Şimdi Ara

Zeki ama çalışmıyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuyu öss,oks bölümünde açsaydın ya.2 gündür full sınav konuşuyosun.ÖSS de iyi puan almışsan hediyesi kendinedir zaten.Bunu bastıra bastıra forumda anlatmana gerek yok.

ben üniversiteye gireli 3 sene oldu, öğrenci adma bundan örnek verir, çalışsam iş hayatından örnek veririm, bu tutumun sebebi ne başka ne mesajımı gördün, son 1haftadır attığım mesajlara bak biraz araştırma yap sonra konuş

• dersleri zayıf olanın motivasyon sorunu vardır.O dersleri vermek atla deve değil sadece istemek yeterli ve genelde zeki çocuklar pek bu kuralcı ezberci tek tip şablon sistemle barışık olamıyorlar.
  • doğru bi söz zeka dediğin illa okulda mı çalışacak yani siz kafayı okulla bozmuşsunuz. belki kafası başka şeylere çalışıyor (başka şeyi yanlış anlamayın ! )

yada aklı hemen alıyor yani kolay anlıyor demek anlamındadır bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: wormhole

@baycan87

sanada bir sorum var apple ın ceosu üniversiteye 6 ay gidip burası bana bişey veremez falan deyip okulu bırakmış!!!yani üni mezunu değil şimdi senmi zekisin o mu?

o adamın durumu nedir peki
    bi memur çocuğu böyle bişey yapabilirmi hangi bölümü bırakmış mesela bill gates hukuk okuyordu bıraktı adamın aklı bilgisayarda bırakır tabi
    melesa ben okuduğum bölümden bişey öğreneceğimi sanmıyorum imkanım olsa direk bırakırım ama millet diplomaya bakar mecbur okuyacağız
  • Hayatımda duyduğum en büyük yalan.
    Zeki adam doğru olanı düşünür, ne yapması gerektiğini bilir, çalışır zaten, çalışmıyosa aptaldır.
  • quote:

Millet siz zekanın ne olduğunu tam anlamadan konuşuyorsunuz gibime geliyor

yani zeki dediğiniz insanlar üstünzekalı insanlarmı yoksa aklını kullanmayı bilen insanlarmı?

yada zeki dediğiniz adam öss de bilmem kaç puan alan adammı yokda sakıp sabancı mı?bence bunlara cevap verin sonra konuşalım...

Ya şimdi sen sakıp sabancının iq sunu ölçtün ( şimdi ölçemezsinde zaten adam rahmetli oldu) adamın iq su 100 çıktı. Bu gayet normal bişeydir. Saçma olan "Vay be sakıb sabancının iq su niye 100 çıktı 160 falan çıkması gerekirdi" demektir. Çünkü akıl ve zeka farklı şeylerdir.

Sakıb sabancının akıllılığı tartışılmaz ama iq seviyesini yani zekasını bilemeyiz. Düşükte olabilir yüksekte. Ama buraya gelmesindeki faktör akıllılığıdır. Çalışıp öss ye girse belki adam barajı geçemeyecek ama akıllı ve hayatta başarılı oldu.

• konuyu açan arkadaşta haklı akıllı insan oturur çalışır.Ayrıca elektronik öyle üstün zeka değil ilgi ve yetenek gerektirir.Meraklı olanlar oturur okur kitaplarını olur biter.Ama öss çalışmaya bakar zekanın size çok az bir katkısı olur diye düşünüyorum.
  • quote:

@baycan87

sanada bir sorum var apple ın ceosu üniversiteye 6 ay gidip burası bana bişey veremez falan deyip okulu bırakmış!!!yani üni mezunu değil şimdi senmi zekisin o mu?

ben de onu diyorum einsteinı okuldan atmışlar ama dikkat edersen hepsi, bir iş başarmışlar, kimse oturudğu yerden sallamamış, kendilerini geliştirmişler, birde niye sidik yarışına gireyim ki,

zekayı kullanmadıktan sonra ne önemi var

appleın ceosu kendini o yönde geliştirmiş (yani çalışarak) einstein yıllarca çalışmış

sakıp sabancı yı söyleemye gerek yok adamın bir numaralı sözü, çalışmak çalışmak çalışmak....

yani o zaman sen söyle zeki olupta çalışmyaıp göbeğini kaşıyarak bu hayatta kim başarılı olmuş (mirasyedileri falan gösterme)

• Dolmuşun arkasında oturan kız, arkadaşına yakınıyor ;
    6 seferdir giriyorum öss ye yerleştirmiyorlar bi yere yok baraj aşamamışım bilmem ne...
    Basıp gidecem amerikada okuyacam işte beyin göçü böyle oluyor kaçırıyorlar...

