Şimdi Ara

### Zeka ve Mantık Soruları ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kral,idama mahkum bir adama iki tane kağıt tutmuş ve "Bu kağıtlardan birinde HAYAT,diğerinde ÖLÜM yazıyor.HAYAT yazılı kağıdı çekersen kurtulursun,ÖLÜM yazılı kağıdı çekersen asılırsın demiş.Fakat Kral kağıtların ikisine de ÖLÜM yazdırmış.Mahkum da bunu öğrenmiş.Acaba mahkum nasıl kurtulabilir?

• çok basit önce rastgele kağıdın birini seçer ve ardından kraldan,kralın elinde duran kağıdı açmasını ister.açılan kağıtta ölüm yazdığı için kalan kağıt kralın sahte gerçekliğinde(yani söylediğine göre) hayat demek olacağından kağıdı açmadan hayat ödülünü kapar :)
  • hayır
  • Tam Kağıt Çekme Işlemi Başlamadan , ''Hayat çekersem Hayatımı kaybetmek , Ölüm Çekersem Ölüm'den kurtulmak olsun'' Diyerek kurtulabilir

Üstte Arkadaşın dediği gibi Kral'dan kağıtlardan birini açmasını isteyip , Ölüm Çıktığında diğerinde Hayat olması gerektiği için (En azından böyle bilineceği için etrafta) Diğerini açtırmadan kurtulur.

• Ölerek.
  • Mantıklı cevap istiyorsanız, bana göre Kangroo arkadaşın cevabı mantıklı ama eğer aklınızdaki cevabı istiyorsanız ve tek doğru olarak onu kabul ediyorsanız durum biraz karışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

hayır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Harbi zor bir zeka sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

hayır

Doğru yanıtı vermişler işte
  • Sadece biraz daha kafa patlatmanızı istedim.Bilen arkadaşı tebrik ediyorum.

Mahkum kağıdın birini çekip bir şekilde yok eder (yutar örneğin) ve çektiğime razıyım,diğer kağıdı açın der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 6 Mart 2010; 12:17:31 >
  • Yeni Soru;

Bir avcı otobüse binmek ister.

Yalnız otobüse boyutları en fazla 1 metre olan eşyalar alınmaktadır.Avcının tüfeği ise 1,5 metredir.

Tüfeğin şeklini bozmamak şartıyla otobüse nasıl biner ? (Avcının boyu ile ilgili değil)
  • quote:

Yeni Soru;

Yalnız otobüse boyutları en fazla 1 metre olan eşyalar alınmaktadır.Avcının tüfeği ise 1,5 metredir.

Tüfeğin şeklini bozmamak şartıyla otobüse nasıl biner ? (Avcının boyu ile ilgili değil)

boyutları 1 metre olan küp şeklinde kutuya köşeden köşeye koyar tüfeği, kök3 > 1,5 olduğundan herhangi bir sorun çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metete

quote:

Yeni Soru;

boyutları 1 metre olan küp şeklinde kutuya köşeden köşeye koyar tüfeği, kök3 > 1,5 olduğundan herhangi bir sorun çıkmaz.

bu arada önceki soruyla ilgili olarak kağıt yutulamayacak kadar büyükse o zaman ne yapacak? aklıma bişey gelio ama onu söylememe yöneticiler kızar

• Güzel konu, devam etsin.
  • daha önce başka bölümde soruldu ama bu bölümdeki arkadaşlarında görmesi gereken hem matematik açısından hem felsefik açıdan mükemmel bir soru sonucunu gerçek hayatda da yorumlayabiliriz soru şu a noktasında 100 bidon benzin var motorun deposunda benzin yok motor sadece bir bidon benzin taşıyabilmekte deposuda bir bidon benzin almaktadır a noktasından b noktasına 1 bidon benzin yakmaktadır b noktasına en fazla ne kadar benzin taşıyabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Kuşçu -- 7 Mart 2010; 20:28:04 >
  • 100 bidon benzin nerde?
  • Benim yasamam kralin olumu demekse, iki kagidi elime alip onun cekmesini isterim.
  • Bir adam 14 kişiyi bir odaya hapseder odada 2 tane hiç bir yere yani bir elektrik devresine bağlı olmayan açma kapama düğmesi bulunmaktadır.

