arkadaşlar aranızda hiç yüksek zekalı olan varmı? yok. o yüzden onların nasıl düşündüklerini bilemeyiz ve kendi kafamıza göre doğru olanı savunmaktan ileri gidemeyiz
quote:
Orjinalden alıntı: John Locke
"Ama"dan önceki her şey yalandır.
quote:
Orjinalden alıntı: LAVMAN
quote:
Orjinalden alıntı: TuGhAn
quote:
Orjinalden alıntı: Calpi84
Ben matematiği doğru dürüst bilmem.Hiç öğrenmek için heves etmedim.Dersi de dinlemezdim.Lisede matematik sınavlarında kağıda yazacak birşey bulamayıp uyurdum.Konuyu bilmiyorum ki sınavda yazayım.Ama coğrafya ve tarih ilgimi çekiyordu bu iki dersin sınavlarında sınıfın inekleriyle yarışırdım.Öss ve matematik zekiliği kanıtlamaz ben ne odunlar gördüm sabah akşam ders çalıştıkları için öss'yi kazandılar.Zaten öss sınavında soruları çözmek için süper zeka olmak gerekmiyor.Konuyu öğrenip,konuyla ilgili farklı soru tipleri çözmek ve sınavda zamanı iyi kullanmak öss'de başarıyı getirir.Yani öss başarısı çalışmaktan geçer zekadan değil.
+1
Zeka ölçütü matematik değildir...
nasıl matematik değildir oyunlar nasıl bütün bilgisayar kaynaklarını tam olarak sömüren bir yazılımsa matematikte beyni aynı şekilde beyni sömürür matematikte iyi olanlar bütün derslerde de iyidirler çünkü her şeyi matematikle açıklayabilirsiniz zaten sys öğrencileri sözeli zaten yalamış yutmuş olurlar tc de ilk bin hatta ilk 2 binin nerdeyse çoğui sys cılardır matematik ders değil diğer dersler için bir köprüdür
not=postlardan okuduğum kadarı ile çoğu kişi zekiliği akıllılığı kendi tarafına çekmeye çalışmış olması gerekende bu zaten kimse kendini aptal zannetmez herkes kendini zeki bulur zaten bu çalışsam yaparım ederimlerde hep burdan çıkar
Senin yazdığına göre sadece sayısalcılar zeki oluyor.Sende zekiliği matematiğe bağlamışsın.Matematikteki farklı soru tiplerinin çözümlerini bilirsen matematik kolaydır.Benim gibi konuları bilmezsen vay be nasıl çözüyorlar dersin.Çalışan öğrenir ortaokul çağında matematikte zorlanan biri yavaş yavaş matematikten kopar.Lisede matematikle karşılaşmak bile istemez.Matematikle ilgilenmez sözel alana kayar.Ben matematik yüzünden istediğim üniversiteye girememiştim.Ama matematiği öğrenmek zorundayım kpss hatta iş sınavlarında bile soruyorlar.Öss'de sayısalcılara kıyak geçiliyor.Ea alanındaki iktisat-işletmeye sayısalcılar puanı kırılmadan girebiliyor.Sözel veya ea'cılar mühendislik bölümlerine alaniçi olarak giremiyor.
Aptal insan yoktur Tembel insan vardır matematiği hep sıralamarla yapan birisiydim lise 1 e kadar min . teşşkür aldım ama canım l2 den sonra okumak istemedi say okumama rağmen 2 yıldır diplomayı alıcam inş. en son 15 ders vardı hepsine girmedim bile. şu anda mesleğimde daha başarılıyım ve öss ye girmedim girmeyide düşünmüyorum detaylarını yazardım ama neyse çok uzun insan aklının en verimli çağında strese girmek istemiyorum
zekayı tanımla sııntısı var öncelikle
gerçi tanınlama konusund da girmeyeceğim. konu dallanır budaklanır.. Ancak zeki insanlar için psikolojik olarak bilinen bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. zeka, gerek eğitimi, gerekse sosyal hayattan kendi seviyesince sürekli, daha iyi olmak üzere eğitim bekler. bu eğitimi alamadığı sürece, gerek detslere olsun gerek se sosyal ilişkilere olsun umursamamam gibi çzöümler üretir. hatta bildiğim kadarıyla bu yolla pek çok zeki öğrencinin kaybolup gittiğini fark eden milli eğitim özel bir proje ile bu tür öğrencilerin bir an önce keşfedilip özel yetiştirmeye alınması konusunda projeler geliştirmişti. ancak şimdi ne durumda bilmiyorum.