*- Sen bas git yol paranıda ben vereyim yeterki bu memlekette üreme....
  • hatırlatırım einstein ında dersleri iyi değilmiş okulda:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

quote:

@baycan87

ben de onu diyorum einsteinı okuldan atmışlar ama dikkat edersen hepsi, bir iş başarmışlar, kimse oturudğu yerden sallamamış, kendilerini geliştirmişler, birde niye sidik yarışına gireyim ki,

appleın ceosu kendini o yönde geliştirmiş (yani çalışarak) einstein yıllarca çalışmış

sakıp sabancı yı söyleemye gerek yok adamın bir numaralı sözü, çalışmak çalışmak çalışmak....

yani o zaman sen söyle zeki olupta çalışmyaıp göbeğini kaşıyarak bu hayatta kim başarılı olmuş (mirasyedileri falan gösterme)

Hakılısın ona bişey demiyorum.Ayrıca o internette yapılan saçma sapan zeka testlerindede inanmıyorum.Çünkü hepsi aynı örn:bir tane kare çizmiş adam içine iki tane doğru yerleştirmiş biri 45 derece dönüyor biri 90 derece bunu görünce üstün zekalımı oluyosun.Ayrıca forumda bana sen yapamadığın için kıskanıyosun diyenler olacak onlarada söyliyim anlattığım testten 163 çıkarmıştım.Bence zeki olmak aklını iyi kullanmaktır.Aklını ne kadar kullanırsan zekanda o oranda artar.

• quote:

Orjinalden alıntı: safvezeki

quote:

yani zeki dediğiniz insanlar üstünzekalı insanlarmı yoksa aklını kullanmayı bilen insanlarmı?

yada zeki dediğiniz adam öss de bilmem kaç puan alan adammı yokda sakıp sabancı mı?bence bunlara cevap verin sonra konuşalım...

Ya şimdi sen sakıp sabancının iq sunu ölçtün ( şimdi ölçemezsinde zaten adam rahmetli oldu) adamın iq su 100 çıktı. Bu gayet normal bişeydir. Saçma olan "Vay be sakıb sabancının iq su niye 100 çıktı 160 falan çıkması gerekirdi" demektir. Çünkü akıl ve zeka farklı şeylerdir.

Sakıb sabancının akıllılığı tartışılmaz ama iq seviyesini yani zekasını bilemeyiz. Düşükte olabilir yüksekte. Ama buraya gelmesindeki faktör akıllılığıdır. Çalışıp öss ye girse belki adam barajı geçemeyecek ama akıllı ve hayatta başarılı oldu.

Peki her akıllı adam sakıp sabancı olabilirmi onada cvp ver bir elin 5 parmağıda aynı değil şans faktörü olacak şans ne kadar basit dimi akıllı olan parayı götürür sanki adam yardım almadan yaptı o paraları doğru zaman ve doğru yerde bağlantıların yoksa hiçsin bu ülkede.

• bence doğru .zeki ama çalışmıyor olabilir. zeki olanlar sadece daha az çalışarak daha çok verim elde ederler. hiç çalışmazlarsa hiç elde etmezler tabiki. ama böyle 9 dersten 8 tanesi zayıf olanlar için bu laf geçerli değildir tabiki. zaten zeki ama çalışmıyor desede annesi-babası ben içimden hadi len derim. sarkıp sabancı konusuna gelirsekte onun sosyal zekası daha iyi olabilir zeka dediğimiz olan matematik-fen ile sınırlı değildir. 6 çeşittir
  • belki dersleri sevmiyordur yada kendini odaya kapatıp 7/24 mööö lemiyordur öle olunca anca zeki olursun belki başka şeylerle ilgileniyordur o inekleyenler elbet bir yerde tökezleyip kalırlar hayatları boyunca kitap ezberleyenler açıp haber izlemeyen sadece kendini ezbere veren insanlar saf bir bitkiden farki yoktur gözümde deseler öle inek olcan kesinlikle olmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

quote:

Orjinalden alıntı: safvezeki

quote:

Peki her akıllı adam sakıp sabancı olabilirmi onada cvp ver bir elin 5 parmağıda aynı değil şans faktörü olacak şans ne kadar basit dimi akıllı olan parayı götürür sanki adam yardım almadan yaptı o paraları doğru zaman ve doğru yerde bağlantıların yoksa hiçsin bu ülkede.

