibime gidiyor benim bir tandık var oğlunun 7 dersi zayıf gelmiş, halada diyorki zeki ama çalışmıyor,

bence bilidiğin gerizekalı, zeki adam ne kadar çalışması gerektiğini bilir, ona göre kendini ayarlar, zeki adam zaten ne kadar çalışacağını bilmioyrsa , zeki değildir...

biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir...

siz bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz

Zeki ama çalışmıyor

sana katılmıyorum..nedenmi zeki ama çalışmıyor değil zeki ama tembel
    zekiler kendilerine güveni oldukları için derse çalışmadanda başarabileceklerine inanırlar ve son noktaya kadar kendilerine şans verirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1F20SL -- 12 Ağustos 2008; 19:27:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TuGhAn

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Ben matematiği doğru dürüst bilmem.Hiç öğrenmek için heves etmedim.Dersi de dinlemezdim.Lisede matematik sınavlarında kağıda yazacak birşey bulamayıp uyurdum.Konuyu bilmiyorum ki sınavda yazayım.Ama coğrafya ve tarih ilgimi çekiyordu bu iki dersin sınavlarında sınıfın inekleriyle yarışırdım.Öss ve matematik zekiliği kanıtlamaz ben ne odunlar gördüm sabah akşam ders çalıştıkları için öss'yi kazandılar.Zaten öss sınavında soruları çözmek için süper zeka olmak gerekmiyor.Konuyu öğrenip,konuyla ilgili farklı soru tipleri çözmek ve sınavda zamanı iyi kullanmak öss'de başarıyı getirir.Yani öss başarısı çalışmaktan geçer zekadan değil.

+1

Zeka ölçütü matematik değildir...

nasıl matematik değildir
    oyunlar nasıl bütün bilgisayar kaynaklarını tam olarak sömüren bir yazılımsa matematikte beyni aynı şekilde beyni sömürür
    matematikte iyi olanlar bütün derslerde de iyidirler çünkü her şeyi matematikle açıklayabilirsiniz
    zaten sys öğrencileri sözeli zaten yalamış yutmuş olurlar tc de ilk bin hatta ilk 2 binin nerdeyse çoğui sys cılardır
    matematik ders değil diğer dersler için bir köprüdür

not=postlardan okuduğum kadarı ile çoğu kişi zekiliği akıllılığı kendi tarafına çekmeye çalışmış
    olması gerekende bu zaten kimse kendini aptal zannetmez herkes kendini zeki bulur zaten bu çalışsam yaparım ederimlerde hep burdan çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 12 Ağustos 2008; 19:36:56 >

• quote:

zekiler kendilerine güveni oldukları için derse çalışmadanda başarabileceklerine ve son noktaya kadar kendilerine şans verirler..

işte bu zekilik değildir, çünkü zeki insan zekasını kullanabilmelidir, tamamçok zeki adam son gün çalıır iyi bi iş başarınrır az zeki isann 1haftada aynı işi başaırır, ama zeki diye tabir ettiğin adma çalışmıoyrsa başaramıyorsa o zeki değildir çünkü zekasını kullanamıyordur
  • quote:

quote:

Baycan harbıden baymışın he sen o cocuklara hıc aldırıs etme sen zekisin tmm mı
    Onlar calıssada yapmazdı
    1 numarasın

konuyu nereye çektin ya helal olsun , ben zaten kendimi einsteinla kıyaslıyorum, dün bir yarışa girdik geçtim onu falan, salak integrali yanlış almış

ailevi sorun olayını nereden çıkardın anlamadım, çalışmamanın bahanelerini sormuyorum çalışmadan zeka kanıtlanmaz diyorum, bir insan zeki olduğunu göstermesi için bir alanda başarılı olduğunu kanıtlamalıdır diyorum (öss olayına takılmayın bu ticaret olur pc alanı olur )

ama sen bunu anlamak istemiyorsun bende anlatmaktan bıktım kaç mesajdır, bu ne ya kuyruğuna basılmış kediler gibi karışıya saldırıyorsunuz sürekli adam gibi konu açtık adam gibi cvp ver konuyu açarken ben çok zekiyim gibi iddalardamı bulundum

şu konuyu bile nerelree çekti helal olsun

Kıyasla dıyen olmadı saten ıstesende kıyaslayamassın
    Calısmadan zeka kanıtlanabılır Mesala senın 10 defada anladıgını adam 1 defada anlayabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: John Locke

"Ama"dan önceki her şey yalandır.

çalışmıyor ama zeki
  • quote:

Kıyasla dıyen olmadı saten ıstesende kıyaslayamassın
    Calısmadan zeka kanıtlanabılır Mesala senın 10 defada anladıgını adam 1 defada anlayabilir

konu kimin zeki olduğu değiş arkadaşım, çalışmadan bir şey kanıtlamadan zeki olduğunu iddia edemezsin diyorum, konuyu biraz daha dikkatli okursan sevinirim
  • quote:

quote:

zekiler kendilerine güveni oldukları için derse çalışmadanda başarabileceklerine ve son noktaya kadar kendilerine şans verirler..

işte bu zekilik değildir, çünkü zeki insan zekasını kullanabilmelidir, tamamçok zeki adam son gün çalıır iyi bi iş başarınrır az zeki isann 1haftada aynı işi başaırır, ama zeki diye tabir ettiğin adma çalışmıoyrsa başaramıyorsa o zeki değildir çünkü zekasını kullanamıyordur

ya adamın calısmadıgı zekı olmadıgı anlamına mı gelıyo adam calısmaz ama zekıdır bu kadar basit örneğin beyin kıvrımları senınkının 100000000000000 katı gelısmıstır BB

• BANADA OLE DIYOR HOCALARIM FALAN SBS'YE HIC KITABI ACMADAN GIRDIM HATTA KARNYE TESEKKURU KIL PAYI ILE GETIRDIM OKULDA HIC ODEV YPAMAYINCA PUAN DUSURUYORLARDI AMA SBS'DE 442 YAPTIM!
  • Bir de şu var...