Zekâ, beynin öğrenme, anlama, soyut düşünme, sebeplendirme, planlama, problem çözme gibi zihinsel işlevlerine verilen isimdir. Kelime olarak çok geniş anlamda kullanılsa da psikologlar tarafından yaratıcılık, kişilik, karakter, bilgi ve akıl gibi değişik kategorilere ayrılmıştır.
Zekâ; Kavramlar ve algılar yardımıyla soyut ya da somut nesneler arasındaki ilişkiyi kavrayabilme, soyut düşünme, muhakeme etme ve bu zihinsel işlevleri uyumlu şekilde bir amaca yönelik olarak kullanabilme yetenekleri zekâ olarak adlandırılmaktadır. Çok çeşitli kavramlardan oluşmasına rağmen zekâ en çok IQ testi sonucuna göre değerlendirilir.
Wikipedi ''
Zeka öğrenme ise zeki de öğrenebilendir.Bu da dediğin kişinin zeki olmadığını gösterir yanlış mıyım ?
6. Sınıfta bir ödev yaptım çok hazırlanmıştım büyük hevesle getirdim okula koydum masaya bekliyorum hocanın bakmasını ama hoca sadece yaptınızmı diye sordu sonra derse devam etti. O günden sonra ne ödev yaptım ne ders çalıştım ne sınava çalıştım. Okul saati dışında ders ile alakam yoktu. Tenefüslerde yapmadığım şey yoktu. Her dönem belge aldım ortaokulda. Lisedede aynı şey devam etti. Tek farkı sınavlarda yaptıklarımın taraflı değerlendirilmesiydi. Lise 1 de okul birincisiydim ilk dönemi, fakat ikinci dönem bana taraf alan hocalar yüzünden teşekkür ile yetinmek zorunda kaldım. Her sene dahada düşüş yaşadım ama sonunda mezun oldum. Son sene okul birincisi olan çocuktan daha fazla puan(OSS) aldım. Başarılı olmak için çalışmaya gerek yoktur. Dersi derste dinlemek yeterlidir.
Yukarıda bana cevaben zekanın ölçütü matematiktir diyen arkadaşla tartışmaya bile girmeyeceğim, sanırım sözelciler aptal demek istiyor ya neyse...
quote:
Orjinalden alıntı: RocKMyC
6. Sınıfta bir ödev yaptım çok hazırlanmıştım büyük hevesle getirdim okula koydum masaya bekliyorum hocanın bakmasını ama hoca sadece yaptınızmı diye sordu sonra derse devam etti. O günden sonra ne ödev yaptım ne ders çalıştım ne sınava çalıştım. Okul saati dışında ders ile alakam yoktu. Tenefüslerde yapmadığım şey yoktu. Her dönem belge aldım ortaokulda. Lisedede aynı şey devam etti. Tek farkı sınavlarda yaptıklarımın taraflı değerlendirilmesiydi. Lise 1 de okul birincisiydim ilk dönemi, fakat ikinci dönem bana taraf alan hocalar yüzünden teşekkür ile yetinmek zorunda kaldım. Her sene dahada düşüş yaşadım ama sonunda mezun oldum. Son sene okul birincisi olan çocuktan daha fazla puan(OSS) aldım. Başarılı olmak için çalışmaya gerek yoktur. Dersi derste dinlemek yeterlidir.