Adam bu 14 kişiye "şimdi her birinizi 14 farklı odaya gönderecem ve rastgele bir zamanda içinizden birini bu oadaya çağıracam çağırdığım kişiden odadaki sadece 1 anahtarı (ne daha az ne daha fazla) değiştirmesini isteyecem ve odasına geri gönderecem. Ne zaman kimi çağıracağım tamamen bana kalmış istersem birinizi 25 defa ardarda çağırabilirim ya da yine birinizi 1 yıl hiç çağırmam tamamen bana kalmış. bu çağırma işlemi sürecinde odaya çağırılanlardan birisi bana bu odaya hepimiz en az 1 kere girdik diyecek. Eğer bu söylediği doğruysa hepiniz serbestsiniz eğer yanlışsa hepiniz sonsuza kadar bu odadasınız. Şimdi 1 saat düşünün taşının bie plan yapın sonra odalara götürüleceksiniz." der.

Plan nedir?

NOT:Odada anahtarların ilk durumu belli değildir. Kimse bilmemektedir. Ama ilk başta çözümün daha kolay olması için belli oldğunu iki anahtarın da kapalı yani "0" konumunda olduğunu farzedin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

daha önce başka bölümde soruldu ama bu bölümdeki arkadaşlarında görmesi gereken hem matematik açısından hem felsefik açıdan mükemmel bir soru sonucunu gerçek hayatda da yorumlayabiliriz soru şu 100 bidon benzin var motor sadece bir bidon benzin taşıyabilmekte deposuda bir bidon benzin almaktadır a noktasından b noktasına 1 bidon benzin yakmaktadır b noktasına en fazla ne kadar benzin taşıyabilir

evet bu soruyu gördüm ve çözmüştüm ama doğru olup olmadığını öğrenemedim hiç tabi bu tarz değildi 1000 muz deve 1000km idi ama aynı mantık,

taşıyıp bir yere yığıyorsun taşıyabildiğini ama taşıma ve bırakma miktarı ve bir yere yığma sayısına göre değişiyor karşıya geçirdiğin miktar, burdan grafik çıkıyor,

önemli olan tepe noktasını bulmak grafiğin boş zamanım olursa karalarım birşeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metete -- 7 Mart 2010; 20:31:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

100 bidon benzin nerde?

a noktasında motorda benzin yok hepsini b noktasına taşıyacaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Bir adam 14 kişiyi bir odaya hapseder odada 2 tane hiç bir yere yani bir elektrik devresine bağlı olmayan açma kapama düğmesi bulunmaktadır.

Adam bu 14 kişiye "şimdi her birinizi 14 farklı odaya gönderecem ve rastgele bir zamanda içinizden birini bu oadaya çağıracam çağırdığım kişiden odadaki sadece 1 anahtarı (ne daha az ne daha fazla) değiştirmesini isteyecem ve odasına geri gönderecem. Ne zaman kimi çağıracağım tamamen bana kalmış istersem birinizi 25 defa ardarda çağırabilirim ya da yine birinizi 1 yıl hiç çağırmam tamamen bana kalmış. bu çağırma işlemi sürecinde odaya çağırılanlardan birisi bana bu odaya hepimiz en az 1 kere girdik diyecek. Eğer bu söylediği doğruysa hepiniz serbestsiniz eğer yanlışsa hepiniz sonsuza kadar bu odadasınız. Şimdi 1 saat düşünün taşının bie plan yapın sonra odalara götürüleceksiniz." der.

Plan nedir?

NOT:Odada anahtarların ilk durumu belli değildir. Kimse bilmemektedir. Ama ilk başta çözümün daha kolay olması için belli oldğunu iki anahtarın da kapalı yani "0" konumunda olduğunu farzedin.

Yok mu çözecek?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.