Arkadşım bu dediklerini zaten söylemeye gerek duymadım. Her işte şans gerekir para gerekir. Bu kadar derinlere inmeye gerek yok. Yüzeysel bi şekilde ele aldım olayı.

Adam parayı bi yerden bulmuş ve aklıyla iyi değerlendirmiş. Akıllı olmayan adam o parayı yer bitirir. Veya değerlendirmeye kalkışır ama yanlış yerde kullanır. Yanlış kararlar alır.

Son cümle herşeyi açıklıyor.

• quote:

bence bilidiğin gerizekalı,

Bence de...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Siempré

Embesil bir inek olamayacağı gibi çalışmayan bir zeki de olamaz. Özellikle senin verdiğin örnekte.

Zekilik, günlük hayatta öğrendiğin şeleri en iyi ve en faydalı biçimde kullanmaktır, türev çözebilmek değil.

zeki adam her şeyi hesaplar, türevide çözer, normal hayatada zaman ayırır, vallahi hiç kusura bakmayın sadece karı kız peşinde koşup ben zekiyim , çalışsam össden 350 alırım diyen tiplerde zekadan eser yoktur, zekinin orijini nedir zekayı kullanan demektir, zekasını şöyle yapsam böyle olur diyen değil, yapan adamdır.....

arkadaşım herkes senin gibi öss'yle kafayı yemek zorunda değil belki adam zeki ama öss'yi sevmiyor zekanı yolunu öss'den geçirdin ya helal olsun sana

her insan aynı olacak değil ! sana göre zekilik ders çalışmak bana göre başka bi şeyb]

• quote:

arkadaşım herkes senin gibi öss'yle kafayı yemek zorunda değil belki adam zeki ama öss'yi sevmiyor zekanı yolunu öss'den geçirdin ya helal olsun sana

her insan aynı olacak değil ! sana göre zekilik ders çalışmak bana göre başka bi şeyb]

şunu okumanı tavsiye ederim öss oalyı bir örnekti

quote:

• quote:

Bu söz çok garibime gidiyor benim bir tandık var oğlunun 7 dersi zayıf gelmiş, halada diyorki zeki ama çalışmıyor,

bence bilidiğin gerizekalı, zeki adam ne kadar çalışması gerektiğini bilir, ona göre kendini ayarlar, zeki adam zaten ne kadar çalışacağını bilmioyrsa , zeki değildir...

biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir...

siz bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz

Zeki ama çalışmıyor

derslerinin kötü olması zeki olmadıgını göstermez çok yanlış düşünüyorsun adam belki zekidir ama derslere ilgisi yoktur.adamın dersleri kötüdür ama elektrik-elektroniğe kafası çalışır,bilgisayara(daha doğrusu programcılıga),spora vb. çalışabilir.
    insanın zeki olup olmadıgını ders durumundan anlayamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevercrY_ -- 12 Ağustos 2008; 19:10:58 >

• quote:

Bu söz çok garibime gidiyor benim bir tandık var oğlunun 7 dersi zayıf gelmiş, halada diyorki zeki ama çalışmıyor,

bence bilidiğin gerizekalı, zeki adam ne kadar çalışması gerektiğini bilir, ona göre kendini ayarlar, zeki adam zaten ne kadar çalışacağını bilmioyrsa , zeki değildir...

biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir...

siz bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz

Zeki ama çalışmıyor

ona sorumlu kişi dersek daha dogru olur

zekayı derslerdeki başarıya göre oranlamak en büyük gerizekalılıktır dersleri cok iyi olupta ders dısında baska hic bi ottan cakmayan cok kişi tanıyorum

gerci anlattıgın adamın 7 zayıfı varmış o ayrı bi olay

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.