Bence de, derste dersi dinlemenin yeterli olduğunu düşündüm şimdiye kadar, sınavlara pek çalıştığım söylenemez ama öyle ya da böyle geçiyorum her dersi ve ortalamam iyi
quote:
Orjinalden alıntı: TuGhAn
Yukarıda bana cevaben zekanın ölçütü matematiktir diyen arkadaşla tartışmaya bile girmeyeceğim, sanırım sözelciler aptal demek istiyor ya neyse...
quote:
Orjinalden alıntı: RocKMyC
Bence de, derste dersi dinlemenin yeterli olduğunu düşündüm şimdiye kadar, sınavlara pek çalıştığım söylenemez ama öyle ya da böyle geçiyorum her dersi ve ortalamam iyi
onu ben demedim öss sonuçlarını yorumladım sözelcilerle sys cıları kıyasladım sözelciler aptal demedim sen görmek istediğini görmüssün matematik insanın bütün bilgileri anlayabilmesi için yaratılmış insanlar la bilgi arasındaki köprüdür ders değildir matematikten anlamıyorum ama sözelde iyiyim diye bişey yoktur böyle diyenin sözeli ezberden öteye gidemez sys cılar zaten sözeli yemiş yalamış yutmuş adamlardır ortalama bi sys cı sözel sorularının %60 %70 ini rahatlıkla yapar aynı şeyin tersini bi sözelciye söyleyemeyiz millet müh okurken yanında çerez niyetine sözel bölümleri sınavsız okuyor daha ne olsun
quote:
Orjinalden alıntı: LAVMAN
matematikten anlamıyorum ama sözelde iyiyim diye bişey yoktur böyle diyenin sözeli ezberden öteye gidemez
İşte ayrıldığımız nokta tam burası. Ben bir sözelci olarak, ezbere ve ezbercilere karşı oldum hep. EA okuyan kardeşime kızardım ezber yapıyorsun diye. Derste dinlemek ya da bir kere anlayarak okumak fazlasıyla yeterli benim için. Matematik ve fen'im kötü ama bunun sadece bana değil, çok cins hocalara denk gelmeme de bağlıyorum, tembelliğim cabası. O bahsettiğin sayısalcılar %60 %70'ini doğru yapıyorsa madem sözel girsin de birinciliğe oynasın. Sözel dediğin sadece türkçe, tarih vs değildir, öss'ye göre yorumlamayın herşeyi..
quote:
Orjinalden alıntı: 31
zeki ama çalışmıyor
ya şimdi adam akıllı olur ama aklını derste kullanmayıpta
karı kız veya elektronik ya da değişik şeylerde kullanır işte bu kişiler zekidir ama çalışmıyordur
ayrıca gerizekalı insan yoktur çalışmayan insan vardır (çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardıra benzedi )
"karı kız" konsunda başarılıysa o insan zaten zekidir ve çalışıyodur...
Çocuk dersleri sevicek diye birşey yok bende lise hazılık okudum bu yıl 7 tanemi ne zayıf geldi ama dersleri sallamıyorum sevmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: emrcan
Çocuk dersleri sevicek diye birşey yok bende lise hazılık okudum bu yıl 7 tanemi ne zayıf geldi ama dersleri sallamıyorum sevmiyorum
o zmn "zeki ama çalışmıyo" sun...
quote:
Orjinalden alıntı: efekarahan
quote:
Orjinalden alıntı: emrcan
o zmn "zeki ama çalışmıyo" sun...
Evet öyleyim ynı herşeyi dersler belirlemezki.Ha matematikten çok iyi anlıyacağıma bilgisayardan fotoğrafçılıktan çok daha iyi anlamayı tercih ederim ben.Bilmiyorum yani dersler boş boş boş.. gereksiz geliyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme