Nasıl hesaplanır kime zekat verilir,daha önce zekat veren arkadaşlar ya da konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
bi forumda hicmi kimse zekat vermiyor ... bende tam bilmiyorum
bana ver istedigin kadar kabulumdur.
ayrıca bunu soracak aile buyugunuz yok mu* yada bir hoca vs. vs.
quote:
bi forumda hicmi kimse zekat vermiyor ... bende tam bilmiyorum
sen de bilmedigne göre kızmaya hakkın yok degil mi?
üzerinden bir yıl geçmiş olan değerli malın (para+altın) 40 ta biri kadar miktarın ihtiyacı olan birisine verilmesidir
şimdi haberlerde izledim zekatmatik diye bir excel programı çıkmış. Google da zekatmatik yazarsan hemen buluyorsun
İhtiyaclarından ve borçlarından sonra kalan para belli bir seviyedeyse zekat vermelisin.
quote:
Orjinalden alıntı: ThE GaSeS
üzerinden bir yıl geçmiş olan değerli malın (para+altın) 40 ta biri kadar miktarın ihtiyacı olan birisine verilmesidir
Evet, ayrıca öncelikle yakınındaki yani akrabalarından başlayarak ihtiyaç sahibi kimselere, yolda kalmışlara, yetime verebilirsin. Bu tür kimseler yoksa DenizFeneri , Kimse Yokmu gibi güvendiğin derneklere verebilirsin . Eğer böyle bir düşüncen varsa Ramazan geçmeden vermeni öneririm. Allah Kabul Etsin.
ramazan dışında da versen olur.. sadece ramazanda zekat vermek fakirler 1 ay varmış kalan 11 ay yokmuş gibi birşey ortaya çıkıyor. ramazan dışında da zekat verilir onun dışında fitre sanırsam sadece ramazanda veriliyordu ve diyanetin belirledigi bir fakiri doyuracak miktardı sanırsam 5 ytl falan fitre. zekat da arkadasın da dediği gib üzerinden bir yıl gecmiş para altın falanın 40da1i %2,5 u.
sana kalmış gerisi
zekat ramazan bayramında önce verilmeli... ramazan ayı içerisinde vermek çok sevabdır. 1000 ytl'nin zekatı 25 ytl'dir. Kenarda köşede paranız veya benzer degeriniz varsa (altın, dolar, hisse senedi) ve üzerinden 1 yıl geçmişse 1/40 oranında zekatını vermelisiniz...
Yalnız hangi paranın üzerinden 1 yıl geçti hangisinden geçmedi diye hesaplamak zordur. Benden size tavsiye mevcut paranızı pulunuzu toplayıp 1/40'ını zekat nyetiyle verin. Fazlası sadaka veya önceden veremediklerinizin yerine geçsin.
Sonuçta yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda... Fakirlere destek olmak için ilahi bir fırsattır Ramazan.
ozertekins yaz boşluk bırak zekat yaz 2222 ye yolla...
malının 40 ta 1 ini vereceksin (üzerinden 1 yıl geçmiş olanların)
Kenarında paran var diyelim üzerindende 1 sene geçmiş onun %2.5 i ni veriyosun zekat olarak fakat içinden borçların varsa çıkarıyosun yani paranın gideceği yer varsa vermek zorunda değilsin birde eğer faiz aldıysan aldığın faizi çıkarıp ana paranın %2.5 ini veriyosun zekat olarak. Faiz zekat olarak verilemez.ayrıca zekat ramazandada verilebilir 1 sene içinde herhangi bi zamandada verilebilir fitre sadece ramazanda verilir.Oruç tutamayanlar fitre olarak oruç gün sayısı kadar bir fakirin doyabileceği miktarda para verir.bende böle bi konu açmıştım adminler sağolsun kitlediler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme