Şimdi Ara

Zekat vermek istiyorum ,ama nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl hesaplanır kime zekat verilir,daha önce zekat veren arkadaşlar ya da konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• bi forumda hicmi kimse zekat vermiyor ... bende tam bilmiyorum
  • bana ver istedigin kadar kabulumdur.

ayrıca bunu soracak aile buyugunuz yok mu*
    yada bir hoca vs. vs.

quote:

bi forumda hicmi kimse zekat vermiyor ... bende tam bilmiyorum

sen de bilmedigne göre kızmaya hakkın yok degil mi?
  • üzerinden bir yıl geçmiş olan değerli malın (para+altın) 40 ta biri kadar miktarın ihtiyacı olan birisine verilmesidir
  • şimdi haberlerde izledim zekatmatik diye bir excel programı çıkmış. Google da zekatmatik yazarsan hemen buluyorsun
  • İhtiyaclarından ve borçlarından sonra kalan para belli bir seviyedeyse zekat vermelisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

üzerinden bir yıl geçmiş olan değerli malın (para+altın) 40 ta biri kadar miktarın ihtiyacı olan birisine verilmesidir

Evet, ayrıca öncelikle yakınındaki yani akrabalarından başlayarak ihtiyaç sahibi kimselere, yolda kalmışlara, yetime verebilirsin. Bu tür kimseler yoksa DenizFeneri , Kimse Yokmu gibi güvendiğin derneklere verebilirsin . Eğer böyle bir düşüncen varsa Ramazan geçmeden vermeni öneririm. Allah Kabul Etsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ramazan dışında da versen olur.. sadece ramazanda zekat vermek fakirler 1 ay varmış kalan 11 ay yokmuş gibi birşey ortaya çıkıyor. ramazan dışında da zekat verilir onun dışında fitre sanırsam sadece ramazanda veriliyordu ve diyanetin belirledigi bir fakiri doyuracak miktardı sanırsam 5 ytl falan fitre. zekat da arkadasın da dediği gib üzerinden bir yıl gecmiş para altın falanın 40da1i %2,5 u.

sana kalmış gerisi
  • zekat ramazan bayramında önce verilmeli...
    ramazan ayı içerisinde vermek çok sevabdır.
    1000 ytl'nin zekatı 25 ytl'dir.
    Kenarda köşede paranız veya benzer degeriniz varsa (altın, dolar, hisse senedi) ve üzerinden 1 yıl geçmişse 1/40 oranında zekatını vermelisiniz...

Yalnız hangi paranın üzerinden 1 yıl geçti hangisinden geçmedi diye hesaplamak zordur.
    Benden size tavsiye mevcut paranızı pulunuzu toplayıp 1/40'ını zekat nyetiyle verin. Fazlası sadaka veya önceden veremediklerinizin yerine geçsin.

Sonuçta yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda...
    Fakirlere destek olmak için ilahi bir fırsattır Ramazan.
  • ozertekins yaz boşluk bırak zekat yaz 2222 ye yolla...
  • malının 40 ta 1 ini vereceksin (üzerinden 1 yıl geçmiş olanların)
  • Kenarında paran var diyelim üzerindende 1 sene geçmiş onun %2.5 i ni veriyosun zekat olarak fakat içinden borçların varsa çıkarıyosun yani paranın gideceği yer varsa vermek zorunda değilsin birde eğer faiz aldıysan aldığın faizi çıkarıp ana paranın %2.5 ini veriyosun zekat olarak. Faiz zekat olarak verilemez.ayrıca zekat ramazandada verilebilir 1 sene içinde herhangi bi zamandada verilebilir fitre sadece ramazanda verilir.Oruç tutamayanlar fitre olarak oruç gün sayısı kadar bir fakirin doyabileceği miktarda para verir.bende böle bi konu açmıştım adminler sağolsun kitlediler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.