"Ben çalışsam..."

Bunlar yalandır asla inanmayınız mümkünse bozunuz...

-Mehmet, ben aslında çalışsam var ya...
    -Hasss...!!!
  • Dostum, aynısını banada diyorlardı. Hem hocalar, hem çevrem, arkadaşlarımın anneleri vesaire.. Birinci sınıfa gitmeden önce hem okumasını hem yazmasını üstüne üstlük istediğin kadar basamaklı 2 sayıyı toplama çıkarma ve çarpma ayrıca küçük basamaklı sayılarlada bölmeyi iyi derecede sökmüştüm. İkinci sınıftan başlatmayı düşünüyorlardı. Başlamadım. Lise geçen sene bitti, 10 ve 11'inci sınıfta 7'şer zayıfım vardı. Birde geçen seneden gelen birkaçı. Diplomayı yazın alamadım ama şubatta bütün derslerimi verip diplomamı aldım. Gölcük Atatürk Anadolu lisesine gidebiliyordum ama Düz liseyi seçtim. Bir daha olsa bir daha seçerim. Arkadaş çevrem ve hocalarım çok iyiydi. Diğer okullarda duyduğum hoca sorunlarını hiç yaşamadım. Orta 3 haricinde hiç dersaneye gitmedim. Hayatım boyunca hiç özel derste görmedim. Geçen senem yatmakla geçti. Bu sene ÖSS gününe kadar 1 sayfa olsun defter veya kitap açıp çalışmadım. Bilgisayar başındaydım hep. Diploma notum 49,98. Sayısal okudum. Bu senenin ÖSS puanlarımı veriyorum.

Söz1: 267
    Say1: 232
    Ea1: 250
    Ea2: 220

Size söyleyebileceğim tek şey eğitim sisteminde problemler olduğudur. Sınıfın en çalışkanı diye parmakla gösterdikleri 3-4 kişilik takım sınavlarda ayrı yerlere çalışır birlikte sınavı çözerlerdi. Benim yaptığım tek hata ise dürüst olmak oldu. Kopya çekmemem bir hatadı. Ayrıca klasik sınavlar ile aram sorunluydu. Yoksa testte bir sorunum yoktu. Derslerime ve ÖSS sonuçlarına bakarsanız Klasik ve Test farkını görürsünüz. Buda eğitim sisteminin sorunudur. Kimya, Kimya uygulama; biyoloji, biyoloji uygulama; fizik, fizik uygulama gibi aynı konuların işlendiği fakat farklı sınavların yapıldığı derslerimiz vardı. Yani hoca 1 konu işler 2 sınav yapardı. Ve o sınavlarda uygulama derslerim bariz şekilde daha yüksek gelirdi. Biri 0-1 geliyorsa diğeri 2-3 kimi zaman 4 gelirdi. Biyoloji uygulama testlerinden ise 5 aldığımı bilirim. Burda da Klasik ile Test arasındaki farkı görüyorsunuz..

ÖSS tercih sonuçları gelmedi ama Bakü işletme bekliyoruz. Aynı zamanda Açıköğretim maliye okuyacağım. Eğer başarabilirsem 4 senede 2 üniversite bitirmiş olacağım. Lise notlarımı söyledim her sene en aşşa 7 zayıfım hatta 7 tane 0'ım oluyordu. Arkadaş çevreminde aynıydı. Hatta dalga geçerdik "Zero benim de çaktıyormuyorum oğlum" diye (Knight oynayanlar bilir). Egoist olduğum söylenemez ama aynı "gerizeka" iddaalarını sırf zayıf aldığım için bana da yönelteceksen IQ, EQ, Sosyal-kültür, yabancı dil testi ne varsa kapışmaya hazırım.

• quote:

quote:

quote:

ya adamın calısmadıgı zekı olmadıgı anlamına mı gelıyo adam calısmaz ama zekıdır bu kadar basit örneğin beyin kıvrımları senınkının 100000000000000 katı gelısmıstır BB

bi adam zeki olupta nasıl çalışmaz
    bi şeyler elde edebilmenin tek yolunun çalışmaktan geçtiği herkesin kabul ettiği bi gerçek değilmi
    bu en temel kavramı bile kavrayamamış hiç çalışmamış birisi nasıl zeki sıfatıyla anılabilir
    bu onun kendisini avutmaktan başka hiçbirşey değildir

• quote:

quote:

quote:

beni niye örnek veriyosun merak ettim, bi muahbbettimiz olmadı senle ama bi garezin mi var bana sürekli laf sokmaya çalışıyorsun

zeki adam ne kadar çalışması gerektiğini bilen adamdır , eğer zeki olupta çalışmıyorsa bir şey başaramıyorsa zeki değildir, zekanı kanıtlaman lazım, herhangi bir konuda, zeki ama çalışmıyor sözü budnan mantıksızdır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.